0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Стерилитет - дискриминация!!!
« Отговор #380 -: Февруари 11, 2010, 13:41:03 pm »
КЗД работят по жалбата, поискано е становище от МЗ, което се подготвя в момента и ще бъде изпратено в указания им срок.
*
« Отговор #381 -: Февруари 11, 2010, 15:27:36 pm »
Напълно съм съгласен! Това ако се направи ,ще е голям $пробив$ в закостенелите им тикви,на ония горе! И е време да се помисли и по въпроса за цените на лекарствата-не може в съседни страни да са с 30-40% по ниски ,при единствен производител и същия дистрибутор за нашия географски район!! Ама май ще трябва едно,по едно,че накрая ще ни отсвиркат!! osi_10 :bonk:
/www.mamaibebe.com][/url]
*
« Отговор #382 -: Февруари 13, 2010, 16:49:32 pm »
jam, смятам че трябва да се намери начин да накараме КЗД да се позабързат, защото проблемът касае жени, при които биологичния часовник не чака... :(
Не е допутимо вече 3-ти месец дори да няма идея за дата за изслушване, камо ли за някаква свършена работа... Смятам, че въпросът трябва да се ескалира и да се търси отговорност от КЗД...Успех!

Производството пред КЗД е уредено в Закон за защита от дискриминация, а закона може да се прочете и в сайта на комисията. С подаването на жалба или сигнал не се насрочва автоматично заседание, а първо се прави проучване по въпроса, което отнема не малко време. Освен това сроковете посочени в закона са препоръчителни  и бързането не винаги води до добър резултат. Важно е с решението си комисията да даде предписания на МЗ за промяна на Наредбата и МЗ да не обжалва. В сайта на комисията се публикуват и датите на насрочените заседания.
*
« Отговор #383 -: Февруари 15, 2010, 14:25:42 pm »
10x nyny!
Надявам се, ако някой разбере как се развиват и до къде са стигнали нещата да сподели тук... Успех в борбата!
« Отговор #384 -: Февруари 28, 2010, 12:45:03 pm »

Семинар „Двойна дискриминация” на Алианса на Либералите и Демократите за Европа
07 February 2010
„Сдружение Зачатие” и Фондация „Искам бебе” получиха покана от Алианса на Либералите и Демократите за Европа, връчена ни от д-р Антония Първанова за семинар, който ще се проведе на 24 февруари 2010 г. в сградата на Европейския парламент в Брюксел. Темата е „Двойна дискриминация” и се отнася за дискриминираните групи в европейските страни.

Наши представители ще представят пред европейската общност проблемите от дискриминационен характер на двойките със стерилитет, а именно текстовете от нормативната уредба на асистираната репродукция (Наредба 28 за дейностите по асистирана репродукция от 20.06.2007 г.), указващи възрастово ограничение за извършване на ин витро. Предмет на изложението ще бъдат и трудово-правните отношения на работещите жени, на които се налага да преминават през лечение за да станат майки.

И аз очаквам резултати от представителите.Какво казва Европа?

Desunt inopiae multa, avaritiae omnia
*
« Отговор #385 -: Март 31, 2010, 18:03:02 pm »
Здравейте, отново се опитвам да събудя тази тема тъй като се очакваха някакви новини от Кръглата маса в НС, която би трябвало да се е състояла вчера... Изненадана съм, че не намирам никаква информация по въпроса, нито каквито и да било коментари...?!
Също така няма никаква информация и какво се случва с жалбата в КЗП?
Знае ли някой нещо по въпроса?
*
« Отговор #386 -: Март 31, 2010, 22:02:21 pm »
Здравейте,
извинявам се за късното включване. На кръглата маса вчера за съжаление не остана време за разглеждане на възрастовото ограничение. Беше обсъждано само сурогатното майчинство и разрешаването му в България, т.е. промяна на редица нормативни актове, за да бъде то позволено.

Жалбата в КЗД е задвижена, както знаете, работи се по нея, от комисията са изискали становища от МЗ, от клиниките по стерилитет, от БАСРЗ и други имащи отношение по въпроса институции.
*
« Отговор #387 -: Март 31, 2010, 23:17:26 pm »
Има и още един вариант, по-точно още два но за втория още мисля и коментирам с колеги...

1. Жалба до министъра на здравеопазването придружена със становище на БАСРЗ и молба да се преразгледа наредбата

2. Обжалмане пред ВАС - но тук не съм сигурна дали можем... още се чудя
В очакване ....
*
« Отговор #388 -: Март 31, 2010, 23:26:01 pm »
Има и трети :wink:
От неофициален източник разбрах, че в момента се готви разглеждането на Наредбата в Агенцията по трансплантации, сформира се работна група и ще бъде променена изцяло, така че мисля тук е момента са включим и ние, но за съжаление аз нямам никакви връзки там.
Помислете, поразпитайте, дали нямате някой познат който може да ни даде информация и евентуално да ни насочи с кой да се срещнем там и да лобира за нас, разбира се :)
*
« Отговор #389 -: Март 31, 2010, 23:41:36 pm »
а супер! още утре ще проверя
но дори и да не намерим познат - не пречи а изпратим писмено кратко становище, то е толкова логично, че не вярвам да има пречки
В очакване ....
*
« Отговор #390 -: Април 01, 2010, 11:17:08 am »
Здравейте и от мене!!!  Във ВАС може да се обжалва по всяко време-вече няма давност за нормативни актове! Само че,тове ще отнеме поне една година още! Минимум! По-добре да се ткърси промяна в самата наредба!
А тази Наредба за трансплантациите ,как може да ни помегне в случая!??? osi_10
*
« Отговор #391 -: Април 01, 2010, 11:45:52 am »
става въпрос не за простата възможност, а за основанията на жалбата
« Последна редакция: Април 01, 2010, 12:06:35 pm от Fussii »
В очакване ....
*
« Отговор #392 -: Април 01, 2010, 11:52:55 am »
Аз пак не разбрах??? какво за становището?? Да се изпарти становище по наредбта за Трансплантациили???
*
« Отговор #393 -: Април 01, 2010, 13:30:42 pm »
Мисля, че аз мога да дам едно рамо за Агенцията по трансплантации.
Стефи, пускам ти контакти на лични.

"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho
*
« Отговор #394 -: Април 01, 2010, 14:32:46 pm »
Stefi, от твоята информация не разбрах все пак след като не е останало време за този проблем, който по принцип е въпрос на време, кога се е насрочило ново заседание за да се разгледат пропуснатите въпроси? Обикновено се прави така, в протичен случай нещата отиват в девета глуха... :(
По отношение на КЗД тази информация я имаме вече от доста време, въпросът е дали има някакви резултати?
Благодаря на тези, които могат да съдействат по един или друг начин!
*
« Отговор #395 -: Април 01, 2010, 17:08:26 pm »
На 30.03 се проведе кръгла маса-дебат, не заседание, може би не съм написала ясно и е станало объркване. Както в последствие става ясно, т.е. от информацията на сайта на парламента, господата депутати не са имали никакво намерение да поставят на обсъждане този въпрос, за огромно наше съжаление и разочарование :(
Така че и аз не знам повече от вас, в случая.
А относно информацията от КЗД, не знам какво точно искаш да знаеш, за съжаление не ни информират за всяка предприета по жалбата стъпка :?
*
« Отговор #396 -: Август 08, 2010, 15:26:35 pm »
Тъй като смятам че това е хубава новина, макар и решението на съда /на тази инстанция/ да не е все още окончателно, си позволявам да съобща за това решение на няколко места.
Надявам се и дамата спечилила делото ако  влиза в сайта да съобщи  подробности, а ако  посочи номера на делото ще можем да прочетем и цялото решение на адм.съд.

Желая ти успех М.К. !
http://mediapool.bg/show/?storyid=168632
*
« Отговор #397 -: Август 09, 2010, 16:06:43 pm »
Супеееер!!! Мисля,че това е добра основа ! Макар,че се произнася по-скоро за забавянето нна отговора,който идва след навършване на пределната според наредбата възраст,то много от доводите на съда,биха могли да послужат и като основание за отмяна на тази възрастова граница! Поне аз така мисля,макар че не съм юрист! Но все пак се надявам,това да е добър "пробив" в системата и при наличито на прецедент,да се доведе битката докрая! Успех желая на М.К.!! Успех желая и на всички тук,които допринасят с делата си за да се доведе делото до края и да възтаржествуваправда!!! Поклон!
« Отговор #398 -: Август 11, 2010, 22:57:38 pm »
http://www.btv.bg/shows/tazi-sutrin/videos/video/1316325886-Chetvartak_sutrin_v_Tazi_sutrin.htm

http://www.temanews.com/index.php?p=tema&iid=92&aid=2447

Редно ли е да се посяват такива настроения сред хората от могъщата власт на медиите?
Помага ли това,или напротив?Кому е нужно и на кого помага?
« Последна редакция: Август 11, 2010, 23:40:54 pm от kisela_2000 »

Desunt inopiae multa, avaritiae omnia
*
« Отговор #399 -: Август 16, 2010, 13:06:46 pm »
Извинявай,Кисела,но не разбрах ,кое точно  в тези линкове те притеснява??