0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Всичко за овулацията 2
« Отговор #360 -: Януари 28, 2014, 15:31:05 pm »
Здравейте, момичета нова съм в този форум. Имам няколко въпроса малко тъпи може да ,Ви се  сторят, но нищо не ми е ясно. Този реших, че няма да правя тестове за О и да меря БТ е аз и никога не съм го правила де:). Имам един мисед в 6 г.с минаха 3 месеца и решихме да подновим опитите за бебче. По принцип си усещам О уж. Дойде ми на 12,01,14  на 31 ден и по един калкулатор който имам от 24.01-30,01 са подходящи дни. Аз усетих леки болки  на 21 и 24,25. Ама като смятам май това е твърде рано оххх и аз незнам Вие как мислите.Надявам се , че сте ме разбрали малко объркано стана.
*
« Отговор #361 -: Януари 28, 2014, 16:00:34 pm »
На калкулатора може да разчиташ в случай, че месечните ти цикли са с еднаква продължителност или разлика примерно един ден. Включи проследяване на цервикална слуз, БТ и ову. тестове, останалото е гадаене  :)

« Отговор #362 -: Юни 19, 2014, 13:42:13 pm »
Здравейте отново. Страшно много съм объркана от тези тестове, термометри и симптоми.
Четох по назад в темата и имам няколко въпроса.
- Този месец обръщам много внимание на симптомите на тялото си. Вчера вечерта получих остра болка в яйчниците. Това ли е всъщност спукването фоликула? Преди обяд правих тестове за О и той беше категорично положителен. Означава ли, че моята О е минала вече?
- Колко време след О БТ трябва да се вдигне?

Благодаря ви.
*
« Отговор #363 -: Юни 19, 2014, 14:55:15 pm »
HrisAni, това което тестът за овулация отчита е т.н. пик на LH (графиката в светло зелено), което представлява рязко качване на хормона за няколко часа, затова тестовете са положителни за 1 ден, максимум за 2 поредни дни (при по-високи нива на LH).

След този пик, овулацията настъпва след около 12-48 часа. Спуква се фоликулът, на негово място се образува т.н. Жълто тяло, което синтезира Прогестерон. Прогестеронът е причината за повишаване на БТ. Като температурата  може да се повиши рязко за 1-2 дни, но може и постъпателно до 5 дни след овулацията.
В тази статия ще намериш информация за фертилните признаци:
http://zachatie.org/index.php?option=com_content&view=article&id=799:---sp-412581654&Itemid=144&

*
« Отговор #364 -: Юни 19, 2014, 16:33:06 pm »
Още малко информация за динамиката на температурата (примерна динамика на БТ), след овулация температурата се повишава и графиката има ясно изразена двуфазност:

http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&view=article&id=682&Itemid=38
http://bremennost.bg/bazalna-temperatura-grafiki.html
« Последна редакция: Юни 24, 2014, 00:46:31 am от marsi »

« Отговор #365 -: Юни 19, 2014, 16:48:14 pm »
Благодаря ти много :)
Полу-доктори станахме вече :)
Моят тест днес за О е категорично отрицателен. Надявам се да имаме възможност да поработим по въпроса още един път, но ще е трудно предвид работата на ММ
« Отговор #366 -: Юни 19, 2014, 18:37:39 pm »
Момичета, имам следния въпрос: имах положителен тест за овулация на 16.06, беше ми 17ти ден от цикъла. Днес имам силни болки ниско долу, въртят се от левия яйчник, в двата яйчника едновременно и в центъра при матката, като я усещам пулсираща, като в леки контракции. И от снощи имам доста ЦС, бистра е, не е разтеглива, но на моменти е доста обилна. Като как да го тълкувам според вас?
Сложихме сърчица на 11.06, 12.06, 13.06, 16.06, 17.06 и 17.06.
На 17.06 направих два теста за ову - един в ранния обяд, положителен (поне близо до положителен,втората чертичка не мога да преценя дали е толкова наситена колкото контролната или бегла идея по-бледа), един следобяда - вече отрицателен. На 18.06 теста за ову беше вече отрицателен нацяло.
Благодаря предварително за отговорите.  :oops:

*
« Отговор #367 -: Юни 19, 2014, 21:25:22 pm »
beb4o_me4o, важното е, че сте сложили сърчицата в подходящите дни. Останалото не може с точност да се каже от какво е, може да е от овулацията, или друго .... Дано да се е получило! Късмет!  :)

HrisAni, късмет! :)

« Отговор #368 -: Юни 20, 2014, 00:40:58 am »
Благодаря ти, марси...Дано :)

« Отговор #369 -: Септември 09, 2014, 15:27:21 pm »
Горният тест все още не е положителен, нали?
http://prikachi.com/images.php?images/871/7594871S.jpg
« Последна редакция: Септември 09, 2014, 15:40:52 pm от sasano »
*
« Отговор #370 -: Септември 09, 2014, 16:17:46 pm »
Здравей,sasano, според мен е отрицателен. Продължавай с тестчетата :)  :goodluck:
« Отговор #371 -: Септември 09, 2014, 16:25:58 pm »
Аз не спазих условията /пих вода последно в  13,30 часа на вън беше ужасно топло, съответно не издържах вече и в 14 часа се наложи да ходя в тоалетна/ и направих теста по-рано. Утре може би ще е положителен, а може би и днес при спазени условия щеше да е наситена тестовата линия.
*
« Отговор #372 -: Септември 09, 2014, 16:41:05 pm »
За всеки случай сложете сърчице и днес и  ако днес е бил положителен,а утре е вече отрицателен и БТ ще почне да се вдига :)  Стискам палци :)
« Отговор #373 -: Септември 09, 2014, 17:11:33 pm »
БТ този месец е много ниска до момента..., а и аз с тази късна овулация....сега си гледах графиката от миналата бременност и пак ми е била така късна овулацията, но тогава и цикълът ми и бил по-дълъг...изобщо остарях вече за второ дете.... :(
*
« Отговор #374 -: Септември 09, 2014, 21:10:07 pm »
БТ този месец е много ниска до момента... , а и аз с тази късна овулация....сега си гледах графиката от миналата бременност и пак ми е била така късна овулацията, но тогава и цикълът ми и бил по-дълъг...изобщо остарях вече за второ дете.... :(
sasano, графиката ти е добре до момента, базалната температура е ниска във ФФ и трябва да започне да се повишава след овулация.
Но ако имаш опасение, че е започнала да се скъсява лутеалната фаза (фазата от О. до следващия цикъл), консултирай се с лекар и направи нужните изследвания. ЛФ средно е около 14 дни, ако е по-малко от 12 е проблем и е редно да се провери. Изследва се прогестерон на 7 ден след овулация и при нужда се назначава прогестеронов медикамент след О., за да се стабилизира ЛФ и да се подпомогне евентуалната имплантация.  Аз съм на такава терапия за 10 дни всеки месец след О., но е редно специалист да прецени дали има нужда при теб след някои основни изследвания (полови хармони на 3 ден от МЦ и прогестерон след овулация).
Това не изключва да си продължите със спонтанните опити :), включително измерване на БТ и ову. тестове, графиката и тестовете за овулация дават също допълнителна информация.
Желая ти успех!  :)

« Отговор #375 -: Септември 10, 2014, 08:42:47 am »
Благодаря, Марси. Така да не ми се занимава с лекари, изследвания.... :( Все се надявам да стане безпроблемно бебето.  :D

Днес вече ми се повиши и БТ, така че смятам вчерашният тест за положителен...
« Последна редакция: Септември 10, 2014, 08:45:41 am от sasano »
*
« Отговор #376 -: Септември 10, 2014, 08:44:58 am »
Sasano, добре че сте сложили сърчица :) Гледам, че Т се е вдигнала :) Успех :)
*
« Отговор #377 -: Септември 10, 2014, 11:56:16 am »
Благодаря, Марси. Така да не ми се занимава с лекари, изследвания.... :( Все се надявам да стане безпроблемно бебето.  :D
колко добре те разбирам, миличка  :) .... ако ти кажа, че станаха вече две години, откакто ходя всеки месец на проследяване на фоликулите или проследяване на лигавицата (от лятото на 2012г.), чувствам се уморена вече, но пък това ми поддържа надеждата, че при мен спонтанно няма как да стане вече .... малко емоционално отклонение  :D ....
От сърце ти желая успех още този месец  :D - температурата е започнала да се повишава (дано да се повиши още), засега графиката е добре. Късмет! :D
« Последна редакция: Септември 10, 2014, 13:20:15 pm от marsi »

« Отговор #378 -: Септември 10, 2014, 12:48:13 pm »
ОО, Марси ти по неволя си станала толкова веща в материята...за което съжалявам и също се надявам при теб да се случи чудото. За къде сме без вяра и надежда  :D
« Отговор #379 -: Октомври 02, 2014, 18:26:27 pm »
ZDR momi4eta,izvinqvam se za latinicata 1vo....iskam da popitam ako folikula ne se pukne tova zna4i li 4e ne e imalo ovu???mnogo raboti ne sa mi qsni vse o6te :D,mersi