0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Danidan

• 1209
  • творец- щурец с малко щурче
ДНК мутации
« Отговор #20 -: Април 14, 2006, 15:20:49 pm »
Е как не, Мари?!
Пиеш я от един до три месеца предварително, до трети месец бременност-задължително, особенно при такива генетични изменения.
След 4 месец бременност, живи и здрави, продължаваш с 0.4 мг.
Това го знам от двама генетика, двама специалисти по Стерилитет, имунолог и трима ендокринолози.
Няма да я прекъсваш въобще!!!
Но пак казвам, най-добре консултация с генетик, а не самоназначения, при такива изменения.
Не за друго, а за да направят необходимите и други изследвания.
Прочетете и темата за фолиевата.
http://www.zachatie.org/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=1827&postdays=0&postorder=asc&start=0
*

aii

• 386
  • На мама чудото :)
ДНК мутации
« Отговор #21 -: Април 14, 2006, 15:39:41 pm »
Според мен именно преди да се забременее поне 3 месеца трябва да се пие фолиевата по 4 мг.Така ми е казвал доктора.
*
ДНК мутации
« Отговор #22 -: Април 14, 2006, 16:33:07 pm »
Цитат на: aii
Според мен именно преди да се забременее поне 3 месеца трябва да се пие фолиевата по 4 мг.Така ми е казвал доктора.

Да уточним: 4 мг. ли имаш предвид или 0,4? Щото от 0,4 си се пие постоянно и преди и след забременяване. Но може би момичетата имат предвид по-големи дози от 4 мг. в техните случаи.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
ДНК мутации
« Отговор #23 -: Април 14, 2006, 16:37:48 pm »
Цитат на: aii

А изписа ли ти рецепта този лекар?
И какво е обяснението за тази доза,защото си е доста голяма?

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

piera

• 896
  • Keen on boots
ДНК мутации
« Отговор #24 -: Април 14, 2006, 18:07:28 pm »
Бях в Плевен и затова сега чак пиша.Фолиевата киселина Неофолик форте 4 мг.си я купих от Плевен,но предполагам че навсякъде я имат.Мари ти откъде си?
За мутациите ми изписаха 1-2 месеца преди бременност да пия Фолиева киселина по 4 мг,а не 0,4нг именно заради мутациите е толкова висока дозата,пия и аспирин 100мг по 1 вечер за разреждане на кръвта.А когато живот и здраве забременея,ще съм от първия ден на хепарин.
П.П.а може да се наложи да направим 1-2 вливания на имуновенин преди бременност,но това ще реши доц.след като излязат повторните изследвания на антикардиолипина другата седмица.
*
ДНК мутации
« Отговор #25 -: Април 14, 2006, 18:59:20 pm »
Аз съм от Пирдоп и тук я няма в нито едня аптека. Една аптекарка се обади във всички складове в София и са й казали, че нямало доставки на неофолик форте или нещо такова. В понеделник съм на преглед в София при гинеколога и при Тодорова  и ще потърся и там. Предполагам, че е чист късмет, че си ги намерила в Плевен, може да са от по-сара доставка. Обаждих се на Ковачева и тя каза, че не е еденичен случай на липса на форте и ще разговаря с представителката на фирмата за България, но другата седмица ще се разбере какво ще й отговорят.
Общо взето при мен плана на действие е като твоя с изключение на имуновенина.
ПП. Ти разбра ли нещо за хепарина от къде може да се набави без надценка. /То рибата в морето, а аз тигана слагам/, ама нали трябва да сме подготвени със всичко.
*

piera

• 896
  • Keen on boots
ДНК мутации
« Отговор #26 -: Април 14, 2006, 19:14:03 pm »
Мари,сигурно наистина няма внос на неофолик форте,но ако не можеш да намериш,ще трябва да пиеш от тази по 0,4 мг няколко таблетки.Дано да намериш.А за хепарина нищо не знам-нито колко струва,нито как се поставя,нито колко време.Ако ти можеш да ми обясниш за него поне какво представлява,колко време се поставя и къде.
*
ДНК мутации
« Отговор #27 -: Април 14, 2006, 19:21:47 pm »
Мисля, че се поставя инхибин или клексан, за други незнам. На мен ми изписаха LMWH Clexan по 40 mg. на ден. За сега се предполага, че ще бъде до края на бреемеността. Доколкото разбрах всеки месец се правят изследвания и се преценява дали има нужда от продължаване на терапията. Живот и здраве да стигнем до там, то ще си каже.
*

piera

• 896
  • Keen on boots
ДНК мутации
« Отговор #28 -: Април 14, 2006, 19:30:10 pm »
Аз се разбрах с доц.като станат и повторните резултати от изсл.другата седмица,че тогава ще говорим за лечението и хепарина и тогава ще съм по-наясно.
*
ДНК мутации
« Отговор #29 -: Април 14, 2006, 19:59:17 pm »
Поставя се нискомолекулен хепарин "Фраксипарин" или "Клексан" - разликата между двата препарата е, че първят е по-евтин :lol:
Пиера нали вчера ти обясних къде се поставя хепарина - подкожно или в ръката или в корема  :wink:
*

piera

• 896
  • Keen on boots
ДНК мутации
« Отговор #30 -: Април 14, 2006, 20:23:42 pm »
Ох,Зори  :oops: съвсем се обърках вече.....Вярно,че говорихме и аз се възмущавах,ама сега се сещам че за него точно ставаше въпрос :oops: Май страха от предстоящото е надделял в главата ми :roll: .
Ами колко време се поставят тези неща?Всеки ден ли и през цялата бременност?Извинявай ако те карам да повтаряш,ама наистина не помня,нали говорихме за много неща и се обърках здравата :oops:
*
ДНК мутации
« Отговор #31 -: Април 14, 2006, 21:01:03 pm »
Споко миличка, ти беше толкова притеснена и изплашена, така че простено ти е  :balk_21:  :bighug:
До колкото знам се поставят през цялата бременност и се спират 45 дни преди термина. Това ми казаха когато ми откриха мутацията
Ти сега си мисли за хубави неща и чакаме много скоро да се похвалиш  :D
*

Danidan

• 1209
ДНК мутации
« Отговор #32 -: Април 14, 2006, 21:27:55 pm »
Пиера искам да те попитам.
Ковачева каза ли ти за Б12 и Б3?Или само да пиеш фолиева?
Интересно ми е, защото на мен ми каза това преди време, но явно вече и тя мисли, че само фолиевата е достатъчна.
*

piera

• 896
  • Keen on boots
ДНК мутации
« Отговор #33 -: Април 14, 2006, 21:49:50 pm »
Ами всъщност аз с Ковачева не съм се срещала,тъй като когато си вземах генетичните,тя беше в отпуска и резултатите ми тълкува доц.Стоянова(ама май не беше Стоянова,ами друго име-забравих) и тя ми каза само за фолиевата,така че не знам.Другия път като отида до Плевен,ще отида до болницата да я питам.
*
ДНК мутации
« Отговор #34 -: Април 14, 2006, 21:53:26 pm »
На мен Ковачева ми каза да взимам В6 и В12, но да се внимава да не се предозират.  А за В3 не ми е споменавала.
*

Danidan

• 1209
ДНК мутации
« Отговор #35 -: Април 14, 2006, 22:07:11 pm »
А как ще внимаваш и как ще разбереш, Мари?
Аз ходих при Кременски за второ мнение.
Пуснаха ми пак изследването, но още е рано за резултатът.
Писах в темата, за която ви дадох линк.
Питам ви ,защото Кременски ми каза, че няма нужда от другите, освен фолиевата, защото другите могат да се предозират и са опасни тези предозирания.
*
ДНК мутации
« Отговор #36 -: Април 14, 2006, 22:36:53 pm »
Ми надявам се, че гинеколозите знаят как да не се предозират. Тук в Пирдоп има само един на който му имам доверие, а по принцип моя гинеколог е в София.
ДНК мутации
« Отговор #37 -: Април 14, 2006, 23:12:58 pm »
Цитат на: piera
Ами всъщност аз с Ковачева не съм се срещала,тъй като когато си вземах генетичните,тя беше в отпуска и резултатите ми тълкува доц.Стоянова(ама май не беше Стоянова,ами друго име-забравих) и тя ми каза само за фолиевата,така че не знам.Другия път като отида до Плевен,ще отида до болницата да я питам.

Piera, доцентката в Плевенската генетика се казва д-р Симеонова, имунологичните изследвания се правят и консултират при доц. Конова. Доколкото знам д-р Ковачева е АГ от София, ако греша Mary да ме поправи.
Обещах на Ganka:)
*
ДНК мутации
« Отговор #38 -: Април 14, 2006, 23:20:55 pm »
Пиера е права, генетичката с която работи доц. Конова е Ковачева, но и аз не мога да се сетя за другата генетичка. Предполагам ти говориш за д-р Ковачева от Шейново, която я дават във филмчето, просто съвпадение на имената.
ДНК мутации
« Отговор #39 -: Април 15, 2006, 08:48:17 am »
В Плевен има и др генетички..., но май на-споменаваната тук във форума е Д-р Ковачева. Аз първия път попаднах на друга , но консултацията при вземане на резултатите ми направи Ковачева.