0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

svetla1

Момичета,искам да питам, дали някой има представа,колко често се прекъсват бременности в рамките на цикъла?Имам предвид следното:около седмица след овулация-слабо положителен тест за бременност,което продължава до... датата на очаквания мензес,който си идва.И така 2-3 пъти от общо вече 6 месеца опити.Вие правили ли сте тестове преди датата на очаквания мензес?Питам,защото изчетох доста литература и само в упътванията на някои тестове за бременност пише ,че много бременности се прекъсвали в рамките на цикъла и често жената изобщо не разбиа за това/някъде цифрите са за 50%,четох някъде и за 75%/.И изобщо някой изследвал ли е това?
Светла, трябва да отидеш при специалист. Възможно е да ти е прекалено тънка маточната лигавица и затова да не се задържа плода. Възможно е при теб да има и имунологични причини да не се задържи бебето. Но определено не е нормално няколко поредни цикъла да имаш + тест и после мензис.
*

svetla1

Да,на 4 месец посетихме реномирана клиника.Хламидии,вл.микробиология,антифосфолипиден синдром,придобити и вродени инфекции,хормони на щитовидната жлеза,хормонални изследвания-всичко о.к.Само при хормоналните LH /изследван на 5 ден /беше на горна граница на нормата за предовулаторен цикъл, а прогестеронът на 21 ден беше 26 при норма 18.Спермограма- в норма,леко занижена бързината-48% при граница 50% и малко левкоцити.Правихме спермокултура при Кандиларов -не се изолира нищо.И сега не знам накъде.Затова ви питам да не би сами да си създаваме проблеми с толкова вглеждане и самонаблюдение.Вие правите ли тестове за бременност на 8-9 ден след овулация?
Цитат на: svetla1
антифосфолипиден синдром,

Само това е изследвано или това е открито като проблем?
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Да,на 4 месец посетихме реномирана клиника.Хламидии,вл.микробиология,антифосфолипиден синдром,придобити и вродени инфекции,хормони на щитовидната жлеза,хормонални изследвания-всичко о.к.Само при хормоналните LH /изследван на 5 ден /беше на горна граница на нормата за предовулаторен цикъл, а прогестеронът на 21 ден беше 26 при норма 18.Спермограма- в норма,леко занижена бързината-48% при граница 50% и малко левкоцити.Правихме спермокултура при Кандиларов -не се изолира нищо.И сега не знам накъде.Затова ви питам да не би сами да си създаваме проблеми с толкова вглеждане и самонаблюдение.Вие правите ли тестове за бременност на 8-9 ден след овулация?

Както те е посъветвала little_rabbit, не е нормално това, което се случва при теб. Причините може да са най-различни ,но каквото и да кажем само ще гадаем.Послушай съвета и отиди на добър специалист.
Причината, може да е нещо ,което лесно да се коригира.
Явно има проблем със задържането (това пак е предположение).
А тестове за бременност правя след като ми закъснее поне с 2 дена.Това се е случвало само 1-2 пъти.Така си спестявам разочарованието и напразните надежди. Има обаче момичета ,които са по-нетърпеливи и правят тестовете преди предполагаемата М.
Пожелавам ти много скоро да се похвалиш с най-хубавата новина. ylinfant

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

Anonymous

Аз съм изредила какви изследвания съм направила,а те не са никак малко и че всичко до тук е добре.
Светле, имунологичните изследвания не са само за антифосфолипиден синдром. Трябва да се направят и останалите. А кои точно - това ще каже специалист - имунолог.
*

Anonymous

Благодаря ти  много.:)))
Ще го направя може би при доц.Конова.
Искам още да кажа,че съм на 25 и правя опити от 6 месеца за забременяване.Първите три месеца не съм правила никакви тестове и мензисът си идваше на датата.Може и тогава да се е случвало това,което ще ви опиша по-долу,не знам.На четвъртия месец около седмица след овулацията направих тест-леко положителен,задържа се така 2 дни и отново стана отрицателен.Мензисът отново си дойде на датата.На петия месец отидох и направих фоликулометрия след това отново тестове седмица след овулацията-отново леко положителни,направих и БТЧХГ кръвен тест -беше 97 -т.е.слабо положителен,правех тестове всеки ден и на третия ден след първия положителен тест-отново няма втора чертичка.Луднах и отидох за кръвен тест-резултат 22.Мензисът си дойде един ден преди датата.
Този месец/шести подред/ отново правих фоликулометрия и пак положителни тестове след овулацията.Разликата беше,че те се задържаха така положителни чак до вчера,когато ми дойде,отново на датата.И си мисля,че ако не бях правила тестове преди мензиса просто нямаше да знам за това.А и навсякъде пишат да не се правят тестове преди датата.Защо?Не е ли редно да пишат-правете,защото може да имате проблем,за който не подозирате!
Затова,мили момичета,ви попитах на кой ден правите тестове.
Благодаря на Литъл Рабит.
Много полезна информация научих  оттук.Затова отново ви питам-на кой ден правите тестове за бременност и ако чакате закъснение,откъде може да сте сигурни,че това,което ви описах не се случва и с Вас?
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
На мен понякога ми се случва, но не толкова често.
Но при нас причината е, че сме възрастни и няма качество.
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
Светла,
аз никога не съм правила тест преди предполагаемата дата на начало на М., най-рано - ако не дойде на този ден, правя на следващия. За съжаление никога не съм виждала двете чертички, а от година и девет месеца се опитваме:(.  И аз вече имам подозрения, че имам дефект на лутеалната фаза (обаче незнам какъв, защото лигавицата ми е добре, прогестеронът на 7-ми ден след ову е на горна граница, какво друго може да бъде незнам), така че ще пробвам с тест още следващия месец седмица след засичане на овуто, та да видим дали и при мен не е така.
На теб пожелавам скорошен успех.  Шест месеца не са обезпокоително дълъг период, така че не се притеснявай.  А пък и сме млади още, поне с това се успокоявам:)
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
Светле, а мъжки хормони пускахте ли при теб (тестостерон ДХАЕ-С) и би ли ни написала резултатите и референтните стойности на правените хормони? Също хормони и антитела на щитовидната жлеза пускали ли сте. Освен имунологичните които (правилно си се насочила към д-р Конова) предполагам тя ще пусне и генетични. Още тест за инсулинова резистентност може да се направи. Далеч не всичко сте изчерпали по мое мнение. Все пак продължавайте с опитите и много УСПЕХ ви желая!  :grouphug2:  :balk_21:
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
До Старлет
« Отговор #11 -: Април 17, 2006, 11:46:11 am »
Старлет,ще ти напиша всички изследвания малко по-късно днес.
Момичета,благодаря ви!
Добре,че ви има.
Дано всички да успеем скоро и ако това се случи да влизаме тук,за да помагаме на другите след нас!
*

kamii

Светла - какъв тест ползваш, че хваща толкова рано? От масовите казват, че Шуър чека е най-добър, ама и той ми се струва слаб и хваша едва след закъснението...
*

svetla1

Относно тестовете-Clear hGG test и други,някои отчитат,други не.Ще пиша по-късно на тази тема.Сега резултатите от хормоналните изследвания.
 Щитовидна жлеза:                                    реф.граници
FT3                     5.42 pmol/l                     /3.1-7.1/

FT4                    19.56 pmol/l                  / 12.00-22.0

TSH                     1.77mU/l                    /0.31-5.00/

TAT                     11.06 IU/ml                 до 115

MAT-/TPO/             < 5.00 IU/ml             до 34

Другите хормони:

Prolactin             213.1 IU/l                 /59.0-619.0/
  LH                         12.39 IU/l              /1.9-12.5/      
  FSH                        7.37 IU/l               /2.5-10.2/
  Estradiol                 348.0 pmo/l          40-606/

Progesteron  на 21 ден      около 26   при норма до 18

Това е.Моля ви за мнение.
*

Starlet

• 1937
Светле моето мнение е да си пуснеш и мъжките хормони: тестостерон и DHEA-S. Тестостерона се поема от здравната каса но трябва да ти го пусне ендокринолог, а DHEA-S е платен. И един тест за инсулинова резистентност също ендокринолог може да го пусне, но само със стойностите на кръвна захар, ако искаш и стойностите на инсулина тогава изследването излиза някъде около 70 лв. защото не се поемат от здравната каса. Понеже при мен се оказа завишен тестостерона търсих информация, и до тука каквото изчетох се оказва че има влияние върху забременяването. За прогестерона немога да ти кажа много. Дано някое друго от момичетата обясни повече. Инсулина има също влияние върху забременяването. Това е което мога да дам като съвет. Желая ти успех с търсенето на проблема, за тези положителни тестове а липса на нормална бременност.  :balk_21:
*

svetla1

Благодаря,Старлет.
А би ли ми препоръчала читава лаборатория за тези хормони?
*

Starlet

• 1937
Благодаря,Старлет.
А би ли ми препоръчала читава лаборатория за тези хормони?

За София по данни на момичетата от форума знам че Бодимед правят и инсулин ако поискаш, там можеш да пуснеш и останалите два хормона. Така с едно губене на времето всичко ще направиш, но ти си прецени дали да правиш инулиновата резистентност със стойностите на инсулина, защото като пари не е малко изследването.
svetla1
« Отговор #17 -: Април 17, 2006, 14:39:54 pm »
Благодаря много!
Ще ви пиша какво е станало.
Успех на всички!
*

Starlet

• 1937
Re: svetla1
« Отговор #18 -: Април 17, 2006, 14:42:02 pm »
Цитат на: svetla60
Благодаря много!
Ще ви пиша какво е станало.
Успех на всички!

Успех и на теб Светле и добре дошла като потребител.  :D  Ще чакам да пишеш за станалото.  :D  :balk_21:
*
Ето какво прочетох и аз:
 цитат-"Оплодени яйцеклетки, които не се развиват са ужасно, но обичайно явление и се случва в около 75% от случаите,...:
   Аз затова и не си правя тестове преди закъснение на м.,за да не се стресирам излишно.Но ти все пак направи изследвания,щом си го решила,за твое успокоение,и пиши какво е станало.Не се шашкай,все някой месец ще уцелите златните"25%"-дано стане много-много скоро!
Късмет yahoo_17!!!