0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
Re: Понеделник - Неделя 07.09- 13.09.2009 някъде в края на лятото!
« Отговор #40 -: Септември 09, 2009, 12:06:30 pm »
Гери, много ти благодаря. Дай боже, само се моля всички да сме живи и здрави, пък другото .... бели кахъри дето се казва  :D

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #41 -: Септември 09, 2009, 13:21:19 pm »
стига с тия нощни хранения, бе, жени. мине-не мине, току ги задъвче някой. за протокола, последното нощно хранене на сина ми се реализира тая нощ в 4 часа - детето е на 3 години и 2 месеца. с две думи, сопрете се - има да чакате...  :lol:

за говоренето, Violet, би ти препоръчала да се увериш, че слухът е наред. ако е така - изчакай до две години, преди да го мъкнеш при специалисти.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #42 -: Септември 09, 2009, 14:29:28 pm »
Денито, честита втора лентичка мила  :lol:
Здраве и липса на грижи до заветния ден  :wink:

Идвай за количката пак  :D
В очакване ....
*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
« Отговор #43 -: Септември 09, 2009, 14:51:57 pm »
Мони приключи с нощното хапване на годинка и два -три месеца. Майка и е мноого сърдита като трябва да става през ноща. Явно детето бързо възприема   :lol:
Така де, и аз съм човек. Като стане светло да прави каквото знае. Тъмно ли е, трябва да се спи  :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*
« Отговор #44 -: Септември 09, 2009, 14:53:36 pm »
Лиде, да ти дам да научиш Ели на твоята максима :lol:
диването като по часовник в 2 и в 6 се буди яде :lol:
*
« Отговор #45 -: Септември 09, 2009, 15:25:04 pm »
Дени, честита втора бременност! Много, много се радвам за вас :D
*
« Отговор #46 -: Септември 09, 2009, 18:42:47 pm »
Вярно, че е обсъждана вече темата с храненето. Всичко е толкова индивидуално, както и говоренето и т.н... Вероника не се е будила нощно време за мляко от преди да навърши една година, даже не мога да  спомня с точност откога точно. За говоренето - бръщолеви си разни думички: мако, пунче (сапунче), жабка, музика, букук (боклук) и т.н, ама толкоз! Според повечето майки, момчетата проговарят по-късно, така че, живот и здраве, ще гледам да се абстрахирам от подобни сравнения покрай предиода на (не)проговаряне на братчето и!
Вие ми кажете как се справяте с присътпи на капризи и тръшкане, когато се появи бабата ( в нашия случай-всяка вечер, след работно време  :? ). То почти не остана време до прибирането ни в Сф, ама да си питам...
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #47 -: Септември 09, 2009, 19:46:37 pm »
Лиде, да ти дам да научиш Ели на твоята максима :lol:
диването като по часовник в 2 и в 6 се буди яде :lol:

Стефи :D и партизан Митко отива при Лидия на обучение!
Така виждам аз нещата  :wink:, тя да му мисли!

Дени  :cloud9:, леко и безпроблемно второ прекрасано пътешествие!

Цвете  :hug2:, къде сте, как сте, мисля ви?

Аничко, аз съвет не мога да ти дам  :? по твоя казус!
И аз имам проблем, на мен ми е необходим способ за бързо и недраматично
отказане на бабата от турски сериали!
Виж, ти може и да намериш терапия, но моята кауза е обречена изначално  :lol:!

Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
« Отговор #48 -: Септември 09, 2009, 20:24:09 pm »
Ми нашите деца не са се будили за ядене от третия месец.За говоренето сме зле почти няма разлика между двамата въпреки,че момичетата се развивали по бързо,но пък си прибират дрехите в гардеробчетата и то в различни шкафчета знаят кое къде се слага,помагат за обличането,прибират мръсните дрехи в пералнята и много други такива полезни за мен неща. :D само дето не са почнали да пазаруват и да готвят,но има време....
« Последна редакция: Септември 09, 2009, 20:26:29 pm от asi73 »
*
« Отговор #49 -: Септември 09, 2009, 21:50:48 pm »
Лидия, готви се да поемеш цяла група млекопитаещи по нощите, пък ти си гледай лошо! :lol:
Толкова наплив ще има, че ще требе да обявиш критерии за прием! Столична община пасти да яде :lol: :lol: :lol:
*
« Отговор #50 -: Септември 09, 2009, 22:12:03 pm »
Нека всички дечица са здрави.
Дени, честита втора лентичка.
Относно нощното хранене, аз се бях подготвила психически, че доста дълго ще си се храним и нощес, но не стана така. През 4-я месец отказа едното, а през 5-я отказа и второто хранене. Абе общо взето за тази 1 година съм ставала нощес 2 или 3 пъти най много и то заради проплакване, което си мисля, че е от сънуване.

Искам да попитам нещо относно дневното хранене - на каква възраст преминахте от пюрета към нормална храна. Ми Алекс направо отказва пюрета, иска храна която се дъвчи, пробвах го даже да си отръфа директно от филия или пилешка пържола и му хареса. педиатърът ме посъветва да го записвам на кухня, но мен ме притеснява друго, аз все още не слагам захар и сол в неговите манджи, време ли им е вече. А и той до сега купешки плод или зеленчук, освен банан не е ял, то е ясно че рано или късно и това ще стане.

п.п. не ми се ще да ви развалям настроението, ама днес тук беше ад и ми е едно тягосно......мамка му
*
« Отговор #51 -: Септември 09, 2009, 22:50:35 pm »
Мери, като му се дъвче на детето давай му едра храна. Пък ако се притесняваш от кухнята, ти си готви по твоите критерии на детето и така ще следиш точно какво приема. Аз пробвах моето с кухня кагота още нямах възможност да му готвя, ама тяне пожела да я яде.
За протокола - моето дете няма рода на село, нямаме домашно производство и яде всичко, купено от магазина. Пък  нищо и няма.

п.п. Мери, и аз покрай Охридската трагедия много мислех за вас. Целувки много на малкия адаш от кака му Александра. Живи и здрави бъдете.
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #52 -: Септември 09, 2009, 23:23:05 pm »
Дени, честито- много се радвам за вас, лека и безпроблемна до края
Цвети- доста си напреднала, не остана  :D
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
« Отговор #53 -: Септември 10, 2009, 00:08:19 am »
Мери, дано никой твой близък не е пострадал! Четох за нещастието на Охридското езеро...

За храненето и аз се чудя от известно верме, но приех за себе си, че с порастването те минават през различни етапи на развитие и това важи и за интереса им към храната; поне при нас има върхове и спадове в посока към това дали иска, или не манджите (зеленчукови и месни пюрета).
Три месеца и готвих и ядеше много добре. После изведнъж ззагуби интерес към моите манджи, макар че докато ги ядеше и никнеше първото зъбче, поради което си мисля, че не само зъбоникненето може да е причина да не ги иска.
Докато не ги искаше, и давах каши, плодове, мляко. После изведнъж прояде отново манджи, но от готовите, от магазина. После пак спря да ги иска, но пък яде сурови и варени зеленчуци, но не пасирани като манджа, като си мисля, че и е ред да упражнява гризкането със зъби: домати, краставици, моркови, чушки. Яде доста видове плодове, хляб, пие кисело мляко, кисело мляко с каша за закуска (прясното не го иска).
Когато не иска манджа, гледам да и пробутам все пак някакъв зеленчук, но понякога не успявам.
Тук няма "детски кухни", но пък вече и давам някои неща от нашата храна, хареса и да си гризка макарони на фурна, но със сирене. Такива работи.
Мисълта ми беше, че явно тези периодични кризи с приемането и нехаресването на "манджите" е нормално, но трябва да се опитва и опитва, та току виж, че междувременно пак са ги заобичали.

Спомням си, че и аз като малка не ги харесвах манджите;имаше къде, къде по-привлекателни деликатеси!  :D

Лека нощ!
« Последна редакция: Септември 10, 2009, 00:15:39 am от DivaRoza »
*
« Отговор #54 -: Септември 10, 2009, 10:40:49 am »
аз пък ще роня сълзи днес ...
Колето е 2 седмици на море с баба си, идват си в събота. До преди два дни всичко си беше наред. От оня ден са едни крокодилски сълзи "Не го ща това море, искам си при мама", "Бабо, може ли да си поговорим за мойта майка", "Може ли да си поплача за мама" и ей такива драми
Бабата естествено е много разстроена, защото "детето страда", а мен не ме питайте въобще...
Дали да не се метна до морето за два дни....
В очакване ....
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #55 -: Септември 10, 2009, 10:57:34 am »
аз пък ще роня сълзи днес ...
Колето е 2 седмици на море с баба си, идват си в събота. До преди два дни всичко си беше наред. От оня ден са едни крокодилски сълзи "Не го ща това море, искам си при мама", "Бабо, може ли да си поговорим за мойта майка", "Може ли да си поплача за мама" и ей такива драми
Бабата естествено е много разстроена, защото "детето страда", а мен не ме питайте въобще...
Дали да не се метна до морето за два дни....

Метни се.....  :balk_21:
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
« Отговор #56 -: Септември 10, 2009, 16:26:18 pm »
Давайте ги тези девойки и младежи. Нямате проблеми. Обаче дали ще действа номера и при тях, не давам сто процентова гаранция  :).
Мери и Мони не искаше пюрета. Все към нашата храна посягаше. Затова не пасирах, ами когато и готвех, режех на доста ситничко. Така стигахме до компромис.
А това Охридско езеро ще ми остане в съзнанието дълго време, не с хубаво за съжаление  :(

http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*
« Отговор #57 -: Септември 10, 2009, 23:18:33 pm »
Mary, и Коко тези дни нещо се мръщи на пюретата. Готвя и вече не пасирам гладко, само намачквам хубаво. И аз се чудя за кухнята...
Фуси, ей къде е морето, има няма 4-5 часа :wink:. Ние това лято го посетихме 3 пъти.

Уф, и тази тема сигурно е дъвкана много пъти, ама аз с риск да досаждам пак ще си питам  -вие слагахте ли си децата на проходилки? В голяма чуденка съм. Хем искам да пробвам дали ще му хареса, хем не ми се купува. Той вече се изправя сам само да се докопа до нещо, това дали е някакъв признак за наближаващо прохождане?

« Отговор #58 -: Септември 11, 2009, 00:07:33 am »
Недда, тепърва мисля, че ти е излишен разход. Щом досега е устискал без нея, може и да не купуваш.
*
« Отговор #59 -: Септември 11, 2009, 08:53:10 am »
Момичета да ви питам тези които взимат кухня.И тук при нас отвориха и една дружка взима,но според мен това далеч не е млечна кухня.Готвят това което ядат децата и в детската градина-боб,мусаки,зеле 8O.Така ли трябва да е?И така ли е при вас?