0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Дуфастон - странични явления???
« -: Април 14, 2006, 19:20:15 pm »
Момичета, имам следния въпрос: усещате ли някакви странични явления при употребата на Дуфастон?
От 2 дни започнах да вземам Дуфастон, но ужасно ми се поду корема. Овулацията ми мина, а до края на цикъла има ще 10 дни.
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #1 -: Април 14, 2006, 19:22:19 pm »
и аз много се подувам от прогестероновите препарати. :(
<br />
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
« Отговор #2 -: Април 14, 2006, 19:27:37 pm »
Цитат на: z22
и аз много се подувам от прогестероновите препарати. :(

Аз Дуфастон не съм приемала а Утрогестан който също е поргестерон. Ефекта и при мен беше като при Зори. Чувствах корема си подут макар видимо да не се беше подул де  :)
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*
« Отговор #3 -: Април 14, 2006, 19:29:43 pm »
Аз никога не съм имала проблем с дуфастона.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #4 -: Април 14, 2006, 19:39:55 pm »
Пила съм  Дуфастон и никога не съм имала каквито и да е странични ефекти.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #5 -: Април 14, 2006, 20:08:25 pm »
Този месец и на мен ми беше за първи път да пия дуфастон и освен, че ми закъсня с 3 дни и аз започнах да се надявам, че е станало бебето друго не е имало. За разлика от това предните месеци ме болеше страшно много корема цяла седмица преди да ми дойде.
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #6 -: Април 14, 2006, 20:57:23 pm »
При мен нямаше подук корем но постоянно бях с болки.ниско долу в корема. :lol:
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #7 -: Април 15, 2006, 18:03:50 pm »
Много ми се яде - направо съм като ламя, с подут корем и гърдите не ме болят.
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #8 -: Април 15, 2006, 21:03:17 pm »
Забравих да кажа че когато пих Дуфастон постоянно бях гладна ,страшен апетит. :lol:
*
« Отговор #9 -: Април 16, 2006, 13:41:19 pm »
Здравейте, и при мен е горе - долу същата работа: подут корем, болки преди да ми дойде в корема и гардите, и обилно карвене по време на М.
*
« Отговор #10 -: Април 17, 2006, 11:08:27 am »
Момичета,
за да не пускам нова тема искам тук да ви попитам за дуфастона за какво са ви го исписвали и по колко време сте го пили.
Аз пия за първи път (за предизвикване на М). Днес ми е 4-ти ден прием-3х1 таб. Забравих да питам док колко време да го приемам-докато ми дойде М? или ?Споделете с мен за това по колко дни сте го пили и кога ви е дошъл М после.
Благодаря. :)

« Отговор #11 -: Април 17, 2006, 11:43:05 am »
На мен нещо хич не ми понесе Дуфастона - най-вече ме депресираше ужасно!
Също увеличен апетит, но аз винаги съм си с голям апетит, така че знам ли.

Този месец за първи път съм на Утрогестан, който не ми влияе на настроението (само може би повишен апетит имам) - така че го препоръчвам вместо Дуфастон.

Освен това, Дуфастонът е противопоказен при бременност и недоумявам защо все още го изписват, Утрогестан по-добре. Освен това прочетох няколко статии в които пише, че при вагинален прием се набавя прогестерон "целево", а при орален - ставало голяма бъркотия в организма и затова имало и много странични ефекти. Отделно, при вагинален прием се усвоява по-добре - моят прогестерон беше 50.
Благодаря ти, Бени!

« Отговор #12 -: Май 17, 2006, 09:28:13 am »
а мен също ми предписаха Дуфастон но не знам за какво точно:))и Бромоцриптин от 16 ден по 2 таблетки..... и се надявам да нямам страницни реакции:(
« Отговор #13 -: Май 17, 2006, 14:57:33 pm »
Здравейте :balk_64: !
GREEN, на мен ми изписаха Дуфастон, когато реших да започна опитите за бебе. Преди това пих противозачатъчното Диане -35, заради поликистоза. Доколкото ми обясни д-р Таня Янакиева от Медицински център "София 2000" ООД, Дуфастона щял да ми помогне да забременея. Аз обаче го вземах само 1 мес (през април) от 16-и до 25-и ден по 2 бр. сутрин и вечер, и още на следващата сутрин ми дойде. Спрях го по собствена инициатива (дано да не съм оплескала повече нещата!
Следващата М започна 5 дни по-рано. Хубавото е, че последните ми 2 цикъла протичат нормално, нямам силни болки като преди и т. н. Така че и за това го изписват и при мен имаше ефект. Само дето бебето не става още  :x
« Отговор #14 -: Май 18, 2006, 09:15:04 am »
да и на мен ми кажа че това би ми помогнало но не знам вече:( а след като го започна евентялно ако прокарвя какво да правя да го спирам ли Дуфастона? Знае ли някои?
*

Starlet

• 1937
« Отговор #15 -: Май 22, 2006, 13:17:18 pm »
Цитат на: Saliina
Здравейте :balk_64: !
GREEN, на мен ми изписаха Дуфастон, когато реших да започна опитите за бебе. Преди това пих противозачатъчното Диане -35, заради поликистоза. .........

Мнението на GREEN е от 17 АПРИЛ месец преди отговорите ви момичета предполагам си е отговорила на въпросите и сигурно и е дошъл М вече.  :)
*
« Отговор #16 -: Май 22, 2006, 13:36:24 pm »
Starlet е права, вече ми дойде цикъла след прием на дуфастон. Отначало имах няколко дни кафеникаво зацапване и чак след това ми дойде М- много обилно кръвотечение със силни болки. Док каза сега вече 4 месеца да си го пия по схема от 15 ден по 2 таблетки и да си правя тестове за овулация.
Правих три теста на 11 (+), 12(-) и 13(-) ден.
Въпроса ми е възможно ли е да ми се е преместила толкова напред овулацията (БТ също ми се покачи от 36,7 на 36,9) след прием на Duphaston, аз очаквах да е около 14-15 ден и сигурно сме пропуснали момента.

« Отговор #17 -: Май 22, 2006, 13:59:21 pm »
Ах, тази Starlet, засрами ме  :oops: Но сигурно ще ме извините, понеже съм съвсем нова тук и още не съм свикнала да обръщам внимание на подробностите. Просто се хващам за първото нещо, свъзано с моите проблеми... Но ще взема под внимание забележката и ще с постарая повече да не се изказвам така неподготвена   :wink:
*

Starlet

• 1937
« Отговор #18 -: Май 22, 2006, 15:54:00 pm »
Цитат на: Saliina
Ах, тази Starlet, засрами ме  :oops: Но сигурно ще ме извините, понеже съм съвсем нова тук и още не съм свикнала да обръщам внимание на подробностите.

Ще свикнеш  :D
« Отговор #19 -: Май 23, 2006, 15:59:12 pm »
Ще свикнеш  
Ами ... сигурно, старая се  :lol:  Щом съм тук така или иначе ...
Дано скоро всички момичета от този форум се преместят в някой друг, например "Вече съм бременна!"  :balk_602: !
А междувременно смятам, че можем още да си поговорим за Дуфастона и страничните му явления, понеже очевидно го изписват на много жени. Аз, например, като почнах да го пия адски напълнях (а бях ограничила храната до минимум!). Не съм съвсем сигурна дали е само от тези хапчета, понеже приемам и витамини: Герикапс и фолиева киселина...
Бих искала да попитам по-опитните момичета тук в крайна сметка кое е по-доброто: Дуфастон или Утрогестан (тъй като лекарката ми каза, че ако Дуфастона не ми понася, мога да го сменя с Утрогестан)?