0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Допълнително Здравно Осигуряване
« -: Септември 10, 2009, 11:41:46 am »
Здравейте момичета!
Искам да попитам някоя от вас има ли доп.здравно осигуряване
къде и какво от изследванията и прегледите  поемат.
Имам предвид гинекологични разбира се!
Благодаря предварително!!!
*

mimili

• **
  • 67
  • чакаме ви бебчета
Re: Допълнително Здравно Осигуряване
« Отговор #1 -: Септември 10, 2009, 12:07:53 pm »
аз имам второ здравно осигуряване-в договора изрично пише изследвания и процедури при стерилитет не се поемат.
Baby Gaga <team@baby-gaga.com>
« Отговор #2 -: Септември 10, 2009, 12:16:50 pm »
Аз също имам.
Процедури по стерелитет не се поемат.
Но пък има поето хормонални изследвания и се поема раждане - в някаква степен де :)
[/url][/url]
*
« Отговор #3 -: Септември 10, 2009, 15:08:55 pm »
Значи само хормони,Така ли?
*

big_eyes

• 432
  • Само преживените неща са истински разбрани.
« Отговор #4 -: Септември 10, 2009, 15:40:18 pm »
има различни пакети за допълнително осигуряване, които включват различни неща, съответно на различни цени и ти си избираш пакет. поне така беше в Закрила, където аз се осигурявах. но стерилитет не покриват. поискай да ти дадат спецификации на отделните пакети и тогава реши дали си заслужава
Има три неща, които възрастните могат да научат от децата: да бъдат радостни без повод, винаги да са заети с нещо и да се стремят с всички сили към това, което желаят. Паулу Коелю
Хубав-Рошав
*
« Отговор #5 -: Септември 11, 2009, 09:27:38 am »
Зависи как е направен пакета и какво покриват вноските ти.
Най-добре питай във Фонда в който се осигуряваш.
Ние сме в Доверие, покриват се хормонални изследвания, но не и имунологични, посещение при гинеколог, стоматолог, направа на очила, и мн.др.Но си вземаш касова бележка или фактура и с молба до Фонда, ти възстановяват 80% от сумата която си заплатила за дадената манипулация.
Пак казвам зависи какво включва пакета ти.
Успех!
« Отговор #6 -: Септември 13, 2009, 08:05:02 am »
Зависи как е направен пакета и какво покриват вноските ти.
Най-добре питай във Фонда в който се осигуряваш.
Ние сме в Доверие, покриват се хормонални изследвания, но не и имунологични, посещение при гинеколог, стоматолог, направа на очила, и мн.др.Но си вземаш касова бележка или фактура и с молба до Фонда, ти възстановяват 80% от сумата която си заплатила за дадената манипулация.
Пак казвам зависи какво включва пакета ти.
Успех!

Съгласна съм с момичетата, че всичко зависи от пакета. Първо бях в Закрила-там минах хормони, микоплазма, цитонамазка, хламидия. После от предприятието преминахме в Дал Бог-при тях минах лапарото /естествено без да пояснявам по каква причина-лекарката писа киста/. Имунологията също я прекарах през Дал Бог. Сега съм към ОЗОК и в пакета не е изрично посочено, че не поемат лечение на стерилитет-та от там ми поеха и второто лапаро. Дано да съм била полезна. Говори с координатора Ви и търси правата си! :)
P.S.Извинявам се за дългия пост!
[/url]
*
« Отговор #7 -: Септември 14, 2009, 20:35:11 pm »
Имам допълнително здравно осигуряване в България здраве. Не възстановяват разходи за лечение на стерилитет и ин витро.
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
*
« Отговор #8 -: Февруари 16, 2011, 07:22:32 am »
Имам допълнително здравно осигуряване в България здраве. Не възстановяват разходи за лечение на стерилитет и ин витро.

Но пък ми възстановиха разходите за хистероскопия и предварителните изследвания преди нея. Разбира се, никъде в документите не се споменаваше стерилитет. Диагнозата е полип на ендометриума.
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
*
« Отговор #9 -: Февруари 16, 2011, 10:23:28 am »
Аз съм в Евороинс.До сега са ми изплащали разходи по прегледи,изследвания и лекарства.Е не без известни пояснения от моя страна, че не са за стерилитет ,а за нещо друго  :D.Сега ми поемат следене на бременност ,а днес разбрах че  плащат и раждане ,но без избор  на екип.
*
« Отговор #10 -: Февруари 16, 2011, 17:38:02 pm »
 :) само за инфо - в Доверие също поемат следене на бременност, както и всички изследвания които са необходими, ако имаш пълен извънболничен пакет.