0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Понеделник - Неделя 07.09- 13.09.2009 някъде в края на лятото!
« Отговор #20 -: Септември 08, 2009, 12:47:23 pm »
Неда, спокойно, периоди са това, и Деси го е правила този номер, ще мине. Давай на детето щом иска мляко :)
« Отговор #21 -: Септември 08, 2009, 14:48:02 pm »
Неда, ще отмине  :D Мартин също се будеше през нощта.
Ядеше по 120 мл мляко и заспиваше отново.
След около 2-3 седмици престана да се буди и отново спеше по цяла нощ.

Спокойна седмица на всички  :)
Здрави да са дечицата, болестите да бягат далеч.
*
« Отговор #22 -: Септември 08, 2009, 15:28:30 pm »
Неда, да те "успокоя", че нашето момиче е на годинка вече и продължава да се буди поне веднъж да си похапва... :D Четях, четях тук как в по-малките месеци дечица спират да се будят за храна нощем и вече почти изгубих надежда, че ще го доживеем този разкош!  :D Но щом го прави, явно все още има нужда, макар че съм опитвала и с вода само, и с гушкане само, и с фалшиво среднощно пеене, но не и не! Когато, тогава!

За яслите ми е интересно да чета, защото и ние сме на тази вълна. Засега опознавателните часове два-три часа седмично вървят добре. Не е плакала досега, като я оставям за това време, даже веднъж плака, като я забирах, в истерия изпадна. Но пък там включва на едно такова социално поведение, добричка, кротка, миловидна, инстиктивно иска да се хареса и да я харесват. След това за мен остават истерийките, налагането, но нали мама е затова да се чувства свободна.

Лека седмица на всички!

Нещо ми се постна текстът преждевременно и го дописвам сега... :D
« Последна редакция: Септември 08, 2009, 15:33:30 pm от DivaRoza »
*
« Отговор #23 -: Септември 08, 2009, 15:49:41 pm »
Спокойно, моето е почти на две, пък нощем се буди в два три и вика Няко някоооооооооо, няко дай! :lol:

*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
« Отговор #24 -: Септември 08, 2009, 16:22:03 pm »
Хубава седмица и от нас  :D И аз за среднощното хранене.. Ние, разбира се, сме все още съвсем малки, но постепенно едното нощно хранене започват да го пропускат. Това е храненето около 12 часа, а не това в 3-4 примерно. Та се чудех как така си избират кое точно хранене да пропуснат и дали това няма нещо общо с вечерната баня. Моля ви да споделите кой кога си къпе бебето и после пропуска ли се яденето след банята или някое друго? Аз май ги къпя късничко понякога - в 22 часа, но ми се струва, че ако ги къпя на предното хранене ще пропускат това в 22 и после ще си ядат цяла нощ.  :? Не знам. Споделете опит.

*
« Отговор #25 -: Септември 08, 2009, 16:30:36 pm »
Оххх...и на нас любимата дума в момента ни е "мако". Добре, че само сутрин след събуждане или вечер преди лягане иска мляко, но това не пречи през деня да се повтаря от време на време профилактично "мако,мако" когато види кофичка кисело мляко или бутилка прясно...
За яслите не смея да тая надежда, понеже сме 5 сред чакащите, а не се знае дали няма някой с "по-виско рейтинг" да се запише в нашата градина преди 19.09.09 и да ни измести още по-назад  :? . А за частна 600-700 лв няма откъде да взема  8O
*

smile76

• *
  • 201
  • Ако искаш да светиш на другите,трябва сам да гориш
« Отговор #26 -: Септември 08, 2009, 16:40:56 pm »
Ани започна да пропуска нощното хранене още на около 2 седмици. Първо около седмица пропускаше това в 3 и се събуждаше към 5 за пръв път. После почна да пропуска това в 12 и то много стабилно някъде пак около седмица и половина - две. След това започна да заспива по-късно - към 11 и да се буди към 5.30. Започна пак да се буди през нощта за 2-3 дни само, когато й сложихме възглавничката на Фрейка - предполагам, че от стреса, то си беше целодневен рев тези дни, докато свикне. После пак си мина в стария режим. Сега пак заспива късно, към 11.30 и се буди между 6.30 и 7.30 в различните дни, като днес постави рекорд - събуди се чак към 7.50. Ама и ние я къпем късно - към 22.00, че докато се приберем от разходка и я накърмя към 8.30, докато й отмине малко, че да не повърне и то става толкова. Обмислям вече, нали става хладно, да изместим разходката следобед преди 6 и да я къпем преди храненето в 20-21 часа, та да видим кога ще заспива по този начин. Честно казано в момента този неин режим ми пасва идеално, че така или иначе с татко й няма шанс да си легнем по-рано, а ако тя заспи рано и се събуди пак в 5 на мен ми остава много по-малко време за сън. Ама нали уж е добре да свиква да заспива по-рано, та ще опитаме.
« Последна редакция: Септември 08, 2009, 16:42:41 pm от smile76 »
Истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите.

*
« Отговор #27 -: Септември 08, 2009, 17:52:49 pm »
здравейте и от нас с Боби,той милият е изключително кротък и тихичък и спокоен, но аз нали все за нещо трябва да се притеснявам и ето ми тревога - ами той е на 1г.9м. и това което може да казва като думички е - там, кем (крем(, гу-гу (ако иска навън), мууу, афаф, тети и още някоя друга подобно на дума.Взех час при специалист относно слабото му говорене, но се наложи да го отложа, та докато се реша отново да взема час, реших да го обсъдя с вас. нашата педиатърка ми каза, че проговарянето зависело много от темперамента на детето, та той защото е тихичък явно по късно щял да проговори. Като го питам за различни неща по картинки, това къде е, друго - той ги посочва вярно, но все още не възпроизвежда на глас,..... с две думи напразно ли психясвам и да не си ли взема час по скоро за мен  :D
*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
« Отговор #28 -: Септември 08, 2009, 18:00:31 pm »
Зори, успех и на теб с яслата. Сигурна съм, че всичко се изживява за няколко дена. Рядкост са деца като моя племенник, който системно сигурно един месец ревеше и не искаше да ходи, ама и той свикна и после взе така да му харесва  :D ... и като се замисля кога беше това време, кога скоро ще бъде вече 2-ри клас....
Иначе и ние не се класирахме за държавна, а за частна обмислям, не само заради паричките, но и поради други си едни такива мои наблюдения, пък и имах приятелка дето работеше в частна и то доста скъпичка /в Бояна/ и хич хубави неща не съм чувала, ноооо има и изключения разбира се.

Тук продължава времето да е лошо, и както виждам до края на седмицата май все такова ще бъде, ама нищо, на нас добре ни се отразява  :D

Приятна вечер на всички майчета и дечица  :D

*

smile76

• *
  • 201
  • Ако искаш да светиш на другите,трябва сам да гориш
« Отговор #29 -: Септември 08, 2009, 18:53:54 pm »
Violet, аз съм проговорила на 2 год. - твърде късно за момиче, но оттогава не съм се спряла  :lol: Така, че бъди спокойна, само малко търпение и ще си проговори както трябва.
Истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите.

*
« Отговор #30 -: Септември 08, 2009, 19:18:32 pm »
Злати, относно нощното хранене Дара още от самото начало не се будеше в 0,00 часа, а чак в 3 като постепенно измести храненето в 4,5,6...В момента понякога се буди към 5, понякога чак в 8,00. Отначало и ние я къпехме към 22 часа, но вече гледаме да е по-рано 20,30 - 21 часа като съобразявам и вечерното й хранене с това.
Violet, на една моя приятелка детето /момиченце/ проговори също доста късно - може би на 2,5 години, но ми правеше впечатление, че още преди това разбира всичко, но сякаш на пук не искаше да говори. Сега не можеш да й затвориш устата. Не се притеснявай - ще видиш, че всичко е наред при вас.
« Отговор #31 -: Септември 08, 2009, 19:47:55 pm »
Златулка, Стилияна от новородена, не се будеше в 12, а чак към 3-4 за нощно хранене. Никога не ме е притеснявало. Тя си знае кога огладнява!
Относно говоренето - имаме близки, чието детенце проговори около 3-тата си годинка. Много е относително, но мисля, че няма място за притеснение~!
*
« Отговор #32 -: Септември 08, 2009, 20:40:32 pm »
Злати, и Коко започна да пропуска първо храненето в 12. Ние също го къпехме късно, не знам дали има значение, но звучи логично да спи повече след баня. Но аз понеже не лягах преди 12,30 това хич не ме устройваше :wink:. Започнах да пробвам да го разбудя лекичко в 12 и като се размрънка да го нахраня. Така пропускаше храненето в 3. Постепенно сам започна да се буди в 12 и после в 6. Нали казват, че било въпрос на навик...

*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #33 -: Септември 08, 2009, 21:54:32 pm »
Хубава седмичка и от нас.  :) :) :)
Всички мами и дечица бързо да оздравяват.

Неда, алекс вече от 1 месец отново всяка сутрин се събужда точно в 3,30 като часовник и си чака млякото и до 5 бнезаспива .......това са периоди които отминават ,при нас е малко изключение ,почти постоянно имаме такива  :lol:

*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #34 -: Септември 08, 2009, 23:53:19 pm »
Хм, и ние се будим нощем като бебета, вече не знам кво да правя, Християн е като ламя, и пие по часовник мляко поне 2 пъти нощем, та и сутрин си иска човека пак. Давам, нямам избор, иначе буди брат си и съседите с това - Мако, Мамооо!  :lol: Мишо и той пие, и странното е че винаги по едно и също време е това и при двамата. Така че, май са периоди, дано отминат, че фалирах финансово и физически с нощните ставания, я за биба, вода, мляко.
Виолет, децата са различни, не мисля че изостава Боби! Мъжът ми бил проговорил на 3 години според родителите му, пък сега е приказлив и доста темпераментен. Не ти пречи да идете на консултация, за да се успокоиш!

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
« Отговор #35 -: Септември 09, 2009, 00:08:19 am »
Виолет, Симеон проговори съвсем наскоро и в момента е с бебешки речник. В групата му само той и още едно дете не говореха преди лятото. Според консултациите, които направихме, няма проблем или изоставане. И сега има моменти, в които не иска да говори, но той си е инат по принцип. Не изговаря звукове г, к, в, ф, р, л. Доскоро изобщо избягваше думи, в които се съдържат тези звукове, а сега ги произнася като ги замества или пропуска. Понякога трудно се разбира, най се затруднявам като замества два звука. Например "тоха" се оказа, че е "кофа", "туата" е "колата", "дейнето" е "гърнето", "нуата" е "луната", "шипта" е "бисквитка" и т.н.
Радвам се на всяка нова думичка :D

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*
« Отговор #36 -: Септември 09, 2009, 08:46:38 am »
Брей,колко деца се хранели нощно време пък аз си мислех че е само мойто бебе :lol:.Ми то около мен мами дето на всички бебоците и децата им спят та затуй бях в заблуда :D
По този въпрос
Цитат
...Знам, че за набор 2009 не приемат още документи...
,някой има ли представа откога?
Иначе нека е топъл денят ви :)

*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #37 -: Септември 09, 2009, 09:43:44 am »
Гледам нищите говоренето - чувствително се оправят нещата след третата годинка. Явно тогава вече окончателно се отпушва нещо и вече започват да говорят на разбираем език, а не на китайски :D Моя син е на 3.5 и от скоро вече прави нормални изречения и обяснява какво иска. Друг е въпроса, че вече не можеш да му затвориш устата :lol:
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
« Отговор #38 -: Септември 09, 2009, 11:31:14 am »
Това с гоеоренето си е до дете, а и казват че момчетата по-късно проговаряли. Момченцето на братовчедка ми до 3 години дума не беше обелил, чак по едно време бяха решили че е глух, което беше пълна глупост предвид, че той като чуеше музика и почваше да танцува. Сега е на 9 и не можеш да му затвориш устата - голям философ е.
За буденето пак си е до дете и пак може и да е на периоди - имам двама у дома и двамата са толкова различни, че не е истина. Имаше период в който Стефан спря да се буди, а Елена ставаше посред нощ с викове "мако". Сега спят и двамата ама лягат в 11 - 11.30 вечерта и им давам тогава мляко, че да ги държи до сутринта и гледам да са дивяли достатъчно, че да са и много уморени. Стефан ако се буди то е за 2 глътки вода и пак отнася плувката.

denito, честита втора лентичка! Лека и безпроблемна бременност и Зори да е кака на едно здраво и пухкаво бебе!

Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
*
« Отговор #39 -: Септември 09, 2009, 12:04:33 pm »
 :balk_81: ех момичета, знам си аз че е нужно само да споделя с вас проблем, след което ми олеква,благодаря ви за отговорите.Ultra точно тези сложни букви съм чувала че ги казва, може би без "л", но ясно е, че съм просто нетърпелива и ми се иска да ми бърбори нон стоп детенце. Снощи го забелязах, че се опитва да имитира някакви човечета по детския канал, та ми хрумна, че вярно може да проявява инат или пък стеснителност пред нас......както и да е, ще поотложа консултациите.
Съжалявам, че не успявам по често да влизам тук, обаче Боби може да не говори, но да ми затваря лаптопа го умее и разбира се да надава рев ако го пипна отново  :D
Хубав ден от нас!