Здрасти,Цигу
Много съжалявам да науча новините.Но донякъде това е и добра новина.В смисъла - знае се причината за лошата спермограма.
Операцията,според мен,е уместна във всяко едно отношение.Нейното забавяне само може да влоши нещата.По статистика 50% забременяват до 1та година,75% от жените забременяват спонтанно до 2г от операцията,а при останалите няма промяна.
Не мисля че има фактори определящи умесността на операцията - по-скоро сами трябва да си решите.
А,за коментара на уролога ви - нас след резултата на СГ,ни пратиха директно на уролог,последва прегледа и препоръката на уролога(която съвпадна със мнението на спец.по стерилитет)- първо инвитро,после операция.
Аз лично не съжалявам,че сме я направили(то е ясно защо),но и дори това да не беше резултата.СГ се подобрява значително след операцията.Това дава и един по-висок шанс за успешна процедура ИНСЕ или ИВФ.
Във всеки случай - нищо не губите!
Още повече операцията е мн лека,става под месна упойка,трае около 15тина мин...а мъжът се възтановява мн бързо - до 3дни вече може да работи(да не споменавам моя,дето искаше още на др ден да тръгва на работа)
Много те прегръщам,помислете го,огледайте нещата,говорете с уролога(трябва да е андролог уролог!)и дано вземете най- правилното за вас решение
Успех мила,и кураж за мъжът ти
пп Има много момичета във форума,чиито мъже са с такава диагноза.Ще се учудиш,че повечето са забременели спонтанно след операция