0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните №46
« Отговор #80 -: Септември 16, 2009, 15:45:12 pm »
Джиджи добре дошла и лека и спокойна бременност!
Със сигурност не се страхувате само вие,със всички е така.Във всеки един момент треперя дали всичко е наред!Уж си обещах че няма да чета много за да не се притеснявам излишно,но продължавам и излиза ново притеснение и после пак и пак...
Гледам календара и искам по-бързо да мине времето че да си гушна малката принцеса.Дори си имаме и име вече!Живот и здраве Сияна ще се казва!
Само се моля Бог да е с нас!Той няма да позволи да е случи нещо на малките ни ангелчета!

Лиско благодаря за разяснението!

*

denisa

• 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
« Отговор #81 -: Септември 16, 2009, 16:09:47 pm »
Здравейте момичета  :D
По темата за страха искам да кажа, че от момента на пол.тест вероятно до края на живота си все ще се притесняваме ама това е живота родителите винаги се притесняват.Аз чак след като родих разбрах майка ми, която навремето вечно висеше на балкона да ме чака да се прибера аз тогава и се чудех бе тая жена защо не гледа тв, а виси да ме чака  :oops: е сега вече знам защо.
Май доста оспамих темата.
Сега да попитам някоя от вас ползвала ли е гиназол по време на бременността предписаха ми го заради вагинални гъбички ама нещо се притеснявам да не навредя на бебо.Също док.каза, че най-вероятно бебчо е момче  8O не е ли много рано още да се види?Много странно ми стана иначе сме добре 3см.сме големи.
Желая ви приятен ден.
*
« Отговор #82 -: Септември 16, 2009, 16:12:45 pm »
жасмин, стойностите на прогестерона за бременните са следните:

1-ви триместър - 2,8-147
2-ри триместър - 22,5-95
3-ти триместър - 27,9-242

Аз имах ниски стойности и кървене в първия триместър.

дениса
, и според мен е рано. 

Момичета, за страховете искам да ви кажа, че не е точно така както го представяте или поне при мен не беше и не е. Просто трябва да вярвате, че всичко ще е наред, а не да се плашите, особено ако нямате причина. С изключение на кървенето от 5 до 8 седмица, не съм имала други проблеми и карах много лека бременност и много й се радвах. Не се "гипсирайте", защото това ще ви попречи да изживеете тези хубави мигове пълноценно!

И още нещо - лично мое мнение - не се осмелих да пиша в тази тема и да си сложа лентичка преди да чуем сърцето.

Желая ви лека бременност!

« Отговор #83 -: Септември 16, 2009, 16:23:43 pm »
Сега да попитам някоя от вас ползвала ли е гиназол по време на бременността предписаха ми го заради вагинални гъбички ама нещо се притеснявам да не навредя на бебо.

щом доктора ти го е предписал, най-вероятно няма проблем, но да ти кажа честно на мен ми се е случвало лекари да ми изписват лекарства, които са ми противопоказни, за това имам навика да искам от аптекарите листовката, за да се убедя сама. едва ли някой ще ти откаже да ти даде да прочетеш преди да го купиш. друг вариант е да потърсиш листовка в интернет.
аз намерих нещо http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=747&Itemid=61 дано ти свърши работа. а тези гъбички установи ли са точно какви са? защото както един лекар преди време ми каза с искрено възмущение "а бе тия гинеколози назначават наред лечение на гъбички, ама казва никой не пуска изследване да види аджеба какви са тия гъби-печурки ли, мухоморки ли" :)

Също док.каза, че най-вероятно бебчо е момче  8O не е ли много рано още да се види?Много странно ми стана иначе сме добре 3см.сме големи.

незнам, но според мен е много, много рано да се види. колкото и да е добър ехографа, а и доктора, който работи с него, доколкото знам тези специфични органи на бебето се оформят малко по-късно. може да прочетеш тук http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=747&Itemid=61 мисля, че пишеше точно кога се случва това. аз лично в 12-седмица бях на фетална морфология на 4д, при доста добра лекарка и тя ми обясни, че пола може да се разбере най-рано в 14-та седмица, защото на момченцата атрибутите се развиват малко по-късно и е възможно ако преди това се вижда като момиченце, след 14-седмица да вземе и да му "порасне" пишка :)

« Последна редакция: Септември 16, 2009, 16:30:45 pm от джиджи »

« Отговор #84 -: Септември 16, 2009, 16:25:27 pm »
Блу мерси за стойностите :)

Аз пък се замислих, защо се страхувам като реално или ще чуем сърце или няма да чуем и страхът по-скоро би навредил. Мисля, че прекалено вярвам на суеверия - не се казва до трети месец, не се слага лентичка (това е ново :) ). Ами аз ако мисля постоянно "сега няма да направя това, защото може да има лош край бременноста ми", това не значи ли, че виждам чашата наполовина празна, вместо наполовина пълна?
Замислих се, че ако се връзвам на суеверия, значи не вярвам истински в щастливия край на бременноста ми. Това носи ли ми положителни емоции - не. Помага ли на бебо - не.
Може би беше рано да си слагам лентичка, но не дай Боже да се наложи да я махна, ще се радвам, че съм имала повода за нея, дори и за малко.
Затова реших да се наслаждавам абсолютно и дай Боже всичко да е наред. И да слагам и да не слагам лентичка, ако не му е писано...Само дето вярвам, че му е писано и през май месец следващата година ще бутам количката  :lol:
[/url][/url]
*

denisa

• 2681
« Отговор #85 -: Септември 16, 2009, 16:35:12 pm »
Аз съм убедена, че е рано сина ми го видяха в осмия месец на обикновен ехограф просто ми стана много чудно  :D не че вярвам  :lol: ама така го изтърси, че....
За гиназола в кутията има листовка и пише, че не са проведени достатъчно проучвания и трябва лекаря да прецени ползата и риска както пише и на повечето лекарства всъщност.Гъбичките са кандида..... не запомних точно каза, че са по-рядък вид.Аз и имам доверие, но ще попрочета тук-там.
« Отговор #86 -: Септември 16, 2009, 16:47:05 pm »
За гиназола в кутията има листовка и пише, че не са проведени достатъчно проучвания и трябва лекаря да прецени ползата и риска както пише и на повечето лекарства всъщност.Гъбичките са кандида..... не запомних точно каза, че са по-рядък вид.Аз и имам доверие, но ще попрочета тук-там.
права си- на повечето лекарства пише подобни неща. имам чувството, че се застраховат ако случайно стане нещо. според мен е хубаво да се лекуват тези гъбички и вероятно твоят лекар е преценил в тази ситуация кое е най-добре за теб. успех в лечението и не се притеснявай излично, защото имам чувството че тия гъби атакуват именно когато човек е най-уязвим....дори и психически.
 8O

*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #87 -: Септември 16, 2009, 17:02:06 pm »
Ползвала съм Гиназол и при двете си бременности- около и малко след 20та седмица
и двете ми деца са доносени и здраво родени в перфектно здравословно състояние и без психични отклонения
просто малко е раничко да се третираш с Гиназол, добре е да изчакаш за втори триместър, и тези фантазии за пол в 9 седмица, и аз мога да кажа пол и ти гарантирам, че ще позная на 50%
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #88 -: Септември 16, 2009, 18:03:32 pm »
Ползвала съм Гиназол и при двете си бременности- около и малко след 20та седмица
и двете ми деца са доносени и здраво родени в перфектно здравословно състояние и без психични отклонения
просто малко е раничко да се третираш с Гиназол, добре е да изчакаш за втори триместър, и тези фантазии за пол в 9 седмица, и аз мога да кажа пол и ти гарантирам, че ще позная на 50%

Опасна сииииииии  :lol:
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #89 -: Септември 16, 2009, 18:10:19 pm »
Ехаааа, Мише, как се радвам да те видя тук:)))))
Надявам се, че всичко при теб е наред:)
Не, че не те следя в другата тема де:)

Аз имам една огромна молба към всички в темата. Нека си останем БРЕМЕННИ както винаги досега е било в тези теми а не бремеНИЛКИ, бремеЛИНКИ, бремеНУШКИ.
Отдавна ми се иска да помоля, защото незнам откъде излезе тази "мода" ама лично мене ме дразни леко.
Може и да има малко обидени след поста ми но напоследък темите на бременните се превръщат в гуши, муци, муши и много от потребителите, които биха ни били наистина полезни със съветите си "избягаха".
Лека вечер на всички и спокойна бременност.
*
« Отговор #90 -: Септември 16, 2009, 18:11:58 pm »
Здравейте момичета  :D
По темата за страха искам да кажа, че от момента на пол.тест вероятно до края на живота си все ще се притесняваме ама това е живота родителите винаги се притесняват.Аз чак след като родих разбрах майка ми, която навремето вечно висеше на балкона да ме чака да се прибера аз тогава и се чудех бе тая жена защо не гледа тв, а виси да ме чака  :oops: е сега вече знам защо.
.
ето това имах предвид с първия ми пост по темата  :)
но не се сещах за приемри
 :)
*
« Отговор #91 -: Септември 16, 2009, 18:14:49 pm »
Ехаааа, Мише, как се радвам да те видя тук:)))))
Надявам се, че всичко при теб е наред:)
Не, че не те следя в другата тема де:)

Аз имам една огромна молба към всички в темата. Нека си останем БРЕМЕННИ както винаги досега е било в тези теми а не бремеНИЛКИ, бремеЛИНКИ, бремеНУШКИ.
Отдавна ми се иска да помоля, защото незнам откъде излезе тази "мода" ама лично мене ме дразни леко.
Може и да има малко обидени след поста ми но напоследък темите на бременните се превръщат в гуши, муци, муши и много от потребителите, които биха ни били наистина полезни със съветите си "избягаха".
Лека вечер на всички и спокойна бременност.
Защо избягаха  :?
*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
« Отговор #92 -: Септември 16, 2009, 18:20:57 pm »
Ами защото и аз като Лиско съм бременна не бремелинка, бременушка и т.н. Несериозно, та чак инфантилно ми звучи. Не че бих могла да съм полезна кой знае колко, но все пак.
И моля да се използва бутончето "редактирай", а да не се пускат по два поста един след друг. Благодаря!
« Отговор #93 -: Септември 16, 2009, 18:24:57 pm »
Несериозно, та чак инфантилно ми звучи.
може да е от хормоните ;) просто бременността ни прави малко вдетенени. това разбира се е в кръга на шегата.
ще си вземем бележка

*
« Отговор #94 -: Септември 16, 2009, 18:31:31 pm »
Присъединявам се към апела на Лиско и Пешек - от уважение и съпричастност към момичетата в този форум, които все още се борят за дългоочакваните  две чертички, някои от тях в продължение на години) и предивид общата тематика на сайта, да избягваме подобни думички, обръщения и умопокъртителни умиления. Няма как да се забрани това предвид правилата на форума, но поне да ви помолим за малко разбиране.
Лека и успешна бременност на всички и темата да се напълни все повече и повече!
*

denisa

• 2681
« Отговор #95 -: Септември 16, 2009, 18:58:27 pm »

Благодаря ти Мини ще поизчакам с гиназола.Относно пола не ме взимайте на подигравка както писах по-горе аз също не вярвам да се види толкова рано просто споделям какво ми е казала лекарката.
Относно бремелинки, бременелки и др.подобни съм напълно съгласна, че звучи зле и несериозно.
*
« Отговор #96 -: Септември 16, 2009, 19:37:58 pm »
Аз ще се включа само коментар по дискусията за страховете. Край мен се нагледах и наслушах на доста неприятни случаи, които от време на време се прокрадват в съзнаието ми покрай някой друг спомен, та ме карат да се страхувам от време на време. Вярно е, че първо чаках заветната 13 г.с., после 29 г.с., а сега се моля да вляза в 9 месец. А след раждането страховете са други, да не се впускаме в детайли, че кой знае какво ще изпишем :)
*

klem4e

• 307
  • искам значи мога
« Отговор #97 -: Септември 16, 2009, 19:40:43 pm »
Здравейте и от мен - аз отдавна не съм писала , но това е защото нямах нет , а и нямах настроение .
Добре дошли на новите бременни мамичета - лека ви бременност и спокойни 9 месеца ви желая от сърце!
На виделите полът на своите рожби - честито , на мен в 13 - та седмица ми казаха , че ще е момиче , но в 17- та г.с. се видя момче - каквото и да е само да е живо и здраво , че всичките ние сме чакали много време да станем майки , а и пътят които вървим , за да прегърнем бебетата си е труден и понякога изпълнен с доста препядствия.
Аз да се отчета , за тези които ме помнят , защото както вече посочих по- горе не съм писала от доста време. Та лежа си аз в очакване да стигна поне 37- ма г.с. и дано да успея , че освен късата ми шийка се оказа и не съвсем хубави тонове на бебето , което ме тревожи допълнително, моят доктор ми каза че не е фатално и дано да е прав. Освен това както си лежа в къщи и немърдам ,се разболях и сега не чувам с едното ухо и въпреки лечението вече трета седмица съм така- утре пак ще ходя на преглед.
Съжелявам , че запълних темата с негативните ми преживявания и се надявам да съм само аз .
Пазете се момичета и си почивайте повечко !
« Отговор #98 -: Септември 17, 2009, 10:15:30 am »
.
Сега да попитам някоя от вас ползвала ли е гиназол по време на бременността предписаха ми го заради вагинални гъбички ама нещо се притеснявам да не навредя на бебо.
На мен Гиназол ми беше предписан след 16 та седмица.Док каза,че по рано не трябва да се поставя.
« Последна редакция: Септември 17, 2009, 10:24:34 am от zvezda03 »
« Отговор #99 -: Септември 17, 2009, 10:23:35 am »
Аз също до момента два пъти съм ползвала Гиназол по предписание на д-р Даскалов Има ефект, надявам се за в бъдеще да нямам повече такива проблеми!
Клемче, късмет мила и се пази!
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]