0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Профилактичен преглед!
« -: Април 13, 2006, 13:08:43 pm »
Здавейте отново! Искам да ви попитам какво ви е мнението за д-р Ковачева, щото ми я препоръчаха и работи ли със здравната каса?
*
Профилактичен преглед!
« Отговор #1 -: Април 13, 2006, 13:10:58 pm »
Здравей,
за Ковачева от Шейново ли става въпрос?
*

kareliya

• 542
  • Ако живота ти поднесе лимон,направи си лимонада
Профилактичен преглед!
« Отговор #2 -: Април 13, 2006, 13:25:56 pm »
Или Ковачева от гр.Бургас ? :)
Профилактичен преглед!
« Отговор #3 -: Април 13, 2006, 13:42:35 pm »
Ами за д-р Райна Ковачева от София- "Света София" (бившата Тина Киркова)И аз не я познавам, но ми я препоръчаха и искам да знам мненията ви за нея!!!
*
Профилактичен преглед!
« Отговор #4 -: Април 13, 2006, 15:02:12 pm »
Единственото, което знам за нея е, че работи в Отделение "Оперативна гинекология". Обади се на тел. тел.: 920 2029/ 30,31,32,33,34 и там ще ти отговорят на въпросите.
*
Профилактичен преглед!
« Отговор #5 -: Април 13, 2006, 16:25:06 pm »
Заглавието е малко различно от това, което питаш.

Най-добре е да си съставиш сама мнение за лекарката след като ще ходиш за профилактичен преглед.

Прегледът трябва да включва:

-разговор с теб за цялостното ти състояние, опаквания, кога последно си била за профилактичен преглед-гинекологичен и на гърдите и т.н.
-УЗ изследване (най-добре вагинално), за да се види състояние на матката, големина и форма на яйцници, да се провери за кисти, полипи, миоми и т.н.
-колпоскопия, за да се види състоянието на шийката
-цитонамазка и след няколко дни резултати от нея
-при оплакване или желание-бактериологично изследване

Ако всичко това е подплатено и с едно внимателно и мило отношение от страна на лекарката, издаване на отчетен документ, описване на профилактичния преглед в картон или файл и препоръка от типа "скедваща стъпка", значи можеш да се довериш и да се успокоиш, че си си намерила твоята лекарка.
Alexandra
Профилактичен преглед!
« Отговор #6 -: Април 14, 2006, 13:40:01 pm »
Marie до сега на мен тези неще никоя лекарка не ми ги е правила!!! И за това не мога да преценя и да знам коя е добра! Именно и за това търся вашето мнение!!!
*

Anonymous

Профилактичен преглед!
« Отговор #7 -: Април 18, 2006, 18:45:36 pm »
А аз да питам:при съвсем обикновен гинекологичен преглед,включващ-цитонамазка,и изследване за гъбички(вагинално естествено),може ли да се видят някакви проблеми свързани със забременяването?Или трябват по специални прегледи?Ние от скоро почнахме да пробваме за бебе-нужно ли е да отида предварително за някакви изследвания и прегледи.Благодаря ви:)
*
Профилактичен преглед!
« Отговор #8 -: Април 18, 2006, 18:49:04 pm »
Цитат на: Anonymous
А аз да питам:при съвсем обикновен гинекологичен преглед,включващ-цитонамазка,и изследване за гъбички(вагинално естествено),може ли да се видят някакви проблеми свързани със забременяването?Или трябват по специални прегледи?Ние от скоро почнахме да пробваме за бебе-нужно ли е да отида предварително за някакви изследвания и прегледи.Благодаря ви:)

Гостът съм аз,може и графиката да ми погледнете-може и да съм бременна.Закъснява ми 5 дена:)
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
Профилактичен преглед!
« Отговор #9 -: Април 18, 2006, 18:51:49 pm »
Цитат на: aiva
Гостът съм аз,може и графиката да ми погледнете-може и да съм бременна.Закъснява ми 5 дена:)

Изчакай да видиш какво е станало този месец. Стискам палци. Но щом сте започнали от скоро е достатъчно само МБ и УЗ. Защото все пак е добре да няма гадинки като се пробва за бебче. Хайде ще чакам добри новини  :D  :bfp:  :grouphug2:
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*
Профилактичен преглед!
« Отговор #10 -: Април 18, 2006, 19:43:29 pm »
Цитат на: Starlet

Изчакай да видиш какво е станало този месец. Стискам палци. Но щом сте започнали от скоро е достатъчно само МБ и УЗ. Защото все пак е добре да няма гадинки като се пробва за бебче. Хайде ще чакам добри новини  :D  :bfp:  :grouphug2:

Обаче тези инициали МБ и УЗ нищо не ми говорят,извинявай че не съм достатъчно осведомена,но досега не съм ги срещала,какво точно означават?
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
Профилактичен преглед!
« Отговор #11 -: Април 18, 2006, 19:47:24 pm »
Обаче тези инициали МБ и УЗ нищо не ми говорят,извинявай че не съм достатъчно осведомена,но досега не съм ги срещала,какво точно означават?

:D
МБ - микробиолгия (на влагалищен и цервикален секрет)
УЗ - ултразвук (видеозон)
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*
Профилактичен преглед!
« Отговор #12 -: Април 18, 2006, 20:37:10 pm »
Цитат на: Anonymous

Чрез вагинално ултразвуково изследване може да се види за полип, миома, киста, които може да са проблем за забременяване. За останалите проблеми се правят други излседвания-кръвни, цветна снимка, хистероскопия, лапароскопия, имунологични и т.н. Разбира се, също и спермограма. Дори с нея се започва. Чрез "съвсем" обикновен преглед не може да се види за пробелеми в забременяването.

Съвети за теб: приемай фолиева киселина. Трябва да я пиеш поне 3 месеца преди да забременееш.  Тук има статия за изследванията, които е редно да се направят преди забременяването, след като сте решили да имате дете. Потърси с търсачката. Направи си тест за бременност след като ти закъснява. Ако е положителен, изчакай още няколко дни и иди на преглед при добър доктор. От там нататък ти желая лека бременност и здраво бебче!
Alexandra
*
Профилактичен преглед!
« Отговор #13 -: Април 18, 2006, 22:03:39 pm »
Милана,аз ходих в частния и кабинет преди година и нещо,така че незнам как стои въпроса с профилактичния преглед.Кабинета и е в центъра.Има си сестра-може би и тя работи в Тина Киркова.
Внимателна докторка е.Това мога да ти кажа.
*
Профилактичен преглед!
« Отговор #14 -: Април 18, 2006, 22:30:35 pm »
Цитат на: Starlet

:D
МБ - микробиолгия (на влагалищен и цервикален секрет)
УЗ - ултразвук (видеозон)

:babyflips: много ти благодаря за бързия отговор
Профилактичен преглед!
« Отговор #15 -: Април 19, 2006, 09:53:49 am »
...Гостът съм аз,може и графиката да ми погледнете-може и да съм бременна.Закъснява ми 5 дена:)

Айва, като ти гледам графиката не си бременна.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*

nesto

Профилактичен преглед!
« Отговор #16 -: Април 19, 2006, 17:26:44 pm »
Ей, каква е тази графика? Как така имаш овулация на 34ия ден? Как я установи? Колко ти е цикълът по принцип?
*
Профилактичен преглед!
« Отговор #17 -: Април 19, 2006, 19:56:12 pm »
Цитат на: nesto
Ей, каква е тази графика? Как така имаш овулация на 34ия ден? Как я установи? Колко ти е цикълът по принцип?

Олеле защо,какво ми е на графиката :ask: Цикълът ми варира от 30-45 дена средно,всеки път различно :( Но си мисля че нещо може и да се е получило,защото не спират да ме болят гърдите няколко дена-а нали това също е един от признаците :crossfingers:   да съм :   preggo
*

nesto

Профилактичен преглед!
« Отговор #18 -: Април 23, 2006, 17:49:01 pm »
Ами това и питам - как така цикълът ти е 35-40 дена, пък овулацията дошла на 34ия? Как я разбра?
*

Anonymous

Профилактичен преглед!
« Отговор #19 -: Април 24, 2006, 21:32:18 pm »
Цитат на: nesto
Ами това и питам - как така цикълът ти е 35-40 дена, пък овулацията дошла на 34ия? Как я разбра?

Ами знам ли-така ми подсказва сърцето :P Пък и още не ми е дошло,все пак стават чудеса нали,само ме притеснява че пия хапчета за главата 2 месеца-Lucetam,до 10 май.Дали има някаква опастност.Пише че не е желателно,но пък минавали през плацентата и нямало да навреди.А няма как да се свържа с докторката ,защото ми е далече!