0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните №46
« Отговор #260 -: Октомври 01, 2009, 15:44:18 pm »
Altevs, стискай още малко! Ти си такъв герой, че 1-2 седмици още ще устискаш. Аз съм предвидена за нормално раждане и ако до  тогава родя, ще дам отчет как е минало, но понеже съм дървен философ, си разсъждавам, че след като си преживяла секцио, едва ли няма да се справиш с нормално раждане.
Аз се настройвам с мисълта, че и раждането, както и бремеността, са все естествено закодирани в женския организъм и той знае как да се справи...Ще видим!
Lisko, не бързай, че като съвсем наближи човек леко се паникьосва и обърква, е аз поне.... :oops:
Отчет: Днес ходих в МД и си изпросих още една седмица свобода преди да ме въдворят за наблюдение...
Там големи ремонти текат- голямо чудо!
Момичета, взимам повод от една тема на baracuda за необходимите неща за АГ Варна, тези от вас, които ще раждат в МД София, днеска ходих специално да питам какво искат да се носи и отговорът е:
за майката:нощници и превръзки за родилки и всичко друго по нейна преценка
за бебето: само памперси и мокри кърпички
Помпа за кърма, шишета ,залъгалки- не щат.
Това е от мен, прегръдки и мнооого хубав топъл следобед!

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
« Отговор #261 -: Октомври 01, 2009, 16:22:27 pm »
blue_sky  честно казано утре като отида в болницата, ще питам доктора за упойка А пък като прочетох отговора и на nunu май съм готова за естественото раждане. Ще видим. От снощи съм с непрекъснати болки /странно, контракции-стягащи нямам/, но ужасна менструална болка гарнирана с пробождащи напъни отдолу... Мъжът ми искаше посред нощ да тръгваме за Варна. Ама мен съвсем ме допъзя, та си стискам и днес, че говорихме с доктора утре направо с багажа да отида...
Лисе, много се радвам за теб - че си добре, като изключим екстрите на бременноста, разбира се. Дай боже още малко да устискаш и ти - ама браво!!! Имам близка приятелка, която също иноси тризнаци, пак от кадрите на АГто, ей така пак - без серклаж, без нищо - че и огради прескача в шестия месец с огромния си шкембак!
Дано всички да сте добре момичета, че....Абе като го гушнем после, ще забравим на секундата всички болежки, ама на.... - така го е решил господ - С мъка да раждаш децата си....
Inke - ми дано леко да мине вашето , че да ми се връща и на мен  :lol:
Стискам ти палци, мила!
« Последна редакция: Октомври 01, 2009, 16:24:24 pm от Altevs »
*

klem4e

• 307
  • искам значи мога
« Отговор #262 -: Октомври 01, 2009, 16:44:28 pm »
Altevs , щом доки ти е казал да пристигаш с багажът отивай , но не се шашкай- ти си мама - героиня.
   Аз също имах менструални болки един ден и напъни , и така се бях шашнала че ревах като бога , но беше отдавна преди месец някъде и даже не се сетих да се обадя на доки , ами викам направо ще се цопна там на другият ден - но ми отмина , след хиляди молитви до кой ли не.
Ще ти стискам палци - всичко да се размине за поне още седмица , две , пък каквото реши нашият доктор- ние си му имаме пълно доверие!
От нас имаш прегръдки и късмет милички и на двете ви !
*
« Отговор #263 -: Октомври 01, 2009, 17:39:08 pm »
Мами ще стискам палци да изкарате колкото се може повече!А после по-възможно най-безболезнения начин да гушнете бебчетата си!
Ние с моята беба сме добре.Поне така си мисля де,че нещо пак се е кротнала и втори ден хич не я усещам.Не знам как ще устискам до другия петък,че чак тогава съм на консултация!

*
« Отговор #264 -: Октомври 02, 2009, 12:00:21 pm »
Здравейте сладки мами и бъдещи такива! Аз рядко пиша, повече чета. Ама не мога да запомня всички новини и да си дам мнението.
Ние сме добре. Имам си болките в ляво и се подувам. За деня стоежа прав е около час и после повече нани. Според док може да се окаже ингвиална херния, ама като отида на хирург той ще каже. Повече почивка и без натоварване. Ами така ще е. Само бебо да е добре.
Иначе съм вече +7 кг., но според акушерката са малко множко и вчера на прегледа ми стана леко неприятно. Но и това ще мине - в името на бебо. Вчера имах притеснения и за апандесит, но май ще ми се размине. Явно при мен така се проявяват нещата, а като знам, че винаги съм наопаки на хората, не се учудвам. :wink:
Лис, този колан ме заинтригува - ако можеш да ми пуснеш снимка, да се ориентирам. Аз съм виждала, но друго е информацията от извора :wink:
Ами това е в общи линии при мен, сега ще бягам, че имам майстори за антрето.
Целувам ви и желая лек и спорен ден!
"Рибата става акула, когато излезе от водата, спре движението и ухапе полицай!"

« Отговор #265 -: Октомври 02, 2009, 13:31:57 pm »
Здравейте момичета,

Писах неотдавна и сега искам да споделя нещо което доста ме притесни, с надежда този път да споделите опит. Вчера бях на ФМ при Марков и положението с кръвотока в маточните артерии за съжаление не се подобрява. Той потвърди че е лош в маточните артерии и нормален в пъпната връв, като обясни че бебто е жизнено с 5 дни напред, плацентата и околоплодни води са добри и за сега изписа Флебодия и евентуално увеличаване на Фраксипарина. Знам, че не всички имат инфо за този проблем,но се надявам да сподели някой нещичко.
Обясни ми да се настроя за сценария - ранно изваждане на бебето и иска да постъпя в МД още към 28-30 г.с. за постоянно наблюдение и евентуално кортикостероидни инжекции за дробчетата на бебето. Каза преди това пак да се видим към 26-27 г.с.

Имах данни за проблема от моя док Сигридов, но той беше доста по умерен в разговора и не ми е споменавал такива сериозни рискове искаше да се убеди дали няма да се нормализира. С него ще коментирам отново в понеделник.

Вече незнам как да съм спокойна и да се настроя на такъв развой.

Лек и спокоен ден на всички  :heartbeat:
« Отговор #266 -: Октомври 02, 2009, 14:12:33 pm »
rangely, не се шашкай на първо място! После вземи Флебодията(която и аз пия, макар и според моя док тя да е излишна)и си увеличи фраксито. Повече не можеш да направиш с медикаменти. Важното е, че засега бебето нараства правилно, че дори и избързва. Сега, тия спазми на маточните артерии според моя док(който работи в едно отделение с Марков)са до голяма степен и анатомична особеност...Другото, което можеш да направиш е да подобриш кръвотока чрез повече разходки, ако не ти тежат-физическото натоварване раздвижва кръвотока. Почни да си следиш и кръвното всеки ден- един от първите признаци на лош кръвоток е повишаването на кръвното.
Ако, все пак, към 30та г.с. ти се наложи, иди да те наблюдават- отделението е ремонтирано и почти приятно като условия. И най-важното,не се притеснявай излишно- може и да се наложат спешни мерки, а може и да не се.Настрой се позитивно, говори му на бебо и се радвай на топлата есен. Ако трябва, ще извадят бебето предварително.Знай, че след 30-32г.с. това въобще не е проблем.
Успех и горе главата!

« Отговор #267 -: Октомври 02, 2009, 16:16:25 pm »
Inke Tinke ,

Много, много, много ти благодаря!!! Смятам да направя всички тези наща и дано развоя на събитията са в наша полза.

Благодаря ти за бързия и изчерпателен отговор.
Желая ти от сърце леко раждане и розово бебе  :balk_5:
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #268 -: Октомври 02, 2009, 21:08:36 pm »
Лис, този колан ме заинтригува - ако можеш да ми пуснеш снимка, да се ориентирам. Аз съм виждала, но друго е информацията от извора :wink:
Джи, пиша съвсем набързо, че цял ден нямях нет заради аварията на БТК а и доста ми е тежко днес та съм полегнала:)
Ето това е колана:) и без него вече не излизам никъде:))))))
а оттук си го поръчах:)
http://shop.danet.bg/categories.php?CategoryID=219&cPath=24_219

Лека и спокойна вечер на всички :)
*

klem4e

• 307
  • искам значи мога
« Отговор #269 -: Октомври 02, 2009, 21:22:32 pm »
Здравейте момичета !
Аз какво да ви кажа , хем искам като се включа в темата да е с добри новини , ама нещо не ми се получава !
Днес ми се обади докторката от ЖК и каза , че утайката ми е висока 74 и ми предписа антибиотик - пак. Толкова антибиотици не съм пила през живота си както сега.
 Химоглобина ми е 101 вече но си пия самосиндикално малтофер фол . Има ли други бременни с такива показатели на утайката ? Четох , четох из форумите и мненията са различни , утре мисля да се обадя и на нашият си доктор за второ мнение. Много ме е страх , чаках това дете  13 години и незнам дали ме разбирате ? Извинете ме за отрицателният ми пост !Дано всичко да е наред със всички ни и да няма повече притеснения и страхове  ! Пазете се момичета !
За колана и аз мислих да си поръъчвам , но вече ми останаха 10 дни докато вляза в деветият месец , а и свикнах с лежането , радвам се Лиско че ти помага !
*
« Отговор #270 -: Октомври 03, 2009, 00:29:25 am »
Благодаря, Лис. Ти лежи и си почивай!
Клемче, стискай още 10 дни, миличка и после вече ще чакаме темичката ти. За утайката нищо не знам - звънни на нашия док, той поне ще те успокои, сигурна съм  :wink:
Целувки и на останалите мами и кандидат такива  :wink:
"Рибата става акула, когато излезе от водата, спре движението и ухапе полицай!"

*
« Отговор #271 -: Октомври 03, 2009, 06:31:20 am »
Клемче,обезателно се обади на док.През бременноста от жк ми бяха изписали антибиотик и Александров категорично ми забрани да го пия.Винаги го питах и така изкарах до края   без странични лекарства,освен за кръвното.Хайде малко остана ,успех!
*

power

• *
  • 1116
  • трябва да сме силни !
« Отговор #272 -: Октомври 03, 2009, 08:36:42 am »
Здравейте,момичета!

Аз да ви кажа как мина прегледа ми вчера.Оказа се,че съм с 3см. разкритие и секциото отново не се знае кога ще е.Имате ли представа за колко време става останалото разкритие? Нещо се стреснах като разбрах,че съм с 3см.,защото събота и неделя съм сама вкъщи...Само се надявам бебката да изчака поне да понеделник.

Лек ден на всички!
07.10.2009
*

klem4e

• 307
  • искам значи мога
« Отговор #273 -: Октомври 03, 2009, 08:48:18 am »
power , не се тревожи , аз съм съ шийка 1.6 см от шестият месец и Александров ме успокои , че е имал жена със шийка 1 см и с два пръста разкритие също от шести месец и си е изчакала термина , но трябва лежане и активна почивка !
Branka , Дживотинче , благодаря ви за подкрепата момичета - непременно ще се обадя на доки днес !
*
« Отговор #274 -: Октомври 03, 2009, 09:15:00 am »
Клемче, всичко ще е наред миличка, то вече не е останало :bighug:
За разкритието не мога да взема отношение, защото при мен и двата пъти бях с по 1 см.  8 часа. Добре че не ме накараха да раждам нормално. Успех на всички в темата.
« Отговор #275 -: Октомври 03, 2009, 11:21:15 am »
Момичета :) ето ме и мен отново. Изчезнах за известно време, защото ми прилошаваше от мърдането да разни неща по екрана на компа  :lol: и много повръщане...хихих
Бях на преглед за нухална транслуценция в четвъртък и д-рката каза, че е добре (0,3 ако съм разбрала правилно). Но ме обезпокои малко размера на бебо: на ехографа се изписа, че е като за 11 седмица и 1 ден, пък аз бях 11 седмица и 3 дни. Дали това има някакво значение? Докторката не каза нищо за това, освен че е в норма. Но аз по-късно все пак се питам...? Спираме повечето лекарства  :D. Вчера даже открих сезона на бебешкото пазаруване!
*
« Отговор #276 -: Октомври 03, 2009, 11:23:39 am »
Ами аз бях с 3 см.разкритие и на другия ден ми предизвикаха раждане.Но ми го предизвикаха.В смисъл че сигурно иначе още щях да устискам...знам ли.
Пауър и Клемче леко раждане и прекрасна среща с новите човечета като му дойде времето  :)

*
« Отговор #277 -: Октомври 03, 2009, 11:40:19 am »
harmony изобщо не се притеснявай за това!Не може всичко да е като по учебник.На другия преглед ще сте си наваксали :wink:
Клемче полежавай си и си почивай!Дано няма проблеми с утайката!
Пауърче стискай до понеделник!
Желая ви леко раждане и прекрасна среща с бебоците!

« Отговор #278 -: Октомври 03, 2009, 14:34:53 pm »
Клемче, споко с тая утайка! Аз си направих веднъж и излезе 90 и моят док каза, че съм луда да я пускам, защото при бременните може да достигне дори трицифрено число. Не бързай с антибиотика, то и без това малко ти остава докато влезеш в сигурна територия.Микробиологията как ти е? Защото утайката е белег за някаква инфекция някъде, не е казано, че е близо до бебето. Само помисли колко от нас сме с хронична хрема- аз спя с отворена уста и съм като комодски варан- ако ми изследват микробиологията в устата кой знае какво ще излезе!
Имаше някъде из форума тема по въпроса и там Мели казваше, че утайката при бременните по принцип може да е висока. Ако успея да я открия ще пусна линк.
Консултирай си се с твоя док, ама много- много не се плаши!
Благодаря на всички за пожеланията и спокоен и приятен уикенд!

*

klem4e

• 307
  • искам значи мога
« Отговор #279 -: Октомври 03, 2009, 14:40:33 pm »
Inke Tinke , благодаря ти за обяснението . Аз наистина имам хрема от както съм бременна , гълрото ме боли и ухото , микробиологията ми е чиста .Сега ще се обадя на док , че нещо ми тече като стана , да не е околоплодна течност , защото няма мирис и е прозрачна.Ох, дано вичко е ок.