0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: има ли смисъл
« Отговор #20 -: Април 19, 2006, 13:43:11 pm »
Цитат на: ruriana
ами май че има сак с течност.
Но как забременях преди 1,5 години, от тогава съм нямала възпалениия нито нищо.
Предлагат ми да изчакаме до края на май , да направя лапаро и след това да видим.
Междувременно ще си направя физиотерапия с алое и кални бани.
Има ли смисъл да опитвам това.
чувствам се ужасно, незнам как съм забременяла преди.

А какво се случи с бремеността  :?:
Определоно този сак е задължително да махнеш с него шанса ти за забременяване е равен на 0
Аз съм правила кални бани и направих 30 дневен курс на Алое (слагах си ги подкожно в корема), резултатът е че вече ми се визуализира хидросалпинксът на УЗИ  :?
Според мен по добре физиотерапията да направиш след лапарото, а не преди него. И дори бих ти препоръчала калните бани в гр.Кюстендил
*
Re: има ли смисъл
« Отговор #21 -: Април 19, 2006, 14:19:53 pm »
ами май че има сак с течност.
Но как забременях преди 1,5 години, от тогава съм нямала възпалениия нито нищо.
Предлагат ми да изчакаме до края на май , да направя лапаро и след това да видим.
Междувременно ще си направя физиотерапия с алое и кални бани.
Има ли смисъл да опитвам това.
чувствам се ужасно, незнам как съм забременяла преди.

Ако се образува хидросалпингс, това не е хубаво.

Наистина е хубаво да направиш кални бани и физиотерапия с алое.
Мисля че има смисъл да опиташ.
Лекарите не си водят статистика дали някой се е оправил от калните бани или алоето... но това не значи че няма да има ефект от тях.
Д-р Маркова от Варненската клиника е изписвала ампули с алое на едно момиче....беше писала в това във подфорума "Лек от природата" . Темата беше за алоето. Може да я прочеш.
Стискам палци на лапарото да имаш хубав резултат. :)
"Всичко идва навреме за този който умее да чака"

алое
« Отговор #22 -: Април 19, 2006, 14:33:03 pm »
какво значи визиолизира се на УЗИ? това подобрение ли е?
И това алое дето казваш подкожно какво означава? инжекции ли?
Има ли шанс след лапаро за естествено забременяване при тази диагноза?
С бременността- загубих бебето в 6 с. След това съм пила антибиотик и съм нямала никакви проблеми.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
снимка пак
« Отговор #23 -: Април 19, 2006, 14:36:37 pm »
Цитат на: missy

Надявам се, че сега като кръцнем тръбите ще станат нещата  :)

Дано да стане Миси, дано. Трябва да се довериш на лекарите и да опиташ. След като ти го предлагат значи има шанс и то немалък.
Не се отказваш, силна си. Възхищавам ти се. Пожелавам ти много скоро да се случи чудото при теб. То нали и затова е чудо, дори и в най-невъзможните случаи става,когато човек е загубил надежда и положението е отчайващо.
Имам една позната, която повече от 15 год. неможеше да забременее. Правиха какво ли не. 7-8 пъти прави инвитро, последно 2 пъти в Швейцария.
Незнам точно какъв и беше проблема.Мисля, че   бяха тръбите, защото 2-3 пъти и правиха лапароскопия и някаква друга операция.. Не бяхме толкова близки , а и тя не говореше затова. В България последните 2 пъти инвитрото го прави Табакова (по това време тя беше най-известната)- предварително и беше казала, че при нея няма шанс да стане, но щом иска-правят и.
Преди 2 години ми се обади и ми каза, че има бебе- момче , спонтанно забременяване. Бяха я отписали и лекарите ,а и тя се беше примирила,че не може да зачене и се беше отказала.
Та исках да ти кажа само ,че то си е чудо. Може да се случи и когато най-малко се надяваш.
Пожелавам ти едно Великденско чудо. :wink:

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
снимка пак
« Отговор #24 -: Април 19, 2006, 14:45:53 pm »
Цитат на: denis
Та исках да ти кажа само ,че то си е чудо. Може да се случи и когато най-малко се надяваш.
Пожелавам ти едно Великденско чудо. :wink:

Имам огромно доверие в лекаря си  :lol: Няма да се предаваме сега  :wink:
Великденското чудо ти го пожелавам на теб и висчики форумки  :) Нека тази страстна седмица ни донесе много изненади
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Re: алое
« Отговор #25 -: Април 19, 2006, 14:50:30 pm »
С бременността- загубих бебето в 6 с. След това съм пила антибиотик и съм нямала никакви проблеми.

визуализира= вижда се( на монитора).
Алое подкожно=подкожна инжекция, иглата не се забива в муслула ,а се вкарва под кожата.
Аз мисля че след лапарото има шанс за естествено  забременяване.
А и в случая не ти е уточнена диагнозата (къде точно и какво).
Това ,че след антибиотика си нямала проблеми, неозначава че не си развила някакво възпаление, което да е причинило това.
Правила ли си изследвания за мико-и уреаплазми, хламидии =те могат да протичат безсимптомно и да предизвикат възпаления в горните отдели на гениталиите,т.н. възходяща инфекция ( хидросалпинксът често се получава така)

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
хламидии
« Отговор #26 -: Април 19, 2006, 14:54:10 pm »
ами да, имахме с мъжа ми положителен тест за хламидии, после пихме антибиотик и теста показа че няма хламидии след това.
След това забременях.
*
« Отговор #27 -: Април 19, 2006, 14:56:32 pm »

Ами вероятно си загубила бебето именно заради хидросалпинксът  :cry:  Но явно че той не е раздут все още толкова много и не се вижда на УЗИ, но важното е че е открит вече от цветната снимка и още по хубавото е, че е само на едната тръба. Другата ти е ОК - нали.
Визуализира - означава, че моята екстра вече се вижда и на УЗИ - станал голям хубосник  :? , но в този слечай важното е че вече е открит проблема, както и при теб. С лапарото нещата ще се оправят бъди сигурна. Разбира се, че след като го отстранят имаш шанс за естествено забременяване.
Аз приемах Алое под формата на инжекции, но знам, че го има и в лекарствена форма. Което избереш, аз предпочетох инжекциите. Доц. Маркова също го изписва под формата на инжекции.
Мила Руриана, действай смело, няма нищо страшно в лапарото. Ще видиш, че след това резултатът няма да закъснее.
Успех и стискам палци
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Re: хламидии
« Отговор #28 -: Април 19, 2006, 14:57:09 pm »
ами да, имахме с мъжа ми положителен тест за хламидии, после пихме антибиотик и теста показа че няма хламидии след това.
След това забременях.

А какъв тест правихте след лечението?

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #29 -: Април 19, 2006, 15:02:55 pm »

Не мога да ти кажа какво точно значи... защото не съм специалист.
Но предполагам, че щом се визуализира на УЗИ, значи е с такива размери и форма че се "вижда". Има някои които на УЗ не се виждат, а се "виждат" при лапарото.
При самото лапаро могат да отстранят хидросалпингса.
До колкото знам имало 2 вида. Единя можело да се отстрани, другия - май и да се отстрани--бързо пак се обазувал такъв "джоб".
С това обаче не искам да те обърквам.... защото не съм много компетентна точно по това. Инфото ми е от това което съм чела от други момичета.
Нека кажат пове тези дето имат повече опит.

Шансове за естествено забременяване - мисля че има.

Проблема обаче при хидросалпингса е следния: В тези "джобове" се събира течност, която е токсична за крехкото ембрионче.... и му пречи да се развива.

Съвета ми е преди да избереш къде ще ти правят лапарото... много добре да проучиш каква е практиката на тези лекари... в съответната клиника при хидросалпингс.
На някои места лапарото го правят само диагностично.... и ако трябва нещо по-сериозно да се "ремонтира" препоръчват да се направи с коремна операция. Т.е. това са си 2 операции.
На други места ... екипите са добре подготвени.... и  с нужната техника... и при необходимост лапароскопията преминава веднага в оперативна.
Има начини за лапароскопско опериране и отстраняване на самия хидросалпингс.
Ако не греша това се прави във Варна и в Шейново(София)
За други места не съм чела... но може вече и да има.

Преди доста време в дир-а имаше едно момиче с такъв проблем и й бяха направили успешно (Във Варненска клиника) лапароскопска операция на хидросалпингса, а не чрез коремна, каквато е по-честата практика.
Ника й е babyface78.

За алоето... има хапчета (таблетки)... има гел (течност).... но най-добър ефект съм чувала че има като се прилага на инжекции. Те се бият подкожно, а не мускулно.

Извинявам се за толкова дългия постинг.
Ако имаш някакви въпроси - питай.. щото сега друго не се сещам дето може да ти е полезно.

*
снимка пак
« Отговор #30 -: Април 19, 2006, 15:03:53 pm »
Руриана прочети ТОВА и ТОВА
*
снимка пак
« Отговор #31 -: Април 19, 2006, 17:33:16 pm »
Момичета, помагайте!
Значи ли, че имам хидросалпинкс, след като ми пише на цветната снимка:
"В ляво тръбата е с ампуларна непроходимост с формиран сак. Дясна тръба е в състояние след ампутация."
*
снимка пак
« Отговор #32 -: Април 19, 2006, 17:49:44 pm »
Цитат на: Bora82
Момичета, помагайте!
"В ляво тръбата е с ампуларна непроходимост с формиран сак. Дясна тръба е в състояние след ампутация."

Не мога да кажа...
но думичката "сак" някак си говори за това.
Консултирай се с лекаря си ... за да разчете правилно диагнозата.
Няма смисъл да се шашкаш предварително.

*
снимка пак
« Отговор #33 -: Април 19, 2006, 18:18:28 pm »
Цитат на: Bora82
Момичета, помагайте!

За мен образуването на сак в края на тръбата означава точно това :?  Ти дори сама би трябвало да можеш да го видиш.
Бора ти не прави ли ин-витро?
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
снимка пак
« Отговор #34 -: Април 19, 2006, 18:34:02 pm »
Ето какво намерих:
 http://www.netterimages.com/images/vpv/000/000/002/2940-0550x0350.jpg
това е Hydrosalpinx, с Pyosalpinx
когато има срастване на фимбриите(ресните) на тръбата, се събира ексудат (течност)-гнойна,серозно-гнойна,тръбата се издува и тогава се нарича Pyosalpinx. Тя се уголемява ,разтяга се и предобива форма на реторта (това е лабораторен съд с обърнато гърло, ако не се лъжа).
Та , когато има такъв сак е Пиосалпигс.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
снимка пак
« Отговор #35 -: Април 19, 2006, 18:37:38 pm »

Ми и аз до колкото си спомням разбира се, си мисля че прави инвитро Миси. Ако е така и е с такава диагноза направо са за убиване лекарите дето са и правили инвитрото!  :evil:
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*
снимка пак
« Отговор #36 -: Април 19, 2006, 18:53:29 pm »
В ред на това което прочетох до сега.Преди моята лапароскопия говорих с лекаря ако единствената ми тръба е непоправимо увредена дали е по добре да бъде отстранена и той ми каза че се отстранява само в случай на хидросалпингис какъвто както ме увери по късно аз нямам.И по повод джобът на тръбата/в моята епикриза пише възпалително изменена и раздута/ ми обясни че това се получава в следствие на прекарани възпаления,коремни операций,хламиди и т.н.
Моята тръба е с абсолютно унищожен фимбрален апарат и както ми обясни е безмислено да се работи в насока/пластика/и се насочихме към инвитро.Но сега вече умирам от страх да не би да имам и аз хидросалпингис ох направо ми става зле....
А дали при самата лапароскопия се вижда дали има хидросалпингис
Ох сигурно имам грешка в изписването на термина/моля да ме извините/
*
снимка пак
« Отговор #37 -: Април 19, 2006, 18:54:47 pm »
Цитат на: Starlet

Ми и аз до колкото си спомням разбира се, си мисля че прави инвитро Миси. Ако е така и е с такава диагноза направо са за убиване лекарите дето са и правили инвитрото!  :evil:

Точно това ми е мисълта, защото и на мен ми се върти в главата, че имаше един опит. И ако тази снимка е направена преди ин-витрото, чесно направо са за убиване тези  :evil:
*
снимка пак
« Отговор #38 -: Април 19, 2006, 19:00:45 pm »
Цитат на: denis
Ето какво намерих:

Има го много хубаво описано в темата Хидросалпинкс и ин витро
*
снимка пак
« Отговор #39 -: Април 20, 2006, 08:38:22 am »
Правих инвитро, да! Неуспешен опит!
И даже питах Стаменов - мнението му беше следното - тая тръба не ме притеснява, лигавицата е проблем при теб. И ме погледна и на узи-то и каза, че не вижда никакъв хидросалпинкс! А знам, че не винаги се вижда на узи и започвам да психясвам, естествено - по няколко причини:
1. Че имам хидросалпинкс
2. Не ща да загубя доверие в доктора  :(

Аз при следващата ни среща ще настоявам за обсъждане за лапаро, че не ми се стреля в празното отново!
Мерси, милички за отговорите!

А, и снимката е преди инвитрото.