0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните №46
« Отговор #40 -: Септември 14, 2009, 14:36:33 pm »
Това са приказни резултати. :D
Можеш да отидеш на видеозон. Вече трябва да се види сакче(та).
Късмет.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #41 -: Септември 14, 2009, 14:41:31 pm »
Това са приказни резултати. :D
Можеш да отидеш на видеозон. Вече трябва да се види сакче(та).
Късмет.

Благодаря ти мн Вайт малко се успокоих, ами аз съм в петък на преглед не знам как ще издържа до тогава

*
« Отговор #42 -: Септември 14, 2009, 14:58:52 pm »
Здравейте!Днес бях на жк-всичко е наред,вървим си точно със седмиците и видяхме че ще си имаме момиченце!!!  :D Живот и здраве ще връзвам кордели!
Добре дошли на Ranan и jasmin_veni!Леко и спокойно бременеене!

*
« Отговор #43 -: Септември 14, 2009, 15:31:49 pm »
Хриси, честито и да ви е жива и здрава девойката !!!
Ами време е да се увеличи отбора на розовите гащички, че нещо все момченца напоследък се появяват  :wink: :lol:
*
« Отговор #44 -: Септември 14, 2009, 15:40:55 pm »
Още една девойка  :balk_46:,Хриси,честито :balk_111:
White,редовно меря кръвно-ниско,та ниско.Едва ли може да се направи нещо в такъв случай.

*
« Отговор #45 -: Септември 14, 2009, 15:45:10 pm »
Тини, по-добре да е ниско. Така рискът от прееклампсия намалява значително. Може в този случай да събираш границите.
Честити розови пантофки на Хриска.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #46 -: Септември 14, 2009, 15:48:31 pm »
hriska, честита ти розова вест!  :bori_015:
А рита ли вече девойката?

И аз в четвъртък съм на ЖК - нямам търпение, че стана вече цяяяял месец, откак не съм виждала малкото чудо в мен.  :D
А в петък съм на фетална ехокардиография. Надявам се всичко да е наред!  :)

Добре дошли на новите попълнения! Лека и безпроблемна докрая! yahoo_17

*
« Отговор #47 -: Септември 14, 2009, 15:55:37 pm »
Благодаря на всички! :bighug:
Twin от няколко дни чувствам едно като прескачане на нервче в коремчето си,но не бях сигурна дали е бебка!Днес казах да доки и той се усмихна и каза да изчакам 10-тина дни и това прескачане ще си е цял ритник! :D

*
« Отговор #48 -: Септември 14, 2009, 17:21:34 pm »
О, хриска, ами вие вече направо си ритате :P Точно като нещо, което прескача леко в корема ти е в началото. :D
А пък нящия бебо днес като се е разскачал цял ден - кога спа днес това бебе?! :lol:
*

power

• *
  • 1116
  • трябва да сме силни !
« Отговор #49 -: Септември 14, 2009, 20:10:16 pm »
Добре дошли на ranan и jasmin_veni! Лека и спокойна бременност!

Хриска, честити ти розови гащички -нараства нашия отбор на  :bori_008:  :D
07.10.2009
« Отговор #50 -: Септември 15, 2009, 12:11:06 pm »
Здравейте момичета! Трябваше да се запиша още в тема №43, ама чак сега се престраших.Днес тъкмо ставаме на 14 седмици  :D

Лошото е, че и аз като Eterna имам кървене и то вече 25 дни почти без прекъсване, пък най-вероятно ще трябва да се прави и серклаж, ама док чака да се изчистя.  :(

Zayana, явно си минала по същия път, ще съм ти много благодарна, ако споделиш на лични малко повече инфо как се справихте с проблема.

Пожелавам на всички ви лека и безпроблемна бременност до края с много сладки ритничета и радост в очакване на нашите бебчета! :goodluck:

« Отговор #51 -: Септември 15, 2009, 13:36:27 pm »
Привет и от мен :)
Искам да питам нещо мамите, които са в по-напреднала бременност и са минали първито тримесечие.
На 1.09, когато съм била вече бременна Прогестеронът ми беше 15.08. На 10.09 като се уверих от кръвен, че съм бременна се обадих на доки и й споменах за нивото на Прогестерона. Тя ми изписа:
5 хапчета Дуфастон на ден + 2 Утрогестан вагинално, вечер.
На 12.09 Прогестеронът ми беше 37.6.

Въпросите са ми:
Може ли толкова много Дуфастон и Утрогестан да навредят на бебето?
Какви са референтните стойности на прогестерон при бременни?

Ще се радвам ако някой може да ми отговори :) На преглед съм чак в петък :(
[/url][/url]
*
« Отговор #52 -: Септември 15, 2009, 13:41:14 pm »
Няма опасност да навредят на бебето. Даже се учудвам, че сте изследвали прогестерон след положителния тест. Дуфастонът през устата не се усвоява напълно, затова и са ти предписали успоредно утрогестан. Аз при двете бременности съм била на утрогестан 2х3 вагинално.
Добре дошла на Ани13. Лека, безоблачна и щастлива бременност.

Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #53 -: Септември 15, 2009, 13:54:35 pm »
Мерси за отговора Уайт :)
аз втория път на своя глава го изследвах  :oops:
а за Дуфастона питах, защото тук някъде попаднах на мнение, че може да пердизвика увреждане на плода и се стреснах.
[/url][/url]
*
« Отговор #54 -: Септември 15, 2009, 13:54:55 pm »
Лека и безпроблемна бременност на всички момичета и пухкави здрави бебета накрая.
jasmin_veni, и според мен няма никаква опасност да ти навреди прогестеронът, който приемаш. Аз също съм на 3х2 утрогестан дневно и когато получих кървенето тукашната ми докторка искаше да ми увеличи дозата с още 2 на ден, но след консултация със Стаменов каза, че макс. доза, която може да усвои организма е 6 капсули дневно и просто е безмислено да се взема допълнително, защото организма си го изхвърлял.

Искам да попитам има ли бременелки, приемащи преднизолон. Чудя се, до кога ще трябва да се пие. Не искам да притеснявам доктора и да му звъня само за това.
Съжденията  лош - добър, прав - грешен, умен - тъп, добро - зло не отразяват истината, не са истинни, защото това са частични гледни точки.Това е погледът на егото - то осъжда според това както на него му се иска да бъде и както му е изгодно в момента. Затова може би си забелязал, приятелю мой, че понякога една и съща ситуация я осъждаш като добра а в друг момент като лоша. Онзи който съди е егото.Твоята същност не познава такова нещо като съденето, защото нейният поглед е цялостен. Iamtheway
*

power

• *
  • 1116
  • трябва да сме силни !
« Отговор #55 -: Септември 15, 2009, 14:26:25 pm »
а за Дуфастона питах, защото тук някъде попаднах на мнение, че може да пердизвика увреждане на плода и се стреснах.

Аз пиех дуфастон до края на 12 г.с.,но не си спомням по колко- мисля че беше 2х1 или 3х1.На мен ме го бяха предписали за задържане.А за увреждане от дуфастон за първи път чувам.Според мен увреждания може да се получат ако не си пиеш фолиевата кисилина.
07.10.2009
« Отговор #56 -: Септември 15, 2009, 14:52:10 pm »
Искам да попитам има ли бременелки, приемащи преднизолон. Чудя се, до кога ще трябва да се пие. Не искам да притеснявам доктора и да му звъня само за това.

Аз приемах преднизолон, не помня до коя седмица го пиех, но май беше поне до 14, после го спирах постепенно по схема!
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]
*
« Отговор #57 -: Септември 15, 2009, 15:18:02 pm »
Здравейте, мамита...
Добредошли на Жасмин-Вени и на Ранан.
Честити розови гащи на Хриска  :D
Сега нека да ви се оплача  :(
В неделя прокървих доста силно. Без никакви болки, без видима причина. Веднага отидохме в спешното. Прегледаха ме щателно (вагинално, с вагинален ехограф за плацентата, с друг ехограф за бебето). Всичко е наред. Бебето е добре (не спира да ритка, за което съм много благодарна),плацентата е ОК (не е ниска), матката е добре развита и с адекватна форма, няма хематоми, няма контракции. Не знаят на какво може да се дължи кървенето. Изследванията от урината са добри и ме изпратиха да си ходя. Сега съм в болнични. Но много се притеснявам. Ще повторим цитонамазката, защото вероятно има някакви полипи....ама те не можели да се лекуват докато съм бременна. Не съм кървила отново оттогава. Дори на самия преглед, докторката каза, че течението вече е престанало. Тази сутрин имах малко кафеникаво зацапване. Не знам какво да ви мисля. Сега в четвъртък съм на преглед при моя гинеколог, ако нещо не ни накара отново да тичаме в спешното.
Ако някоя от вас е имала подобен проблем, моля да сподели. Ако иска и на лични.
Желая лека бременност на всички нас!!!!!!

Нашето първо чудо е вече на 7 г.!!! 26.12.2009 г.
Второто ни чудо, нашият коледен подарък, се появи на 25.12.2016г.!
*
« Отговор #58 -: Септември 15, 2009, 15:44:32 pm »
Лукреция,аз имах такива случаи,но това беше в 3-4 месец,за втори триместър не мога нищо да кажа,дано не се повтори!
 Ние днес бяхме при Александров,беба е станала 1 кило,плезеше се глезлата :DПлацента-ок,води -ок.Разбрахме се и за раждането-олекна ми :D

*

denisa

• 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
« Отговор #59 -: Септември 15, 2009, 18:04:28 pm »
Аз имах такова прокървяване в 5-месец нямаше причина всичко беше наред спомням си, че пих магнезий и отшумя повече не се появи.Дано нямаш такива проблеми повече.
Аз утре съм на лекар заради проклетите гъбички  :( дано не са опасни за бебчо.
Лека и спокойна вечер.