0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нова, не много слънчева седмичка 31.08-6.09.09г
« Отговор #20 -: Август 31, 2009, 20:38:55 pm »
Мише, тук си абсолютно права, ама все пак и грижите по бебо в болницата трябва да са адекватни, та ми се иска все пак да се знае горе долу коя г.с. съм...
*
« Отговор #21 -: Август 31, 2009, 22:30:46 pm »
Мини,за имуностимулантите мога да се включа с много добри отзиви.Моят син пие от 3 годишен по схема бронхо-ваксом и изопринозин.Като 20дни пиеше изопринозина и 10 дни бронховаксома.После 10 дни почивка и така целия зимен период.Страшно съм доволна защото макар и да се разболееше го караше много леко.Е,вече порасна и си му бием ваксина :wink:

*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #22 -: Септември 01, 2009, 06:42:38 am »
Мини, миналата година бяхме на Рибомунил /макар доктор Бърди да отрича ефективността на действието на Бронховакзам-а, Рибомунила и прочие/. Доволна съм , защото след като почнахме приема му имаше само една лека хрема.

П.П. Ко стана с маратонките?
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #23 -: Септември 01, 2009, 09:56:57 am »
няма бе, душа, отказаха всичко- искали да им звъня, как ли пък да не
имали доставка до Бг- 35 паунда, еми не ща на таз цифра, къде ми е сметката, че ще са евтини
значи, все пак за имунопрофилактика да говоря с местен педиатър
бяхте обсъждали и витамини преди, може ли и мнения за добри такива и дали има нужда
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
« Отговор #24 -: Септември 01, 2009, 10:02:30 am »
Здравейте. Ние от днес сме на градина. Свърши се с бабиното царство, както се казва. Дано да й хареса на Мия там и да се чувства добре.
<br />[link=http:
*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
« Отговор #25 -: Септември 01, 2009, 10:10:51 am »
Мини, Симеон пиеше Саменто: http://www.lechitel.bg/product.php?p=69
Почнах да му го давам тъкмо преди яслата. Почти не е боледувал цяла зима, според педиатърката е едно от най-здравите й деца, посещаващи ясла.
Скъпичко е, но пък стига за целия вирусен сезон. Сега ще го взема пак, освен ако педиатърката не препоръча нещо друго.
Свекървата, която работи в детска градина, традиционно изкарваше всички болести с децата. От няколко години прави терапия с Бронховаксом 3 месеца, всеки по 10 дена и после почивка. Спря да боледува.

Витамини сме пробвали няколко вида, но аз ги давах в периода, когато Симеон не ядеше. Не мога да кажа, че са имали ефект. Още си стои едно шише вкъщи - много им е силен аромата и детето ги отказа.

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #26 -: Септември 01, 2009, 10:35:11 am »
Привет и от нас! :D

Следя разговора ви за имуностимулантите, защото от днес сме ученици. :D Завърнахме се от Пампорово, доволни, щастливи и уморени  :lol:. Разкошно е там, препоръчвам ви и станцията на БНТ, евтино, закътано, тихо ...

Та, аз давам сиропче на д-р Тайс, но ефект май няма, а и не съм много постоянна. Лейди, моля те, дай повече инфо за Рибумонил-а, как се приема, цена и т.н.

Пожелавам успешна и здрава година на нашите ученици, и бърза адаптация на Стефи!

Ани, не се настройвай предварително за градината. Моите бяха с 2 години по-големи деца от тях до лятото, и ефекта беше положителен, дръпнаха много в развитието си. При нас боя си е между тях, но няма как иначе...

Лека седмица на всички и само хубави емоции!

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
« Отговор #27 -: Септември 01, 2009, 11:05:48 am »
Привет и от нас! Успешна учебна година на всички малки ученици! :)

Стефко от петък вечер ми вдига температура. Събота го водих на дежурен кабинет, ефект никакъв и вчера личната му сложи диагноза афтозен стоматит, изписа му мазила и вече няма температура поне.
Ели още няма да е ученичка, че яслата е в ремонт, че и парите не са стигнали, но сега се обади една от майките, че ще досъбираме останалите и живот и здраве може на 15 септември да тръгнат на ясла.

Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
*
« Отговор #28 -: Септември 01, 2009, 12:14:49 pm »
Мини, как да си смятам термина по ПРМ, като три седмици след това не съм имала читав фоликул  :? А и по принцип винаги съм била с цикъл на 50 дена, като всяка фоликулометрия е показвала, че до към 20-ти ден нищо не се случва...

На мамите с "първокласници" успешен старт в детското заведение!
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #29 -: Септември 01, 2009, 12:58:26 pm »
Ани,същият случай съм и аз.Моята овулация варираше между 20-25-ти ден.Първият термин ми изглеждаше най-правилен според размерите на бебчо и моята овулация ,но не ми се вярва да съм родила в 34-та седмица бебе 4 кг. :lol:Аз приех за мен си някакъв среден термин и чаках само да си тръгне,но си права принципно.На Жоро не му обърнаха внимание,дадоха го веднага след секциото на таткото,после на мен и проблемите лъснаха на 3-тият ден чак,след като се влоши и аз сама го забелязах и им обърнах внимание. :x

гледали ли сте това :http://www.youtube.com/watch?v=kvyIv9QVRBE и какво мислите,вие как возите децата си.Жоро е по посока на движението ,откакто е в по-голям стол - от 7 месечен.
<br />
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #30 -: Септември 01, 2009, 14:06:12 pm »
Ани, аз съм с овулация като по часовник, страхотно болезнена и няма начин да я пропусна като факт, дадох ти пример с моите деца, защото въпреки, че зная кога съм забременяла на 100 % и двата пъти и двете ми раждания са преди термин
иначе следящия те гинеколог има хиляди признаци по които да познае наближаващо раждане, нали за това в 9 месец се ходи всяка седмица на преглед  :D
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
« Отговор #31 -: Септември 01, 2009, 14:38:04 pm »
Зори,
точно за теб се бях сетила, беше писала в темата за недоносените бебчета...нали, ако не дай си Боже, тръгна да раждам скоро, все пак трябва да с знае за какво иде реч - 7 или 8 месец съм вече.
Мини,
то и Вероника си излезе 1 седмица преди термина, ама в случаите когато трябва да се планира секцио не мога да си представя просто да чакам да дойде момента. Едно седалищно предлежание ми стига! :) По сегашни сметки излиза, че бебето се движи 2-3 седмици по-голямо като размер  8O , то това си е кажи речи цял месец. А както казва Зори - бебе 4 кила в 34 г.с. какви ли мащаби предполага да би станало, ако си беше чакало мирно и кротко до края  :lol:
*
« Отговор #32 -: Септември 01, 2009, 15:32:37 pm »
Ани, Андрея винаги я изкарваха с 1 седмица по-голяма до към края на 6м, след това вървеше с 2-3 седмици напред.
Аз съм с къс цикъл 24-26 дни и ранна овулация 10-12 ден.
Според ПРМ термина ми беше 03.12, според деня на зачеването 29.11 , знам кога е зачената на 100%, даже невярвах че от един път ще стане ... късмет :-)
В крайна сметка се роди на 08.12 като предизвикаха раждането, нямах никви контракци и изгледи и в този ден да родя. Роди се точно 4кг.
То наистина меренето последните месеци дава доста грешки, при мен я изкараха 4 кг месец преди да родя, после я изкарваха между 3,6 - 3,8 до преди самото раждане.
Последните 2 месеца съм ходила при двама доктори и различно я мереха.

*
« Отговор #33 -: Септември 01, 2009, 15:50:52 pm »
Аничка, както и да го въртиш не можеш да предвидиш колко ще е голямо, но колкото повече стои толкова ще е по зряло, а това е важното. Пресния пример е племенника ми, той се роди 6 дена преди термин (по ПРМ изчислен) и се роди едва 2100, но е зряло бебе диша самостоятелно, в ковьоз е защото трябва да наддаде още. За сравнения моя Стефко се роди в 36 седмица и 0 дни по ПРМ и беше 2300, но не му се разгърнаха дробовете и съответно не можеше да диша сам и си беше незрял, като си го прибрахме на един навършен месец изглеждаше като новородено. Тъй че колкото повече, толкова повече ;). Стискам палци всичко да е наред с младежа и да на бърза много, че тая година се раждат едни калпазани като моите син и племенник ;).

Един страничен въпрос, с какво миете пода където пълзят бебетата, че тия афти на Стефан са предизвикане от нещо не до там чисто. То не че мога да докарам пИрфектна чистота у дома, ама поне да се опитам...

« Отговор #34 -: Септември 01, 2009, 16:24:35 pm »
Един страничен въпрос, с какво миете пода където пълзят бебетата, че тия афти на Стефан са предизвикане от нещо не до там чисто. То не че мога да докарам пИрфектна чистота у дома, ама поне да се опитам...

Това ме интересува силно!  Аз мия веднъж на седмица или десетина дни с препарат за ламинат, след това минавам с чиста стирка.  Иначе всекидневно или веднъж на два дни мия само с вода.  Мия със стирка, която може да се пере, така че поне тя да задържа по-малко микроби.  Все ми се струва недостатъчно чисто, но не смея да слагам препарати, защото дъщеря ми понякога ближе пода.
*
« Отговор #35 -: Септември 01, 2009, 17:34:36 pm »

иначе следящия те гинеколог има хиляди признаци по които да познае наближаващо раждане, нали за това в 9 месец се ходи всяка седмица на преглед  :D

За това не съм съвсем сигурна. Аз ходих на преглед в 18 часа вечерта при доктора с който имахме уговорка зараждането и той ме убеждаваше, че нямам признаци за скорошно раждане и явно само аз си имах предчувствието...За протокола - родих в 0:45 часа същата нощ /6 часа след това/, при което доктора се изуми колко съм бърза. Най-интересното беше, че реших, че щом тези "предварителни" контракции болят толкова явно прага ми на болка е много нисък и само се ужасявах при мисълта за истинските! :D Е, за добро или лошо, изтърпях си контракциите в къщи и отидох в болницата в 0:20 часа с пълно разкритие! Там ме помислиха за луда, веднага в родилна зала и за има-няма 20 минути се появи Божидара. Иначе се роди в края на 37 г.с. както си беше и по ПРМ и по ехограф - 2,350 кг. 47 см. за щастие доносено бебе, не е стояла в кувьоз. Така че според мен майката най-добре си разбира като наближи момента.
Ани, късмет и дано всичко се нареди както трябва!
*
« Отговор #36 -: Септември 01, 2009, 18:27:22 pm »
gery_k77 , целта ми е не да знам с точност колко ще е голямо, а колко развито, в случай че раждането тръгне по-рано от предвиденото...

Относн подомиенето, има едни амеикански продукти, уж на натурална основа, които се разпространяват на принципа на Орифлей-търговията :) Експериментално чрез една приятелка си купих пастата за зъби, която стига стига до 1г. и универсален почистващ препарат Loc ( http://www.amway-europe.com/default.asp?zone=LOC&lan=uk&num=1&ProductID=315&hcSubZoneId=162&HC_Zone=P ), нямам оплаквания. Препратът за съдомиална на тази марки е на кокосова основа и даже твърдят, че и да не се отмие добре, не е проблем.
Разгледай сайта, може да си харесаш нещо: http://www.amway-europe.com/default.asp?zone=hc&lan=uk&num=1 При интерес, мога питам как се поръчва.

П.П Сега се разгледах по-подробно из сайта, имало и бебешки прах за пране :)
*
« Отговор #37 -: Септември 01, 2009, 20:43:17 pm »
Аничка, ми той термина който ти дава УЗ е на базата на големината на бебето, т.е. не е на базата на това колко е развито. Ако примерно чисто анатомично главата на бебето е по-малка или по-голяма от средното, съответно термина ще е по-късно или по-рано, може и да греша, това са си мои разсъждения... Ти си избери място където ще се погрижат добре за теб и за бебето, а това дали ще тръгне да се ражда по-рано, няма как да го предвидиш.
Благодаря за инфото за препарата, има откъде да го поръчам, от там купих на моя мъж таблетки за слабеене ;) (за момента няма ефект, ама той ги гълта от дъжд на вятър)

*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #38 -: Септември 01, 2009, 20:50:58 pm »
ох, добре- доуточнявам- АКО Е ДОБЪР СПЕЦИАЛИСТ ЩЕ ПОЗНАЕ  :lol:
*
« Отговор #39 -: Септември 01, 2009, 21:17:28 pm »
Мини, не се заяждам :D Според мен докторът, който ме следеше е добър специалист, просто при мен нещата се случиха много бързо. Аз си имах много болезнени контракции, но точно предния ден когато ходих на запис на тонове в този момент нямах контракции, съответно не са се видяли на записа. Вечерта, когато ходих на преглед нямах никакво разкритие и може би затова доктора не ми повярв. Както й да е - при всеки е различно. Хубава вечер на всички :D