според мен, добре ще е да ти направят лапароскопия, за да се види, защо е толова "трудна" тази проходимост и тогава да се реши дали си за инсе, или ин витро.
успех
Напълно подкрепям. Ако тръбите ти не са наред, не бива да се пристъпва към инсеминация, защото опасността от извънматочна бременност е доста голяма. Аз от моя док знам, че при тубарен проблем, инсе не се прави. Веднага обяснявам при какви обстоятелства ми го каза: Имах 2 запушени тръби. Той ме посъветва да направим лапароскопия, за да види дали може нещо да се оправи и да се спасят. Ако имат шанс, ще ги оправи и после ще пробвам по нормален път. Аз попитах дали, ако ги оправи, можем да направим директно инсеминация, за да не чакам. Отговора му беше - категорично не, в никакъв случай. Щом е имало проблем в тръбите, дори да се оправят, риска е голям. Е, не успя да ги спаси, но това е друга тема...
Отношението на лекаря ти, pieselina е меко казано смущаващо, според мен. Той е този, който трябва да знае най-добре какво може и какво не може да се прави и дали е удачно. Какви са тея глупости - "ами ако искате..." Ако е безсмислено или крие риск, какъв е смисъла да прави инсе, само защото вие искате? Той явно не е сигурен в преценката си. Моя съвет е да потърсиш второ мнение. А най-добре лапароскопия - там ще се види със сигурност какво им е на тръбите ти и ако е възможно ще се оправи. Ако искаш, пиши ми на лични, ще ти препоръчам лекар. Или ако имаш въпроси, ще ти отговоря подробно.
Успех!