0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Пускам тази тема по-скоро с надеждата д-р Birdie да я види и помогне със съвет.
От самото раждане сме на Аптамил, след което извесно време пихме Аптамил комфорт и сега сме на НАН сензитив по съвет на доктора. Но явно проблема не е бил в преработването на лактозата, защото нещата не са се променили много. Ако два дни е спокойна и само спи следващите два ще реве и пищи почти постоянно. Последно ходи в неделя, памперсът беше препълнен, акото беше гъсто, но не като сега. В начарлото беше като мн. гъста каша, а в края по-твърдо. А днес акото беше твърдо, като голямо топче, оформено, като топка твърд пластелин. От едната страна забелязох розова слуз, а вътре в самото ако не виждам да има кръв. Лекарката ни изписа Лактулоза по 2мл. дневно. Също така каза да сменим млякото с Фризовом. Но точно от доктора зная, че разхлабителни на бебета не се дават. А ако сменя млякото ще е 4-то за един месец.
А даваш ли на бебето чай или вода?
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*
Чай не давам, а вода много рядко и то основно като хълца.
*

julia_m

• 665
  • Най-хубавото нещо тепърва предстои :)
По книгите съм чела, а и най-вероятно е така, че колкото повече акото се задържа в организма на бебето, толкова по-твърдо става, т.е. трябва да правиш всичко възможно да ака редовно. Опитай с повече течности, бебетата на изкуствено хранене имат нужда от повече вода, в сравнение с тези на кърма, тъй като кърмата се състои от 80-90% вода, още повече сега през лятото в тия горещини, опитай да даваш поне по 100-150мл. вода на ден. Другото, което знам аз е, че адаптираните млека не се сменят, като започнеш с едно си караш с него, незнам каква е докторката ти, но 4 адаптирани млека ми се виждат много за един месец. Наща беба е на Аптамил комфорт и никога не се е запичала. И последно има разни чайчета на Хип за различни подобни на твоя случаи, опитай и някой от тях. И да не започвай от сега с лекарства, това е излишна химия с която да товариш крехкия организъм. И последно/стана много дълго/, но опитай леко масажче на коремчето по посока на часовниковата стрелка и гисмнастика - присвиваш крачетата към коремчето задържаш като броиш до 5 и пускаш, така няколко пъти, за да раздвижиш перисталтиката. Дано да съм от полза с тези съвети, но също така се консултирай и с лекар. Можеш да потърсиш и второ мнение :) Успех и дано бебчо се оправи.
*

julia_m

• 665
  • Най-хубавото нещо тепърва предстои :)
"БЕЗРАЗБОРНАТА СМЯНА НА МЛЕКА ПРИ БЕБЕТА НА ВЪЗРАСТ 1-2 месеца в търсене на "ключа на успеха" е абсолютно порочна практика БЕЗ успех. Ако ще се сменя-обмислено, веднъж, и то с успех. Първо се мисли, после се сменя. Даването на соеви млека или "Фризопеп" БЕЗ внимателно и мъдро да е обмислено всичко, е абсолютен ГАФ. Особено даването на соеви млека!!" - д-р Бърди - в темата Колики в същия форум.