Докторе, добре дошъл!Радвам се, че сте отново сред нас!
Моят опит да поставя ваксини Превенар и Акт Хиб на децата засега удари на камък. Казвам засега, защото аз няма да се откажа, и ще търся начини да се преборя.
Казвам да се преборя,защото то си е една малка война...с педиатъра на децата
Купих Превенар и отидохме в кабинета да ги постави лекарката, и естествено тя изпадна във върховно възмущение, каква била тази ваксина, откъде съм я купила, и т.н.- отнесе се с пълно недоверие и привидно раздразнение..., даже почти ме изгони, че съм й губела времето, а навън чакали др. деца(които явно заслужават повече внимание от моите).Аз обаче спокойно обясних каква е ваксината, за какво е, даже за да се успокои й обясних, че ваксината е одобрена от МЗ и от догодина ще влезе в задължителния имунизационен календар, и т.н. Тя ми отговори, че досега не били работели с такава ваксина, за пръв път чувала че влиза в имунизационния календар(можете ли да си представите, даже и в своята област новините не четат, камо ли да ползват чужда литература, интернет и такива работи). КОНЕ С КАПАЦИ.
И всичко това, при условие че бяхме говорили по въпроса веднъж, тя явно е забравила.
Разпечата едната ваксина, зачете се в листовката, и явно за да спечели време, изведнъж реши, че иска да приключи с другите задължителни ваксини, ...и така ни поставиха не Превенар, а Дифтеткок- Ре. Аз за какво отидох, а тя каква стана...
Каза, че щяла да разпита в ХЕИ за ваксината, смекчи малко тона, и даже ни предложи да ги съхранява в нейния хладилник, докато мине 1 месец. След 1 месец да съм отидела да ни я постави... То тия ваксини били пожелание, ама работата съвсем не била концерт пожелание, откъде съм ги била измислила тези работи...
Споменах за Акт Хиб, а с това налях отново масло в огъня, категорична бе, че Хемофилуса изобщо не се срещал често, да не си натоварвам организма на децата с тия ваксини, щяла съм да ги уморя от ваксини, и т.н. Отказа категорично. И защо е това, питам аз- страх, невежество, или...
А сега като й кажа че искам и противогрипни ваксини да сложа, ще я застрелям сигурно...
Чудя се следващия път дали да не отида в ХЕИ направо...Докторе, сега на 27. 09. ще стане 1 месец от ДТК, коя ваксина да сложим после- противогрипна или Превенар? Коя противогрипна ваксина препоръчвате?
Извинете за дългия пост, но нямам никаква подкрепа за ваксините отникъде, даже и собствената ми сестра(фармацевт) и зет ми (педиатър) ме мислят за откачена заради ваксините, и са ме обявили за безнадежден случай, и изгубена кауза