От док. знам,че в тази фаза, ако чакаш 2 черти нищо не се слага и не се пие.
Ако това ще ти помогне, ще ти разкажа мойта одисея с гъбите.
Преди години се борих с тях доста време и всеки гинеколог ми изписваше поредното което не съм пила и слагала. Няма да изброявам, но ми бяха изписвали всичко, което беше на пазара.
Накрая стигнах до един лекар чак в София, който ни съдра кожата от цени, но ни помогна. По него време Канестен беше ново лекарство. Той ни предписа Канестен глобули, Канестен мехлем и Низорал хапчета за мен и съкровището. Подчертавам, че пихме низорала 15 дни 2*1, защото другите доктори са ми го изписвали по 5 дни. Явно има значение, защото резултата беше добър. И понеже знам, след мензис обикновено лечението продължава,защото гъбите са упорити, аз се обадих на док и попитах може ли да повторя същото, защото нямахме пари за още едно посещение при него. Той каза да, ние повторихме и положението се нормализира.
Разбира се сега след години, като тръгнахме по доктори, се оказа, че пак има гъби,но единични колониии, освен тях, анаеробни бактерии и възпаление. След като пихме 2 силни антибиотика и едни глобули за бактерииите, мислехме, че всичко е о.к. и бебеправихме. Но после заради паренето, пак преглед и хоп кандида. Док ми изписа за втората фаза само 1 глобула Ломексин. Тя действа 7 дни, през това време не се прави секс. В листовката пише, че не се препоръчва при бременност, но на мен ми го изписаха. Свърши работа, сега нямам гъби, но няма и бебе.
Пак подчертавам, трябва да ги изпише лекар.