*snezhinka*, здравей!
Слушай какво са ти казали момичетата и не се измъчвай толкова. Потърсете и второ, ако трябва и трето мнение. Направете всички изследвания, а ако резултатите след тях са такива, че е необходим донор - тогава ще му мислите. В процеса на изследвания и лечение, ще стигнете до правилното за вас решение. Ако съпругът ти е с абсолютна азооспермия, както Дони е писала, напълно липсваща сперматогенеза, мисля, че съпругът ти сам ще ти предложи да пробваш с донор. Аз съм правила инсеменация с донорски материал, при която забременях, за жалост извънматочно. Съпругът ми беше инициаторът и. Каза ми, че много ме обича и понеже вината за незабременяването му е изцяло негова, той се чувства виновен и не иска да ме лишава от възможността да стана биологична майка. Аз, разбира се, се съгласих. И аз, като теб си мечтаех за емоциите по време на бременността - растящото коремче, ритничетата, гаденето... Когато ме оперираха, мъжът ми беше по-тъжен от мен...
Скоро си говорихме с д-р Тачева, че имат голяма успеваемост на програмата с донорски яйцеклетки, ами това е същото, нали? Тя ме пита дали няма да пробвам, а аз и викам - за сега не. Тя вика - повечето жени го правят, за да изпитат чувството на растящия живот в тях.... Някои хора, в едното или в другото положение, не правят донорски процедури, а прибягват до осиновяване. Това е много личен избор, който, ако ви се налага, ще направите двамата заедно, когато трябва.
Сигурна съм, че ще стигнете до правилното решение и за двамата. Преди това, обаче, направете всички изследвания, консултации и каквото там трябва и тогава ще му мислите. Може пък ситуацията при вас да не е толкова черна. Препоръчвам ти д-р Мариела Даскалова и д-р милен Кацаров. Желая ви успех!