0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Всичко за овулацията 2
« Отговор #440 -: Март 02, 2015, 18:14:49 pm »
Krisi08 Овю тестовете са по-видими чертите.
*
« Отговор #441 -: Март 02, 2015, 22:35:51 pm »
Krisi08 Овю тестовете са по-видими чертите.
Извинявай, но не разбрах какво в напредвид :) Ако говориш за марка тестове, аз не живея в БГ и имам достъп до Clear Blue и още 2-3 не много известни от пикливите тестове и един вид които изчисляват на база слюнка, но са доста скъпи. Тези които купих днес са 12 евро за 5, останалите са към 30 евро за 7 теста и ми се струват доста.
Гледайки по другите снимки в темата, трябва да се надявам за по-наситена черта утре...и май както календара си смята О към 4ти до 7ми март....ако има такава въобще

Също така да попитам, има ли разлика между нормалните дигитални термометри и тези специялни за мерене на БТ?

Благодаря
« Последна редакция: Март 02, 2015, 23:01:54 pm от Krisi08 »

« Отговор #442 -: Март 03, 2015, 12:39:25 pm »

... и един вид които изчисляват на база слюнка, но са доста скъпи. Тези които купих днес са 12 евро за 5, останалите са към 30 евро за 7 теста и ми се струват доста.

Също така да попитам, има ли разлика между нормалните дигитални термометри и тези специялни за мерене на БТ

Здравей Криси08, тези тестове със слюнката не са много използвани, поради простата причина, че трябва да се гледа папратовидна картинка и сама да решиш дали е + или - и затова и аз се отказах от него иначе като визия във вид на червило е много удобен и за носене в дамската чанта и не се стискаш 3 часа да не пиеш да не пишкаш..
За тестовете аз са 15 евро си поръчах 30 от интернет, иначе и тук има по 12 евро за 5 броя, но не ми се видя много икономично. А термометрите, да има разлика, те са уж по-специални, по-чувствителни и различна им е цената. В аптеката ми обясниха, че може да се ползва и обикновен термометър, тоест дигитален, понеже тук не се продават живачни. Аз си взех от 2-та вида. Този, по-обикновения трябва след сигнала да се държи още 3-4 минути. Използвам го за орално измерване. След сигнала продължава да отчита.
Другият пък след сигнала не отчита, но е супер чувствителен и не му трябва много време, той е и по-скъп и с него меря ректално.
*
« Отговор #443 -: Март 03, 2015, 22:29:53 pm »
anabet благодаря за отговора, честно казано не съм планирала да купувам от тестовете базирани на слюнка, сега пробвам за първи път пикливите... Днес направих втория, категорично негативен и той, незнам какво да мисля, днес е ден 15. Имам болки в десния яйчник и това е..... Вижда ми се днешната черта малко по-наситена, дано видя положителен тест за О, че иначе съвсем ще се хърля в диви размисли дали въобще имам О.
Поздрави и лека вечер  :wink:

« Отговор #444 -: Март 03, 2015, 23:14:38 pm »
...днес е ден 15. Имам болки в десния яйчник и това е..... Вижда ми се днешната черта малко по-наситена, дано видя положителен тест за О, че иначе съвсем ще се хърля в диви размисли дали въобще имам О.
Поздрави и лека вечер  :wink:
Криси08, колко време ти е цикъла? Може да е още рано за + резултат. Нали знаеш не се пие и не се ходи до тоалетна и най-добре да се отчита следобед. Аз отчитах в 17ч. При мен показа 2 + дни, но мерих до отрицателен,за по-голяма сигурност. Ако цикълът ти варира ще ти трябват повечко лентички. Успех и приятна вечер :)
*
« Отговор #445 -: Март 04, 2015, 09:20:49 am »
anabet както писах по-нагоре, варира, последните 6м е от 28 до 32, но използвам апликация която ми калкулира О чак на 7ми, т.е на 18ти ден...ще чакам и това е, продължавам с тестовете, но няма да разчитам изцяло на тях, уж ги правя правилно към 2:30 без да пия вода и да ходя то тоалетна 2ч и 30м. Просто не разбирам винаги ли излиза бледа черта за негативен тест или все пак тези бледи черти които излизат все пак отчитат някакво повишение на хормона? Ако днес направя по-късно тестовете, към 5 примерно ще има ли значение?

П.С Успех, графиката ти изглежда много добре, стискам палци да видиш  :bfp: preggo
« Последна редакция: Март 04, 2015, 09:24:16 am от Krisi08 »

*
« Отговор #446 -: Март 04, 2015, 10:09:08 am »
Здравей, Криси. Винаги, когато е бледа чертата - тестът е негативен. За да е положителен - трябва двете черти да са най- малко еднакви. Не спирай да се тестваш. Принципно знам, че е най-добре тестването да става около 4 часа - тогава евентуално става пикът на LH - хормона, който тестовете отчитат.Тъй като обаче си почнала да се тестваш в 2.3 - продължи си в това време този цикъл. Аз лично почти през цялото време на цикъл имам бледи черти, така че това не е знак за повишаване или намаляване на LH.Ако имаш ЦС ( цервикална слуз) - и тя ще ти помогне за определяне на О. Моята лично продължава 3-4 дни преди О и започвах с тестовете, когато се появи  ЦС. Стискам палци.
« Отговор #447 -: Март 04, 2015, 11:59:39 am »
Ако днес направя по-късно тестовете, към 5 примерно ще има ли значение?

П.С Успех, графиката ти изглежда много добре, стискам палци да видиш  :bfp: preggo

Привет, присъединявам се към мнението на Лилиту! Ако си започнала в 14,30ч. продължавай, но ако имаш повече лентички, прави и една проверка в 16ч. Тогава пикът на хормона е най-висок.
Ако са по-стари тестовете може и да не покажат наситена втора черта, но това вече не зависи от теб.

Благодаря за погледа над моята графика :bighug: и аз ти стискам палци  ylinfant
*
« Отговор #448 -: Март 04, 2015, 13:15:05 pm »
anabet lilitu благодаря много за отговорите, ще продължа с тестовете, пък да видим какво ще стане :)

« Отговор #449 -: Март 05, 2015, 11:47:37 am »
Здравейте момичета днес получих розово зацапване по време на овулация съм и искам да попитам това какво показва дали е нормална овулацията или има някакъв проблем?
« Отговор #450 -: Март 06, 2015, 11:50:21 am »
Ходих на лекар изписаха ми калций фосфор и според лекарката е имало овулация но поради хормонални нарушения се е получило това кървене.
*
« Отговор #451 -: Март 06, 2015, 22:16:41 pm »
Мисля че е нормално, при някои жени се получава зацапване по време на О :) Успех!!

« Отговор #452 -: Март 07, 2015, 12:07:41 pm »
дано всичко да  е наред ,че вече ми омръзна от проблеми.
« Отговор #453 -: Март 07, 2015, 16:08:20 pm »
Здравейте,момичета!Пиша в темата след дълго четене и търсене на отговор . От близо 3 години се борим за бебе . Правила съм снимки,хормони.През последните месеци пих Дуфастон,Клостилбегит и Фемара.На 4.03 бях на доктор и той видя фоликул 21мм.Препоръча  бебеправене петък и събота . Правя вече 3 тест за овулация и са само отрицателни   :( . До сега с тест овулация никога не съм засичала,а чета и спазвам указанията. Как преодоляхте този проблем? 

« Последна редакция: Март 07, 2015, 16:10:28 pm от MositaS »
*
« Отговор #454 -: Март 07, 2015, 16:21:59 pm »
Здравей, Mosita S, ако на 4.03 фоликулът е бил 21 см е е възможно да се е спукал както същия ден, така и следващия, или максимално на 6.03, въпреки че според мен на 06.03 вече е бил прекалено голям. Така че положителен тест за О е можело да имаш на 02-03-04.03. Тестовете отчитат до около 48 часа преди настъпване на О.Така че тестване сега няма как да отчете положителен резултат, тъй като най-вероятно О е минала. Мое мнение, разбира се. Чудно ми е, защо докторът ти ви е казал да чакате толкова  с опитите. Трябвало е да започнете от същия ден.....
« Последна редакция: Март 07, 2015, 16:26:12 pm от lilitu »
« Отговор #455 -: Март 07, 2015, 17:11:11 pm »
Благодаря,Lilitu !
Ходя в репродуктивна клиника и вярвам на доктора на 100пр. Мисля ,че проблема е в това,че нямам овулация въпреки наличието на фоликул.
Със СПКЯ съм ,но за момента имам редовен МЦ.
Какво да направя ,за да проверя има ли или няма овулация?
*
« Отговор #456 -: Март 07, 2015, 17:40:11 pm »
След като сте в репродуктивна клиника, докторът ти би трябвало да те извика за проследяване. Ако смята, че О ще настъпи еди кога си , трябва да те прегледа след О, за да види спукал ли се е фоликулът, настъпила ли е О. На първо място, фоликулите с годни яйцеклетки стигат максимално до 26 мм, като средно се пукат на 21-24 мм. При мен се пукат около 20-21 мм. При теб проследявано ли е или 1ви месец следите? Нарастването на фоликулите е с около 1-2 мм, като към края- преди О нарастват по-бързо - за това ти казах, че според мен О е била на 3-4-5 мартт. Ако докторът ти не желае да те проследи, което за мен е несериозно, при положение, че знам какви пари се дават... можеш да пуснеш прогестерон на 7ми ден след О. Но ти не мериш БТ, така че няма как да знаем кога е била О. След като имаш доверие на доктора си, най-добре коментирай с него притесненията си. В случая, друг начин освен преглед - не виждам как да разбереш, дали се е пукнал фоликулът. Стандартното проследяване е това - докторът те гледа през ден два около предполагаемата дата за О , и прегледите продължават, докато не се установи спукване на фоликул или сътвотно да се види, че не се пука, а става на киста.  Всичко останало е просто гадаене и губене на време, особено при положение, че правите опити от 3 година. Стискам палци :)
П.С Междудругото, ако имаш СПКЯ - означава, че има проблем с хормоните, тоест хормоналния дисбаланс води до СПКЯ. Ако има репродуктивен хормон, който не е в норми, трябва от там да тръгнете. Аз също имах съмнение за СПКЯ и не пуках фоликулите, докато не си оправих хормоните. За съжаление, редовния цикъл не означава сигурна Овулация.
« Последна редакция: Март 07, 2015, 17:47:12 pm от lilitu »
« Отговор #457 -: Март 26, 2015, 13:53:41 pm »
ЗДРАВЕЙТЕ.
Да разкажа накратко и аз.Със съпруга ми си бяхме дали срок до края на 2014 г. не ни се получи до края на този срок,след което януари 2015г. 6 поредни дни правих тестове за О,честно казано малко ми бяха мъгла тези тестове,БТ изобщо не съм мерила,но понеже допусках,че имам проблем с О или по точно смятах,че нямам такава,тъй като ми липсваха категорични симптоми за О.И така на 02.02.2015г. чаках за преглед в клиника за репродуктивно здраве.На 37 год. съм и реших,че нямам време за губене.Имам Хашимото,което говори за хормонален проблем,но си имам назначена терапия и единствено трябва да сваля нивото на TSH,задоволително за бременност,правих цветна снимка на тръбите,всичко с тях е ок,лигавицата също била идеална и така АГ ми предписа стимулация с Клостилбегит.МЦ дойде на 06.03 и от 08.03 започнах 5-дневен прием на медикамента.На 12.03. бях на УЗ и имаше два фоликула с размери около 12 мм,тръгнах си усмихната и АГ каза да дойда на 15.03. дотогава да си правим секс.При прегледа лекарката ми каза""Съжалявам,изпуснали сме ги.""Ние си се кексихме,но..
Сега чакам около края на месеца следващия МЦ и пак стимулация,ще ходя всеки ден и дано не я изпуснем.
Пострах се да не изпадам в много подробности и да съм кратка,но май не ми се получи,за което се извинявам.

« Отговор #458 -: Март 29, 2015, 15:30:55 pm »
Извинявай, но не разбрах  kakво значи "изпуснахме ги" Нали на 12-ти си имала 2 фоликула. Правили сте секс до 15-ти  и на следващия преглед ги е нямало. т.е са се пукнали , така ли да разбирам. Какъв е проблема тогава?
<br />
*
« Отговор #459 -: Март 29, 2015, 15:44:50 pm »
Далинда, и само да вметна - ако на 12ти и двата фоликула са били около 12 мм, малко ме съмнява за 2 дни да са нарастнали до нормална големина, за да се спукат...Нещо не ми изглежда съвсем наред с обяснението на доктора ти. Той/тя видя ли свободна течност?