0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

crow

• 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
Re: Извънматочна бременност????
« Отговор #20 -: Август 12, 2009, 12:05:51 pm »
Не може ли да ти се направи лапароскопия ? Хем ще се види какво е положението с тръбите, за да знаеш как да действаш занапред.
Дано много скоро пишеш по-добри новини ...
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
« Отговор #21 -: Август 12, 2009, 12:46:36 pm »
При мен не може лапароскопия, имам 3 операции, а от тях много сраствания, вариант е да ме отворят, но засега оставяме нещата така до другата седмица, тогава ще решиме какво да правиме, благодаря  gargа!

0888 555 385 - национален телефон на Ла Лече Лига
« Отговор #22 -: Август 12, 2009, 20:19:09 pm »
здравейте,момичета
на 30,07,2009г получих розово течение и леки болки,които не предполагаха извън маточна бременност.Веднага отидох на лекар,след като ми пусна кръвен тест и установи,че ЧХГ расте ми изписа нош-па и естрофем,но течението стана червено и след 5 дни пак си пуснах кръвен тест,който продължаваше да се качва.Имах дата за първи ултразвук на 7,08  на който не се видя плоден сак и пак ми пуснаха кръвен тест и вече се усъмниха,че нещо не е наред и ме изпратиха веднага в майчин дом.Там потвърдиха диагнозата и ме приеха по спешност.Събота и неделя ме наблюдаваха и в понеделник ме оперираха лапароскопски и ми извадиха дясната тръба.Казаха,че тръбата се е разкъсала от плода и за това са я махнали цялата.Докато ме наблюдаваха не съм имала болки,но...Днес сутринта ме изписаха и ми казаха да ида в събота да ми извадят конците.Забравих да спомена,че бях бременна след инвитро процедура.Сега се възстановявам добре и не ме боли.Най-важното е да не губиме кураж и да продължаваме борбата.Успех на всички момичета. :D
*
« Отговор #23 -: Август 17, 2009, 11:16:12 am »
През месец януари 2009г правих ин витро, което завърши с извънматочна бременност.Накратко-на 28 ден от ПРМ кръвният тест показа чхг125.На 35 ден от ПРМ чхг беше 500.Тогава лекарят  ме гледа с вагинален ехограф и видя плоден сак в матката, но нищо не коментира.ЧХГ се увеличаваше-1650;докато стигна на 44 ден от ПРМ 7000.В същия ден лекарят ме видя за втори път с ехограф и каза страшната диагноза-тубарна бременност, защота плодният сак в матката бил мъртъв.Още същата вечер останах в клиниката и на другата сутрин ме оперираха и махнаха дясната тръба.Плодът е бил разположен в разширението на тръбата към яйчника.При ин витрото да поясня ми поставиха 3 ембриона.Сега -за усещанията ми.На 30 ден от ПРМ прокървих и си изкарах 3 дневна менструация, но ме успокояваше факта, че чхг расте.На 44 и 45 ден от ПРМ започнаха болки в десния яйчник, но не много силни и кафеникаво зацапване.
*
« Отговор #24 -: Декември 29, 2009, 22:01:00 pm »
Ето и графиката на моята извънматочна бременност  през2009г. http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?grCycle1=68312&grCycle2=68312    :  http://www.babyplan.ru/profile/39597/12 .Миналата година края на септември 2008 ми беше цикъла в който забременях извънматачно за 1-ви път.Тогава симптомите ми бяха болезнени зърна за 2-3 дни+адски болезнени гърди при което се усъмних че съм бременна-нито гадене нито повръщане;на 2-рата седмица след закъснението започна тъмнокафяво зацапване и след 4-5 дни и мн.силни болки от дясната страна в таза,яйчника и кръка до коляното,като отивах към болницата него ден с най-силните болки да давам кръв за ЧХГ-то,тялото ми олекна като за губене на съзнание,имах чувството че ще литна дори и се свих-клекнах на земята до болницата от болки,но не знаех още какво означава извънматочна бременност и че може да стане  живото-застрашавашта- преди този ден в предните дни ме наболяваше леко от дясно яйчника-края дойде в 6г.с.и 3-4 дни   http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?grCycle1=67130&grCycle2=67130  .  При 2-рата чаках за симптоми като това с болезнените зърна и мн.болящи гърди-но не се повтори и отново се оказох бременна,графиката ми беше малко по-различна от другите,имах лека чувствителност на гърдите както е преди цикъл,нито гадене нито повръщане,нито болежки само от едната страна-или този път по-към ляво но въобще не може да се каже че бяха силни болки.На датата около цикъла дори и не ме боляха вече гърдите,но 4 дни след това започнаха да ме болят отново но малко и след това ЧХГ-то ми взе да пада,нищо не се видя в матката на видеозона-нещо в дясната тръба може би е било ембриома казаха,започна зацапване но този път не беше само тъмнокафяво-черно -имах и червена кръв-и двете и в 5г.с. всичко свърши.И двете ми извънматочни бременности минаха без операция и без медикаменти като(метотрексат)-казаха че сама ще го изхвърля както и стана-това било най-добрият вариант.Искам да кажа че за всяка бременност симптомите са различни(всяка бременност е за себе си).Единственото по-различно е че зацапва направо тъмно кафява-черна кръв.Сега чакам за цветна снимка.Но все пак си мисля че при вътре маточна поне може да започне да ми се гади,з-то при извънматочните не ми се гадеше.Но съм чела че и с ектопик може да ти се гади.

*

Iffi.13

• 641
  • НАПРЕД И НАГОРЕ !!!
« Отговор #25 -: Януари 18, 2010, 09:57:56 am »
Момичета, все се каня да питам и все забравям. Поискаха ли ви пари в болницата, когато ви оперираха по спешност от извънматочна? На мен ми поискаха 800 лв. +150 за "скъпо струващи консумативи", а дори лепенки нямаха, та ме накараха да си закупя.
И при мен кървенето беше определено кафяво, болките бяха поносими, гърдите спряха да ме болят в денят в който прикървих... Оперираха ме след 45 дена кървене... толкова време не можаха да установят, какво става с мен...
« Отговор #26 -: Януари 18, 2010, 10:44:13 am »
Пари за нищо не са ми поискали. Заплатих единствено регламентираната такса за престоя в болницата.
Препятствията са тези ужасни неща, които виждаш, когато не гледаш към целта си

*
« Отговор #27 -: Януари 18, 2010, 19:24:48 pm »
Iffi, и на мен не са ми искали пари. Само за престоя в болницата, в деня на изписването, 6х4,80 лева. За което ми издадоха фактура и фискален бон. И за Бързата помощ нищо не са ми искали. Аз попаднах в болницата с линейка и придружител от Бързата помощ, изпратена от телефон 112.
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
« Отговор #28 -: Януари 27, 2010, 16:03:46 pm »
Здравейте, момичета :)
 Аз съм новобранец във форума, но бих искала да споделя и своя случай на извънматочна бременност. На 02.12.2009, почуствах болка наподобяваща ПМС, приятелки ми казаха че е напълно нормално в началото на бременността( 10-ти ден закъснение и положителен тест). На 03.12 сутринта болката бе непоносимо силна, затова отидохме в Майчин дом, прегледаха ме веднага и решението беше единодушно -операция още същия ден.За щастие, съм отишла на време и ми направиха лапароскопия, плодът беше в лявата тръба.Януари бях на контролен преглед, засега всичко е наред (чукам на дърво).Единствено ме притеснява, това че трябва да изчакаме 6 месеца, преди следващия опит, а постоянно ми дават примери за жени збременели още на третия месец след такава интервенция.
Още нещо, адски съм благодарна на д-р Манчев и д-р Димитров, както и на екипа им,за високия професионализъм и перфектно отношение.
*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
« Отговор #29 -: Януари 27, 2010, 23:33:50 pm »
Здравейте, момичета :)
 Аз съм новобранец във форума, но бих искала да споделя и своя случай на извънматочна бременност. На 02.12.2009, почуствах болка наподобяваща ПМС, приятелки ми казаха че е напълно нормално в началото на бременността( 10-ти ден закъснение и положителен тест). На 03.12 сутринта болката бе непоносимо силна, затова отидохме в Майчин дом, прегледаха ме веднага и решението беше единодушно -операция още същия ден.За щастие, съм отишла на време и ми направиха лапароскопия, плодът беше в лявата тръба.Януари бях на контролен преглед, засега всичко е наред (чукам на дърво).Единствено ме притеснява, това че трябва да изчакаме 6 месеца, преди следващия опит, а постоянно ми дават примери за жени збременели още на третия месец след такава интервенция.
Още нещо, адски съм благодарна на д-р Манчев и д-р Димитров, както и на екипа им,за високия професионализъм и перфектно отношение.

Д-р Манчев и д-р Димитров са невероятни професионалисти. Моите две лапароскопии бяха при тях.
Изчакай си 6-те месеца и после започни опитите отново.
« Отговор #30 -: Януари 28, 2010, 23:26:05 pm »
Единствено ме притеснява, това че трябва да изчакаме 6 месеца, преди следващия опит, а постоянно ми дават примери за жени збременели още на третия месец след такава интервенция.

Незнам защо са ти казали да се пазиш 6 месеца. След моята лапароскопия поради извънматочна, моят доктор ми каза, че няма проблем и след месец да спрем да се пазим. На контролния преглед, който беше месец след операцията, го попитах пак и той ми отговори, че е по-добре да изчакам още малко, да станат 3 месеца. На четвъртия месец вече бях бременна.
Имаш ли представа, дали са пускали контрастно вещество по време на твоето лапаро, за да проверят състоянието на тръбите. При мен го бяха направили и все си мисля, че това помогна да забременя нормално следващия път.

*

Nataly*

• 2785
« Отговор #31 -: Януари 29, 2010, 17:57:09 pm »
Незнам защо са ти казали да се пазиш 6 месеца. След моята лапароскопия поради извънматочна, моят доктор ми каза, че няма проблем и след месец да спрем да се пазим. На контролния преглед, който беше месец след операцията, го попитах пак и той ми отговори, че е по-добре да изчакам още малко, да станат 3 месеца. На четвъртия месец вече бях бременна.
Имаш ли представа, дали са пускали контрастно вещество по време на твоето лапаро, за да проверят състоянието на тръбите. При мен го бяха направили и все си мисля, че това помогна да забременя нормално следващия път.

Странно, че са ти казали, че няма нужда да чакате 6 месеца :?
И как така едновременно са ти направили лапаро заради извънматочна и са пуснали контрастно вещество? Когато аз попитах моят лекар (д-р Димитров) за това, той каза, че двете неща са несъвместими! :?
*
« Отговор #32 -: Януари 29, 2010, 20:43:13 pm »
Nataly, мисля, че ако не е разрушена тръбата (няма руптура) и няма кръв в корема, може да се провери другата тръба. А и лапароскопската операция е по-лека. Моята операция беше коремна и чух доста противоречиви мнения за времето, което да се пазя от забременяване (то не че щеше да стане  :balk_163:). Асистентът на оператора ми каза 1 месец, лекуващата лекарка, където си ходя, ми каза 6 месеца, а на контролния преглед ми казаха 3 месеца. Моето вътрешно убеждение съвпадаше с мението за трите месеца. После беше зор да ме разберат, че трябва да се провери другата тръба. Понеже не я бяха проверили - кръв в корема и т.н. В клиниката по стерилитет ме разбраха от раз, а иначе двама лекари ми казваха - няма нужда, а лекуващата лекарка ми предлагаше лапароскопия след 6 месеца. Ама кой може да чака толкова. (След малко повече от три месеца направих ХСГ и се оказа, че останалата тръба не пропуска).
Нийл Армстронг
*

Nataly*

• 2785
« Отговор #33 -: Януари 29, 2010, 23:36:12 pm »
Моята извънматочна беше във фибриалният апарат, т.е. тръбата ми не е пипана и не е имало никаква руптура. Беше лапароскопска. Но не виждам какъв е смисъла да проверят едната тръба, а в тази която е била бременността-не. И каква информация имаш тогава(?), че едната ти тръба пропуска или не. Какво остава за другата или тънеш в неизвестност или се налага ново лапаро.
« Отговор #34 -: Януари 30, 2010, 15:03:40 pm »
Странно, че са ти казали, че няма нужда да чакате 6 месеца :?
И как така едновременно са ти направили лапаро заради извънматочна и са пуснали контрастно вещество? Когато аз попитах моят лекар (д-р Димитров) за това, той каза, че двете неща са несъвместими! :?

Незнам каква е причината да се пазиш някакво определено време, може би докато се регулира цикъла и да зарастне "рязаното място". Честно казано, аз се чуствах прекрано наистина само след няколко седмици и дори още следващия цикъл си ми дойде нормално и имах и овулация от същия яйчник. Все пак страха надделя и не смеех да рискувам толкова рано.
Колкото до това дали се пуска контрастно вещество, на мен доктора още преди лапароскопията ми обясни, че най-вероятно ще проверят другата тръба с контрастно вещество. /между другото пускано е контрастно и в "болната" тръба и пише, че не пропуска....най-вероятно заради плода в нея/. В оперативния протокол също е описано това и при консултация с други лекари изрично са ме питали дали са правили тази "процедура" /това защото настоявах да си направя цветна снимка след операцията/. Твърдяха, че щом е направено това, няма смисъл от цветна.
В интерес на истината настоящата ми бременност стана спонтанно, при овулация отново от десен яйчник /извънматочната беше в дясна тръба при овулирал десен яйчник/. Незнам как този герой в линийката ми е успял да преодолее разстоянието до матката, може би е Божа работа, но според повечето теории най-вероятно е минал по същата тази "увредена" тръба. Дано моят случай не е прецедент все пак.

*
« Отговор #35 -: Януари 30, 2010, 16:43:45 pm »
Направо е невероятно това забременяване при теб Джиджи-колям късмет,голяма Божа работа yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17.И аз съм чела,че при отстраняване на извънматочна с лапаро се пуска контрастно вещество(случки от други преживели извънматочна момичета)

*
« Отговор #36 -: Януари 30, 2010, 17:57:39 pm »
В моята епикриза пише, че предвид роговата бременност, не е извършена хидротубация на останалата ми тръба. Обясниха ми, че операцията е била животоспасяваща и не са проверявали другата тръба. По-късно правих ЦС. Явно зависи от състоянието на пациентката и от решението на лекарите!
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."
*

*слонче*

• 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
« Отговор #37 -: Януари 30, 2010, 19:26:28 pm »
В моята епикриза пише, че предвид роговата бременност, не е извършена хидротубация на останалата ми тръба. Обясниха ми, че операцията е била животоспасяваща и не са проверявали другата тръба. По-късно правих ЦС. Явно зависи от състоянието на пациентката и от решението на лекарите!
и при моята коремна операция не са проверили другата тръба, но или ще правя цс скоро или направо хистеро да я запушим, за да се застраховам от още една извънматочна. това ми предстои да коментирам с док. а по отношение на заплащане, мен ме приеха по спешност и не съм заплащала нищо. съжелявам, че нямаше екип за лапароскопия, но явно съдбата си зне или и аз не знам вече........все пак се радвам, че съм жива, защото кръвоизлива беше сериозен, пък и лекарите си знаят работата.
никога не отстъпвай на принципите си!
*
« Отговор #38 -: Август 20, 2010, 15:19:43 pm »
Здравейте,бих искала да попитам нещо,незнам дали е за тук-след 3 опита икси,най-неочаквано забременях естественно,бях толкова щастлива и едновременно с това и се страхувах,някак чуствах,че нещо не е наред и накрая наистина извънматочна бременност.Бях отчаяна,колко сълзи пролях,бях бясна и ядосана на съдбата си,исках вече да умра,бях се уморила да се боря,но наистина май времето лекува,сега съм готова пак за борба и ме интересува като съм вече с една тръба,през месец ли ще имам овулация,през месец ли ще имам някакъв шанс за бременност?Мисля че яйчниците се редуват всеки месец,ама :oops:до зима ще пробваме така и дано се получи,ако ли не отиваме към 4 опит.Благодаря ви!

*
« Отговор #39 -: Август 21, 2010, 17:50:29 pm »
topsi, личното ми мнение е, че най-добре е да правиш фоликулометрия, за да си сигурна от коя страна е фоликула. Не е много сигурно, че се редуват. Има момичета, които си усещат овуто, но ако нямаш признаци, остава ехографа като най-сигурно.
Нийл Армстронг