0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Страх не страх, пускам тази седмична...

Здрави да са всички големи и малки момичета и момчета!
Майките и бащите им също.

Ние умувахме, струвахме и записахме Митака на ясла.
И за да спестя време и нерви в София му правя изследванията на Юг.
Тази неделя се прибираме у дома след три месеца отсъствие по родните места
и от 15.09 "ученика" ще сложи раничка на рамо.

Все ми се струва, че богатия летен социален живот ще му помогне в адаптацията,
а и ми се искаше да стане поне месец преди появата на малкия човек.
Защото колкото и да е малък вече мисли и не искам да приеме,
че го пращаме някъде с непознати заради бебето.

Което не ми пречи да орева ситуациятя богато,
едвали този емоционален елемент се е разминал на някого
разделил се с детето си по този повод.

Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Понеделник - Неделя 07.09- 13.09.2009 някъде в края на лятото!
« Отговор #1 -: Септември 07, 2009, 08:49:41 am »
Мрачна и прохладна, но здрава и усмихната да е новата седмичка!
Мише, как се престраши преди появата на розовата фея да го пуснеш на ясла? Ние не сме класирани още, но ако ни се отвори парашута, може би само ще плащам такса, докато мине зимата, че с тези болести и зарази ще ми е голямо шубе Ронката да ходи на ясла, че знам ли какво може да ни донесе в къщата... :oops:
Стефи, то така или иначе докато дойде редът на третото, ще си имаш голяма помощничка ;)
Лиде,те зимните забавления ще има кой да ми ги създава  :wink: , ама друго си е лятната разходка - глътка свеж въздух да си поемеш  :lol:
« Последна редакция: Септември 07, 2009, 08:55:44 am от ani4ka »
*

Nadyn

• *
  • 2703
  • Всяко зло за добро!
« Отговор #2 -: Септември 07, 2009, 09:11:17 am »
Хубава и лека седмица на всички.
Ние я започваме за съжаление не много добре. Рая повръща цяла сутрин
и не е хапнала троха, сега спи. Дано се размине с разстройството.

Мише, знам, че ти се е свило сърцето, но ще видиш, че Митака ще бъде
много примерен ученик :D Айде идвайте си вече де  :P
« Отговор #3 -: Септември 07, 2009, 09:23:31 am »
Нищо, че е дъждовна и мрачна, дано да е весела и щастлива новата седмица за всички!
Ние изкарахме един страхотен рожден ден! Пълен с емоции и много детски усмивки!
Вечерта само след купона за възрастни имаше лош инцидент, но ние с детето вече си бяхме тръгнали, та не можахме да преживеем мъката на други хора.... Както се казва един се ражда, друг умира. Такъв е животът! Да го живеем пълноценно и да бъдем добри!
Мише, пожелавам лека адаптация на Миташки и още по-лека на майка му :wink: Радвам се и за хубавите новини за беборанка!
« Отговор #4 -: Септември 07, 2009, 09:30:31 am »
Добро утро.
За съжаление и при нас не е особено добро. И Мия вчера повърна адски много на фонтан. После цял следобед и вечерта си лежа, една отпусната, вяла, безжизнена. Надявам се, че не е първи вирус от градината, ама да видим как ще се развият нещата. Иначе с градината добре се справяме. На третия ден я оставих да спи там и за огромна изненада заспала още в 2 часа. Бях ги предупредила, че вкъщи заспива много късно и да не очакват изобщо да заспи, ама детенцето си заспало кротичко. Хапва си, играе си. Дори от вкъщи излизаме спокойно, сравнително. Само там като влиза, има 1 протоколен рев за 2 минути и толкова.
<br />[link=http:
*
« Отговор #5 -: Септември 07, 2009, 09:48:28 am »
Добър да е денят,макар мрачен и дъждовен.Дано се пооправи времето,защото си е друго да грее слънчице пък макар и студено :)
Мише,дано Митака се адаптира лесно та и ти да си спокойна :)
Бързо оздравяване на Рая и Мия и по малко болни дечица :?

*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #6 -: Септември 07, 2009, 10:07:23 am »
Мише, и аз я имах тази драма с ходенето на градини, ама моя син като се обърна на вратата да каже чао и ме забрави :) И аз много се терзах, че го пращам заради бебето, не успях по-рано, преди самото раждане, че нямаше място и се случи точно така, че стана като си дойде тя от родилното. Нито за момент не му се отрази и е най-любвеобвилния батко. И аз го оревах, ама знам, че не съм му достатъчна и че там се забалвява. Пожелавам ви да се чувства добре, а ти да се насладиш на оставащото време с принцесата!
Ей, много болни дечица :( Дано всички се оправят бързо! Ние тая година пропуснахме тази екстра, ама на морето не им дадох да влизат във водата. Само по басейни и това е. Иначе и аз щях да карам така лятото
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
« Отговор #7 -: Септември 07, 2009, 11:25:16 am »
Спорна и лека седмица на всички :)

Да оздравяват бързо болните.

Абе момичета, като ви чета си мисля... аз ли съм такъв тъпан.... :D. Не съм ревала, че си изпращам детето на ясла и то на 1г и 8м. беше. криво ми е,че тя свикна трудно и ходи с не голям мерак но чак да я орева.
Що ревете, странно ми е, да не ги пращате на заколение, заточение или нещо такова :D
Там децата се забавляват, пеят, рисуват, играят... Моята щерка пее вече доста немски песнички, оня ден бяла лепили зведздички, рисували с пръсти, все неща дето децата ги харесват...
Да не говорим, че мога да свърша нещо в къщи и да се почувствам и аз за малко по-свободна.

Поздрави на всички

*
« Отговор #8 -: Септември 07, 2009, 11:42:19 am »
Привет и от нас! :) Успешна седмица на всички! Рая и Митко бързо да оздравяват!

Мише, недей тръгва с такава нагласа към яслата, на Митко там ще му е добре с децата, а като се прибира вечер ще можеш да му обръщаш достатъчно внимание и няма да се чувства отхвърлен по никакъв начин. В началото сигурно ще плаче докато влезе при другите, но ще свикне с времето. Можеш като начало сега да му говориш, колко е хубаво там и как ще си играе с децата и с нови играчки и книжки и как вечер ще ходиш да си го вземаш. А яслата повярвай ми ще ти е от голяма полза. Сега Ели като е ваканция, уж пази тихо докато Стефко спи, но в някой момент вземе, че се впечатли от нещо или пък решава, че иска да играе с него и го събужда, той става кисел, или обратното тя спи той писва за нещо и събужда нея и лудницата е пълна, аз се изнервям крещя им на моменти, щото се опитвам и да работя... Е при нас грешката е, че няма режим, или по-скоро са на поискване. Стефан изобщо не мога да го хвана кога и по колко яде, смуче едно мляко 3 часа, после 6 може и да не яде. Абе да са живи и здрави, че като са болни тогава купона е пълен.

Да се похваля, вчера купихме бъги-борд (степенка заколичка) за Ели от Хиполенд. Споменавам, че е от там защото първо влязохме в ПигисХаус и там степенката беше 200 лева, а същата в Хиполенд беше 130, ние взехме някакъв модел за 100. За момента съм я пробвала само в коридора и Ели не беше много щастлива, но се надявам да свикне, че тъй ще се прибираме от ясла.
Малко дълго стана... :oops:

Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #9 -: Септември 07, 2009, 11:46:04 am »
Ох, стана ми смешно - аз съм си такава драматизирам, дано не е прозвучало като оплакване.
Но рева ми е и доста хормонален, а живот три месеца на друго място за да има с кого да играе,
че и баба да има под ръка.
Неизвестните и известните са доста и в следващите два месеца.
За мен е важно детето да има социален живот.
Вирусите и болестите и ние с баща му "успешно" си ги носим от външния свят.
Така че, дали ще боледува или не това няма как да предполагам.
За да знам трябва да опитатам, аз искам той да ходи на ясла.
За съжаление в държавната не се класирахе...

Гери, дано Ели свикне с придобивката.....

И всички болни да оздравяват - Рая и Мия, включително и аз!
« Последна редакция: Септември 07, 2009, 11:48:28 am от mishanta »
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
« Отговор #10 -: Септември 07, 2009, 14:32:24 pm »
Аз пак се включвам, да попитам дали някой е ползвал ей туй чудо, че аз за първи път го чувам и виждам - http://www.bebemania.bg/
*
« Отговор #11 -: Септември 07, 2009, 14:40:34 pm »
Здравейте,

да взема да се престраша и аз да се запиша в седмичната темичка, че досега само при бременните се отчитам :)

Днес беше първия "учебен" ден на Ема в яслата, и аз след дълги размишления се реших на тази стъпка, защото искам(а и виждам, че има нужда) детето да контактува  с връстничета, да се забавлява по начин, който носи социалното общуване и, който само аз не мога да осигуря...
Пък и честно казано вече не съм особено игрово настроена, дотежава ми, а не искам детенце да скучае в къщи.
Исках да започне преди да се роди бебето, за да има време да се адаптира и емоционално и здравословно към новите условия и да не свързва ходенето на ясла с появата на другото дете.
Днес мина спокойно като първи ден - ще видим как ще е занапред.
Пожелавам бързо оздравяване на всички болни дечица, спокойна есенна седмица на всички!
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #12 -: Септември 07, 2009, 16:34:46 pm »
Привет и от нас.
И ние изкарахме ужасен вирус-повръщане, разстройство, температура. Два дена Хриси, сега Мишо, вече поотминава, но три дена е на легло. Дори днес пратих Хриси сам на ясла, но .. няма как.  :(

Пожелавам на болните дечица бързо да оздравяват!А на учениците-бърза адаптация и най-вече да са здрави.
Ще свикнат децата, няма как, а и там намират нови приятели, все пак имат нужда от комуникация с хора на тяхната възраст, а не само с баби и майки  :wink:. Мише, ще видиш, че след месец ще се смееш на тревогите си днес.  :)

Аз вече само се моля да са здрави, всичко друго се нарежда с времето, виждам как пораснаха, как пеят песнички, казват думички, правят вече и кратки фрази. Животът си върви за всички!

Бъдете здрави и усмихнати, на пук на дъждовното и студено време!

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
« Отговор #13 -: Септември 07, 2009, 17:00:56 pm »
Хубава седмичка и от нас. Времето е лошо, но: "няма нищо по-хубаво от лошото време" ... пък макар и да гони туристите от Черноморието  :)

Пожелавам от все сърце на всички болнички да оздравяват. Този вирус е ужасен. Преди близо месец и Зори го изкара и беше кошмарно, но пък за сметка на него след възстановяването се "сдобихме" с едно изключително ящно детенце /за огромна радост, след ходенето по мъките с нейното хранене/, та както аз казвам: "всяко зло за добро".

Мише, не се тревожи за Митачето. Сигурна съм, че бързо ще се адаптира, а решението ви е най-доброто.[/
center]

« Отговор #14 -: Септември 07, 2009, 19:03:40 pm »
Хубава седмица със здрави деца и от нас!
Ние се завърнахме от морето...   Беше страхотно! Вчера бяхме на плаж до 13:30 и тъкмо решихме да обядваме и да си тръгваме, времето се развали - голям късмет! Ето малко снимки : http://setakap.snimka.bg/sea/elenite-2009.419031 паролата е 1234 . Дара скача на бъджи, пуска се с баща си по пързалките в аквапарка, изобщо се оказа че е голяма екстремистка.
Мише, нормално е да се притесняваш за яслата. Аз уж съм дебелокожа, а първият ден треперех на една пейка в близост до градината... Оказа се, че е напразно, но всеки различно си го преживява  :wink:
На всички нови ученичета и техните мами, пожелавам успех!!!
"Всичко е възможно! Невъзможното просто отнема повече време"
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #15 -: Септември 08, 2009, 00:05:08 am »
Весела седмица и от нас!
Да озравяват бързо Мия ,Рая и Мишо!
Този вирус е ужасен наистина.Жоро го кара цели 12 дни и се изтощи много милото.Две седмици по-късно отново се раздриска за 7 дни  :x ,но вече сме добре.И той  като Зори ,след боледуването яде като невиждал - постоянно нещо има в устата.:lol:

Мише,съчувствам ви за яслата - и Жорката ще тръгва .На 15.09 ще го кръщаваме и до края на седмицата ще е ученик.От как са ни приели през май ,само това ми е в главата.Много ме е страх дали ще го гледат добре,много е щур и едва го опазваме у дома,а в яслата направо не знам.

Марито,да ви е жива и здрава рожденничката!

Да се похвалим с успешното махане на бибата вече от седмица.Един ден татито го приспа без нея и направо я скрихме,не сме я давали повече и направо се чудя как нямахме никакви проблеми.
<br />
*

_Elfita_

• 673
  • Няма невъзможни неща!
« Отговор #16 -: Септември 08, 2009, 00:57:01 am »
Здравейте и от мен!
Бързо оздравяване на болните дечица и мами.
Аз яслите също не ги долюбвам, но в определен момент всички деца тръгват и тези , които остават скучаят много.Аз ще подавам молба от сега, казаха след 15 да отида.
Много се радвам на захлаждането, проблем ми е само ходенето по магазините за нов гардероб на Тошето.То и аз с тези габарити, нищо не ми става.
Аз да се оплача -  станали сме много ревливи.Плаче за всяко нещо - гладен е, не иска да суче повече, спи му се, не му се спи, скучно му е и иска да скача....Абе изобщо луда работа.Мислех, че вече му разпознавам плача.Да, ама не.Също така не иска да яде зеленчуково пюре за нищо на света, прави физиономия все едно всеки момент ще повърне.Голям артист.Дано имам време утре да помоля за съвет в съответната темичка.
Хубава седмица на всички!
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #17 -: Септември 08, 2009, 11:33:28 am »
Зори, в яслата децата са съвсем други от вкъщи. И Хриси, който превзема всички маси и огради, там е кротко и добро дете.  :lol: Успех на Жори с яслата!

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
« Отговор #18 -: Септември 08, 2009, 12:04:54 pm »
Привет и от нас в това лошо време! Аз също се каня да изляза да взема нещо по-дебелшко за обличане на Дари, че то навън си настана направо зима.
Елфита, ти къде ще го записваш Тошко толкова рано? Знам, че за набор 2009 не приемат още документи...
*
« Отговор #19 -: Септември 08, 2009, 12:37:23 pm »
Привет и от нас!
Да пожелаем бързо оздравяваяне на болните дечица и успешна адаптация на "учениците".
Ние пък продължаваме да се будим за нощно хранене вече 2-ра седмица.Опитвам с бибата, с гушкане...- не става, иска си млякото  :(. Не се беше будил през нощта откакто навърши 3 месеца, какво му става сега, не знам.