0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Лапароскопия - Шейново или Майчин дом?
« -: Септември 08, 2009, 20:44:57 pm »
Здравейте, на 21 съм, откриха ми параовариална киста, 5 на 5 на десния яйчник.
Според вещите по този въпрос - възможно ли е според Вас лечение на такава киста с БИЛКИ, или да се доверя на лекаря си и да си направя лапароскопия ???(знаете, че дори да е възможно лечението с билки един лекар рядко би го препоръчал)
Сигурно ли е, че този вид кисти винаги растат бързо, ако не се реагира навреме ?
Ако правя лапароскопията ме очудва разликата в цените в Майчин дом с избор на лекар - 450, докато в Шейново и Св.Неделя е 800. Разликата, определено е голяма! На какво се дължи това - има ли разлика в отношението към пациента и сигурността, която ти дават при операцията?
Благодаря Ви предварително и се извинявам, ако съм повторила някоя тема, но в крайна сметка става въпрос за яйчника ми, благодаря ви предварително !!!  :wink:
Re: Лапароскопия - Шейново или Майчин дом?
« Отговор #1 -: Септември 19, 2009, 22:27:56 pm »
Щом лекуващият ти лекар е назначил лапароскопия, довери се...
Аз преди 5 години имах киста, която уж наблюдаваха...така я наблюдаваха, че се спука и се озовах в спешното в Пирогов, та сега още се опитвам да оправя резилите, които сътвориха там....
Не рискувай. Това е моят съвет.
С билки ....не зная. Не отричам, но при тези размери не се знае от какво може да се повлияе евентуален растеж. Не е сега момента като че ли да експериментираш.
С 3 дни ще предотвратиш излишен риск, който може да ти коства много.

Цените са различни, в зависимост от това дали болницата работи със ЗК, но мисля че не по принцип, а за конкретната манипулация. Не съм сигурна дали правилно се обосновавам, но това е общо казано причината, в никакъв случай не заплащаш по-доброто отношение ;)

*
« Отговор #2 -: Септември 20, 2009, 17:29:28 pm »
мишле, а ти последно в майчин дом ли си решила? видях, че си се спряла на д-р Начев! при него мн ли се чака за свободен час ? а какви документи ти искат и как ще излезе като цена лапарото?
« Отговор #3 -: Септември 20, 2009, 20:31:19 pm »
Да, там ще бъда. Ами не се чака много...обадих му се, следващия понеделник веднага ми каза да отида към 18ч. Сестрата викаше пациентките, записани по име в един тефтер при нея, другите влязохме после.
Цената ще ми е 450 лв - за избор на екип. Самата лапароскопия ми каза, че ще е по ЗК, т.е. не я плаща пациента. Трябва да си взема направление от джипи-то,някакъв специален образец е, за операция. Д-р Начев дава един списък, това направление плюс още няколко кръвни изследвания, ЕКГ, кр.група...които трябва да направя 1 седмица максимум преди постъпването в болницата и да ги нося като отида.
Това е ;)

« Отговор #4 -: Септември 29, 2009, 15:37:55 pm »
по добре отиди в шейново при др. попов.но за мен той е магьосник.след 3 часова операция имах чуството че не съм оперирана
*
« Отговор #5 -: Септември 29, 2009, 15:39:41 pm »
по добре отиди в шейново при др. попов.но за мен той е магьосник.след 3 часова операция имах чуството че не съм оперирана

Няма нужда да отговаряш и в двете теми на една и съща потребителка.
« Отговор #6 -: Септември 30, 2009, 00:14:31 am »
Здравей. Аз правих преди 2 години лапаро в МД с избор но екип начело с проф. Налбански- 450 лв. На професора така и не му видях очите, за съжаление. Иначе не мога да се оплача. Белезите които ми останаха след операция са едва забележими и с времето почти изчезват. При мен възтановяването ми не беше леко, но имах множество проблеми и както знаеш организми различни..Успех ти желая :)
*
« Отговор #7 -: Октомври 01, 2009, 13:29:00 pm »

мерси много! всички ми помогнахте много, днес си запазих час за д-р Попов, нямам търпение да отида и да ми каже какво следва, искам вече да си реша проблема! благодаря на всички, ако науча нещо ново, с което мога да бъда полезна на разглеждащите форума, ще пиша непременно!
*

mimili

• **
  • 67
  • чакаме ви бебчета
« Отговор #8 -: Октомври 01, 2009, 13:53:23 pm »
Попов е невероятен,аз съм възхитена от него,като лекар.
Baby Gaga <team@baby-gaga.com>
*
« Отговор #9 -: Ноември 11, 2009, 17:52:00 pm »
SAB-f , оперира ли се вече? Нищо не пишеш...
« Отговор #10 -: Ноември 11, 2009, 21:00:55 pm »
Здравейте ,
аз преди две години правих лапароскопия пр проф. Налбански в Майчин дом.
Изкючително съм разочарована от него. До преди да ме упоят не го видях в операционната, въпреки, че го бях избрала и бях платила 450лв.И до сега незнам кой ми е направил лапарото. Направили са ми фенестрация на яйчнижите, без да е необходимо, даже не е препоръчително. На следващия ден не си направи труда да ми обясни нищо от това какво е направил. Думите му бяха: Направил съм каквото трябва, докато ходеше по коридора а аз едвам подтичвах след него.
Ако ми се наложи втора лапароскпиия не бих избрала Налбански!
*
« Отговор #11 -: Ноември 13, 2009, 23:34:51 pm »
здравейте момичета, не не насрочват операции заради тъпата грипна епидемия, а аз сега умирам от болки в другия яйчник, който уж беше чист ....къде мда отида утре да го погледнат...в събота? моля ви, помогнете ми, отчаяна съм!!!
*
« Отговор #12 -: Ноември 30, 2009, 22:39:51 pm »
Здравейте момичета, днес се връщам от лапароскопоята, за която толкова ви писах, за нещастие се оказа ендометриоза и лапарото е било първата крачка от голямата борба ...не знам дали Шейново или Майчин дом е правилното място...аз съм доволна от Шейново ...това, което знам със сигурност е, че е важно кой ви оперира, но ако си имате заболяването и най-голямия спец да ви оперира ...той просто ще даде най-доброто от себе си. Другото зависи от вашия организъм, който както обичат да казват лекарите си е строго индивидуален ... и все пак препоръка към Шейново - не е нужно след като те оперират да чакаш 14-20-24-48 часа, за да разбереш какво са ти правили!!! Това може да разтрои всеки нормален човек!!!
« Отговор #13 -: Декември 01, 2009, 15:22:35 pm »
SAB-1, поздравления за "първата крачка". Въпреки, че не е много приятно това което са открили докторите, поне сега си наясно и можеш да мислиш занапред. стискам палци всичко да е наред и скоро да се появиш с "добрата новина" :) На един познат жена му преди няколко месеца я оперираха със същия проблем и сега вече е бременна. :) Успех!

Аз съм доволна от Шейново, д-р Велев