Момичета, смятам че вместо тук да пишем каквото и да е било(не, че е проблем, но въпроса трябва да се постави и на друго място)но, няма да е зле да и предприем нещо в посока, към промени ако щете на КТ или на др. нормативни актове, но, да променим това!
Смятам, че трябва да предприемем нещо в тази насока, чудя се, дали да не пишем на Анна Зашева в качеството и на председател на сдружение Зачатие, да се поставят тези "наши" проблеми на обсъждане и да се приеме най-накрая някаква стратегия по отношение на отпуска, който да ни се отпуска извън полагаемият ни се платен годишен отпуск. Дори смятам, че е редно да е предвиден такъв болничен, за предстояща арт процедура. Защото в рамките на 20 дни полагаем годишен отпуск, ти не можеш да направиш повече от 1 инвитро процедура, а ако правиш 2 опита, а ако се налага престой вкъщи по здравословни причини и центърът където правиш процедурата не работи по ЗК, какво правим тогава? Той отпуска ще свърши! Не всеки ще може в това време да си позволи да ползва неплатен отпуск, болничният пък от личен лекар е най-много 7 дни, мисля, дали не беше и 5 дни. Затова смятам, че ние трябва да си извоюваме дори ако щете сами това право за нас. Ние живеем, ние работим тук в българия, тук си плащаме иданъците, тук сме избрали да си родим и отгледаме децата. Смятам, че и за нас, трябва да се направи нещо по въпроса!
Така смятам лично аз, ако има и други които мислят като мен, да го направим момичета! Аз това право не го искам само за себе си, искамчго за нас!