Здравейте,пиша ви относно негативното ми мнение (за съжаление )от д-р Николай Райков -специалист вътрешни болести и ендокринология.
Аз не съм от Варна ,но за съжаление ми се наложи да направя преглада си тук.
Рових се из форумите и останах доста разочарована от мненията на повечето жени в моето положение,и накрая избрах да отида при този лекар.
Сама трябваше да го насочвам какъв ми е проблема .Попита ме какви са ми оплакванията,когато му обясних ,че усещам буца в гърлото си при по-силни емоции или дори без причина той се изкикоти ,не разбрах какво е смешното в дадената ситуация, сякаш аз казах някоя глупост и се почувствах доста глупаво и при това държание на господина се изчервих.Прегледа ме с ръце като опипа само долната част от шията ми ,а буцата при преглащане я усещам горе в ляво .Легнах на ехографа и след минута заяви аааа да има едно микро възелче ... прегледа премина без повече много суетене и приказки ...направи си тези изследвания и ми се обади по телефона ... при което бях шокирана прегледа ми костваше 40 лв . ,но не са само парите .След като излезнах от кабинета прочетох диагнозата за хипоехогенен възел с Д=4мм и данни за десен лоб :1,3/1,9 см .Ляв лоб 1,3/2,1 .Пуснах си изследвания които за господина по телефона всичко беше в норма ,но на моят въпрос какво правим с този възел ...последва мълчание и после ...ми направете си пак същите изследвания след 3 месеца . Крайно разочарована ,защото мисля ,че да си доктор означава не само да вземеш парите а и да дадеш някакво обяснение на пациента за последствията или влиянието на този възел ,защото на мен 4 мм не ми звучи успокояващо .Сега си мисля ,че за съжаление това ,че докторите във Варна са наистина много ... просто нямам думи .Късметлиика съм ,че съм от Пловдив ,където да, има некадърни лекари ,но поне не са преобладаваща част и отивам там на консултация ,поне които и да избера дори наслука не вярвам да е по-зле от този господин и гаранция няма да чакам месец за преглед при прехвален лекар.Да може този да е един от най-добрите във Варна ,но след толкова години много по-добро отношение от лекарите в Пловдив просто този ако е там ще си остане гладен горкият .
Е късмет и на другите които като мен тарсят добър ендокринолог във Варна !