0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните №46
« Отговор #160 -: Септември 21, 2009, 10:19:10 am »
Заяна, че миришат - така си е :)
Чупи ги на две, когато ги пиеш.
Аз така правех  :D
Не мисли за момента, когато ще ги пиеш,
а за момента след това, че имаш доста време до другото хапче  :lol:
« Отговор #161 -: Септември 21, 2009, 10:33:49 am »
Заяна, аз също залагам на плодовете и зеленчуците, но като застудеее ще ги започвам витамините. Аз съм на Пренатал, но те май всички витамини си миришат. Аз ги гълтам с чаша морковен сок, или студено кафе, защото миризмата на течността е по-силна от тази на хапчето и не се усещат. Опитай и ти :) При мен дава ефект :)
[/url][/url]
*
« Отговор #162 -: Септември 21, 2009, 11:25:23 am »
Заяна, че миришат - така си е :)
Чупи ги на две, когато ги пиеш.
Аз така правех  :D
Не мисли за момента, когато ще ги пиеш,
а за момента след това, че имаш доста време до другото хапче  :lol:

Black_rose  не стават да се чупат надве, защото са от тези пластмасовите, налис е сещаш, като ампули  :?
Аничка а тези витамини, който споменаваш ако ги иам в нашите аптеки става ли адс и ги назнача на своя глава  :?.или са с рецепта
« Последна редакция: Септември 21, 2009, 11:55:48 am от zayana »
*
« Отговор #163 -: Септември 21, 2009, 11:55:06 am »
Здравейте момичета!
Заянка аз пия О"мами и като че ли не миришат толкова.Засега не ги пия всеки ден,само като усетя че не съм хапнала достатъчно плодове и зеленчуци!
Милички нали ви бях споделила че бебка 3 дни никаква я нямаше-е в събота "почука" и в неделя сутринта.Тъкмо се бях успокоила и от тогава пак нищо.Нормално ли е така да не я усещам всеки ден?А пък доки ми каза че с всеки изминал ден трябва да е по-активна!
Извинявам се че пак ви занимавам,но се притеснявам от всичко!Мисля че ме разбирате..
Желая ви лек и успешен ден!

*
« Отговор #164 -: Септември 21, 2009, 12:24:01 pm »
jasmin_veni , не съм сигурна дали важи за витамините, но за други добавки/ хапчета които пия по време на бременността бях чела, че не е желателно да се приемат с черен чай или кафе, понеже при тази комбинация не се усвояват добре състваките.

zayana , не знам какво имаш предвид под "наши аптеки", но се намират в някои по-добре заредени. Аз си ги купувах в тази срещи "Фантастико" в Стрелбище. Струваха 17 лв - 60 капсули и са точно за бременни и кърмачки. Беше ми ги препоръчала една позната аптекарка, като ме видя, че се засилвам към "Центрум".

hriska , има такива моменти, особено когато на бебоците им отеснее и аз чакам претръпнала като има половин ден затишие, но изобщо не си правя труд да броя 10 ритания на ден. Хапвам нещо сладко и отговорът не закъснява ;)
*
« Отговор #165 -: Септември 21, 2009, 12:39:01 pm »
,

zayana , не знам какво имаш предвид под "наши аптеки", но се намират в някои по-добре заредени. Аз си ги купувах в тази срещи "Фантастико" в Стрелбище. Струваха 17 лв - 60 капсули и са точно за бременни и кърмачки. Беше ми ги препоръчала една позната аптекарка, като ме видя, че се засилвам към "Центрум".

Аничка не живея в Бг.
Да разбирам ли, че не са преписани от твоя ти док.?
Аз "Пия"   :D тези http://209.85.227.132/translate_c?hl=bg&sl=it&u=http://www.shopmania.it/shopping~online-vitamine-integratori~compra-gravigil-dha-integratore-per-gravidanza~p-9371024.html&prev=/search%3Fq%3DGRAVI%2Bgil%2BDHA%26hl%3Dbg%26rlz%3D1W1GGLJ_bg%26sa%3DX&rurl=translate.google.bg&usg=ALkJrhhQ9RQ2fpSnI3t-VSvAWeW1AoKEYQ
*

klem4e

• 307
  • искам значи мога
« Отговор #166 -: Септември 21, 2009, 13:59:04 pm »
Току- що се върнахме от нашият доктор . Каза , че всичко е наред , ако вървим все така , ще се появим на бял свят , дай Боже към 26.27.10.09г.

За витавините искам да кажа , че и аз като повечето кандидат мами ги пия от дъжд на вятър. Пия "О МАМИ", малки са и миришат на шоколад- приятно.
hriska, и аз си мислих в началото , че не се движи всеки ден , но в действителност бебето се мърда само че ние не винаги го усещаме , защото и вдиженията му са много леки. След време като порасне още такива шутове ще ти играе , че ще ти се тресе целият корем.
*
« Отговор #167 -: Септември 21, 2009, 14:03:34 pm »
Като се е отворила тема за витамините,да питам и аз.При положение,че пия феро-фолгамма,а имам намерение да пия по-общи витамини за бременни,трябва ли да спирам желязото?
Клемче,казах ли ти аз,че с малко зор ще устискаш до края :)
« Последна редакция: Септември 21, 2009, 14:05:15 pm от TINI78 »

« Отговор #168 -: Септември 21, 2009, 14:25:45 pm »
diva73 съжалявам миличка от сърце и душа съжалявам- няма думи които да кажа в момента, за да те успокоят, затова и аз ти изпращам една голяма и силна  :bighug: :bighug:
« Отговор #169 -: Септември 21, 2009, 17:20:21 pm »
Мила Цеци благодаря ти много за отговора..да, знам,че някои жени нямат симптоми, но притеснението си остава..повечето хора казват, че дори и в седма седмица може да се чуе пулс. Аз направих изследване на ЧХГ вчера, резултата е 21 124. Силно се надявам, че при тази стойност бебето би трябвало да е живичко, нали? Аз съм на 8 седмици,моля пишете ми вашите мнения..В сряда съм отново на преглед, благодаря ви.
*
« Отговор #170 -: Септември 21, 2009, 17:41:40 pm »
Мила Цеци благодаря ти много за отговора..да, знам,че някои жени нямат симптоми, но притеснението си остава..повечето хора казват, че дори и в седма седмица може да се чуе пулс. Аз направих изследване на ЧХГ вчера, резултата е 21 124. Силно се надявам, че при тази стойност бебето би трябвало да е живичко, нали? Аз съм на 8 седмици,моля пишете ми вашите мнения..В сряда съм отново на преглед, благодаря ви.

Пусни още едно ЧХГ 48 часа след първото! Стойностите трябва да са се удвоили (приблизително). Късмет!

*
« Отговор #171 -: Септември 21, 2009, 17:45:02 pm »
PrettyP ние видяхме пулс чак в 8г.с и аз бях много притеснена,но всичко си беше наред!Желая ти успех,ще чакаме в сряда да се похвалиш със сърдечната дейност на бебчо!

« Отговор #172 -: Септември 21, 2009, 19:08:14 pm »
При положение,че пия феро-фолгамма,а имам намерение да пия по-общи витамини за бременни,трябва ли да спирам желязото?
Аз пия и желязо (малтофер-фол) и витамини О-мами по предписание на доктора ми. Всичко се пие  :D.

PrettyP  и аз мисля, че при това ЧХГ бебето се развива. Аз този хормон не съм изследвала и си чаках чинно прегледите и за сакче и за пулс. Ще чакаме в сряда да пишеш.

hriska аз по-често започнах да ги усещам от седмица и нещо т.е. от 22 г.с. като имаш впредвид, че едното бебе рита често а другото много по-рядко. Не си втълпявам неприятни мисли, щом се развиват добре до сега ... всичко трябва да е наред.
« Отговор #173 -: Септември 21, 2009, 22:07:15 pm »
Благодаря ви много момичета за отговорите!Това означава много за мен, все пак ми давате надежда, която ще ми помогне да изкарам утрешния ден поносимо..дълго чакано е това бебче, а аз следващия месец ставам на 40 и затова още повече се страхувам и се надявам и в последните седмици общо взето не знам къде се намирам...Ще ви пиша, дай Боже всичко да е наред.Лека вечер на всички.
*
« Отговор #174 -: Септември 22, 2009, 10:16:11 am »
Цецинка,Клемче-много ви благодаря за отговорите! :bighug:

« Отговор #175 -: Септември 22, 2009, 10:30:06 am »
hriska и аз в 20 седмица го усещах бебето много рядко и това си е съвсем нормално , но наистина към 22 седмица и след това вече ще започнеш да го усещаш по-честичко и по-ясно  :D
zayana аз пия Центрум Матерна - и те са големички, но не миришат на нищо!
PrettyP сигурно сега на предстоящият преглед ще чуете сърчицето- в 8г.с. е съвсем нормално да се чуе и недей да си вкарваш лоши мисли в главата отсега- успех  :)
« Отговор #176 -: Септември 22, 2009, 12:26:22 pm »
Мили момичета, днес сутринта пуснах пак изследване на ЧХГ, както ме посъветва Blu-sky, резултата е 21800, много мъничко нагоре, преди 2 дни беше 21124, знам, че е много малко, но все пак е нагоре, не надолу, моля пишете ми какво мислите. Ако плода не се развиваше би трябвало да е надолу, нали? Ще бъда благодарна на всеки, който ми пише и даде мнение..притеснението ми си остана.. :(
« Отговор #177 -: Септември 22, 2009, 15:16:08 pm »
Прети според калкулатора напълно си отговаря ЧХГ-то ти на седмицата в която си (8г.с.нали). А и до утре време неостана :wink:

ЧХГ нива по седмици от първия ден на последния менструален период (ПРМ) или в гестационни седмици*:

• 3 седмици от ПРМ: 5 - 50 mIU/ml
• 4 седмици от ПРМ: 5 - 426 mIU/ml
• 5 седмици от ПРМ: 18 – 7 340 mIU/ml
• 6 седмици от ПРМ: 1 080 – 56 500 mIU/ml
• 7 - 8 седмици от ПРМ: 7 650 – 229 000 mIU/ml
• 9 - 12 седмици от ПРМ: 25 700 – 288 000 mIU/ml
• 13 - 16 седмици от ПМП: 13 300 – 254 000 mIU/ml
• 17 - 24 седмици от ПМП: 4 060 – 165 400 mIU/ml
• 25 - 40 седмици от ПМП: 3 640 – 117 000 mIU/ml
• не бременни: <5.0 mIU/ml
• След менопауза: <9.5 mIU/ml

* Тези стойности са само НАСОЧВАЩИ – при всяка жена новата на ЧХГ могат да нарастват различно.
« Отговор #178 -: Септември 22, 2009, 15:39:31 pm »
Да, Цеци знам я тази табличка, аз и затова реших да правя това изследване, но док не ми даде големи надежди, тъй като ЧХГ-то било много малко увеличено за 2 дни..каза че без да ме види на ехографа нищо не може да каже и то си е така, но аз вече се отчаях..Прочетох един пост на Jam, в който пише за нейния мисед, било е по същия начин, плодния сак нараствал, но не и ембриона, няма пулс, ЧХГ нараства но в неправилни граници...все  пак като отида на прегреда ще знам със сигурност..
« Отговор #179 -: Септември 22, 2009, 17:27:24 pm »
Ами не съм знаела,че може да се случи подобно нещо. То в такъв случай кой каквото да ти пише е все предположение.... и ще си останеш притеснена.  :( а и ти с доктора си говорила... а той най-добре знае. Остана да вярваш, че на този свят всичко е възможно!