Мили момичета, весел уикенд ви пожелавам и успешна следваща седмица!
Не съм писала отдавна за разни новини при нас, но ще наваксам някой ден.
Най-вълнуващото е, че скоро ще навършим една годинка!
Другото е, че от 24 септември и ние сме на ясла вече, но за няколко сутрешни сесии само засега (до обяд). Големи вълнения от моя страна...
Ходим вече на така наречените "settling-in sessions", месец преди датата на започване са. На тях детето се запознава с какичката, която ще отговаря за него, запознава се със стаята и другите бебоци. Яслата ми харесва много, много, но ще напиша повече, като имам време, обещавам. Всяка стая си има име и нашата се казва "Мис Мъфет рум" (на най-големите се казва "АВС рум" и има три компютъра за тях), а какичката е Наоми и отговаря за три дечица само, а в групата на Емма - от два месеца до 18 месеца са общо 6 деца! Много ме впечатли яслата!
Ето някои интересности, например, ако някое детенце два поредни пъти не си хареса манджата от менюто, то не му предлагат вече същото.
Играчките са много, много и са съобразени с развитието на децата по годинки, но общо взето всичко, което съм виждала в МадърКеъ, го има по стаите. Има два входа и се наблюдават с камера от стаята на директорката, която заедно с дъщеря си управлява яслата - двете са детски сестри. Ох, много неща ми направиха впечатление! Какичките са много внимателни и се обръщат към децата много нежно и мило.
Асистентката на директорката ме разведе из къщата (трябваше да си сложа върху обувките, като в музеите едни торбички, за да не се цапа) и в една от стаите имаше палатка, в която една какичка си беше полегнала и четеше книжка на детенце! Общо взето всяка стая с играчките и украсата по стените имитират и представят живота, но в умален вид. Има даже мини пясъчници вътре - абе, всичко.Спящите дечица се проверяват през десет минути и се разписват проверяващите. И т.н, и т.н. Това е набързо (и доста хаотично), което забелязах, но ще разкажа още подробно, ако ви е любопитно и интересно, разбира се!
Предполагам, че това са познати вече неща за повечето момичета тук, но пък за нас са пресни и доста вълнуващи!
Здрави да сте всички, пазете дечицата от жегите и не се преуморявайте!
Много поздрави от нас!