0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте,
пиша за първи път тук, тъй като прочетох в една ваша публикация тук, че отказ на бебето от гърда може да е причинено от езофагит. Моето бебе, което е на 4 месеца, от две три седмици отказва да суче. Суче единствено когато е полузаспало. Когато е будна, ако въобще захапе гърдата след 20 секунди започва да дърпа главата назад, да рита с краката, като аз виждам, че има затруднения с преглъщането. Когато лежи будна сякаш се опитва да изкашля нещо, да преглътне. Но не повръща. За това педиатрите, при които я водих, смятат че няма никакъв проблем и било нормално да връща малко храна.
Моля да ме посъветвате какво да направя, за да избегна този дискомфорт, който бебето изпитва при сучене и да я върна отново към гърдата.
Благодаря предварително.
*

julia_m

• 665
  • Най-хубавото нещо тепърва предстои :)
Re: Въпрос към Birdie за отказ на бебето да суче
« Отговор #1 -: Август 27, 2009, 14:56:34 pm »
Здравей,
Отказа на бебето да суче може да се провокира и от растеж на зъбчета, ако това й причинява дискомфорт може да се дърпа заради него. Освен това до колкото знам 20мин. сукане за 4 месечно бебе са напълно достатъчни, за да се нахрани добре. Лекарите какво друго ти казаха, все пак щом са я гледали и са преценили, че няма причина за притеснение, мисля че ще отмине. Напълно вероятно е и да е временно явление.
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #2 -: Септември 05, 2009, 23:12:34 pm »
Здравей,
Отказа на бебето да суче може да се провокира и от растеж на зъбчета, ако това й причинява дискомфорт може да се дърпа заради него. Освен това до колкото знам 20мин. сукане за 4 месечно бебе са напълно достатъчни, за да се нахрани добре. Лекарите какво друго ти казаха, все пак щом са я гледали и са преценили, че няма причина за притеснение, мисля че ще отмине. Напълно вероятно е и да е временно явление.

Пълни глупости! Първо за какви зъби говорим на 4 месечна възраст? Ако дори да допуснем, че е така , то бебето няма да суче и в съня си .
Момичето пише, че след 20 секунди се чува писък...
А за бг-лекарите - нямам думи, доста често точно не се обръща внимание точно на симптоматика на езофагита.

Moonflower, моя съвет към теб е да промениш позата за кърмене. Не винаги "стандартната поза" е най-вярната.
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #3 -: Септември 06, 2009, 13:31:01 pm »
Как мина морето?
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*

lady_11

• 3217
« Отговор #4 -: Септември 06, 2009, 21:44:51 pm »
Как мина морето?

Към мен ли е въпроса?
*

Birdie

• 11040
« Отговор #5 -: Септември 06, 2009, 22:25:38 pm »
Да...
Sir Alec Guinness
*

lady_11

• 3217
« Отговор #6 -: Септември 06, 2009, 22:48:56 pm »
Да...
А... ние на море не бяхме, може би лъже снимката в подписа ми - Хисаря и минерален басейн. Доволна съм от чистия въздух и от минералната вода в басейна /примесена със солидни количества хлор последния ден - събота/.
Иначе съм благодарна за съветите за аптечка по време на пътуване с малко дете - урбазона ни потрябва точно на петнадесетата минута от пристигането поради ужилване от две оси, излезли изпод пластмасовата маса на балкона на апартамента ни, докато хранех детето. Та почивката започна с Урбазон, после на Кларитин заради кожна реакция.

Като погледна тази самодоволна  и дядволита усмивка  на снимката в подписа ми, явно на детето му е харесала Хисаря.

Аз имам друг въпрос, но ще питам в съответната тема. Упс-всички теми за Вашите педиатрични консултации са заключени и не мога да пиша на правилното място...
« Последна редакция: Септември 06, 2009, 22:57:23 pm от lady_11 »
*

Birdie

• 11040
« Отговор #7 -: Септември 06, 2009, 23:27:09 pm »
Може би са ги заключили временно... .
Sir Alec Guinness
*

julia_m

• 665
  • Най-хубавото нещо тепърва предстои :)
« Отговор #8 -: Септември 07, 2009, 16:21:58 pm »
Здравей,

Пълни глупости! Първо за какви зъби говорим на 4 месечна възраст? Ако дори да допуснем, че е така , то бебето няма да суче и в съня си .
Момичето пише, че след 20 секунди се чува писък...
А за бг-лекарите - нямам думи, доста често точно не се обръща внимание точно на симптоматика на езофагита.

Moonflower, моя съвет към теб е да промениш позата за кърмене. Не винаги "стандартната поза" е най-вярната.

Защо зъбите да са глупости - мога да изброя поне 4 бебета в парка, които вече се тормозят от растеж на зъбки, а са на същата възраст почти(на моята беба първите пробиха в началото на 6месец, а са й се разшрили венците доста по-раничко). Иначе за 20-те секунди-моя грешка, не съм прочела правилно  :( за което се извинявам.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #9 -: Септември 07, 2009, 17:16:38 pm »
Разбира се че са глупости.
"Запазена марка" на цветущата Бг педиатрична "мисьл".
Няма по наивно нещо от тези "зьбки" като оправдание.
Sir Alec Guinness
« Отговор #10 -: Септември 08, 2009, 11:16:44 am »
И аз такова обяснение получавам от лекарите - зъбки. Но не са зъбки изобщо. Пък и да са зъбки, вече повече от месец и половина, все щеше да порасне поне едно зъбче. Не иска да яде и от биберон. Наддаването и е за първия месец 800 гр., втория 1 кг
« Отговор #11 -: Септември 08, 2009, 11:20:20 am »
Погрешно изпратих поста недовършен.
третия месец 800 гр., през четвъртия, когато ядеше само сънена 450 гр. Все още продължаваме да се храним по този начин. Както писах и когато пуснах темата, постоянно сякаш се опитва да преглътне нещо, закашля се, задавя се, но повръща изключително рядко, не винаги повърнатото е мляко, доста често е безцветна течност. Моля да ме посъветвате как може да се диагностицира рефлукса и какви промени мога да направя в храненето, за да избегнем този дискомфорт.
Благодаря предварително.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #12 -: Септември 08, 2009, 11:22:40 am »
Няма "тест за рефлукс" в общата практика.
Има разбира се специализирани тестове за рефлукс и за специални случаи.
« Последна редакция: Септември 08, 2009, 11:27:07 am от Birdie »
Sir Alec Guinness
« Отговор #13 -: Септември 08, 2009, 11:23:27 am »
А относно позата, промених я, само легнали се кърмими, но пак единствено като се усенесе, като е будна се дърпа отново много. Освен това, мисля че бебка, в стремежа си да ограничи храната, която поема, започна много да стиска устни докато суче и не стимулира добре гърдата, изсуква малкото количество, което се е събрало и толкова.
« Отговор #14 -: Септември 08, 2009, 11:27:37 am »
Благодаря.
Всички хранения ли да са с антирефлкусно мляко? Аз до сега давам по 30 мл. два-три пъти през деня, след кърмене, тъй като се страхувам да не се отбие, но има дни, в които има ефект, тоест намалява това преглъщане и детето е по-спокойно, дори понякога суче будна, но други дни няма никакъв ефект? Дали има нещо, което го провокира?
*

Birdie

• 11040
« Отговор #15 -: Септември 08, 2009, 11:30:18 am »
Може да давате само добавката от антирефлуксно мляко.
Оставяйте детето в столче за кола колкото се може повече през деня.
Sir Alec Guinness
« Отговор #16 -: Септември 09, 2009, 09:05:20 am »
Благодаря за отговора.
Виждам, че препоръчвате тук във форума Хумана АР. Аз не мога да го открия никъде. Кое антирефлуксно мляко е добро?
*

Birdie

• 11040
« Отговор #17 -: Септември 09, 2009, 10:34:31 am »
NAN AR.
Sir Alec Guinness
*

lady_11

• 3217
« Отговор #18 -: Септември 10, 2009, 22:52:20 pm »
А относно позата, промених я, само легнали се кърмими, но пак единствено като се усенесе, като е будна се дърпа отново много. Освен това, мисля че бебка, в стремежа си да ограничи храната, която поема, започна много да стиска устни докато суче и не стимулира добре гърдата, изсуква малкото количество, което се е събрало и толкова.
С изцяло легнало положение влошаваш проблема. Взимаш една възглавница - слагаш детето по дължина като дупето е в единия край на възглавницата. От другия край пъхаш ръка, слагаш на гърда  и почваш да повдигаш постепенно. Детето само ще ти покаже как не изпитва болка.
Поне при мен това работеше, колкото и да ме увещаваше придишната педиатърка /не доктор Бърди/, че не е рефлукс.
А от този твой постинг, подозирам че четеш задълбочено кърмаческия форум в Мамата. Уверявам те, разните му там консултанти и Лиги няма да ти помогнат. За мен техните мнения често стигат до маниакалност. Води се от детето.

« Последна редакция: Септември 10, 2009, 23:00:05 pm от lady_11 »
« Отговор #19 -: Септември 10, 2009, 23:15:07 pm »
Здравейте отново д-р Бърди,
Дано сте си починали добре, за да ни помагате с пълна сила

А сега на въпроса...
Дъщеря ми е на 10м от една седмица вади 4 горни зъба едновременно. От събота е с хрема. Секрета беше прозрачен и воднист, но от ден вече се сгъсти и е жълтеникав. Педиатъра ни ми изписа капки за нос (каквито съм имала в къщи, а аз имам виброцил) 3х1 капка, витамин С, и сироп за кашлица Флудитек (който още не съм дала защото немога да преценя дали се налага понеже се изкашля само вечер ако лежи по гръб или сутрин като стане). Температура ако има е 37 градуса, не по-висока.

Въпроса ми е, дали хремата е от зъбите? Правилно ли е лечението? Предстои ни реваксинация с Превенар, до кога да я отложа?
Благодаря Ви предварително!