0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Всичко за овулацията 2
« Отговор #420 -: Февруари 22, 2015, 10:32:24 am »
При Луф синдром тестовете зa овулaция отчитaт нaрaствaне нa хормонa, покaзвaт нaстъпвaне нa овулaция след 24-48 чaсa, но реaлно тя не нaстъпвa. Фоликулът стaвa нa кистa, при мен сa достигaли рaзмери 6см в диaметър. Въпреки всичко цикълa ми е идвaл нaвреме.

Подкрепям напълно. И при мен случаят е аналогичен.
"Не ми казвай, че небето е лимитът, след като има стъпки на Луната."
"И все пак, докато имам дъх, топя ледените цветя по прозорците си, защото имам душа, която не може да не се надява.”
“Sad birds still sing.”
« Отговор #421 -: Февруари 22, 2015, 20:54:20 pm »
Дами .Миналият месец белтъкообразната слуз и високото либидо се появиха на 24 януари на 28 януари имах положителен тест за овулация.Днес е 22 февруари и ми се появи много цервикална слуз и усещам отново превъзбуденост ,това означава ли ,че този месец овулацията ми може да подрани ??? Кога да започна с тестовете ?
« Отговор #422 -: Февруари 22, 2015, 22:37:29 pm »
Освен цервикалната слуз започна да ме боли левия яйчник ,днес е 11 ден от цикъла ми какво да правя миналият месец имах положителен резултат на 17 ден.Чудя се дали да почвам от утре с тестовете.Този месец за пръв път реших да пия Геритамин от началото на цикъла до овулацията уж за спомагане на хубав фоликул и яйцеклетка ,да не би това да е повлияло ????
*
« Отговор #423 -: Февруари 22, 2015, 23:00:53 pm »
Shannel, симптомите, които описваш не са сигурен признак, но не пречи да започнеш по-рано с тестовете за овулация, защото принципно е възможно да има леко изместване на овулацията (още повече имаш напрежение в яйчника). Започни с тестовете от утре, но имай търпение, ако се окажат отрицателни. Въпреки симптомите, може пак да е като предишния месец приблизително.

« Отговор #424 -: Февруари 25, 2015, 16:48:49 pm »
Аз също започнах ову тест, но поради друга причина - бледо розово-кафяво зацапване на 10ти от цикъла. Теста, който си купих е дигитален и много лесен за употреба и още първият беше положителен. За съжаление не мога да си взема час за гинеколог преди 10ти март, малко преди следващия цикъл, но това е ОК, все пак аз сега започвам с по-сериозните съзнателно планирани опити  :P :P
Видях че пишете за Геритамин и реших да се включа. Геритамин е витамин А и витамин Е. Витамин А за жени, които планират бременност или са бременни не е препоръчителен, тъй като стимулира развитието на патоген, който уврежда крайницитена плода. ВИТАМИН А Е С ДОКАЗАН ПАТОГЕНЕН ЕФЕКТ. Употребата му само след консултация с лекар и доколкото знам в малки дози.
http://www.aptaclub.bg/bremennost/vitamini-i-hranitelni-dobavki/pages/vitamin-a.aspx#.VO3fR4bXerU
« Отговор #425 -: Февруари 25, 2015, 17:00:02 pm »
Megys какъв е този електронен тест? От БГ ли си го купила. Може ли повече информация?
« Отговор #426 -: Февруари 25, 2015, 17:16:21 pm »
Дами този месец май подраних днес е 14 ден ,добре че реших от днес да тествам .Миналия месец беше на 17 ден Нали е положителен.Усъмни  ме това че днес БТ падна от 36,8 на 36,4
« Последна редакция: Февруари 25, 2015, 17:30:44 pm от Shannel »
« Отговор #427 -: Февруари 25, 2015, 17:21:30 pm »
Clearblue, не е от България, но съм сигурна, че може да го намериш онлайн.
« Отговор #428 -: Февруари 25, 2015, 17:26:23 pm »
http://www.amazon.co.uk/Clearblue-Digital-Ovulation-Test-pack/dp/B00352LUAY
Линк на теста в амазон. Много е лесен ако искаш може да гледаш и чертичките, но за по-сигурно и дисплея ти показва положителен или отрицателен резултат.
Успех на всички  :wink:
*
« Отговор #429 -: Февруари 25, 2015, 18:14:48 pm »
Shannel, положителен е, започнете с опитите от тази вечер. Но утре направи още един тест.
Успех този месец! :)

Успех, Megys! :)
« Последна редакция: Февруари 25, 2015, 18:16:42 pm от marsi »

« Отговор #430 -: Февруари 25, 2015, 19:36:19 pm »
Благодаря много marsi .Утре ще направя още един.
« Отговор #431 -: Февруари 25, 2015, 20:55:04 pm »
Значи ГЕРИТАМИН подобравя репродуктивната функция и спомага за правилното отделяне на хормоните.Само не трябва да се пие след овулация.Помага при забременяване.Пие се по схема от началото на цикъла до овулация.
« Отговор #432 -: Февруари 26, 2015, 20:05:35 pm »
Днес пак е положителен ,а яйчника ми не се търпи .
*
« Отговор #433 -: Февруари 26, 2015, 22:05:09 pm »
Shannel, възможно е при по-високи нива на LH, тестът да е положителен в два поредни дни, продължете си с опитите. Тъй като не може с точност да се каже кога е пикът на LH (първия или втория ден), на практика това леко ще удължи дните за опити. Ако смяташ, че фоликулът не се е спукал, може да си помогнеш с някаква гимнастика, коремни преси.
Тестовете е добре да се правят от  - през  +  до  - , това дава допълнителна информация, утре направи още един тест.
« Последна редакция: Февруари 26, 2015, 22:15:02 pm от marsi »

« Отговор #434 -: Февруари 27, 2015, 07:34:29 am »
Аз пих Геритамин до овулацията този месец и имам положителен тест....
*
« Отговор #435 -: Март 01, 2015, 23:07:52 pm »
И аз да се включа :)
Дори не броя кой месец са опитите, но М доста варира от Септември е 28, 31, 29, 32, 31, 32. Ползвам календара на Зачатие, но предимно апликация на телефона, която за 32 цикъла (от ноември 2012) ми изчислява среден М - 32 дни на днешния М, но за тези 32 месеца имам както и цикъл от 26 дни, така и 41- в месеца на сватбата ми.

Този месец реших да се ориантирам за О покрай ЦС, защото ми е трудно да следя БТ. Апликацията този месец ми смята фертилните дни от 4ти до 7ми март, и за това бях доста спокойна, но днес вечерта започна интензивно воднисто течение, като суров белтък, което въобще не очаквах, въпреки че съм 14ти ден.
Принципно съм чела, че след като започне това течение, хипотетично О трябва да е същия ден или следващия. Вярно ли е? Знам, че едниствения начин да докажеш О е или фоликуметрия или бременност, но аз говоря хипотетично, базирано на ЦС.
Мерси :)

*
« Отговор #436 -: Март 02, 2015, 00:02:48 am »
Krisi08, за по-точно определяне на овулацията (освен проследяването на УЗ), съм разчитала най-вече на тестовете за овулация.
Погледнах си пак предишните графики, в които по-точно съм записвала БТ, цервикалната слуз, тестовете ..... Има месеци, в които разтеглива ЦС се появява ден преди (+) тест, в други 2-3 дни преди (+) тест. Ако имаш възможност, включи и тестове.
« Последна редакция: Март 02, 2015, 00:04:29 am от marsi »

*
« Отговор #437 -: Март 02, 2015, 09:01:32 am »
marsi благодаря за отговора. Този месец и аз планирах да започна с тестовете, просто базирано на календара тепърва от днес са фертилните дни и планирах от днес да започна. Вчеращното течение беше доста неочаквано, но си сложихме сърчице за всеки случай :)
Ще започна с тестовете от днес следобяд, важното е, че разбирам че това течение не говори за овулация веднага, може да е и след няколко дни.

« Отговор #438 -: Март 02, 2015, 10:19:08 am »
При мен ЦС се появява винаги 4 дена преди положителен тест за О .
*
« Отговор #439 -: Март 02, 2015, 15:56:55 pm »
Днес направих първия тест, доста далеч е от положителен, въпреки че ако много се напънеш се вижда втора черта. Надявам се това да стане по-наситена следващите дни.