0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните №46
« Отговор #180 -: Септември 22, 2009, 17:43:47 pm »
Здравейте момичета имам един въпрос,
почвам 6 г.с, миналата седмица бях на лекар видяхме точицата,
аз пиех витамини  за бременни, но тя ми каза че са мн силни в първите месеци и ми даде само фолиева и един вид антиоксиданти на билкова основа, мн се учудих но ги спрях. Вие както сте пили в пръвите месеци, и четох за омега 3 да си взема ли да пия или не е нужно
« Последна редакция: Септември 22, 2009, 17:45:20 pm от ranan »

*
« Отговор #181 -: Септември 22, 2009, 18:00:41 pm »
Аз в началото пиех само фолиева к-на.А и сега гледам да хапвам плодове и зеленчуци и не всеки ден пия витамини.
PrettyP от сърце се моля всичко да е наред и притесненията ти да са напразни!

*

denisa

• 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
« Отговор #182 -: Септември 22, 2009, 19:29:47 pm »
Аз също пия само фолиева к-на.
PrettyP успех дано всичко е наред  :crossfingers: yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17
« Отговор #183 -: Септември 22, 2009, 20:32:03 pm »
Всичко свърши за мен дотук. Помолих д-р Даскалов да ме прегледа на 4Д тази вечер,...няма пулс, няма растеж. Присъдата - мисед в 7 г.с., в близките дни абразио.Искам да благодаря на всички ви за подкрепата, няма да ви споменавам поотделно, бяхте много мили с мен, форума ни е нужен. Бъдете много здрави, успех с бременността ви и Бог да ни пази.
« Последна редакция: Септември 22, 2009, 20:35:35 pm от PrettyP »
« Отговор #184 -: Септември 22, 2009, 20:48:49 pm »
аз пиех витамини  за бременни, но тя ми каза че са мн силни в първите месеци и ми даде само фолиева и един вид антиоксиданти на билкова основа,
О в началото витамини не са ми предписвани, доколкото разбрах след 20 г.с. когато бебето расте по-усилено е необходимо допъл.витамини. Пий си фол.к-на и не се притеснявай за друго. По скоро ако си след трудно забременяване, ако е необх.се изписва прогестерон (утрогестан или дуфастон).

PrettyP все си мислех,че ще има друг развой на нещата около теб. :( Прегръщам те!
« Отговор #185 -: Септември 23, 2009, 09:16:24 am »
ranan до края ня 3-я месец пиех само Фолиева киселина. От 4-я м. нататък започнах да пия витамини.
PrettyP   съжалявам много, направо незнам какво да кажа  :( Все си мислех и аз, че ще чуете сърчицето  :(
*
« Отговор #186 -: Септември 23, 2009, 09:26:14 am »
Добро утро момичета,

Благодаря ви много за бързите отговори и аз така ще направя за сега оставам на фолиева :)

:youwoman:

*

denisa

• 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
« Отговор #187 -: Септември 23, 2009, 09:47:31 am »
PrettyP :( съжалявам мила прегръщам те.
*
« Отговор #188 -: Септември 23, 2009, 10:21:40 am »
PrettyP много съжалявам мила!

*
« Отговор #189 -: Септември 23, 2009, 12:07:27 pm »
Здравейте, красиви дами!

Искам да ви попитам дали някоя от вас е имала ниска плацента? Моят гинеколог каза, че при мен е така и това може да е предизвикало кървенето преди десетина дни. Ако има тема във форума, която е по този въпрос и я познавате, моля, посочете ми я.

PrettyP, съжалявам за случилото се. Силно те прегръщам и се надявам скоро отново да се похвалиш и пишеш в тази тема.

Пожелавам спорен ден на всички останали!

Нашето първо чудо е вече на 7 г.!!! 26.12.2009 г.
Второто ни чудо, нашият коледен подарък, се появи на 25.12.2016г.!
*
« Отговор #190 -: Септември 23, 2009, 12:42:53 pm »
ПетяП, изключително много съжалявам. Прегръщам те, миличка! Дай Боже скоро отново да си тук с добрата новина.

Момичета, по въпроса с витамините - аз все още не пия никакви. Само феро-фолгамата за хемоглобина. На 01.10. съм на преглед при ЖК и тогава вече може да ми изпишат някакви. А становището на моята док беше, че лятото може и без витамини, защото има достатъчно плодове и зеленчуци. Нямало нужда и от химия. Не претендирам за вярност на казаното, само споделям мнение.

Желая ви лек и спокоен ден!
« Последна редакция: Септември 23, 2009, 12:46:15 pm от Дживотинче »
"Рибата става акула, когато излезе от водата, спре движението и ухапе полицай!"

« Отговор #191 -: Септември 23, 2009, 14:48:46 pm »
Здравейте, красиви дами!

Искам да ви попитам дали някоя от вас е имала ниска плацента? Моят гинеколог каза, че при мен е така и това може да е предизвикало кървенето преди десетина дни. Ако има тема във форума, която е по този въпрос и я познавате, моля, посочете ми я.

PrettyP, съжалявам за случилото се. Силно те прегръщам и се надявам скоро отново да се похвалиш и пишеш в тази тема.

Пожелавам спорен ден на всички останали!

Моята е ниска. В 12г.с. беше на 6мм от ЦК, в 16г.с. на 14мм. Доктора ми обясни, че няма нищо притеснително за сега, при много жени била така в малките месеци и след това като нараства матката се "измества" нагоре заедно с нея. Само при около 2% от случаите оставала ниско и тогава се налага секцио, защото има опасност плацентата да тръгне да излиза преди бебето и да му "запуши" пътя. След 5-6 месец мисля, че трябва да започне да се "измества" нагоре. Просто се налага да се следи при всеки преглед и ако може да се пазиш малко повече. На мен в началото ми обясниха, че не трябва да правим секс докато не стане на поне 10мм. Предполагам, че заради контракциите-в такива случаи са "противопоказни". Малко объркано май-обяснявам, дано да си разбрала.
п.с: кървенето маистина е възможно да е от това, но не се притеснявай, просто се пази. най-вече да не получаваш контракции. стискам палци. успех до финала ;)

*
« Отговор #192 -: Септември 23, 2009, 14:57:00 pm »
милички помогнете нещо много ми е странно , на 18 ходих за първи път на АГ, видя ни имаме беби, на 28 пак да видем сърчицето, Личната ми лекарка ми беше написала направление, но сега разбрах че не е за проследяване на бременност а за гинекологичен преглед, АГ ми каза че след като чуем сърцето ще ме регистрират, при вас как беше, и кога личната лекарка ще може пак да ми издаде направление, първото ми е от този месец, не знам мн съм объркана и още не ми пуснаха изследвания никакви , според вас нормално ли е

*
« Отговор #193 -: Септември 23, 2009, 15:21:41 pm »
Ranan  не се притеснявай,по-принцип лекарите те регистрират след като чуят сърчицето на бебето.Аз се регистрирах в 9г.с. и тогава ми пуснаха първите изследвания.Като чуете сърцето ще идеш при личния си лекар и той ще ти даде ново направление.

*
« Отговор #194 -: Септември 23, 2009, 15:33:04 pm »
Ranan  не се притеснявай,по-принцип лекарите те регистрират след като чуят сърчицето на бебето.Аз се регистрирах в 9г.с. и тогава ми пуснаха първите изследвания.Като чуете сърцето ще идеш при личния си лекар и той ще ти даде ново направление.
:oops: :bighug: мн ме е срам че питам такива глупави неща но тези дни така се притеснявам , чакам с нетърпения да му чуя сърчицето

мерси много

*
« Отговор #195 -: Септември 23, 2009, 15:46:21 pm »
Няма от какво да се срамуваш!Всички сме минали през тези притеснения!Стискам палци за лека и успешна бременност! :hug2:

*
« Отговор #196 -: Септември 23, 2009, 17:15:59 pm »

Моята е ниска. В 12г.с. ....
Благодаря ти, Джиджи!
Иначе контракции не съм имала досега или аз не съм разбрала  :oops:. Когато получих кървенето нямах нити болки, нито контракции, но кръвта си беше червена, прясна и хукнахме към спешното. Доста се уплашихме.

Нашето първо чудо е вече на 7 г.!!! 26.12.2009 г.
Второто ни чудо, нашият коледен подарък, се появи на 25.12.2016г.!
*

pimpa77

• 284
  • pozitivnata misal pravi jivota 4udesen!!!
« Отговор #197 -: Септември 23, 2009, 19:18:50 pm »
Лукреци и моята плацента е ниска душа.Вече съм 30гес.сед. и не се е вдигнала.Док. има надеждата да се вдигне до следващия преглед,но малко се съмнявам :?При това положение сигурно ще бъда секцио :?
PrettyPмного съжалявам мила :bighug: :crossfingers:Стискам палчета пак да дойдеш при нас час по скоро :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
*
« Отговор #198 -: Септември 23, 2009, 21:59:04 pm »
PrettyP силна прегръдка и бързо възстановяване!
момичета има ли някой от авс, който все още е с утрогестан
Аз слагам вагинално още от 5-та седмица до сега  :?
онзи ден бях на консултация и с надежадтата, че вече го спирам, очаквах в пети емсец.Но Док каза 32 седмица ще ми го спре  8O
много време ми се струва
Та пчоти цялата бременност ли ще искарам с това  :D
« Отговор #199 -: Септември 24, 2009, 08:34:49 am »
zayana на мен ми спряха утрогестана в 13 г.с. Защо толкова до късно ти препоръчват...незнам. Мисля,че някъде бях чела, че прогестерона се слага до 3 м. вкл. и след това вече се твърди, че е оформена добре плацентата и няма нужда от това лекарство. Ако греша нека някой ме поправи.