0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Цена на цветната снимка на тръбите?
« Отговор #20 -: Април 05, 2011, 20:51:56 pm »
lili2011, първо трябва да си намериш добър АГ специалист по стерилитет, който да ти направи снимката.
Преди да се стигне до нея, ще има уточняващи изследвания за общото ти репродуктивно здраве. След това след направена микробиология, лекарят ще ти определи ден и час в който да направите снимката.
Тя не се поема от здравната каса (поне аз не знам).
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*
« Отговор #21 -: Април 05, 2011, 22:09:02 pm »

Моите и двете цветни снимки минаха по ЗК! :wink:
« Отговор #22 -: Април 05, 2011, 22:12:53 pm »

Моите и двете цветни снимки минаха по ЗК! :wink:
Наистина ли?
Петя какво направление ползва за тях и от джипито ли?
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

« Отговор #23 -: Април 06, 2011, 11:23:26 am »
На мен ми взеха 200 лева в Тина Киркова през 2.2009.
Толкова е!С 80 лева повече отколкото на другите места.Касов бон дадоха ли ти?:)

касов бон :)) дадох ги на ръка на д-р Ц. Шишенкова и тя ги прибра тайничко в личното си шкафче - тогава не знаех, че това си е ограбване, сега вече се научих да внимавам!
*
« Отговор #24 -: Април 06, 2011, 12:04:16 pm »
lili2011, ...
Имам всички необходими уточняващи статус изследвания, микробиология и прочие, нямам лекар.
Следва самата цветната снимка, избрала съм къде да бъде, искам просто да отида и да я направя. Ще се радвам ако ми обясните като си запиша час какво да нося, освен парички.
« Отговор #25 -: Април 06, 2011, 12:10:58 pm »
lili2011, къде си избрала да я правиш, за да ни е по-лесно да упътим как да стане..
За самата снимка в моята клиника поне, искат микробиология предходния месец направена, както и ПКК и още някакви кръвни направени няколко дни преди снимката.

Записването на час зависи много от клиниката, а имай в предвид че и в някои се чака много (с месеци).

П.П. В повечето клиники преди да направят цветна снимка се налага да минеш пръвичен преглед(консултация) и тогава, рядко става с просто звънкане по телефона и запазване на час за снимка.
« Последна редакция: Април 06, 2011, 12:12:52 pm от radosttinka »

*
« Отговор #26 -: Април 06, 2011, 14:06:35 pm »
Наистина ли?
Петя какво направление ползва за тях и от джипито ли?

Не ,Сттинче, от гинеколога! :wink:
*

polisia

• 291
  • Силата е в теб! Използвай я...
« Отговор #27 -: Април 06, 2011, 16:17:21 pm »
petqst, ти къде си правила цветната снимка с направление? Зная, че си от Пловдив (или греша).
Аз не знаех, че може да мине по касата. Дават ли лесно направление? Поне за нещо да спестя пари...
*
« Отговор #28 -: Април 06, 2011, 16:27:15 pm »
polisia, от Стара Загора съм! :wink:
Първата снимка я правих 2003г., а втората 2009г., до колкото зная при единственния гинеколог, който ги правеше по ЗК. :wink:
От тази година, мисля, че и той вече не прави! Но не съм на 100% сигурна.
Поразпитай, може и при вас все още да ги правят по ЗК.
Успех!
*

polisia

• 291
  • Силата е в теб! Използвай я...
« Отговор #29 -: Април 06, 2011, 23:21:29 pm »
petqst, благодаря ти за информацията!  :D
Ще направя проучване за Пловдив и ще споделя, ако все още някъде се прави по ЗК.
Успех и на теб!
*

rumi 84

• 215
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #30 -: Април 15, 2011, 11:00:37 am »
Аз правих ЦС вчера в клиника Малинов без упоика и цената и е 120лв,
« Отговор #31 -: Май 01, 2011, 20:39:56 pm »
В една от Пловдивските клиники цената на цветна снимка е 300 лв. polisia ако намериш някъде, където се прави по ЗК в Пловдив бих се радвала да споделиш.
« Отговор #32 -: Юли 05, 2011, 10:52:42 am »
Аз правих вчера в Плевен при д-р Любенов(той прави цветните снимки на доц.Стойков от Репромед)и платих 120 лв,не съм искала упойка.
« Отговор #33 -: Януари 29, 2012, 14:54:13 pm »
Здравейте, момичета. дали някой би бил в състояние да ме насочи къде е правилното място да се направи цветна снимка във Варна?
« Отговор #34 -: Януари 29, 2012, 15:08:25 pm »
Здравейте, момичета. дали някой би бил в състояние да ме насочи къде е правилното място да се направи цветна снимка във Варна?
В клиника по репродуктивни проблеми.Аз например съм правила и в Окръжна болница(правена ми е от доктор от Майчин дом,не знам защо не при тях) и в АГ Варна(там имах и упойка не ,че съм настоявала)просто такава им е практиката там.На теб ти е назначена от доктор или ти сама си решила да си направиш такава.http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=181&Itemid=15.Тук също може да получиш доста информация,ако нещо те притеснява или интересува.Късмет
Свободата означава да чувстваш това, което сърцето ти желае, независимо от мнението на околните.Паулу Коелю
« Отговор #35 -: Януари 29, 2012, 15:28:06 pm »
Не ми е назначена ЦС, просто се опитвам да спестя ценно време. Исках да знам чии снимки са най-читави. Чела съм невероятен брой истории на ужасите и по този въпрос и се надявах да разбера къде във Варна е най-добре да се направи, за да не ми я хвърли след това докторът в лицето и да каже, че е безполезна.
« Отговор #36 -: Януари 29, 2012, 15:32:42 pm »
Сега ако трябва всяка да ти предлага клиниката,където е в момента или където е била доволна или не,ще ти се обърка всичко.Първо избери една клиника,има доста теми по въпроса и там ще ти назначат необходимите изследвания,едното от които ,а и като за начало спермограма на мъжа.
Свободата означава да чувстваш това, което сърцето ти желае, независимо от мнението на околните.Паулу Коелю
« Отговор #37 -: Януари 29, 2012, 15:57:06 pm »
Вероятно си права за препоръките за клиниките, sugari75. Не го помислих от този ъгъл. Имаме 2 спермограми с еднакви резултати. На мен не са ми правени някакви специфични изследвания, защото се счита, че до тук всичко показва, че съм ок. Но ако ще правим инсеминация или каквото и да е друго, трябва да се направи и това изследване. Иначе е просто изстрел в тъмното.
« Отговор #38 -: Януари 29, 2012, 16:26:19 pm »
А при тези еднакви резултати от неговите спермограми какво ви съветват да направите.Видях в другата тема ,в която си писала,но не съм запозната с този тест,но пък има точно такава тема  http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=27894.0
« Отговор #39 -: Януари 29, 2012, 17:30:48 pm »
Нищо не препоръчват. Лекарят каза, когато си дойде мъжът ми, отиваме, правим една инсе и сме бонбон. Но аз чета, слушам и гледам как се развиват нещата при други двойки и явно не е точно така и се опитвам да изпреваря събитията.