0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Стрептокок от група В (бактерии)
« -: Април 14, 2006, 21:31:49 pm »
Момичета  в понеделник трябва да ходя в София  на узи ,да ми изпишат стимулация за ново инсе.Пуснах си предварително цит.маска и посявка .Цит.маска е наред но посявка пише..Streptococcus ....от група В .Направо се отчаих!!!!!!!!!!!!!!Сега май ще се наложи да отложа инсе.Моля ако знаете нещо за тези бактерии пишете ми.
............................................................................................
Преди първото инсе пак имаше бактерии при мен и при половинката
(незнам какви точно)и ги излекувахме януари месец след което направихме инсе.Сега преди 2 инсе пак бактерии!!!Ужас!
Неразбирам от каде пак са се взели.Иначе нямя гъбички няма кандида.Моля ако знаете нешто по въпроса пишете ми непременно.
Писна ми само да пия антибиотици. :!:
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #1 -: Април 15, 2006, 18:02:07 pm »
Доколкото знам, при налична бактериална инфекция с вътрематочна инсеминация може да се вкара инфекцията в матката, така че си отложи инсето.
Стрептококите са си стрептококи, към МБ трябва да има антибиограма -тоест на кои антибиотици реагират и към кои са резистентни. Лечение - антибиотик, противогъбично и според зависи и локална терапия.
*

adi

• 7710
« Отговор #2 -: Април 15, 2006, 20:42:47 pm »
Да и аз мисля да отложа това инсе с 1 месец.Гъбички нямам ,само бактерии .....Streptococcum  от група В..........!Направих си антибиотикограма и в понеделник сте ходя при моята стара гинеколожка да избере антибиотик и каквото трябва.Но ме притеснява
че януари лекувах бактерии с антибиотик и всичко си беше наред.Сега след около 2 месеца пак старата песен на нов глас.И се чудя каде е причината.Чудя се как се заразявам с тези бактерии.
Моля ако някой е имал такива проблеми да ми напише . :lol:
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
« Отговор #3 -: Април 17, 2006, 09:21:58 am »
Малко данни които открих. Стрептококи група В или още Streptococcus agalactiae са възбудите ли на пикочополови инфекции. При мъжа бактериите се откриват в уретрата а при жената влагалище и родови пътища (наблюдава се едновременно носителство при двамата партньори). Различават се уретрална инфекция и инфекция на глътката и горните дихателни пътища. Стрептококи група В се явяват като представители на нормалната микрофлора на човека. Това носителство заедно с вътреболнична инфекция или спад на имунитета води до проблеми. В повечето случаи носителството е безсимптомно, но понякога се наблюдават симптоми сходни със симптомите на причинители като гонококи, хламидии, микоплазми и някои вируси предаващи се по полов път. Лечение: Ефективна антибиотико терапия. Често един антибиотик не дава желаният резултат затова се използва комбинация от препарати. Желателно е предварителен анализ на причинителя с тест за антибиотик на който да реагира (антибиограма). Самолечението често не води до излекуване, и изработва устойчивост към лекарства на микроорганизмите.

Моят лична препоръка е по време на лечението което ще ти изпише лекарката и няколко месеца след това да ползваш някакъв интимен гел с лактобацили (като Лактацид например) които да повишат устойчивостта на влагалището към реинфекция. Успех мила!!!  :balk_21:
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

adi

• 7710
« Отговор #4 -: Април 17, 2006, 21:23:01 pm »
Мила Старлет много ти благодаря за информация.Много много съм ти задължена.
 :balk_48: Днес ми назначиха Ципрофлоксацин на мен и на половинката по 2 опаковки за 10 дни.След това посявка и дано да е чисто.Лошото е че през 2-3 месеца пак лекувам тия бактерии.По принцип си имам стар пионефрит но сега нямам проблеми с бъбреците.Лекарите казват че някаде в тялото има огнище и чрез кръвта се разнасят тия бактерии.
Но никой неможе да каже каде е.Но си мисля че да пия антибиотик на 2-3 месеца това не е решение.Много ме е яд че заради бактерии пропускам инсе..........
*

Starlet

• 1937
« Отговор #5 -: Април 18, 2006, 09:05:55 am »
Ади мила трябва да помислиш как да засилиш имунната си система. След като приключиш с Ципрофлоксацина (който е химиотерапевт, а не антибиотик) достатъчно силен за да унищожи тези бицили. При мен случаят беше същият, мине не мине и все ми ги откриваха, а проблеми нямах. Това за огнището не е точно така, ако съдим по материала който преведох по-горе. Ако тези бактерии се намират в организма като нормална микрофлора в организма, просто нямат място тука предположения като огнища. Когато обаче силата на имунната система спадне тези бактерии вместо да са ограничени в минимално количество в организма започват да се размножават повече и така причиняват проблеми. Имаше една тема за Лактобацилите в Лек от природата прочети я там има много мнения и много препарати и интимни гелчета които момичетата са ползвали и са доволни (или недоволни). Аз лично ползвам това интимно гелче Лактацид фемина което е за ежедневна употреба и съм много доволна. Ползвам го повече от половин година вече. Незнам дали от него или от комплексното засилване на имунната система което направих. При последната микробиология която правих при д-р Табакова тези грам положителни стрептококи вече ги нямаше. А иначе сега си довършете лекарството и после помисли за това което ти писах. Можеш да пробваш. Предполагам че на микробиолгията не се откриват или са единични лактобацилите, ако е така трябва да се търси начин да се увеличат това е един от вариантите (интимен гел). Лактобацилите са естествената защита на организма и те имат задачата да се справят с баланса и бактериите във половите пътища (влагалище). Това е моят опит, който имам с тези бактерии след 2 годишно тъпкане с антибиотици и химиотерапевти. Успех мила!!!  :balk_21:  :balk_21:  :balk_21:
*

balmi

« Отговор #6 -: Април 18, 2006, 11:48:54 am »
Бих допълнила само Starlet, че можеш да използваш и Вагизан. Това е млечна киселина във вид на глобули. Лично аз ги употребявам профилактично и използвам също Лактацид фемина като интимен гел за ежедневна употреба.
*

Starlet

• 1937
« Отговор #7 -: Април 18, 2006, 12:59:56 pm »
Цитат на: balmi
Бих допълнила само Starlet, че можеш да използваш и Вагизан. Това е млечна киселина във вид на глобули. Лично аз ги употребявам профилактично и използвам също Лактацид фемина като интимен гел за ежедневна употреба.

Съгласна съм с Балми. Все пак е добре да не се ползват постоянно глобулите ако не са за ежедневна употреба, а да се направи само курс на лечение и след това само поддържане с някакъв интимен гел с лактобацили, четох че Лейди11 беше писала и за друг освен Лактацид фемина, но му забравих именцето  :D Балми би ли казала какво пише в листовката стават ли тези глобули за ежедневна употреба? Защото и аз съм навита да пробвам с тях.  :D  :balk_21:  :balk_21:  :balk_21:
*

balmi

« Отговор #8 -: Април 18, 2006, 14:20:10 pm »
Vagisan® е препарат за допълнително лечение и регулиране стойността на рН на влагалището, по време на хронични или рекурентни бактериални вагинози с лека и умерена тежест. Съдържа млечната киселина,която е физиологична субстанция, подходяща за употреба и по време на бременност и кърмене.

Vagisan® е препарат подходящ за профилактика на дисбактериози при едновременно приемане на антибиотици или контрацептиви, както и за профилактика след месечен цикъл.

Старлетче, това намерих в търсачката за Вагизана. Като се прибера в къщи ще имам грижата да погледна подробно  листовката и утре ще допълня ако има още информация. На мен лекар ми каза, че мога да ги слагам и профилактично всеки месец. Те са 7 бройки в една кутийка и аз от два месеца правя по един курс от седем дена след цикъл.
*

Starlet

• 1937
« Отговор #9 -: Април 18, 2006, 18:32:44 pm »
Цитат на: balmi
На мен лекар ми каза, че мога да ги слагам и профилактично всеки месец. Те са 7 бройки в една кутийка и аз от два месеца правя по един курс от седем дена след цикъл.

Благодаря Балми аз и това не успях да намеря  :D , но сигурно защото нямах време днес  :oops: . Ала това което си написала е достатъчно все пак може да се прави ежемесечен 7 дневен курс на лечение, но след това почивка до следващият МЦ. Поне аз така разбрах нещата, а след това поддръжка с интимно гелче с млечна киселина  :D . Е ако има още инфо няма да откажа, пък и не само аз  :D .  :balk_21:
*

adi

• 7710
« Отговор #10 -: Април 18, 2006, 20:16:39 pm »
Много благодаря момичета за помоща ви.Супер сте.
Ще си взема гела и глобулите и ще пробвам с тях.
Старлет мила как си подсили имунна система??Аз пих коприва на няма много ефект.
*

Starlet

• 1937
« Отговор #11 -: Април 18, 2006, 20:50:09 pm »
Цитат на: adi
Много благодаря момичета за помоща ви.Супер сте.
Ще си взема гела и глобулите и ще пробвам с тях.
Старлет мила как си подсили имунна система??Аз пих коприва на няма много ефект.

Ми аз лично пия едни хомеопатични лекарства които ми бяха изписани от д-р Конова плюс още едни нормални си лекарства. Но проблема при мен е по-сложен. Имам силен имунен отговор към доста неща (алергия - свръх производство на антигени) и слаба защита на лигавиците в организма. Но да не те занимавам с моите работи. Просто яж повече плодове и зеленчуци в сурово състояние (мисля че това ще е достатъчно) или си вземи витамини комбинирани, като под повече плодове имам в предвид поне 4-5 плода на ден изяждай ако можеш и повече разбира се. А лекарствата които са ви изписани сега си ги изпийте и после продължи с Лактацита и глобулите. Можеш да си похапваш и повечко кисело мляко в него също има млечнокисели бактерии.
*
« Отговор #12 -: Април 19, 2006, 09:16:47 am »
е, Kонова е N 1  !  Тя и на мен колко ми се чуди що съм се отказала на времето от хомеопатията... Тя е сериозна фенка на д-р Атанас Гълъбов ( председател на Асоциациятана хомеопатите и автор на няколко книги, най-известната от които може би е " Световната конспирация срещу здравето") Тя беше толкова щастлива, че най-после е успяла да си намери книгата и да я прочете! Но все пак ми е странно че ТЯ ти е дала пиеш хомеопатични лекарства- все пак не е специалист хомеопат, а класическата хомеопатия работи на коренно противоположни приципи от алопатичната медицина?
The impossible is often the untried [/i]
*

Starlet

• 1937
« Отговор #13 -: Април 19, 2006, 10:41:31 am »
Ами Алфи какво да ти кажа, аз не съм против хомеопатията. Въпроса е да попаднеш на специалист или лекар който знае какво прави. А тези хомеопатичните които ми изписа докторката честно да си призная имат голям ефект и са строго насочени към моите проблеми. Вярвам на доц. Конова и на преценката и. Освен тях тя ми изписа и имуностимулатор (който не е хомеопатичен) под определена схема и комбинацията мисля че е доста добра за моя организъм поне такива изводи правя от собстевните ми наблюдения върху тялото ми. Още повече че когато я посетих бях доста болна и отивах към бронхит. При мен това са слабите места, лигавиците където ги има в цялото тяло. Това се установи и от изследванията направени в Плевен, а другият ми показател пък е леко завишен, което пък е следствие от алергиите ми. Доволна съм изключително много. Защото в София в Александровска ми изписаха едни лекарства дето станах още по-зле и накрая спрях всичко и се пооправих. Още тогава е трябвало да ми направят тези изследвания които правих в Плевен за да се види какъв е проблема, ама аз както винаги нали не случвам на лекари.  :D Добре че в Плевен поне нещата върят нормално и съм повтарям изключително доволна  :D
*

adi

• 7710
« Отговор #14 -: Април 19, 2006, 21:17:11 pm »
Мила Старлет ,да ти кажа и аз мисля през лято да посетя доктор Конова.Да си направя имуналогични и ген. изследвания.Имам 3 спонтанни аборта и от последния немога да забременея.Лекарите са на мнение че заради тънка лигавица незадържам.Но аз искам да изключа всички възможни проблеми.Засега си направих антифосфолипидни антитела и те са ок.
 :lol:
*

adi

• 7710
« Отговор #15 -: Май 06, 2006, 17:25:37 pm »
Мили момичета след лечението си направих нова посявка и всичко е ОК!!!!!!!!!В понеделник ще видим резултата на половинката и ако всичко е наред след 2 седмици стимулация за ново инсе!!!!!!!
Сега реших всеки ден да ям по  1 кофичка кисело мляко!!!Профилактика!!Успех на всички!!! :balk_602:  :balk_105:
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #16 -: Май 06, 2006, 17:41:33 pm »
Цитат на: adi
Мили момичета след лечението си направих нова посявка и всичко е ОК!!!!!!!!!В понеделник ще видим резултата на половинката и ако всичко е наред след 2 седмици стимулация за ново инсе!!!!!!!
Сега реших всеки ден да ям по  1 кофичка кисело мляко!!!Профилактика!!Успех на всички!!! :balk_602:  :balk_105:

Браво!
Успех и на теб. :wink:

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #17 -: Май 06, 2006, 21:34:20 pm »
Ади,аз имах същия проблем - постоянно повтарящи се през няколко месеца бактериологични инфекции и се появи и цистит,който също се повтаряше през 2-3месеца.Пих поне 5 пъти Ципрофлоксацин и още 5 пъти други антибиотици от антибиограмите и никакъв ефект-след 1-2чисти месеца пак инфекция.Докато последния път моя доктор не ми изписа Таваник - верно 40лв е(а като го пиете и двамата...),но от тогава вече повече от 6 месеца нямам оплаквания и цистита изчезна.    Старлет,би ли ми обяснила какъв е този гел и пречи ли използването му при бебеправене на плувците и при инсеминация
*

adi

• 7710
« Отговор #18 -: Май 06, 2006, 21:45:24 pm »
мила Алми с таваник се лекувах фебруари месец,всичко си беше чисто!!!Направих едно инсе (за жалост неуспешно),и сега се готвих за второ и за това си пуснах посявка ,но уви!!Пак тия бактерии!!!!!!!Вече ми писна да пия антибиотици през 2 месеца.
Все пак много ти благодаря че се опитваш да ми помогнеш!
Мерси .Може би е проблема че до сега не съм яла мляко,и то е много важно.
Сега ще мисля само за ново инсе и дано господ да е с мен и да стане чудото. :balk_600:Успех и на теб мила.
« Отговор #19 -: Май 06, 2006, 22:12:45 pm »
ми тогава и аз да взема да ям мляко - може да помогне.и аз стискам палци,пък ти работи :wink: дано скоро всички се похвалим,че няма за кога да се мотаят щъркелите!