0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните №46
« Отговор #60 -: Септември 15, 2009, 18:14:24 pm »
момичета като ви слушам какви изледванияа ви правят
Аз съм в чужбина, ще помоля мамите  който също са в чужбина да кажат за своя опт.
На мен никога не са ми вземали секрет, урина...тъй подобни.Само кръв и то в началото  :?
когото попитам тук, всеки казва да така се работи тук...дори и вагинален прегелд не са ми правили
*
« Отговор #61 -: Септември 15, 2009, 21:15:26 pm »
Заянка аз съм в България,но вагинален преглед още не са ми правили,само стандартните кръв и урина.
Аз исках да попитам,понеже четох за скъсяването на шийката на матката,дали може да се види на ехографа дали всичко е наред.Знам,че сигурно безмислено се притеснявам,но искам да знам как са нещата!

*
« Отговор #62 -: Септември 15, 2009, 21:57:51 pm »
Хриска,шийката може да се огледа с вагинален ултразвук или с бъркане.

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #63 -: Септември 16, 2009, 01:24:47 am »
Хриска,шийката може да се огледа с вагинален ултразвук или с бъркане.

"бъркането" се нарича "мануален преглед" или "палпация". ужасно грозни думи използвате... отделно, че са неточни.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #64 -: Септември 16, 2009, 06:08:13 am »
Момичета, вчера ми направиха кюртаж :( Мъчно ми е че толкова за кратко се задържах в темичката ви, но се надявам съвсем скоро, след няколко месеца пазене, да се видим отново тук! Дотогава стискам палци някои от вас, сега все още бъдещи мами, да са гушнали своите бебенца-мечти, а другите- да са вече в напреднала бременност без никакви проблеми! Прегръщам ви силно и ще поглеждам от време на време как се развивате! Дано темата се пълни с нови и нови бременелки! УСПЕХ НА ВСИЧКИ!!!
« Последна редакция: Септември 16, 2009, 06:52:55 am от linapoli »

*
« Отговор #65 -: Септември 16, 2009, 10:23:13 am »
Шийката се вижда прекрасно и с коремен ехограф. Важно е задапаратното устройство. :D
Линаполи, приеми, че е за добро. Ще бъдеш МАМА по-скоро, отколкото очакваш.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #66 -: Септември 16, 2009, 10:41:42 am »
Линаполи очакваме те тук много скоро! :bighug:
За прегледа на шийката аз ли трябва да подсетя доки или той си я гледа(щом се вижда и на корем ехограф).Оф,май напразно психясвам :?

« Отговор #67 -: Септември 16, 2009, 12:25:08 pm »
Здравейте момичета  :)

Престраших се и за да пиша в темата. Изчела съм мн. теми в zachatie и дойде и моя ред да се включа сред вас.

Малко инфо: Пациент бях на д-р Персенска и сега на д-р Сигридов. Смело и със свито сърце вървях към АРТ, но се случи нашето чудо и 3 дни преди дата за хистеро + диагностично лапаро и след лош SDI тест, се оказах бременна. От няколко дни усещам слабо бебо и чак сега сякаш започвам да възприемам бременността си реално. Страх и радост ... На фраксипарин, магнерот, нош-па и с Хашимото, но вървим смело напред и чакаме да гушнем нашето момченце.

Лек и приятен ден на всички  :balk_5:
« Отговор #68 -: Септември 16, 2009, 12:30:02 pm »
Рангели, честито :) Радвам се че при вас се е случило ЧУДОТО :)
Момичета, само аз ли се страхувам постоянно дали бебчо е ок, само на мен ли ми се виждат безкрайни тия месеци, които ми предстоят...
Дали не се психясвам излишно,или май ще бъда бъзлива майка :(
[/url][/url]
*
« Отговор #69 -: Септември 16, 2009, 12:47:17 pm »
Рангели, честито :) Радвам се че при вас се е случило ЧУДОТО :)
Момичета, само аз ли се страхувам постоянно дали бебчо е ок, само на мен ли ми се виждат безкрайни тия месеци, които ми предстоят...
Не си сама повярвай ми  :P
"жената" веднтж види ли положителен тест за бременност оттам насетне не спират притесненията до края на живота й!
До пред това всичко е песен  :)
Притесненията няма да спрат след като родиш, напротив  :wink:, те ще се увеличават..и увеличават
Так мисля аз, виждайки се сега какво е
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #70 -: Септември 16, 2009, 12:48:32 pm »
Rangely, добре дошла в темата и лека и безпроблемна бременност до края:)

Хриска, на следващия преглед попитай доктора си за шийката. При мен заради многоплодната бременност Александров си ме наблюдава без да се налага да го питам.
Когато иска да види дали всичко е наред с шийката ми, го прави с вагинален преглед.
Незнаех, че и с коремния се вижда:)

Jasmin_veni, всички имаме притеснения и минаваме през страховете си.
Аз лично за месеците до края не съм мислила защото имаше за какво друго да мисля:)Сега, когато повечето време е вече минало се чудя кога мина толкова бързо.
Нямате нужда от излишна паника. Ако се чувстваш добре, наслаждавай се на бременноста си:)

Не си сама повярвай ми  :P
"жената" веднтж види ли положителен тест за бременност оттам насетне не спират притесненията до края на живота й!
До пред това всичко е песен  :)Притесненията няма да спрат след като родиш, напротив  :wink:, те ще се увеличават..и увеличават
Так мисля аз, виждайки се сега какво е
Само с тази песен преди това не съм напъпно съгласна, че 10 години пеене си е голямо дране на гърлото.
Приех бременноста си като чудо и дар от Бога, когато най-после се случи, НО няма сила, която да ме накара да забравя през какво съм минала:) С усмивка се връщам назад и мисля, че бременноста е песента а всичко преди това е един дълъг урок по пеене.
Лично мое мнение разбира се:) Не ангажирам никой с него:)
« Последна редакция: Септември 16, 2009, 12:57:08 pm от Lisko »
*
« Отговор #71 -: Септември 16, 2009, 13:08:19 pm »
ехее лисе  :)
аз говоря по принцип!
За "жената"
Не споменавм личности, зщото е невазможно всички да сме с една и съща съдба!
Разбира се , че всеки е преживял лошо в живота си, всеки е имал свойте тревоги!
Но понеже в поста на Жасмин–Вени се спомена за това дали само тя се притеснява,ч е бебо е ок  :) и че й се виждат безкрайни
Аз отговорих на тези "думи"  :)
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #72 -: Септември 16, 2009, 13:19:18 pm »
Да Заяна, разбрах, че по-принцип говориш:)
Зная, че и ти мина през доста перипетии.
Аз сподели лично за себе си, защото макар и бременна немога докрай да се насладя и зарадвам на бременноста си, и не го казвам с тъга:). През всички тези години срещнах много прекрасни, смели, борещи се жени, които за съжаление немогат да пишат все още тук и само четат. Това няма как да не оставя отпечатък в душата ми защото макар и бременна аз си оставам една от всички.
Извинявам се за отклонението:):):)
Пожелавам ви спокоен и прекрасен слетобяд и никакви тревоги:):)
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #73 -: Септември 16, 2009, 13:39:30 pm »

http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=2021.0

прочетете това и ще узнаете какво ви очаква и дали сте само вие така...  :)
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #74 -: Септември 16, 2009, 13:48:22 pm »

http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=2021.0

прочетете това и ще узнаете какво ви очаква и дали сте само вие така...  :)
ей това търся от 10 мин.  :D
бях гоч ела миналата година още , но не осъзнавах думите...не го разбирах

коагто ми се наложи да лежа до 4 месец почти, слде всяко кървене мислех, че бебче вече не е живо, но аз още не знам  :(
мислех, че до 3 м. ще се притеснявам и че това ще е най критичния момент за мен.Но ето сега съм в почти в петия и всеки път проверявам дали пак не съм прокървила!старха си го има и ще го има винаги  :?
Всяко едно ритниче  :P, помръдване на беб ме наппомня спакш съм била току що на консултация  :P
радва ме  :)
« Последна редакция: Септември 16, 2009, 13:53:23 pm от zayana »
« Отговор #75 -: Септември 16, 2009, 13:56:37 pm »
Хайде и аз да се запиша , въпреки че вчера видях положителният тест и още не съм ходила на лекар ,защото е много рано още, но съм много щастлива и с нетърпение очаквам да отида на преглед! Ако всичко е наред по разните изчисления на 27.05.2010  трябва да имаме бебе! Сега трябва да съм в началото на четваъртата седмица! Нога най рано да отида на лекар?

*
« Отговор #76 -: Септември 16, 2009, 13:59:37 pm »
След седмица-десет дни закъснение може да се види плоден сак с вагинален ехограф.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #77 -: Септември 16, 2009, 14:11:37 pm »
Чудя се само дали е нормално да ме поболкват  яйчниците от време на време и то най вече левият???

« Отговор #78 -: Септември 16, 2009, 14:41:21 pm »
Дам, значи не съм само аз страхливата :)
Питах, защото като гледам колежките около мен, приятелките ми забременяли случайно...ми не ми изглеждат уплашени или се държат все едно не отчитат че са бременни.
Една моя колежка, която ми е много близка приятелка, знаеше за нашите проблеми и сега е бременна в 7 месец, та тя днес ме разпозна :) Стана ми лошо в кухнята и пребледнях и после като пита до къде сме го докарали с изследванията, на мен сърце не ми даде да излъжа и само се усмихнах и тя разбра :) Май се зарадва повече, отколкото аз си позволявам :)
Опитвам се максимално да се наслаждавам на бременноста си и да не мисля за прословутия 3 месец.
Ще пробвам да забравя за малко и да се потопя в работа и учене, че по-бързо да мине времето до 12та седмица. Дали ще свърши работа, а?

П.С.  Sorry  за дългия и сълзлив пост.
[/url][/url]
« Отговор #79 -: Септември 16, 2009, 15:12:16 pm »
здравейте, момичета!
надявам се, че има място за още една бременилка  :)
от доста време само ви чета, но реших че е крайно време да се почувствам и аз бременна. до сега не смеех. въпросният страх, за който говори жаси не иска да ме напусне, въпреки че от няколко седмици "уж" се чувствам по-спокойна. немога да отрека обаче, че при всеки преглед стоя на тръни от момента в който доктора приближи накрайника на ехографа до корема ми, до момента в който не видя, че бебо си е на мястото и "подскача" вътре на воля.  :)
моля се всичко до финала, а и след това да е наред с всички нас и с нашите съкровища.
красив слънчев ден от мен!