0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Инсеминации през Септември и Октомври 2009
« Отговор #180 -: Октомври 22, 2009, 15:01:27 pm »
Момичета,третата ми инсеминация завърши с неуспех :(Днес ми е 12 ден и лелката дойде с бясна сила.Интересно ми е,че не стига,че не ми закъсня от лекарствата,а даже подрани с два дни.При втората ми дойде точно на датата.Даже Димитрова се изненада,как не ми се отразяват.Сега се чудя,дали да не пробвам още веднъж?Бях си казала,че спирам поне до пролетта.Но още като ми дойде ,започна да ме гложди мисълта за един последен опит :wink:Притеснявам се за отсъствието ми от работа,дали ще успея да се организирам.Този месец успях някак,но още веднъж osi_10
Успех на чакащите.Дано някой се включи вече с положителен тест,че много ни е тъжна темичката
« Отговор #181 -: Октомври 22, 2009, 16:14:02 pm »
Pebals, :bighug:
Още един опит никога не е излишен.Аз пробвах до последно.И въпреки , че не се получи, не съжалявам, защото поне знам, че всичко съм направила и вече мога да премина към тежката артилерия.И аз така се чудех относно петата ми инсеминация, но реших да пробвам.Е, резултат нямаше , но поне приключих с инсетата :lol:
Каквото и да решиш, пожелавам ти щастлив финал :P
« Отговор #182 -: Октомври 22, 2009, 16:30:54 pm »
Ех, Шуър чек от тази сутрин отрицателен.А ми е 14-ти ден след евентуално оплождане.Или 13ти.Знам ли, на 09.10.2009 се видя ,че единия  фоликул се е спукал.
Чудя се да отида ли да направя кръвен.Може да не ми идва още заради Утрогестана.
Ако кръвния е отрицателен, да спирам с Утрогестана , та да ми идва и да почваме от начало??Дайте съвет моля!
Аз вчера правих по добре е от Шуър чек късмет от мен
*
« Отговор #183 -: Октомври 22, 2009, 16:43:03 pm »
Милена, стискам палци кръвният тест да те зарадва, а и нас покрай теб!

TENEZA, pebals, съжалявам много, дано намерите сили за още един опит.

На мен ми е тъжно, защото овулацията ми беше 18 часа след инсеминацията - усетих я по болките при пукането на фоликулите. Четох, че сперматозоидите преживяват 6-12 часа след процедурата. Малко вероятно е да стане при това положение. Яд ме е, че не ми сложиха инжекция за предизвикване на ову - по-точно щяхме да уцелим момента.
« Отговор #184 -: Октомври 22, 2009, 17:20:38 pm »
cigularche,
за да ти върна поне малко оптимизма ще споделя, че моята овулация беше около 24 часа след инсеминацията, усетих я като теб по характерните болки и тежест от страната на яйчника където ми бяха фоликулите. Освен това след обработка спермитата трябва да живеят повече от 12 часа. Това от 6-12 часа го четох някъде, но други са на мнение че са в бойна готовност между 24 и 36 часа. Дано госпожиците и господата са се срещнали :lol: :pleasantry:
« Отговор #185 -: Октомври 22, 2009, 17:51:33 pm »
И аз съм чела разни неща за преживяемоста на сперматозоидите.Димитрова каза ,че обработените около 2 дни са живи.Моето инсе беше на неспукан фоликул(въпреки Прегнил 10000), това в сряда.А в петък на УЗ се видя че единия е благоволил да се спука, но кога между сряда на обед и петък на обед, не се знае.
Готов ми е кръвния тест-16,5.Доктора каза в понеделник пак.
Не зная да се радвам ли , що ли.Не е ли ниска тази стойност за 32ри ден от цикъла???Инсе преди 2 седмици?
Ако сега не стане , пак ще опитваме.Пебалс, не се предавайте!!!
*
« Отговор #186 -: Октомври 22, 2009, 18:02:20 pm »
Милена, аз бих се зарадвала на резултата като за четвърта седмица. При всяка жена ЧХГ нараствало различно: http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=542&Itemid=82 .

Стискам палци да не ти дойде следващите два дни - тогава ще е съвсем сигурно, дори преди понеделник. Дано, дано...!

Благодаря ви за окуражителните думи. Ще се кротна и ще си чакам като всички.
« Отговор #187 -: Октомври 22, 2009, 20:19:56 pm »
MilenaT, и аз мисля че е добър резултата. Утре или вдругиден можеш да направиш уринарен, ако не изтраеш до кръвния в понеделник. Много стиснати палци за :bfp:, защото всяка от нас заслужава :babyflips: 
« Отговор #188 -: Октомври 22, 2009, 20:24:18 pm »
Тези седмици, за референтните стойности на ЧХГ , след менструацията ли се броят или от първия ден на последния цикъл???Тоест аз в коя седмица съм??
П.п.Прочетох, от първия ден на посл.менстр.Тоест съм в пета седмица.

Благодаря Вери, и аз го пожелавам на всички нас! :)
« Последна редакция: Октомври 22, 2009, 21:26:31 pm от MilenaT »
*

Velka

• 315
  • Това е моето Чудо!
« Отговор #189 -: Октомври 22, 2009, 22:12:50 pm »
Милена,чхг ти е с добри стойности за 14 ден след инсие,направи друг след 48 часа,ако се удвоява всичко е наред.Стискам палци,всичко да е наред.Тихичко честито
ВИНАГИ ИМА НАДЕЖДА!
Чудесата се случват, когато най-малко ги очакваш!

http://velamitko.snimka.bg/daily/moeto-chudo.517163.19647495
« Отговор #190 -: Октомври 22, 2009, 23:22:52 pm »
   Cigularche аз ли нещо не разбрах или ... Нали беше казала, че като си ходила в сряда на доктор са ти видяли спукани фоликули, а днес, че овулацията ти е в четвъртък по моите изчисления. И недей да го мислиш толкова, защото както всички знаем полза няма. Вече нищо не можеш да върнеш. Дано да е успешна инсеминацията.
   МиленаТ желая ти успех от все сърце.
   Pebals при моя първи опит и засега последен, лелката ми дойде на 25 ден от МЦ, което едва ли не предизвика в мен нервна криза, защото даже и нямах възможността да се замисля да си направя тест или нещо такова. Всичко приключи много бързо. Веднага естествено си помислих, че проблема е в мен, защото съм свикнала да се самообвинявам, когато не се получи, но когато говорих с доктора, той ми каза, че понякога се случва, защото всеки организъм реагира различно на стимулацията (моят цикъл е 28-30 дена).
*
« Отговор #191 -: Октомври 23, 2009, 03:53:17 am »
Юли, бъркаш ме с някой друг - имах 3 големи фоликула в понеделник, 12ти ден, а в сряда ми беше инсето.

По въпроса с преживяемостта на спермитата след обработка, намерих ей това, дано е полза:
http://www.fertilityplus.org/faq/iui.html
Изследванията показват, че третираните сперматозоиди живеят 24-72 часа, но губят мощ след 24 часа. Друг проблем при инсеминацията е, че сперматозоидите продължават да плуват извън фалопиевата тръба. Затова идеалният прозорец всъщност се пада 6-12 часа след отделянето на яйцеклетката, с по-дълъг период преди овулацията отколкото след нея поради по-краткия живот на яйцеклетката.

Тук бърша потно чело и се кротвам да си чакам двете седмици.
Успех на Милена и Пебалс!
« Отговор #192 -: Октомври 23, 2009, 08:20:42 am »
Момичета,третата ми инсеминация завърши с неуспех :(Днес ми е 12 ден и лелката дойде с бясна сила.Интересно ми е,че не стига,че не ми закъсня от лекарствата,а даже подрани с два дни.При втората ми дойде точно на датата.Даже Димитрова се изненада,как не ми се отразяват.Сега се чудя,дали да не пробвам още веднъж?Бях си казала,че спирам поне до пролетта.Но още като ми дойде ,започна да ме гложди мисълта за един последен опит :wink:Притеснявам се за отсъствието ми от работа,дали ще успея да се организирам.Този месец успях някак,но още веднъж osi_10
Успех на чакащите.Дано някой се включи вече с положителен тест,че много ни е тъжна темичката
И НА МЕН МИ ДОЙДЕ С3 ДЕНА ПО РАНО ЗА ПРЪВ ПЪТ ПРАВЯ ИНВИТРО И СЕГА НЕЗНАМ КАКВО ДА ОЧАКВАМ ДАЛИ ЩЕ Е ОБИЛЕН ИЛИ НЕ МОЛЯ ВИ КАЖЕТЕ КАКВО СЛЕДВА
« Отговор #193 -: Октомври 23, 2009, 08:50:02 am »
Milena, не се притеснявай...при някой жени нивото на хормона е доста по - ниско..понякога толкова ниско, че тестът е отрицателен и след 10 дни закъснение.Важното е , че когато е над 5, означава че има бременност.Стискам палци да се удвои утре и да се свърши с притесненията.
Най-сетне малко раздвижване в тази темичка :P
« Отговор #194 -: Октомври 23, 2009, 09:20:13 am »
Mерси за куража!Ама Владмиров каза да повторим кръвния в понеделник.
Може би утре пак с "пиш" тест да опитам?
Teneza, за инвитрото не съм запозната с какво се стимулира и как това влияе на цикъла.
Успех следващия път!!
« Отговор #195 -: Октомври 23, 2009, 11:17:24 am »
Някой може ли да ме посъветва това нормално ли е???
Днес бях на док 12 ден от МЦ , след 5 дена приемане на Клостилбегит, нямам нито един домимантен фоликул  :(, вече не мога, направо нямам сили.
Чак докторката се учуди и ме попита дали съм пила лекарството 8O
На десния нама нищо на левия яйчник има доста фоликули но никой не расте.
По принцип миналия път ми дойде на 36 ден защото пиех утрогестан след първото инсе на естествен цикъл, а овуто ми беше на 22 ден.
Възможно ли е заради късно ову да растат по-бавно, а аз очаквах да имам поне 2 доминантни.
Направо се  :(

Поздрави на всички, на момимечата които са в очакване пожелавам само порожителни тестове. :D
« Отговор #196 -: Октомври 23, 2009, 11:34:31 am »
partizanka75, а док какво ти обясни за тази ситуация? Защо се получава така?
Мен това живо ме интересува, защото и при мен се получи така, предпоследния път, че и последния  :?. Док предположи, че нещо с хормоните ми отново не е наред и това ще проверяваме сега.

Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

« Отговор #197 -: Октомври 23, 2009, 12:11:30 pm »
Здрасти Радостинка,

Аз съм при Димитрова в мед център София / Владимиров/
Ами тя не ми каза нещо съществено, беше леко учудена и ме вика на преглед отново в Понеделник. Аз и припомних миналия път че съм била с късна овулация  и тя се поуспокои, ако така мога да кажа.
Според мен това което се получава , че този клостил на мен може да не ми действа, и пак да си образувм само едни фоликул и така да направят второт инсе.
Ако и този път не стане, следващия ще й откажа да пия Клостил или да ми дават нещо друго от което ще има ефект или ще почвам тежката артилерия.
А при теб какво точно се случи?
*
« Отговор #198 -: Октомври 23, 2009, 12:57:15 pm »
Наистина има случаи,при които Колостила просто не действа.Мен ме тъпкаха (преди време)в продължение на 6 месеца с Клостил,а резултатът беше нулев.Всеки организъм реагира различно на различните видове стимуланти,но по прицип първо докторите започват с Клостил.

« Отговор #199 -: Октомври 23, 2009, 14:25:40 pm »
Спокойно, наистина Клостила не на всеки действа.При мен при втория проследен и стимулиран цикъл с Клостил започнаха доста късно да растат, но аз бях казала че съм с по дълъг цкъл(45 дни) и те изчакаха, после един порастна- късно, но много, помните, стана на 31 мм киста.
Сега на третия път включиха Меногон и се заформиха два доминантни.
Не се отчайвай, може пък в понеделник да видят че растат.Или в най-лошия случай да ти сменят стимулацията др път(или да добавят нещо както при мен).

Стискаме палци !!