0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

графиката на Seashell
« -: Август 05, 2009, 09:36:49 am »
Добро утро, момичета!
От известно време ме гложди въпроса относно плавното покачване на температурата при мен. От утре вече ще се качи на 37-37,1 и така ще се задържи докато ми дойде. Меря БТ / вагинално / от Януари и винаги е така. Съжалявам, че този месец не правя тестове,които биха внесли повече яснота в графиката ми, но те вече в продължение на 7 месеца дават положителен резултат в дните с по-ниска температура. ЛФ ми е средно 13 дни.
Моля по-компетентните да кажат мнение за тоза плавен възход на БТ.
 Желая на всички един хубав и усмихнат ден ! :)
*
Re: графиката на Seashell
« Отговор #1 -: Август 05, 2009, 11:21:45 am »
Здравей, Seashell! Ако не греша, някъде Денис беше писала, че ако покачването е до 7 дни след Ову, то не се смята за проблем. Нека все пак тя да потвърди  :wink:.

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #2 -: Август 05, 2009, 16:25:53 pm »
БТ е нормално да се покачва до 5 дни след О.
 До 7 дни също не е проблем. Но след 9 дни трябва да се направи консултация с лекар дали висчко е наред.
Твоите графики са добре.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #3 -: Август 05, 2009, 17:12:09 pm »
Благодаря ти, Денис!
А кога е имало О. според теб? Също така се затруднявам да определям ЛФ от колко дни е, в смисъл кой ден да броя за първи след О. Но средно си ги броя 13 дни ЛФ. Само през 2-3 цикъла от 29-30 дни идва ред на по-кратък цикъл от 25 дни, тогава с тестовете съм засичала и по-ранна О.
Иначе при мен хормони ОК, няма хламидия, ЦС проходими тръби, СГ добра / правена при д-р Александров / и продължавам да дерзая  :D
Още веднъж благодаря!
И пак ще питам :wink:
*
« Отговор #4 -: Август 06, 2009, 12:56:21 pm »
Здравей,seashell  :D
Погледнах графиките ти дотук. Добри са. Имаш ясно изразена двуфазност. Колкото до продължителността на ЛФ мисля, че средно е около 13 дни, макар че варира между 12-14 дена, дори 11 дни.
Овулацията е била 12/14 ден, но понежи не си правила тестове за Ов. не може да се определи с повече точност. Аз бих заложила на 13 ден от МЦ  :wink:. Но при всички положения сърцата са сложени на точния момент и ни остава само да чакаме...
Щом изследванията са добри, всичко ще се нареди, само си иска времето. Не се вманиачавай на темата бебеправене, защото само си вредиш. Сега е лято, наслаждавайте се един на друг и когато не го очаквате, тогава ще се случи.
При нас стана така. Когато решихме да го даваме по спокойно, точно тогава се случи, а имахме и мъжки фактор, но забременяването стана спонтанно.
Желая ти много късмет и скоро да се похвалиш с положителен резултат.

Нашето първо чудо е вече на 7 г.!!! 26.12.2009 г.
Второто ни чудо, нашият коледен подарък, се появи на 25.12.2016г.!
« Отговор #5 -: Август 13, 2009, 19:43:27 pm »
Привет, момичета!
Само да споделя, че и този месец няма да има радостна новина. ПМС вече е налице и утре сигурно ще ми спадне температурата.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #6 -: Август 24, 2009, 07:50:41 am »
Благодаря ти, Денис!
А кога е имало О. според теб? Също така се затруднявам да определям ЛФ от колко дни е, в смисъл кой ден да броя за първи след О. ...........
29/04/2009 - О. според мен на 13/14 ден от МЦ, ЛФ 11 дни
24/05/2009 - според мен О. е била на 17 ден от МЦ - ЛФ 12 дни
22/06/2009 - O. на 17 ден от МЦ, ЛФ 13 дни
22/07/2009 - О. на 12 ден от МЦ, ЛФ 12 дни

Според мен е добре да се консултираш с лекар - не съм сигурна дали има О. всеки МЦ и дали всичко е наред.
Ако не си правила ФМ - може да направиш /3 поредни МЦ/

ЛФ се изчислява така:
ако О е на 15 ден от МЦ, броиш 16 ден за 1-ви от ЛФ
Ако О. е на 15/16 ден /това означава че е била на 15 късно вечерта или на 16 рано сутринта/ броиш 17 ден за 1-ви ден на ЛФ
ИЛИ 1 /един/ ден даваме на О. /т.н. Овулационна фаза/ - нищо, че О. трае секунди

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #7 -: Октомври 01, 2009, 14:11:04 pm »
Здравейте момичета!
Ето какво е положението с моята графика на 10 ден след първа инсеминация на естествен цикъл при спукан фоликул.
Не знам дали от Прегнил-а 10000Е поддържах сравнително висока БТ по време на ЛФ, но мисля, че нищо не се е получило т.к. от 3 дни имам много силно изразен ПМС / което ме притесни / и яко ме "върти" корема. От друга страна е твърде рано да ми идва, но днес сутринта имах вече лек спад на БТ. Предполагам, че най-късно утре сутринта ще "цъфна".
Мила Денис, би ли коментирала графиката ми?
« Последна редакция: Октомври 01, 2009, 14:41:28 pm от seashell »
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #8 -: Октомври 01, 2009, 16:14:52 pm »
Супер ти е графиката до тук.
До М има още 3-4 дни, спокойно
Стискам палци да е станало :)

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #9 -: Октомври 01, 2009, 16:48:12 pm »
Денис, аз по принцип съм с по-кратка ЛФ / средно 12 дни /,но както се чувствам, не мисля, че ще дочакам още 2 дена. Имам доста силни болки и някакво усещане за "топлинка" особено в дясно / там се спука фоликула /. А знаеш ли дали Прегнил-а е причина за по-високата БТ?
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #10 -: Октомври 02, 2009, 08:54:24 am »
Тогава си смяташ 12 дни ЛФ.  :D
Прегнила може много малко да повиши БТ, но може и изобщо да не и повлияе. Причината е, че той действа на ЖТ и то подобрява дейността си и синтезира повече Прогестерон /най-общо казано/
Ако си мислиш, че хубавата ти графика е от Прегнила, не е точно така.
Стискам палци. :D
Не търси признаци нито за бременност нито за ПМС - и двете много си приличат.
Просто си изчакай спокойно.
Може да пуснеш кръвен тест ако нямаш търпение да разбереш
 :D

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #11 -: Октомври 02, 2009, 11:40:53 am »
Мила Денис,
Благодаря ти за окуражителните думи, но стойноста на БТ от тази сутрин ме натъжава пак :(
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #12 -: Октомври 02, 2009, 14:42:10 pm »
Рано е да се отчайваш, това понижение е малко и може да е инцидент.
Утре БТ може пак да се повиши.
БТ се понижава и от естрогените, не само от това че прогестерона намалява когато наближава М.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #13 -: Октомври 26, 2009, 11:04:49 am »
Мила Денис и всички останали момичета,
Правих фоликулометрия и този месец, но точно за деня на овулацията не съм сигурна, понеже се наложи да отсъствам. Имах фоликул 17 мм на 13 ден / пак в дясно / и дебелина на лигавицата 11,1 мм. Доктора даде прогноза за пукване до 2 дни. Мисля, че ову-то е било на 15 ден или нощта преди това. Днес е 9 ден от ЛФ, а БТ вече спадна. Като цяло ми прави впечатление, че графиката ми този месец е доста "къдрава". Вече няколко пъти казвам на доктора, че според мен имам някакъв проблем с ЛФ, но според него няма липса на прогестерон и нищо не ми изписва. Какво да предприема според вас? Той ми предлага второ ИНСЕ / този път стимулирано / и после Инвитро...
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #14 -: Октомври 27, 2009, 10:07:15 am »
До тук графиката ти е добре.
Спадът в БТ може да е от пика на естрогените /втория, по-малък пик на Е2/
Трябваше да те видят на УЗ и след О.- така е редно.
Колкото до ИНСЕ + стимулация - аз съм за, но думата има лекарят.:)
Трябва обаче да имате направени изследвания:
-спермограма
-проходимост на тръби.
При стимулация трябва задължително да си под лекарски контрол /УЗ/

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #15 -: Октомври 27, 2009, 11:51:43 am »
Благодаря, Дениска!
Ние имаме направени изследвания : СГ - задоволителна, ЦС - проходими, но нагънати тръби, хормони ОК, хламидия няма, но не става нищо вече година и 2 месеца...А времето си тече и трябва да се действа. От днес имам вече силно изразен ПМС и мисля, че пак нищо не се е случило за съжаление...
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #16 -: Октомври 28, 2009, 13:51:21 pm »
Тогава давайте със Стумулация+ИНСЕ, не го мисли и не губи време.
Ще чакам за новини
:)

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #17 -: Октомври 29, 2009, 14:21:13 pm »
Денис,
Днес темп. вече е малко по-ниска и много ме боли корема / вече 4 ден /, сигурно утре ще ми дойде. Имаш ли представа защо толкова рано ме почват тези болки? Преди никога не съм била така. Това го наблюдавам от скоро, а при ИНСЕ-то миналия месец ме почнаха на 7 ден след овулация и ме държаха още 5 дена, когато ми и дойде. Изследвала съм Прогестерон на 7 ден след овулация и е бил добре. Според мен нещо става след това, но никой доктор не ми е обръщал внимание...
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #18 -: Ноември 04, 2009, 14:24:44 pm »
За болките - консултирай се с лекар.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #19 -: Януари 07, 2010, 14:49:54 pm »
Здравейте, момичета!
Бъдете живи и здрави всички и нека има много сбъднати желания през тази година!
Предлагам на вниманието ви моята перфектна / за сега / графика и имам един въпрос - кога според вас е била овулацията ми този месец?