джиджи , помня че ти правиха лапароскопия в началото на 2009г. (извини ме ако греша), а както виждам след това си забременяла. Би ли споделила дали съм права, че след лапароскопия си забременяла .. Извинявай, ако не ти се пише за това. Просто ми се ще да събера повече мнения от забременели след лапароскопия, дори да има отстраняване на проблем е окуражаващо за чакащите тази манипулация.
Благодаря ти предварително.
да, лапароскопията ми беше февруари 2009. моята беше поради извънматочна бременност. доктора каза да се пазим месец, но после се оказа, че имам микоплазма, която трябваше да лекувам. три месеца след операцията една стара позната, която се оказа, че също е преживяла извънматочна, ме убеди, че трябва да си направя задължително цветна снимка-3 месеца след операцията, за да се отстранят евентуални сраствания от лапароскопията, а и нали цветната снимка имала един вид терапевтичен ефект./нейният лекар я посъветвал така, и и казал, че не се ли получи след това по естествен начин, трябва задължително да правят инсеминация/ аз много се притесних тогава, защото доктора който ме оперира не ми беше обяснил нищо подобно. започна отново едно ровене в нета за инфо, консултация с още двама лекари, които ме разубедиха да правя цветна снимка. въпреки всичко на своя глава, реших, че ще правя, защото много ме беше страх от повторна извънматочна. други неща обаче се случиха междувременно и неможах да я направя "в срок". накрая ми писна и реших да рискувам, все пак знаех, че по време на лапароскопията са ми вкарвали контрастно вещество и се успокоявах, че може и да "замести" цветната снимка
сега се радвам, че реших така. получи се от първия път и слава богу за сега всичко е наред. надявам се и при теб да се получи. стискам палци
п.с: немога със сигурност да твърдя, че благодарение на лапароскопията успях да забременея, но въпреки проблемната дясна тръба/в която беше извънматочната/ яйцеклетката и този път е била отделена от десния ми яйчник и е много вероятно да е преминала по въпросната тръба.