Аз не съм лекар естествено, но да ти кажа, че често когато жената забременее във влагалището й така или иначе се развиват гъбички, защото средата става подходяща. Аз сигурно месец се влачих със сърбеж точно след като забременях, но още не знаех със сигурност дали няма бебче и се лекувах с определени лекарства за да не навредя ако има бебе.
Най-добре иди на лекар. Може да се заразявате взаимно с мъжа ти и просто да си ги прехвърляте един на друг. Може пък твоята имунна система да е по-слаба и гъбичките, които естествено се намират във влагалището да започват да се развиват в определени периоди. Моя случай беше такъв и всеки месец точно седмица преди цикъла почваха сърбежи и течение... Нито е да идеш на микробиология, нито да слагаш глобули като си в цикъл. Гадна работа!
Но все пак лекар трябва да каже каква е причината, да ти изпише лекарства и евентуално нещо за имунната система като го предупредиш, че правите опити за бебе - да каже дали да се пазите известно време, както и да ти каже кои лекарства може да са опасни за плода в случай, че забременееш междувремено или си забременяла.
Успех с бебеправенето и дано всичко бъде наред!