какво значи визиолизира се на УЗИ? това подобрение ли е?
И това алое дето казваш подкожно какво означава? инжекции ли?
Има ли шанс след лапаро за естествено забременяване при тази диагноза?
С бременността- загубих бебето в 6 с. След това съм пила антибиотик и съм нямала никакви проблеми.
Не мога да ти кажа какво точно значи... защото не съм специалист.
Но предполагам, че щом се визуализира на УЗИ, значи е с такива размери и форма че се "вижда". Има някои които на УЗ не се виждат, а се "виждат" при лапарото.
При самото лапаро могат да отстранят хидросалпингса.
До колкото знам имало 2 вида. Единя можело да се отстрани, другия - май и да се отстрани--бързо пак се обазувал такъв "джоб".
С това обаче не искам да те обърквам.... защото не съм много компетентна точно по това. Инфото ми е от това което съм чела от други момичета.
Нека кажат пове тези дето имат повече опит.
Шансове за естествено забременяване - мисля че има.
Проблема обаче при хидросалпингса е следния: В тези "джобове" се събира течност, която е токсична за крехкото ембрионче.... и му пречи да се развива.
Съвета ми е преди да избереш къде ще ти правят лапарото... много добре да проучиш каква е практиката на тези лекари... в съответната клиника при хидросалпингс.
На някои места лапарото го правят само диагностично.... и ако трябва нещо по-сериозно да се "ремонтира" препоръчват да се направи с коремна операция. Т.е. това са си 2 операции.
На други места ... екипите са добре подготвени.... и с нужната техника... и при необходимост лапароскопията преминава веднага в оперативна.
Има начини за лапароскопско опериране и отстраняване на самия хидросалпингс. Ако не греша това се прави във Варна и в Шейново(София)
За други места не съм чела... но може вече и да има.
Преди доста време в дир-а имаше едно момиче с такъв проблем и й бяха направили успешно (Във Варненска клиника) лапароскопска операция на хидросалпингса, а не чрез коремна, каквато е по-честата практика.
Ника й е babyface78.
За алоето... има хапчета (таблетки)... има гел (течност).... но най-добър ефект съм чувала че има като се прилага на инжекции. Те се бият подкожно, а не мускулно.
Извинявам се за толкова дългия постинг.
Ако имаш някакви въпроси - питай.. щото сега друго не се сещам дето може да ти е полезно.