0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните №46
« Отговор #220 -: Септември 26, 2009, 12:52:59 pm »
Лис,късмет и от мен :bighug:Струва ми се ,не след дълго ,ще си правим друг вид срещи-в морската с количките :D

*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
« Отговор #221 -: Септември 26, 2009, 20:18:30 pm »
Каси, писах ти на лични и много ще се радвам да се видя в София с всички софиянки:)))))))

Съвсем лекичко да се вмъкна в темата ви и аз :)
Хей, за срещата бройте ме и мен. :D
Вяра и без това само ме послъгва :?, пием кафе от ....
« Отговор #222 -: Септември 27, 2009, 15:26:21 pm »
Лис, то не останало! Радвам се, че вече сте намерили общ език с Дяволов- той напоследък е в супер настроение.Ако нещо те притеснява или имаш нужда от помощ с него, свиркай!
Пешек, те в тия седмици трудно вече им взимат мярка на бебоците- щом док не вижда нищо притеснително, значи няма!
Туин, може да се е получило течението от много ходене или от потене- при мен се случваше на няколко пъти, все пак, най-добре да си питаш док, а за бесовете на бебо- тепърва почват - не се шашакай - ще се мести по целия ти корем!

Мен на 1.10 ме викат в МД да се записвам хоспитализирана и да ми пускат изследвания, защото док смята, че до две седмици ще се показваме.
Успешна седмица от мен!

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
*

Nadyn

• *
  • 2703
  • Всяко зло за добро!
« Отговор #223 -: Септември 27, 2009, 16:19:09 pm »
Може ли и аз лекинко да се вмъкна...Лисе, много ще се радвам да се видим :)

*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #224 -: Септември 27, 2009, 16:52:34 pm »
zayana,не се притеснявай ,лекаря преценява до кога имаш нужда от Утрогестан.Аз го слагах до 30 г.с.например ,като и на мен ми казаха 32-ра,но ми свърши в 30-та и бях в чужбина и просто не слагах повече.

И аз нахалничка ,ма бих се радвала на подобна среща . :D :oops:
« Последна редакция: Септември 27, 2009, 16:54:08 pm от z22 »
<br />
*
« Отговор #225 -: Септември 27, 2009, 17:11:52 pm »
Благодаря на всички за успокоителните думи!  :flower:

Аз действително попрекалих с ходенето последните дни и напълно е възможно да се е получило от това. От тогава течението не се е повтаряло, освен разбира се обичайното, което си имам от началото на бременността.
Притеснението ми беше повече, че бебо рита ниско долу. Все си мислех, че ще го усещам на това място чак като му дойде времето да излиза и затова се шашнах. Ама явно не е така и бебо тепърва ще ми показва на какви финтове е способен.  :D

Inke Tinke, желая ти леки последни седмици и незабравима среща с твоето слънчице.

Pesheck, явно срамежлива вашата мома, щом така се крие.  :wink:  Нашият момък и той така с ръцете пред лицето на 3D-то при доц.Томова  :D  Ама, както си казала най-важното е да са добре!

Леки и хубави дни желая на всички!
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #226 -: Септември 27, 2009, 17:35:35 pm »
Лис, то не останало! Радвам се, че вече сте намерили общ език с Дяволов- той напоследък е в супер настроение.Ако нещо те притеснява или имаш нужда от помощ с него, свиркай!

Инке Тинке, много ти благодаря:)
Наистина...кога минаха тези месеци. Макар, че сега последните 2 ще ми се видят най-дълги, все още не осъзнавам какво ми се случва:)Имам чувството, че нещата се случват около мен:)

Пожелавам ти спокойни седмици до раждането и леко раждане:)))

Момичета, много ама много ще се радвам да се видим като пристигна в София. Непременно ще организираме една зачатска среща:)))))))
« Последна редакция: Септември 27, 2009, 17:37:13 pm от Lisko »
*
« Отговор #227 -: Септември 27, 2009, 20:41:49 pm »
Момичета, много ама много ще се радвам да се видим като пристигна в София. Непременно ще организираме една зачатска среща:)))))))

И още как  :D   Ти само ела и ще видиш  :wink:

Хубава вечер на всички и sorry, че се намъкнах в темичката ви!
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."
*
« Отговор #228 -: Септември 28, 2009, 10:45:52 am »
Притеснението ми беше повече, че бебо рита ниско долу. Все си мислех, че ще го усещам на това място чак като му дойде времето да излиза и затова се шашнах.
Най-вероятно бебо е с главата нагоре и рита с крачета към шийката. Нищо притеснително. При мен това е ежедневие. :D
И аз да се запиша за софийската среща. На Лиско ще й бръмне главата. :lol:

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
« Отговор #229 -: Септември 28, 2009, 12:07:32 pm »
Лиско, ей дано съм си в София като дойдеш, защото много ми се иска да се видим.  :bighug:

*

Lisko

• *
  • 5448
« Отговор #230 -: Септември 28, 2009, 13:16:32 pm »
Моля, моля, нека ми бръмне главата:))))))с удоволствие ще се подложа на това изпитание:)

Аз от оня ден немога да разбера имам ли контракции или просто корема си ми расте още и усещам по-голямата му тежест. За стягане се стяга, не ме боли нищо освен кръста и гърба, но то не е нещо ново. Лееко се притеснявам да не би да пропусна или да пропускам нещо тревожно ако има, че в стремежа си да не се лигавя и да не тормозя Александров с глупости знам ли.
Казвали са ми, че ако са контракции става твърд като камък. Не е толкова твърд но и нали тези подготвителни контракции не са толкова опасни ако не са постоянни и болезнени??
Пия си магнерича, не забелязвам след изпиването ми нещо да ме отпуска, но пак казвам, не съм сигурна, че това са контракции:)
« Отговор #231 -: Септември 28, 2009, 14:49:48 pm »
Лисе, на мен д-р Даскалов ми каза, че ако са болезнени е проблем, иначе си е в реда на нещата :) И все пак можеш да засечеш по колко са на час и да питаш док
Нормално е да сме така шашнати, все пак тези бебета са много, много чакани и изстрадани Важно е да вярваме в добрия финал и да бъдем позитивни :D
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]
*

klem4e

• 307
  • искам значи мога
« Отговор #232 -: Септември 28, 2009, 16:15:19 pm »
Привет момичета !
Да се отчета и аз - днес си взех 45- дневните болнични преди раждане , взеха секрет за микробиология , утре кръв и урина , тоновете са вече хубави , приготвих си багажът почти, остана да устискам до 13-ти октомври , когато ще се видим с Александров и ще преценим кога и какво....
Лисе, кога мина това време , че дойде ред за Софията - аз докато осъзная , че съм бременна и то времето почти минало .Иаз като теб се чудя от време на време дали са контракций или просто си се движи бебо, но понякога като се стегне коремът ми и ме държи с часове , даже немога да преценя дали ме е отпуснало.
Това е момичета от мен , пазете си и си почивайте повечко!
*
« Отговор #233 -: Септември 28, 2009, 16:16:45 pm »
Лис,подобни контракции са ми ежедневие-поне по 2-3 пъти на ден,а магнерича не им влияе особено.Но и аз така се успокоявам-щом не са болезнени и не са на малък интервал,би трябвало(надявам се)да няма проблем.
Клемче,браво,щом до тук устиска,ще издържиш до края!
« Последна редакция: Септември 28, 2009, 16:36:45 pm от TINI78 »

« Отговор #234 -: Септември 28, 2009, 16:28:17 pm »
Lisko аз имам проблем с контракциите и в началото се чудех как да разбера изобщо, че ги имам (бременни за първи път) :D, та най-вече като съм в легнало положение на лява или дясна страна, като си бутам корема ниско долу, ако е твърд (а не мекичък)+ усещане на едно лекичко изтръпване и стягане то това са контракциите. Но ако е за кратко и те отпуска, няма проблем. Ако те държат по няколко минути (аз имах и такъв момент) е по-добре да питаш док. Затова по-вече си полягвай и всичко ще е наред. Аз пия Магнерота 3*2 и като почивам, ги получавам сравнително рядко.
*

Lisko

• *
  • 5448
« Отговор #235 -: Септември 28, 2009, 17:04:42 pm »
Благодаря ви момичета:)
Ще почивам повече и всичко ще е наред:)

Клемче, кога мина времето и аз като теб не разбрах. Първо мечтаех да съм бременна, после да минат първите 3 месеца, след това 6:) Сега мечтая да мина 28 седмица и като гледам лентичките на момичетата в 33, 34 и си казвам, Боже дано изтрая дотогава и ще съм вече родила:) Тогава други мечти ще имам и така всеки ден :))))
Моля се наистина всички да сме добре и да няма проблеми.
« Отговор #236 -: Септември 28, 2009, 17:22:24 pm »
Контракциите представляват съкращаване на мускулите на матката, чрез които се “изхвърля” плода навън. По време на бременността е нормално да има и Бракстън-Хикс контракции или т.н. “фалшиво раждане”.

Какво представляват Бракстън-хикс контракциите?

Обикновено се появяват към края на бременността, въпреки, че е възможно да имате контракции още от самото начало на бременността. Бракстън-Хикс са нередовни контракции, които не са болезнени и могат да се появят безпричинно или при физическо натоварване. Смята се, че причината за тези ранни контракции е подготовка за предстоящото раждане.

По какво се различават от родилните контракции?

Основната разлика е, че Бръкстън-Хикс контракциите са нередовни и не вещаят предстоящо раждане. Когато контракциите са на определен интервал от време, който се скъсява все повече, но се запазва ритмичността се говори за предродилни контракции. Възможно е да се появят редовни контракции много време преди термин, тогава незабавно потърсете лекар, защото преждевременното раждане може да бъде спряно.

Основните разлики:

- родилните контракции са регулярни, през интервал от 5 минути и траят поне 1 минута. Бракстън-Хикс контракциите са нередовни и по-кратки като продължителност

- родилните контракции са много по-силни и на повечето жени им спира дъха от тях

- Бракстън-Хикс контракциите са само стягане на маточните мускули /чувството е на втвърдяване на корема/ , докато при родилните контракции се усещат в цялата коремна област, дори и гърба

Намалете дискомфорта на Бракстън-Хикс контракциите

- поемете дълбоко въздух и дишайте по-интензивно

-  ако са предизвикани от ходене или физическа активност, седнете или легнете, ако имате възможност

- пийнете вода. Понякога контракциите Бракстън-Хикс се дължат на дехидратация, което причинява чувствителност на матката

- вземете си топъл душ

*

Lisko

• *
  • 5448
« Отговор #237 -: Септември 28, 2009, 17:38:04 pm »
Миленка всичко това съм го прочела в 7-те книги сложени до главата ми:)))Една купчинка, която си чета вечер и сутрин, ама пак не ми е ясно имам ли ги или ги нямам. Когато корема ми се стегне не е стегнат за 1 минута а за 30-40. като легна мисля, че се отпуска но пък напоследък ми е трудно и да лежа на която и да е страна и съм полуседнала, полулегнала:))))))))))))

Тази нощ се събудих от неприятно усещане в пръстите на ръцете. Така ми се бяха подули на дясната ръка, че немога да ги свия в юмрук. И това цял ден. Краката ми не са подути или отекли но ръката ми е един номер по-голяма:))))))
Така ще е...оставащото време ще ви се "пооплаквам малко":))))))))))))
А за хроничния ринит да не говоря:))))) Това е и една от причините да не мога да спя. Носа ми е непрекъснато запушен и немога да дишам и денем и нощем. Поне прочетох в дебелите книги, че е нормално и отминава след раждането:)
И за друго ще се сетя а и съм съгласна на два пъти по толкова само да е наред всичко:))))))))))))))))))))
« Последна редакция: Септември 28, 2009, 17:40:01 pm от Lisko »
*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
« Отговор #238 -: Септември 28, 2009, 17:45:40 pm »
Охоооо, Лиси, добре дошла в отбора. :lol: И аз съм така - убий ме не мога да преценя имам или нямам контракции. По-скоро - не. Но като реша, че ми е стегнат тумбака и почвам да ръчкам от двете страни. Никога не е целия .... май. А подуването на ръцете ми е много странно и на мен. Като стана от сън, чак ме болят пръстите, като се опитвам да ги свия. Добре че се усетих навреме и свалих пръстените. Иначе бивам - разправят че тепърва ще раста. А аз разправям на моя мъж, че ще трябва той да ме обува скоро - на него майтап му се струва. :lol:
*

Lisko

• *
  • 5448
« Отговор #239 -: Септември 28, 2009, 17:53:21 pm »
 :D :D :D
Пете, спокойна съм, че не съм сама:)))))))))))))
Шегувам се разбира се.
Вчера тръгнах да изпращам майка ми и племенницата ми и реших с новите боти до кокалчето (купени специално за тоси ми период, и не само де), че ми беше студено на краката за чехли. Да ви споделя как си обух чорапите тайно в спалнята. Легнала на една страна, краката свити към дупето и с една ръка обувах чорапа първо на единия крак, после на другия:)))))))Имаме и огледало на гардероба...смешна картинка, но ако бях помолила майка ми, оттук нататък сън няма да я хване как се справям сама а заради едни чорапи да си взема отсега отпуска:)
Да за ръцете и на мен ми стана странно защото все съм чела за отичане на краката. Днес цял ден се кисна в студена вода за да облекча малко пулсирането и отока.