Здравейте на всички и от мен.
От 2 години не се пазим с мъжа ми, и все си казвах когато му дойде времето ще стане, божа работа. Нищо не съм мерила, не съм следяла ову,и БТ, нямам график.. Все се надявах че ще стане спонтанно. Обаче..не става и не става.
От този месец реших да меря ову с тестовете. Ще питам нещо дано не ви се стори глупаво.
Дойде ми на 01.11, цикъла ми е около 30/31 дни. До сега съм забелязвала симптомите на ову след 15тия, за това си направих теста сутринта на 13.11 и имаше 2 черти, като втората беше малко по бледа от контролната. И това ме наведе на мисълта че следващия,и по следвашия ден ще видя две еднакво плътни черти. На същата сутрин се постарахме добре за бебе.
На следващия ден отново мерих ову (веднъж сутринта и веднъж следобяд) и лентата беше много по светла от контролната
Т.е по моите сметки съм изтървала момента.. или ..!?! Но въпреки висчко не спирам да се надявам. Остават 8 дена до евентуалниа 1ви тест за бременност.
Чета другите постове и статии, обаче не мога да разбера нещо. Това което разбирам аз е, че тестовете мерят нивото на LH, и когато има пик на хормона (се отчитат 2 еднакви черти
), то тогава до следващите 24 до 36 часа настъпва ову, нали?
Мисълта ми е ако при мен евентуално е имало пик на LH на 12.11, на 13.11 възможно ли е въпреки че лентата беше по светла да съм била в овулация? Много ми е сложно и не мога да го разгадая. Ще ми помогнете ли?