0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

снимка пак
« -: Април 15, 2006, 19:36:48 pm »
здравейте, предстои ми снимка в понеделник, днес ми е 7 ден а още имам зацапване. въпроса ми е ако продължи това зацапване може ли да се направи снимката или не е препоръчително?
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
снимка пак
« Отговор #1 -: Април 15, 2006, 20:48:27 pm »
Не е препоръчително.
Обаче, ако правиш секс днес, от контракциите матката ще се изчисти и няма да имаш проблеми в понеделник.
секс ли
« Отговор #2 -: Април 15, 2006, 23:12:12 pm »
секс ли? някъде тук четох, че секса нее  препоръчителен преди снимка
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
снимка пак
« Отговор #3 -: Април 16, 2006, 10:20:22 am »
Ако имаш постоянен партньор, на когото имаш доверие - няма проблем.
какво да правя
« Отговор #4 -: Април 16, 2006, 16:17:12 pm »
продължава едва едва да ми зацапва.
въпроса е ако продължи до утре да отложа ли снимката? много се притеснявам, ама много.
плача и се чудя какво да правя. толкова усилия ми костваше да реша за снимката, а сега...
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Re: какво да правя
« Отговор #5 -: Април 16, 2006, 17:52:49 pm »
Цитат на: ruriana
продължава едва едва да ми зацапва.
въпроса е ако продължи до утре да отложа ли снимката? много се притеснявам, ама много.
плача и се чудя какво да правя. толкова усилия ми костваше да реша за снимката, а сега...

Аз мисля като Лали- здрав секс и би трябвало това кървене да предтане (ако всичко е наред, разбира се,защото може да има някаква друга причина за него).Една добра хигиена и си готова за утре.
И защо ще плачеш?Това е просто страх ,който трябва да превъзмогнеш за да продължиш напред.Не го ли направиш сега , ще е отложено във времето и страха остава.
Хайде смело...ние не се предаваме.
Успех от мен и утре да се похвалиш с хубав резултат.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

tedi91

• 275
  • Аз обичам моя съпруг!
снимка пак
« Отговор #6 -: Април 16, 2006, 19:47:59 pm »
Консултирай се с лекаря ти.Предполагам,че му имаш доверие.Той ще ти каже да отложите или не снимката.Не се притеснявай излишно.

резултата
« Отговор #7 -: Април 18, 2006, 17:42:38 pm »
е че контрастното вещество изпълва тръбите по цялото протежение ноне попада в коремната кухина.
казаха ми първо лапаро и после инвитро
какво можете да ми кажете
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Re: резултата
« Отговор #8 -: Април 18, 2006, 18:58:34 pm »
е че контрастното вещество изпълва тръбите по цялото протежение ноне попада в коремната кухина.

Съжалявам миличка  за този резултат.
Но при лапароскопията може да отстранят тези сраствания.(Според мен има сраствания при отвърстието на тръбите).
След лапарото може да забременееш по естествен начин и да не се стигне до инвитро.
Много съжалявам.
Но не се отчайвай - нали има изход.
Бъди силна .Желая ти успех.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
« Отговор #9 -: Април 18, 2006, 18:59:16 pm »

Не бързай да се шашкаш. Малко неразбрано си го написала, но предполагам че това е резултата от снимката и препоръките за действие на лекарите. Понякога по време на цветна снимка тръбите правят спазъм и не пропускат контрастното вещество до коремната кухина. А лапарото ще провери точно това ли е станало. И едва тогава вече ще се мисли дали да се прави или не инвитро. Зависи от резултатите от лапарото. Защо все пак не потърсиш второ лекарско мнение с тази снимка!? Успех Руриана!!!  :grouphug2:
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*
« Отговор #10 -: Април 18, 2006, 19:24:00 pm »

Значи тръбите ти са не проходими в ампуларната им част, но е много важно да се знае дали се формира сак в края  :roll:  определено не може да се говори за спазъм на тръбата  :(
Аз бих те посъветвала на първо време да си направиш лапаро и едва след това да мислиш за ин-витро процедури. Може пък да имаш късмет и да не стигнеш до там, което ти го пожелавам от сърце.
Успех Руриана
*

peti_pati

• 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
снимка пак
« Отговор #11 -: Април 19, 2006, 09:05:31 am »
Ruriana, и аз искам да те успокоя като момичетата. Резултата от моята цветна снимка беше запушена дясна тръба. Но сега лекуващия ме лекар се усъмни в заключението (снимката беше правена при друг лекар) и направихме лапароскопия, при която се видя, че тръбата си пропуска съвсем свободно.
Успокой се, дай си малко време да се съвземеш от шока и смело на пред. Лапароскопията не е страшна операция и възстановяването е много бързо. :bighug:
Намерихме нашето синче.
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
снимка пак
« Отговор #12 -: Април 19, 2006, 10:48:53 am »
Подкрепям Миси като се замисля е права!!! Ако има спазъм той ще е на цялата тръба, а не само на края на тръбата. Но Миси е права че е много важно ако продължите към инвитро да се установи прави ли сак и събира ли се течност в края на тръбата.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #13 -: Април 19, 2006, 11:08:05 am »
Цитат на: missy

Значи тръбите ти са не проходими в ампуларната им част, но е много важно да се знае дали се формира сак в края  

Ампуларната част на тръбата е почти половината от самата тръба.(ако тръбата е 10-12 см,то ампуларната част е 5-6 см.) - това е най-широката и извита част на тръбата.
Цитат
контрастното вещество изпълва тръбите по цялото протежение
Срастването ,ако има такова ,то е в самият край на тръбата -там където е отвора (и където са ресните). А такова срастване според мен по-лесно се коригира. :ask:

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
снимка пак
« Отговор #14 -: Април 19, 2006, 12:02:03 pm »
Денис, така като гледам говорим за едно и също  :roll:
При всяка една жена е различна дължината на тръбата, като варира от 7-8 см до 10-11 см. Наистина ампуларната част е почти 2/3 от тръбата - това е най-голямата част.
По описанието което е направила Руриана, също може да се помисли и за технически проблем при правенето на снимката. Тъй като, ако е запушена дисталната част на тръбата тя ще се раздуе и ще се образува сак. А ако тръбата не се раздува значи се говори за техническа грешка - вкарано е ограничено количество контраст, което може да не е стигнало и за това не прави излив в корема.

Не съм съгласна с теб че фимбриопластиката прави кой знае каква корекция. Прави се просто един нов отвор на тръбата, но фимбриалният апарат вече е заличен и няма какво да улови яйцеклетката за да я вкара в тръбата и тя да бъде оплодена. Повярвай ми от 5 години съм с такава пластика и до сега нито една яйцеклетка не се излъга да влезе сама в тръбата :wink: Фимбриалният апарат е унищожен и няма какво да ги гъделичка мойте хубавици  :wink: и да ки вкара в тръбата  :lol:
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
снимка пак
« Отговор #15 -: Април 19, 2006, 12:22:03 pm »
Просто помислих, че срастването може да е преди отвърстието на тръбите ,в ампуларната част но на края ,преди фимбриалната част (ресните). А не по цялото протежение на ампуларната част (защото то си е доста разстояние)
Съжалявам  за теб Миси :cry:
И двете тръби ли са така -нито една ресничка?
 :cry:

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
снимка пак
« Отговор #16 -: Април 19, 2006, 12:32:48 pm »
Цитат на: denis
И двете тръби ли са така -нито една ресничка?
 :cry:

И двете тръби са със заличен фимбриал - няма нито една ресничка  :(  дори и след направената пластика - нъцкииии, нищо не става, а сега пък ми откриха екстра  :lol:  вече си имам и хидросалпинкс и на двете тръби - нещата са просто свързани, дори след направата на нов отвор - тази част от тръбата е увредена и след време е просто неизбежно да не се случи нещо такова.
При мен решението е ясно кръц на тръбите  :wink:  но Руриана задължително трябва да направи едно лапаро да види наистина как стоят нещата вътре
Това е, борбата продължава и нямаме право да се отказваме  :)
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
снимка пак
« Отговор #17 -: Април 19, 2006, 12:37:56 pm »
Съжалявам. Ужасно е. :cry:
Инвитро правили ли сте?  
А от какво се е получило така? Операции имаш ли?

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
има ли смисъл
« Отговор #18 -: Април 19, 2006, 13:23:05 pm »
ами май че има сак с течност.
Но как забременях преди 1,5 години, от тогава съм нямала възпалениия нито нищо.
Предлагат ми да изчакаме до края на май , да направя лапаро и след това да видим.
Междувременно ще си направя физиотерапия с алое и кални бани.
Има ли смисъл да опитвам това.
чувствам се ужасно, незнам как съм забременяла преди.
*
снимка пак
« Отговор #19 -: Април 19, 2006, 13:33:37 pm »
Цитат на: denis
Инвитро правили ли сте?  
А от какво се е получило така? Операции имаш ли?

Да права си ужасно е  :(  Още повече, че ми го откриха след 4-ри неуспешни ин-витро процедури.
Не знам от какво се е получило, но определено не е без причина, имах хламидии, за мен това е една от причините  :?  Оперативната намеса при мен е само за отстраняване на апендикс и лапарото.
Надявам се, че сега като кръцнем тръбите ще станат нещата  :)