0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
снимка пак
« Отговор #40 -: Април 20, 2006, 08:57:37 am »
Бора, какъв точно е проблемът си лигавицата при теб? И какво предприемате? И аз имам този проблем.
има ли разлика
« Отговор #41 -: Април 20, 2006, 09:15:41 am »
аз съвсем се обърках
каква е разликата между хидросалпингс и сак?
и тук пишеше че на Уз се вижда, при всеки преглед ли се вижда?
Re: има ли разлика
« Отговор #42 -: Април 20, 2006, 09:18:49 am »
Цитат на: ruriana
аз съвсем се обърках

Още 1 въпрос- как се отстранява хидросалпингс? съвсем с епобърках- режат ти тръбата ли  или как
*
Re: има ли разлика
« Отговор #43 -: Април 20, 2006, 09:54:54 am »
аз съвсем се обърках

Хидросалпинкс и сак е едно и също.
Не се вижда от всеки и не е задължително да се вижда. Определено, ако не се е раздул няма да се види. Много е важно човекът който гледа да знае какво точно вижда.
Ще ти дам себе си за пример  :lol:
Отивам в клиниката която правих ин-витро и там виждат хидросалпинкса и на двете тръби. Като бих казала, че в ляво е доста голям и много хубаво е очертал тръбата - в дясно е по-малък.
На следващият ден отивам на преглед при друг лекар - ей така за проверка и се оказва че нищо не вижда, а аз го виждам образованието на екрана и го питам какво е това и той ми казва "Ами това нищо не е " не се притеснявай, но е хубаво да си направиш "Second look" преди ново ин-витро. Това за мен означава, че човека не знае какво вижда  :evil:
За това лекарят трябва да знае какво вижда на монитора пред себе си и за какво иде реч
*
снимка пак
« Отговор #44 -: Април 20, 2006, 09:57:32 am »
Цитат на: Lali
Бора, какъв точно е проблемът си лигавицата при теб? И какво предприемате? И аз имам този проблем.

Ами, не успя да нарастне достатъчно по време на инвитрото - някъде до 8 мм.
И май не е инцидентно...
Та, Стаменов каза, че ще пробваме сигурно с виагра, бяхме го коментирали с други момичета в една друга тема...
Ама, сега с тея ми мисли, направо съм готова да заминавам до София и да се пазаря за лапаро
*
снимка пак
« Отговор #45 -: Април 20, 2006, 10:06:44 am »
Бора, настоявай първо за лапаро и нека да махнат тръбата със хидрото и тогава със сигурност ще имаш успех при следваща процедура. Аз знам, че не е важен размера толкова много, колкото е важно състоянието на самата лигавица, а тя трябва да бъде 3и пластова - дори и да е 8мм
*
снимка пак
« Отговор #46 -: Април 20, 2006, 10:08:00 am »
Мерси, Миси за загрижеността!
Аз наистина в момента мисля да зазвъня по телефоните  :wink:
Ще Ви държа в течение!
промяна
« Отговор #47 -: Април 21, 2006, 08:43:43 am »
вчера ходих да ме гледа мойта лекарка на УЗИ- течността от едната тръба е изтекла, което значи че е проходима . Каза ми ,че нямам хидросалпингс и няма да бързаме с лапаро.
Ще пробваме с физиотерапия и калолечение, заедно с инжекции ФИБС. От оня ден съм на физиотерапия и калолечение и е супер.
Някой чувал ли е нещо за тези инжекции ФИБС
*
Re: промяна
« Отговор #48 -: Април 21, 2006, 09:23:37 am »
вчера ходих да ме гледа мойта лекарка на УЗИ- течността от едната тръба е изтекла, което значи че е проходима . Каза ми ,че нямам хидросалпингс и няма да бързаме с лапаро.

8O   8O   8O
Това мила просто няма как да стане  8O  разбери, че за да се образува сак в края на тръбата означава, че там тръбата се е запушила и има сраствания, а от само себе си няма как да се отпуши тази тръба. От калолечението и Фибса няма да изчезне това нещо, тъй че не се бави с лапарото
Успех
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
снимка пак
« Отговор #49 -: Април 21, 2006, 10:06:23 am »
Мисля като Миси
...и се чудя как се вижда,  има или няма хидросалпигс на УЗ  8O
Миличка ,не се самозалъгвай и не губи време.За да се види какво е точно трябва да се погледне вътре. Иначе само се гадае и се предполага.  Не допускай да стане нещо по-лошо.
Желая ти успех и да вземеш най-правилното решение. :)

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
снимка пак
« Отговор #50 -: Април 21, 2006, 10:13:32 am »
Ами то, Денис нещо като при мен се получава  :roll:  ще се види на УЗИ едва когато се раздуе, но добре, че поне си е направила цветна снимка и се е видяло.
Мила, - Денис добре го е казала,  не си крий главата в пясъка, а се изправи срещу проблема и действаи смело.
И аз ти стискам палци за правилно решение  :)
*
снимка пак
« Отговор #51 -: Април 21, 2006, 12:33:44 pm »
Мила Бора,
според мен наистина е хубаво да се направи лапаро преди следващо инвитро.
Ще споделя с теб, а и другите момичета моята епопея в това отношение, та ако някоя от вас ми даде някакво смислено обяснение ще съм благодарна, защото лекарите не успяха.
Значи няколко години поред на УЗ все се вижда киста в дясно. Противозачатъчни и разни други хапчета - "кистата" ту я има, ту я няма. В един момент "кистата" е видяна с толкова неправилна форма, че се изразява съмнение за хидросалпингс. Срещата с хламидиите и разни други проклетии не е била никак благотворна.
И изведнъж всички лекари започват да виждат хидросалпингс! В дясно.
Следва лапаро - ДВУСТРАНЕН хидросалпингс-отстранен. Пластика.
Снимка 1 месец след лапарото -"тръбите изглеждат ампутирани". Добре, решевам, че може да е спазъм, затова след още два месеца - нова снимка. Заключение от нея:"ДЯСНАТА тръба е изпълнена с контрастната материя, но образува САК и не се излива в абдомина. Лява тръба-само маркирана". Започвам да мисля за инвитро, но заради същите съмнения за новообразувал се хидросалпингс, които терзаят и вас, реших да направя още една лапароскопия. Хем да се видят тръбите, хем да се махнат евентуалните сраствания, за да не пречат на инвитрото. Резултат - след отстраняване на част от лявата тръба - същата пропуска оскъдно к.м. Дясната тръба - СЪС ЗАПАЗЕН фимбриален апарат, но не пропуска к.м. ХИДРОСАЛПИНГСИ - нЯМА. Е каква е всъщност картинката? След като при последната снимка има сак, а по време на лапрото няма такъв?

*
снимка пак
« Отговор #52 -: Април 21, 2006, 19:04:38 pm »
Виа къде си правила лапаро? На мен нещо не ми изглеждат ясни резултатите от второто ти лапаро. Аз направих лапаро на 19.04.2006г. Днес се прибрах и веднага се логнах.Като чета твоята история се плаша от предстоящата цветна снимка следващия месец.Иначе при мен тръбите са проходими, със запазен фимбриален апарат, но за сметка на това пък и двата ми яйчника са били в сраствания, които са отнели два часа на д-р Попов в Шейново да ги освободи и отстрани.
*
снимка пак
« Отговор #53 -: Април 22, 2006, 11:18:43 am »
Здрасти!
Ами и мойте са там - в Шейново, при д-р Попов.
Две лапароскопии/последната е от 27.01.06/, една снимка /другата е в транспортна/ и една хистероскопия /другата беше при д-р Славчев/. Набирам актив като негова пациентка....
А срастванията изобщо не ги броя.... добре, че беше Попов, който даде всичко от себе си, за да ме изчисти от тях, а не се предаде както някои други лекари направиха и не прегърна идеята директно да маха тръби и ......