0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част І
« Отговор #260 -: Декември 18, 2009, 11:07:32 am »
bonny пробвала съм с масажчета,при всяка смяна на памперса масажирам с кръгови движения по посока на часовниковата стрелка,но ефект нулев.
Относносно водата-ние сме на кърма и нашата педиатърка ни каза,че трябва да изпива по 250мл за денонощие.
*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част І
« Отговор #261 -: Декември 18, 2009, 11:18:12 am »
Когато ни изписваха мед. сестра ме изпрати с тази метафора:
Ако можеш да караш на краставици вместо вода, не давай и на детето си вода.

Всеки сам си избира методика, а пък в крайна сметка детето само си "показва" как да го гледаш.

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част І
« Отговор #262 -: Декември 18, 2009, 12:35:33 pm »
бари, ние от около месец сме само на ам и дребният не ходи по голяма нужда всеки ден, а през ден, понякога и през два. И в никакъв случай не е запечен. Не се притеснявай!
Моят също отказва вода. Чай - рядко и по малко. Засега съм спряла да му предлагам.

Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част І
« Отговор #263 -: Декември 18, 2009, 21:36:17 pm »
Здравейте!
Моля доктора или ако някоя от вас се е сблъсквала с подобен проблем да се включи.
Дъщеря ми е на 6 месеца и при рутинните изследвания се оказа че има еритроцити в урината, кръвните изследвания са добри, СУЕ е в норма, няма белтък в урината. Пуснахме няколко урокултури нчма бактерии. Ходихме на ехограф при доц.Балев(Варна), всичко изглежда наред..бъбреци, пикучен мехур, яйчници. Януари месец имаме час при нефролог от софия, но педиатрите тук незнаят от какво е и казват да изчакаме. Иначе детето не дава прзнаци да е болно, наддава добре, само на кърма е все още, никнат и зъбки и е нервна вечер., няма температура.Много и къркори коремчето от няколко дни вечер, но други признаци няма. Пуснахме няколко изследвания в различни лаборатории и все има еритроцити..12-15, в някой15-30, последно -масово. Какво може да е това..левкоцитите са 2-3. Едната лекарка смята че има гъбички защото дупето и е зачервено и я мажа с клотримазол и мия с триклобактер, но може ли от това да има толкова еритроцити? урината е светла. не е мътна,не е червена, не показва да я боли като пишка.Какви други изследвания трябва да се направят? И мога ли да я захраня при това положение или да изчакам?Благодаря ви и се извинявам за дългия пост.
*
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част І
« Отговор #264 -: Декември 18, 2009, 22:13:18 pm »
Д-р Бърди, а и майки които са имали сходен проблем, ще съм Ви  благодарна за  съвет. Първите 2 седмици след раждането бебето беше най-спокойното бебе, ядеше и спеше. След това започна да става неспокойно, да реве, като ревът с времето се увеличаваше повече и към 2-3 месец ревеше почти непрекъснато. Към кр. на първият месец се обриина цялото лице, обривът мина зад ушичките, имаше малко по гърдичките, личната веднага отсече АБКМ. Аз твърдо отказах да започнем Фризопеп. Винаги са били в главата ми думите на д-р Бърди, никога да не приемам диагнозата Алерия без желязна аргументация, а аз не получих никаква такава. Започнах настойчиво да мажа с А-дерма, зелена серия и за месец и половина нямаше и следа от пъпчица. Но към ср. на 2-я месец престана да ака. Две седмици въобще не беше акала, а после месец и нещо акаше само с наша помощ и то твърди и оформени акита. по същото време започна и да повръща. Всеки път близо час след хранене, млякото просто извираше от устата й, понякога на педя разстояние и количество колкото мъжка длан. не на всяко хране, пр. от 5 на 3 повръщаше. Тогава направихме ехография, за да изключим стеноза на пилора. По същото време, т.е. от кр. на 2-я месец минахме на Хумана и до преди 10 дни бяхме на нея. С течение на времето изхожданията се нормализираха, т.е  започна да ходи ако не всеки ден, то през ден. Но акото си остана твърдо и оформено, понякога по него се забелязваше ярко червена кръв. Другото, което тогава ме притесни бяха черните "неща" в акото. Правихме 3 пъти изследвания за окултни кръвоизливи - отрицателни. пускали сме микробиология - отрицателна.  А повръщанията продължават, без всякаква връзка, повръща след хранене с оригването, повръща час-два след хранене, понякога преди следващо хранене. Понякога само връща малко, понякога повече.Слечва се да има дни в които не повръща или поне по 1-2 пъти, после дни в които повръща от 5 на 3 хранения. Имало е период пр. седмица да не повръща, после две да повръща. Или не повръща цял ден после на хранен в рамките на два часа повръне 5 пъти като 2-3 на фонтан. не мога да преценя дали повръщанията и създават дискомфорт, понякога си мисля че има такъв, понякога мрънка, мрънка и повърне, друг път както се смее и повърне. Спи общо взето неспокойно, превива се, мята с ръце. Не мога да отрека, че с времето става все по-спокойна, преди два месеца не може и дума да става да я оставя и 2мин. някъде, беше или в ръцете ми или спеше, а да не говорим за излизане на разходка и др. такива /а тя не спи повече от 20мин./, ето вече се случва и да спи ок. час, рядко но се случва. Продължава да ме тревожи това повръщане. Личната продължава да настоява, че е АБКМ, а аз дълбоко в себе си съм уверена че не е. Може би има пробелм, но не е това. Ето преди няколко дни отново се обрина по лицето, личната веднага отсече пак - алергичен обрив. Изписа фенистил капки 3х7.
Отново чест и почитания на д-р Бърди. каза, дерматит и ето още на следващият ден пъпките изчезваха, а още ден след това ги нямаше напълно. намазах ги само два пъти с Фусидин и поддържах с А-дерма.
Огромно благодаря отново докторе!
Почти се бях предала на диагнозата АБКМ, но думите Ви някакси отново ми дадоха сила!
Но от 10 дни сме на НАН ХА. Личната настоя да минем все пак на това мляко. и ето вече 10 дни си блъскам главата да мисля дали не греша. Чета, чета и все повече си мисля че трябва да се върнем отново на Хуманата. Но с НАН започна да ака кашичка, а с Хуманата акото е твърдо.
Да спомена, че от раждането сме на АМ. Родена е 3480кг, на 5м. е  6500кг. На последнаат консултация личната лекарка ми каза да започвам захранването, че качвала по малко. Аз все пак изчаках, но от вчера започнах да давам оризова каша. И сега не зная на къде да поема. да захранвам ли? Да продължава ли с НАН ХА или да мина на обикновен НАН щом от  НАН ХА ака каша или да се върна на Хумана /но пък от нея ака твърдо/?
Все повече ми се въртят в главата мисли за рефлукс... искахме да я заведем при проф. Бранков, но в тази зима не смеем да тръгнем на толкова дълъг път с бебе.
Поняко от седмица по-рядко, но се случва да се напъва, ръмжи и почервенява цялата или да рита с крачета като ги свива или изпъва.
Тревожат ме тези повръщания. Дали са проблемни или не? Говорят ли за проблем или с времето и със захранването ще се израстът?
Правили сме няколко консултации тук в Бургас, но до сега чувахме - колики, а вече - зъби.
Ходихме и на преглед при д-р Георгиева от Варна, но назначените от нея неща /фенистил, био гайа, парафин и пр./ за мен са абсурдни.
В едно нещо съм убедена, някак си вътре в себе си чувствам, че не е АБКМ!
Опитах се да получа насоки от доц. Маринова, но ми направи впечатление, че всяка втора диагноза за нея е АБКМ, и то без всякакви аргументи. В процентно съотношение, поне 50% от децата за нея са алергични, което е направо смешно иил по-скоро тъжно.
« Последна редакция: Декември 18, 2009, 22:37:33 pm от tan »
*
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част І
« Отговор #265 -: Декември 18, 2009, 22:56:48 pm »
Здравейте , дадох на малкия на обяд пюре тиквичка с картоф , и сле обяд плодово пюре ябълка , резултата е акане три пъти като последните два беше като растройство сега незнам от кое се е получило  това може ли да ми дадете съвет?Благодаря :?
*

    yana-v

  • *****
  • 1207
  • Ще порасна голяма!!!
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част І
« Отговор #266 -: Декември 19, 2009, 14:42:13 pm »
Според мен никоя от храните не е толкова разхлабваща! Може да е друга причината! пюретата купени или домашно приготвени бяха? Все пак 3 ходения не са толкова много, ако продължи и става все по-рядко е добре да го види док или поне да говориш с нея по тел!
*
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част І
« Отговор #267 -: Декември 19, 2009, 18:47:58 pm »
Тан, за да не се луташ и търсиш аргументирана диагноза от бургаските лекари, направи РАСТ тест за АБКМ. Аз съм правила на Тони когато беше на 2 месеца.
По принцип се прави с венозна кръв, но тук отказват да правят на бебетата в лабораториите, така че изслезването ще е с периферната кръв, тоест пръстчето.
Щом изхожданията са твърди с Хумана, минете на друго, но не ХА при това безпричинно. Направете теста и това ще даде насока какво мляко да изберете.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част І
« Отговор #268 -: Декември 19, 2009, 20:45:55 pm »
Перденце, благодаря ти, че се включи. Вече ми е много свита душичка, зная че са деца, и както преди година-две д-р Бърди ми каза, че няма идеално здраве и човек не трябва да се втренчва, защото винаги има по нещичко, но лошото е, че в моменти на нужда няма към кого да се обърнеш за адекватна помощ.
Досега всички лекари ми казваха, че в такава малка възраст е безполезно да се правят тестове, защото са недостоверни. Най-рано 8-9месец, та затова и не сме правили.
Искам да те питам и дали имаш впечатления от д-р Коларова. Лятото се бях зарекла вече да не я търся, след като най-безцеремонно ми затвори телефона с думите,
че незнае кой ще ми помогне. Моника тогава една беше навършила месец, не акаше, повръщаше и непрекъснато ревеше, а тя отказа да я прегледа само защото се обадих в петък на обяд, а тя била привършила вече с прегледите и отивала да си почива.
Лошото е, че не мога да преценя дали това е проблемно повръщане или повръщане, което ще есе израсте с възрастта. Още по-лошото е, че вече с течение на времето и опита който натрупах нямам доверие на лекарите тук, а не смеем да тръгнем за София или Пловдив в това време, посред зима. Най-много да и довлечем нещо друго. Усещам как вече почвам да се въртя в някакъв омагьосън кръг.
Надявам се, че вие с Тони сте добре.
*
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част І
« Отговор #269 -: Декември 20, 2009, 09:53:03 am »
Тан, РАСТ тест мисля е удачно за вас да направите, защото всички мнения доколкото разбирам се въртят около АБКМ и е добре да се установи има или няма.
Тестове за установяване на проблема PRIST И RAST.Чрез кръвен анализ се търсят общите IgE и специфичните антитела, отговорни за хранителните алергии. Тези тестове не само показват дали детето е алергично, а също и реакцията му към определен алерген, важни данни за правилното планиране на предпазване и лечение.

Съгласна съм, че е безмислено да се правят други алергични тестове където ви пращат предполагам /Мустаков/, където и  нас ни пращаха  между другото, без преди това да сте изключили АБКМ.
Д-р Праматарова беше ми споменала, че до околоко 7 годишна  възраст всички тестове за алергии са неточни и подвеждащи. Дали е така не знам, но реших че няма да подлагам и на това детето си. Ако направите сега тези изследвания, ще дадат на всичко или на повечето положителен резултат и ще се чудиш какво да правиш след това. Ще се започне едно безумно и ненужно лечение.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част І
« Отговор #270 -: Декември 20, 2009, 12:27:50 pm »
Перденце, това за РАСТ теста много пъти съм си го мислила, но единствено ме е спирало мненията, които са ми давали че в тази въраст е недостоверен. И то в такъв случай се обезсмисля. Но сега се замислих отново. Наистина, ако е достоверен, ще даде голяма яснота.
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част І
« Отговор #271 -: Декември 20, 2009, 12:40:11 pm »
Перденце, това за РАСТ теста много пъти съм си го мислила, но единствено ме е спирало мненията, които са ми давали че в тази въраст е недостоверен. И то в такъв случай се обезсмисля. Но сега се замислих отново. Наистина, ако е достоверен, ще даде голяма яснота.

Здравей "тан". Тъй като съм минала през ада на алергиите, слава богу с правилно лечение синът ми до 10 годишна възраст го израсти и сега е ок, но лутането ми е познато. Мога да ти препоръчам много добър алерголог във Варна, откъдетои съм. За кръвния тест за алергии няма значение възрастта, може да се прави и на новородени. Понеже сина ми беше на 2г (което е малка възраст за кожните тестове) ние направихме кръвния. Веднага се видя към какво е чувствителен и към какво е свръхчувствителен и се назначи правилното лечение. Взема се венозна кръв, поне не се тормози детето с много манипулации. Теста струва 120лв и не минава по здравна каса, за съжаление. Моя съвет е да го направите този тест, и да започнете от някъде. Ако желаеш коррдинатите на д-р Малячкина, пиши ми на лични.
Успех!
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част І
« Отговор #272 -: Декември 20, 2009, 15:41:51 pm »
Мила, тя привиква да се изаква така :(
ще получи лениви черва
цял живот ли ще го правиш?

Доктор Бърди абсолютно не препоръчва яденето на овесени ядки от кърмещи майки, дават проблеми при бебетата.
а за сокчето, казах да пробваш само сутрин, по една лъжичка, на гладно, може да помогне да се изака детето.
спри с термометъра!



Днес е четвърти ден от както не съм ползвала термометър и всяка сутрин и давам по 3-4лъжички сокче от круша,но резултат няма.Също така не съм яла овесени ядки както ме посъветвахте.Вече се виждам в чудо,до сега беше спокойна,но ето че започна да се напъва отново и какво трябва да правя сега.Правя и масажчета по 4пъти на ден за по 10-15мин,но и това не помага.Моля ви помогнете
*

    yana-v

  • *****
  • 1207
  • Ще порасна голяма!!!
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част І
« Отговор #273 -: Декември 20, 2009, 17:26:53 pm »
Според мен най-добре заведи детето на лекар! Провери ли дали имаш достатъчно кърма? При мен това беше проблема! Ако все пак не успее само и много се напъва опитай да помогнеш! Моята педиатърка беше казала да сложа свещичка в дупето-каквато и да е /има едни хомеопатични Вибрукол аз тях слагам/ и веднага предизвиква изхождане! Дано успеете бързо да се справите с проблема!

*

    Tamara

  • *****
  • 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част І
« Отговор #274 -: Декември 21, 2009, 19:30:26 pm »
Ще й направиш голям проблем с този термометър...ако имаш круша, изтискай малко в една лъжичка и й го дай на гладно, преди кърмене.
А тя може да се извива от колики, може нещо, с което се храниш, да предизвиква това, като овесени ядки, зеле, някакви дрги тежки храни, кафе, шоколад ...
Когато и правя клизмички/а това е всяка сутрин/нямаме проблеми със стомахчето,ако обаче пропусна две сутрини тогава се започва с напъването и плача.
От сокчето няма ли да и се появят колики,много ме притеснява.Относно храните откакто съм родила закусвам с овесени ядки,а храни като боб,леща,зеле,кафе и шоколад не си позволявам.

На моменти се чудя колко от майките, които ти казват да не използваш термометъра, са го използвали? Кое според теб е по-добре - да се трови детето или... Не знам. А и съвети от рода ако детето ти сега е със запек и използваш термометър след 3 години пак ще е със запек не е лишено от логика. Само дето термометърът няма никакво значение. Много деца на 3 години са със запек. А по мои наблюдения и на 7 години приятелите на сина ми имат проблеми с акането.

Все едно де. Друго исках да кажа.
Бебето на 2 месеца не знае, че трябва да изака акото, за да се почувства по-добре. Понякога го боли разраненото дупе и то стиска, защото в този момент така го боли по-малко. И всеки път като му се доака, то започва да стиска, защото си мисли, че така трябва и пищи даже. За съжаление няма как да му обясниш какво трябва да направи. То не пищи защото не може ад се изака, а защото не иска и едва успява да стиска. Та имай си едно на ум.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*

    ema2

  • ****
  • 888
  • You kill the beauty of today
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част І
« Отговор #275 -: Декември 21, 2009, 23:47:41 pm »
Цитат
Бебето на 2 месеца не знае, че трябва да изака акото, за да се почувства по-добре. Понякога го боли разраненото дупе и то стиска, защото в този момент така го боли по-малко. И всеки път като му се доака, то започва да стиска, защото си мисли, че така трябва и пищи даже. За съжаление няма как да му обясниш какво трябва да направи. То не пищи защото не може ад се изака, а защото не иска и едва успява да стиска. Та имай си едно на ум.

при нормална перисталтика на червата е нормално бебето да се изаква само, несериозно е да твърдиш, че бебето се стиска, защото си мисли, че така трябва...

дайте сега да мушкаме термометрите, защото не може да му обясним на бебето какво да прави. :lol:

Бебето трябва да се изаква само, и този процес е несъзнателен, под действие на чревната перисталтика.

Меги, само за 4 дни е малко да очакваш чудеса
и спокойно бебето няма да се "трови"

We are all a part of everything
The future, present and the past
Fly on proud bird
You're free at last
*

    Birdie

  • *****
  • 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част І
« Отговор #276 -: Декември 22, 2009, 00:52:00 am »
Мила, тя привиква да се изаква така :(
ще получи лениви черва
цял живот ли ще го правиш?

Доктор Бърди абсолютно не препоръчва яденето на овесени ядки от кърмещи майки, дават проблеми при бебетата.
а за сокчето, казах да пробваш само сутрин, по една лъжичка, на гладно, може да помогне да се изака детето.
спри с термометъра!



Днес е четвърти ден от както не съм ползвала термометър и всяка сутрин и давам по 3-4лъжички сокче от круша,но резултат няма.Също така не съм яла овесени ядки както ме посъветвахте.Вече се виждам в чудо,до сега беше спокойна,но ето че започна да се напъва отново и какво трябва да правя сега.Правя и масажчета по 4пъти на ден за по 10-15мин,но и това не помага.Моля ви помогнете

Какво АМ ползвате и колко яде детето? На хранене? колко пъти дневно?
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
***
Mistakes are the secret of my success.
*

    Birdie

  • *****
  • 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част І
« Отговор #277 -: Декември 22, 2009, 00:55:22 am »
Перденце, това за РАСТ теста много пъти съм си го мислила, но единствено ме е спирало мненията, които са ми давали че в тази въраст е недостоверен. И то в такъв случай се обезсмисля. Но сега се замислих отново. Наистина, ако е достоверен, ще даде голяма яснота.

Здравей "тан". Тъй като съм минала през ада на алергиите, слава богу с правилно лечение синът ми до 10 годишна възраст го израсти и сега е ок, но лутането ми е познато. Мога да ти препоръчам много добър алерголог във Варна, откъдетои съм. За кръвния тест за алергии няма значение възрастта, може да се прави и на новородени. Понеже сина ми беше на 2г (което е малка възраст за кожните тестове) ние направихме кръвния. Веднага се видя към какво е чувствителен и към какво е свръхчувствителен и се назначи правилното лечение. Взема се венозна кръв, поне не се тормози детето с много манипулации. Теста струва 120лв и не минава по здравна каса, за съжаление. Моя съвет е да го направите този тест, и да започнете от някъде. Ако желаеш коррдинатите на д-р Малячкина, пиши ми на лични.
Успех!
Няма такъв "ад".
АД има в главите на хора като Мустаков, Маринова, Георгиева ( с парафина и мезим-форте за бебета или Креон).
Те превръщат вашият живот в ад с глупостите им, от които само в порочни кръгове се влиза, от КОИТО излизането трае с месеци.

Днес козе кашкавал, утре овче сирене... това е адът.
Реални алергии има само в много малък процент от децата.

Ето порочните кръгове на "тан":

*сменят млякото като играчка. Нищо по-лошо от това.
*Детето е с рефлукс - или изначално, или вероятно от целият този хаос с млеката. Нужно е сгъстяване с оризово брашно или анти-рефлуксно мляко ВЕЧЕ, след цялата тази какафония и оргия груби грешки. Но засега НАН ХА сгъстено с 1-2 мезурки оризово брашно е най-добрия вариант.
*екземите и обривите на детето са си най-тривиални бебешки екземи. Лекувани със смени на АМ и още по-груби терапевтични грешки (парафини, Креон, мезим-форте, и подобни "бисери") водещи верижно до още по-големи проблеми.

Това е адът уважаема Госпожо- глупостите на посочените хора, и глупостта на другите хора, не виждащи че царят е гол. Ако един частен педиатър тук прави такива глупости, ще остане без работа за "нула" време. А в Бг още пеят "осанна" на тези хора, и им се трупат пред вратите, в желаение да си получат Кузихром+Аериус/Зиртек за 6 месеца лечения "паспарту" след светване в нослето с фенерче (разбира се).


« Последна редакция: Декември 22, 2009, 01:05:22 am от Birdie »
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
***
Mistakes are the secret of my success.
*

    ema2

  • ****
  • 888
  • You kill the beauty of today
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част І
« Отговор #278 -: Декември 22, 2009, 01:05:02 am »
Мила, тя привиква да се изаква така :(
ще получи лениви черва
цял живот ли ще го правиш?

Доктор Бърди абсолютно не препоръчва яденето на овесени ядки от кърмещи майки, дават проблеми при бебетата.
а за сокчето, казах да пробваш само сутрин, по една лъжичка, на гладно, може да помогне да се изака детето.
спри с термометъра!



Днес е четвърти ден от както не съм ползвала термометър и всяка сутрин и давам по 3-4лъжички сокче от круша,но резултат няма.Също така не съм яла овесени ядки както ме посъветвахте.Вече се виждам в чудо,до сега беше спокойна,но ето че започна да се напъва отново и какво трябва да правя сега.Правя и масажчета по 4пъти на ден за по 10-15мин,но и това не помага.Моля ви помогнете

Какво АМ ползвате и колко яде детето? На хранене? колко пъти дневно?
Доктор Бърди, детето е само на кърма
We are all a part of everything
The future, present and the past
Fly on proud bird
You're free at last
*

    Birdie

  • *****
  • 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част І
« Отговор #279 -: Декември 22, 2009, 01:07:12 am »
Мила, тя привиква да се изаква така :(
ще получи лениви черва
цял живот ли ще го правиш?

Доктор Бърди абсолютно не препоръчва яденето на овесени ядки от кърмещи майки, дават проблеми при бебетата.
а за сокчето, казах да пробваш само сутрин, по една лъжичка, на гладно, може да помогне да се изака детето.
спри с термометъра!



Днес е четвърти ден от както не съм ползвала термометър и всяка сутрин и давам по 3-4лъжички сокче от круша,но резултат няма.Също така не съм яла овесени ядки както ме посъветвахте.Вече се виждам в чудо,до сега беше спокойна,но ето че започна да се напъва отново и какво трябва да правя сега.Правя и масажчета по 4пъти на ден за по 10-15мин,но и това не помага.Моля ви помогнете

Какво АМ ползвате и колко яде детето? На хранене? колко пъти дневно?
Доктор Бърди, детето е само на кърма
Как наддава на тегло? в динамика, по месеци... .
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
***
Mistakes are the secret of my success.