0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Всичко за овулацията 2
« Отговор #120 -: Октомври 16, 2009, 09:55:51 am »
Аз направих общо 5 теста /цялата опаковка/ на Clear ovu между 12-16 ден на МЦ при дължина на МЦ 29 и всички се оказаха отрицателни.Мисля,че съм уцелила някаква кофти партида ,много странни бяха тия тестове. Даже единия път чертата/контролната/ излезе размазана една такава ..  8O Винаги ми излизаше и втора,но по-бледа и към 5-тата минута. Междувременно имах симптоми на ОВУ-пробождания в яйчниците, напрегнати гърди, разтеглива ЦС..
 Въпреки всичко чакам да пробвам и теста за бременност ,който е в опаковката. Неговите две черти ме интересуват повече .  :wink:
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #121 -: Октомври 16, 2009, 11:52:12 am »
Здравейте ...... 
Добре дошла.
Пожелавам ти скоро да се похвалиш с добра новина. :wink:

Добре е освен тестове за О. да мериш и БТ /базална температура/
За предпочитане анално /в Д-то/
Бт ще докаже, че наистина е имало О.
Тетсовете за О. показват кога да очакваш О., но не ти гарантират ,че ще има такава.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #122 -: Октомври 16, 2009, 12:56:46 pm »
Здравейте и аз снощи си направих парвия тест за овулация и имеше две чертички от които едната по бледа това означава ли че днес трвбва да очаквам две еднакво наситени чертички и от днес в продължение на 3-4 дни да бебеправим  :balk_101: за по сигурен резултат
« Отговор #123 -: Октомври 16, 2009, 13:00:42 pm »
Таня, продължавай си с тестовете за О, днес направи следобед към 4-5, като си спазвала указанията. След като видиш + започвайте с бебеправенето поне 4-5 дни, Успех и стискам палци!
Единственото сигурно нещо е, че нищо не е сигурно!
http://www.babyplan.ru/profile/33243
« Отговор #124 -: Октомври 17, 2009, 03:30:56 am »
Здравейте ...... 
Добре дошла.
Пожелавам ти скоро да се похвалиш с добра новина. :wink:

Добре е освен тестове за О. да мериш и БТ /базална температура/
За предпочитане анално /в Д-то/
Бт ще докаже, че наистина е имало О.
Тетсовете за О. показват кога да очакваш О., но не ти гарантират ,че ще има такава. Така че, както казах вече почнахме опити и се надявам да не чакаме много.
Както разбира се същото пожелавам на всички тук. :-)

Здравей!

Наистина е по-добре да меря и БТ, но сутрин ми е адски трудно ставането и обикновено го правя буквално в последния момент, така че няма да е ефективно при мен.
Тъй като само последните два месеца имам нормален цикъл (до преди това се предизвикваше такъв) ще продълца да си посещавам доки (тя за този месец я видя овулацията.)

« Последна редакция: Октомври 17, 2009, 18:43:13 pm от sixsens »
« Отговор #125 -: Октомври 17, 2009, 03:34:30 am »
Нещо се обърка при постването на предния отговор... :oops:
Та да продължа - както вече казах, след констатацията на доки и тестовете за ову започнахме опитите и дано скоро да се похаваля с добра новина, както впрочем пожелавам на всички момичета тук. :-)
*
« Отговор #126 -: Октомври 18, 2009, 19:46:05 pm »
Eли напълно те разбирам казвайки че меренето на БТ действа като страстоубец за половинката ти  8O Аз също до момента - вече 5 месеца не меря БТ а само с тестове за овулация се пробвам. Досега всеки месец имам 2 чертички но засега нямам желаният резултат от тях... Този месец даже карам по памет и без тестове - според мен те само вманиачават и те психират - поне при мен се получи така...
« Отговор #127 -: Октомври 19, 2009, 09:05:52 am »
Здравейте отново момичета имам следния въпрос към вас последния ми МЦ беше на 05.10 от вчера чакам Ову но се притеснявам защото няма ЦС и мисля че няма изгледи и да има освен ако Ову не ми е кам 15-16-тия ден, може ли да има Ову а да липсва ЦС до днес има само кремообразно теч.
*

fibo

• 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
« Отговор #128 -: Октомври 19, 2009, 12:59:53 pm »
Таня,може да има Ову и да няма белтъкообразна ЦС ,както може да има ЦС и да няма Ову :).С други думи едното не доказвадругото... Колко дни ти е МЦ? Обикновенно Ову е около 14 дни преди следващата М.

пп Нпр - МЦ 34дни,ову - 20ти ден :wink:

успех
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
« Отговор #129 -: Октомври 19, 2009, 13:16:16 pm »
Гледам си графиките но е много относително колко то4но "27,30,31,29,26,30" това е за последните 6 месеца назад а самия МЦ е около 6 дни. Точно поради този нередовен МЦ немога да си определя и Ову по  ЦС се ориентирам най-ве4е за дните
*

fibo

• 2168
« Отговор #130 -: Октомври 19, 2009, 18:24:36 pm »
Гледам си графиките но е много относително колко то4но "27,30,31,29,26,30" това е за последните 6 месеца назад а самия МЦ е около 6 дни. Точно поради този нередовен МЦ немога да си определя и Ову по  ЦС се ориентирам най-ве4е за дните
Прави тестове за Ову :) Ако това са ти последните МЦ,значи Ову при теб е м/у 12ти и 17ти ден....
Дължината на мензиса няма отношение към Ову
Борко Бърборко
« Отговор #131 -: Октомври 26, 2009, 11:24:23 am »
Привет ,момичета!Понеже темата е за ову ,искам да попитам  , възможно ли е Утрогестана да отложи ову, ако се пие не СЛЕД,  а ПРЕДИ  ову?Мисля ,че този месец избързах с приема на утрогестана .Имам закъснение от 4 дни на МЦ и висока температура, която означава, че все пак съм имала ову , нали????Благодаря предварително за отговорите :)
« Отговор #132 -: Октомври 26, 2009, 12:17:08 pm »
raya07, при приемането на прогестеронов препарат преди Ову, в повечето случаи може изобщо да няма такова (сигурно има изключения и сигурно е от огромно значение колко дни преди ову започва приема на лекарствата, но аз не съм лекар, за да знам повече), но и от самото приемане на Утрогестан, БТ може да се повиши .
« Последна редакция: Октомври 26, 2009, 12:19:17 pm от radosttinka »
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*
« Отговор #133 -: Октомври 26, 2009, 13:23:10 pm »
Аз направих общо 5 теста /цялата опаковка/ на Clear ovu между 12-16 ден на МЦ при дължина на МЦ 29 и всички се оказаха отрицателни.Мисля,че съм уцелила някаква кофти партида ,много странни бяха тия тестове. Даже единия път чертата/контролната/ излезе размазана една такава ..  8O Винаги ми излизаше и втора,но по-бледа и към 5-тата минута. Междувременно имах симптоми на ОВУ-пробождания в яйчниците, напрегнати гърди, разтеглива ЦС..
 Въпреки всичко чакам да пробвам и теста за бременност ,който е в опаковката. Неговите две черти ме интересуват повече .  :wink:

И все пак тестовете явно са били верни,защото ми дойде дори по-рано този месец  :( :( :?
« Отговор #134 -: Октомври 26, 2009, 13:52:34 pm »
Ели, невярвай 100% на тестовете, на мен 14 и 15-ти ден ми бяха отрицателни, а доки на 15-ти ден следобед видя спукан фоликул  :wink: . Така че за най-сигурно, ако имаш възможност, фоликуметрия  :wink:, успех

*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #135 -: Октомври 26, 2009, 16:17:42 pm »
Надеж и аз съм за фоликуметрията!
В действителност това е най-точния метод да се установи овулацията.
Ако тест за ову ти е положителен това не значи че ще имаш ову.
« Отговор #136 -: Октомври 26, 2009, 16:48:12 pm »
И аз така мисля.
Тъкмо приятелка ми сподели че е имала положителен тест няколко часа след като доки е видял спукан фоликул   8O , така че истината е във фоликуметрията  :wink:

*

fibo

• 2168
« Отговор #137 -: Октомври 26, 2009, 21:05:02 pm »
И аз така мисля.
Тъкмо приятелка ми сподели че е имала положителен тест няколко часа след като доки е видял спукан фоликул   8O , така че истината е във фоликуметрията  :wink:

Ми може бе,що се чудите,ЛХ е вълнообразен пик,тъй да се каже.Възможно е да е имало пик късно вечер/ рано сутрин,следва Ову,а теста след обяд е +,понеже ЛХ е във своя спад,но все още достатъчно висок за да го отчете теста.Аз скоро също бях свидетел на такава случка.
То,вярно че ехографията е най-най-най точния метод.Ама ако нямаме възможност.... :? То още при + тест "на работа".Никво чакане 12/15 часа.....Всичко с тези Ову тестове е на теория,ее да ама човешкия организъм не е математика и понякога стават различни неща :wink:
Борко Бърборко
*
« Отговор #138 -: Октомври 26, 2009, 21:08:49 pm »
При мен фоликулът се пука 12-24 часа след първия положителен тест за овулация - потвърдено е с фоликулометрия.
*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #139 -: Октомври 26, 2009, 21:13:19 pm »
Фибо и Цигуларче,
аз имах друго в предвид и то е че ако ову тест ти е положителен това не означава че ще има ову на 100%.
преди 3 месеца имах + тест и в последствие се оказа че фоликул не се пукнал и беше станал на киста!