За съжаление нямам възможност да пристъствам на живо в предаването, но копирам по-долу мнението си, изказано по-напред в темата, т.к. ми се стори че то представя една по-различна гледна точка, която също би било добре да бъде отразена в дискусията. Благодаря Ви, момичета - за взеотдайността, за хъса, и за това че ни давате кураж и ние да продължим нашата борба!
Нека да споделя и аз, но като работодател – във фирмата сме аз и още двама служители. Когато ми се налага да отсъствам във връзка с процедурите (пътувам 300 км в едната посока), после си доработвам извънредно, включително и през нощта – просто няма кой да ми свърши работата, нито да ме замести. А и няма от къде да си набавя средства за процедурите. Служителите ми нямат проблеми с отпуски и болнични. Ако обаче на някой му се наложи да мине през АРТ, наистина не знам как ще реагирам. Това означава да изгубя 1/3 от персонала за неопределен период от време, което от своя страна може да доведе до краха на фирмата (забавени или неизпълнени поръчки, загубени клиенти и т.н.), и да оставя 3ма човека без работа. Другия вариант е двамата останали служители да работим извънредно, за да компенсираме отсъствитето на колегата. Аз ще съм съгласна, но но за третия човек във фирмата – не гарантирам дали ще разбере проблема. Разбирам много добре какво е да се бориш за дете, аз самата водя тази битка вече 10 години, но надявам се, че и вие ще разберете и другата гледна точка. А решението??? – аз го виждам в система от мерки , които освен да защитават работника от неправомерно уволнение, но и да компенсират/стимулират по някакъв начин работодателя. Разберете, че работодателите не са ви врагове, напротив – те също имат семейства, и дори и да разбират проблемите ви, понякога е просто невъзможно да застанат на ваша страна.