0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: избор на болница?
« Отговор #20 -: Август 03, 2009, 16:30:09 pm »
Лисе, аз лично бих търсила болница с добро и ЧИСТО неонатологично отделение. Това е особено важно за избягване на следродилни инфекции. При вас все пак е по-голям шансът за преждевременно раждане (от сърце и душа ти желая да си дебелееш до 9-ти месец).
Аз при тези критерии избрах Токуда. И сега пак там ще родя. Имат наистина страхотна техника и един прекрасен неонатолог, който е на нивото на лекарите, които се борят да забременеем.
Относно АГ лекарите - първия път бях при Диков (премести се в Шейново), сега съм при Димитров. Все отлични кадри от МД, но с отношение към пациента.
Дано само цената не ти е пречка.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #21 -: Август 03, 2009, 16:31:47 pm »
Аз съм доволна от Майчин дом, 12-ти етаж предлага прилични условия и екипът е ОК - явно им е част от престижда да са привидно нелюбезни, но като ги питаш нещо или ги помолиш, няма проблеми, помагат.
Аз бях изключително спокойна в ръцете на доц.Доганов :D
Благодаря ти, Бени!

*
« Отговор #22 -: Август 03, 2009, 20:27:50 pm »
White ,
тъкмо се бях засилила да питам при кого ще раждаш този път, живот и здраве, аз пак ще повторя там, дано уцелим Лазарова с това раждане, че с предното попаднах на нощната смяна (Герганова). Спокойна съм, че който и да се случи - все съм в добри ръце. Дано този горе е с нас! :)
*

Aubergine

« Отговор #23 -: Август 04, 2009, 11:12:15 am »
Вече наистина се замислям, дали съм толкова нелицеприятна и с неприемлив поведенчески модел, та само с мен са се държали зле в МД.
Мда, така ще да е май, защото искаха да ме пуснат естествено да раждам, въпреки ИКСИ-то и до последно увещавах, че секциото се налага по медицински показания..
*

Margaritka

• *
  • 17
  • Не искам много - искам две.....
« Отговор #24 -: Август 05, 2009, 12:23:21 pm »
Здравейте момичета бих ви посъветвала,ако приемате съвети когато взимате решение къде да раждате да не мислите за това на вас къде ще ви е комфортно,а да мислите за живота и здравето на вашите така чакани бебета.Това е най-важното...В този смисъл Неонатологичното отделение е това което трабва да се избира.
Аз родих дъщеря си 45 дни по-рано и ако не бяха Доц.Николов,който ми направи спешно секциото и Д-р Яръкова която пое бебето в Неонатологията развоя на събитията нямаше да бъде така благоприятен нито за мен нито за детето.Така че мили Мами Майчин дом колкото и да е мизерен има най-добрите специалисти според мен и не само.......
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #25 -: Август 05, 2009, 13:07:29 pm »
Вече наистина се замислям, дали съм толкова нелицеприятна и с неприемлив поведенчески модел, та само с мен са се държали зле в МД.
Мда, така ще да е май, защото искаха да ме пуснат естествено да раждам, въпреки ИКСИ-то и до последно увещавах, че секциото се налага по медицински показания..

не си само ти така.
в Майчин дом е голям проблем секциото. затова, повечето доктори си приемат жените за секцио в болничните отделения предварително, да лежат уж за задържане, оформят им спокойно документите и разрешителните и така стават нещата.

аз имах нещастието да ми изтекат водите в нощта, преди да постъпя за точно такова планово влизане за подготовка на секцио. тогава става лошо. постъпих в 3 през нощта, Дяволов се появи едва в 7 сутринта и започна да ми урежда секциото спешно, а през това време отбор идиоти се опитваше да ме накара да раждам нормално, при все, че нямах никакви контракции и имах точно 10 медицински показания за секцио - патологична бременност, възраст, високо кръвно, АФС и т.н. да споделя пикантни подробности от типа на това, че водещия на дежурния екип нарежда да ми се включи окситоцин за разкритие, каквото аз нямах никакво, а Дяволов после минава и подшушва на стажантката да ми намали до минимум дебита на системата, за да не стане някой гаф....
държаха ме 13 часа с изтичащи води, което е за мен причината да се инфектира бебето ми и после едва да оцелее в прекрасната им неонатология. ако ме бяха срязали навреме, може би нямаше да се получи това.

така че, аз съм скептична към Майчин дом, въпреки добрата неонатология и въпреки Дяволов. ако всичко върви по предварителния план - ОК, но не дай боже да се случи спешност - тогава става страшно.
« Последна редакция: Август 05, 2009, 13:09:00 pm от jam »
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Aubergine

« Отговор #26 -: Август 05, 2009, 14:06:59 pm »
Джам, аз лежах в предродилна една седмица с пукнат мехур.
Грешката ми беше, че не съм ходила на консултация там, съответно нямах ни лекар, ни дявол, който да ми знае състоянието.
Язък за изрядно следената ми бременност при Сигридов..
Хем човекът беше в непрекъснат контакт с доктора, който щеше да ме оперира, хем онзи сякаш се дразнеше от него, съответно си взимаше решения на своя глава.
Лошото е, че не искат и да слушат - то такива като мене, дето много знаят никой не ги обича, наясно съм, но да им показваш УЗИ снимки, показващи веламентозно/ципесто/ прикрепена пъпна връв, което налага секцио и да ти казват, че това са глупости - ми не е "лекарско" това.
Не е нормално и да ме оставят с хемоглобин 75 след раждането и  като припадам в коридора да ми крещят, че съм лигла.
И още сто неща не бяха нормални.

И моето бебе беше с инфекция, естествено. И не съм чак толкова убедена в прекрасността на неонатологията им.

*
« Отговор #27 -: Август 05, 2009, 14:16:00 pm »
Аз пък да изразя мнение за Тина Киркова.С избор на екип всичко беше ок,докторката беше неотлъчно до мен,раждах с епидурална-раждане прекрасно.НО...неприятно ми беше че когато трябваше да ме свалят от магарето на количка акушерките непрекъснато повтаряха че останали без кръст от такива като мен за черни очи :?И после в детско-отношение ужасно.Като ме изписваха тази която дойде да ми го съобщи каза ,че ако съм доволна на тръгване да мина да им се "обадя".Та така...търговията е на лице :x

*
« Отговор #28 -: Август 05, 2009, 14:42:48 pm »
До вчера бях убедена, че ще отида да раждам в Шейново, но нещо ми влезе една муха да си ида пак там, където родих сина ми преди 5 години - Окръжна болница /София/. Тогава останах много доволна, единствено както при Парси, тази която ни изписваше си направи устата за пари, като директно каза, че от бонбони им е писнало  8O, ама то явно навсякъде хората си просят, така или иначе това е най-малкото, което да ни притеснява. Иначе условията са чудесни, няма много родилки, някак много е спокойно, чистичко, Вип стаите са хубави, и не на последно място екипите си вършат работата добре. Всичко дотук звучи чудесно, само едно ме притеснява - ако недай си Боже възникнат усложнение, не знам дали там апаратурата им е на ниво. Май в такива случаи карат бебетата в МД. Ама то човек не бива да тръгва да ражда с лоши мисли, трябва да е позитивно настроен.
...Та аз имам още съвсем малко време да мъдря къде всъщност да отида, че иначе ще трябва в момента да го измислям  :lol:.

*
« Отговор #29 -: Август 05, 2009, 15:11:44 pm »
То и аз до скоро бях убедена, че ще си раждам във Втора градска, от там е лекарят който ме следи и уж хубави неща съм чувала, но попаднах на няколко ужасяващи постинга за болницата и всех нещо да се разколебавам  :oops: :ask: май по-добре в Токуда да отидем ... всъщност и аз не знам защо  :oops: Не че ми е спешно да си избера, но се чувствам много объркана ...

Нинчо, стискам палци при вас с девойката срещата да е безпроблемна, независимо къде си избереш да раждаш  :D
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #30 -: Август 05, 2009, 15:20:02 pm »
не съм раждала в БГ.Но съм лежала 3 пъти в МД и 4 пъти в Токуда.Базата е ясно коя е по=добра,но в Токуда получих и прекрасно отношение и хората си свършиха работата.А в МД престоят беше истински кошмар,а отношението нямам думи.И най ме е яд,че гадно са се държали не самите лекари,а разни акушерки и санитарки.Не ми се ще да разказвам,какво изживях там при загубата на близнаците,колко не си свършиха работата и какво си просиха после,защото има и бременни тук,но изживяването беше ужасно!Иначе там специалисти има и са много добри,аз поне съм попадала на добри лекари.
Живот и здраве ,при следваща бременност,моят избор ще е Токуда и д-р Колева.Имах щастието да се срещна и с 2-ма страхотни неонатолози там и мисля ,че тази болница е съчетание от от прекрасни специалисти за майката и бебето и прекрасно отношение и условия.

Водите и на мен ми изтекоха рано рано ,но ме оставиха в Белгия да раждам естествено въпреки кръвното,диабета,голямото бебе и т.н.Срязаха ме 14 часа след изтичането на водите,защото видяха,че нормално не става.
<br />
« Отговор #31 -: Август 05, 2009, 16:27:09 pm »

Е, ти пък! То МД е голяма болница, много лекари, много екипи - не е в теб причината, то е ясно!

Аз пък да споделя моя опит с Токуда - първо мислих там да раждам. Ходих няколко пъти при д-р Димитров, който освен че беше любезен, друго положително не мога да кажа. В началото - било много рано, да не съм ходила на прегледи там. После, като стана напечено с моето заболяване - общо взето вдигаше рамене, като се появи перспектива да ми се прелива кръв при задълбочаване на анемията - ми нямало той какво да направи, нямало как в болницата, да съм търсела хематолозите им, после пък открито ми каза в очите, че ако тръгна по-рано да раждам, хич да не съм ходела в Токуда, да съм ходила в МД. Това малко попреля чашата, то с лесните случаи всеки знае, така ако може да отида в Токуда да им родя за един час и да им се махна от главите....  отдиох в МД, където веднага почувствах облекчение - хората и венофер ми намериха и ми вляха, при положение, че нямаше тогава в търговската мрежа, и кръв за кръвопреливане казаха, че ще осигурят при секциото, и консултация с гастроентеролог при нужда. Да не говорим, че се съобразиха със заболяването ми и ми направиха секциото без изпразване на дебелото черво, без да го правят на въпрос. Самото секцио мина супер, не се наложи кръвопреливане, от упойката пък съм супер доволна - пусна ме почти веднага след операцията. Акушеркитеми показаха как да започна кърменето, педиатърът ме консултира относно моите медикаменти и кърменето. ОСвен таксата за избор на екип не съм плащала нищо на никого.

П.С. За секциото - аз пък се надявах на нормално раждане, ама там веднага ме насочиха към секцио.
Благодаря ти, Бени!

*
« Отговор #32 -: Август 05, 2009, 19:34:39 pm »
Нинчо, стискам палци при вас с девойката срещата да е безпроблемна, независимо къде си избереш да раждаш  :D
Благодаря ти, mimko за пожеланието! :D
В скоро време ще споделям пресни впечатления от болницата, която ще избера. :wink:

*
« Отговор #33 -: Август 05, 2009, 20:45:12 pm »
Аз раждах в Шейново. Като цяло останах много доволна. Но имах лекар, бях във ВИП стая и се бях уговорила с неонатоложка. Така че мнението ми как се процедира в общия случай не е много меродавно.
Сега пак натам съм се насочила, с друг лекар, без неонатолог и без да ми е ясна системата им. Това, което знам от работещи в болницата е, че колкото и неорганизирано да изглежда системата им в крайна сметка няма объркване в който и да е случай. Неонатолозите - на ниво, техника - на ниво. Според ДИков Шейново е по-добре от Токуда относно раждането като цялостен процес. Но след някой и друг ден ще пиша с по-пресни впечатления.

Nincho, нека да мине гладко и леко, но защо се разколеба за Шейново?

*
« Отговор #34 -: Август 05, 2009, 20:52:24 pm »
Разколебах се именно, защото там е доста натоварено, а в Окръжна бих се чувствала доста по-спокойно /дори ми е в квартала/. Още не съм решила на 100%, въпреки че вече време няма. Аз по принцип няма да раждам с екип и може би затова не ми е толкова спокойно и съм малко объркана  :?.

Леко раждане и на теб! :D Малко остана. :D

*
« Отговор #35 -: Август 05, 2009, 22:05:17 pm »
Nincho, леко раждане, да мине по вода. Ще разкзваш после, ако се спреш на Окръжна - това е един и от моите варианти, още в процес на голямо обмисляне и притегляне за и против.
*
« Отговор #36 -: Август 05, 2009, 22:15:08 pm »
То е ясно, че за всяка болница ще има и негативни отзиви: за МД съм чувала за лоша хигиена,ТК - бебета изписани с инфекции, от Шейново пък върнали в 3 през нощта жена с изтекли води, Вита цените били като в хотел, Св.София на Мазнейкова с цялостна лоша репутация и т.н, и т.н. Аз имам преки впечатления от Токуда, затова ще споделя мнение за тази болница. Следенето на цялата бременност беше ОК - и платените приеми, и тези по ЗК. Условията, отношението и хигиената даже нямат нужда от коментар - повече от прекрасни. Но най-важното е, че когато постъпих по спешност за раждане, с пълно разкритие, без да са ми изтекли водите, с показания за секцио: конизация, тесен таз, седалищно предлежание на бебето и както се оказа в последствие - тройно увита около вратлето пъпна връв, д-р Герганова, която беше нощна смяна в този момент се справи супер бързо и адекватно със ситуцията (имах договорка с Лазарова). Потвърдиха го и лекари, които са ме преглеждали след това, а за епизиотомията няма смисъл да коментирам, без да знаят кой я е извършил, всички оставаха очаровани ;)
За Неонатологията вече има изписани положителни отзиви -няма какво да добавя.
Та това е моето основание да се насоча отново към Токуда, надявам се и този път да не сгреша в избора си. Но важното е, живот и здраве, да избутам до тогава :)
Която и болница да изберете - пожелавам ви най-големите ви страхове и притеснения да си останат само в съзнанието и всичко да мине по мед и масло!
« Последна редакция: Август 05, 2009, 22:18:54 pm от ani4ka »
*
« Отговор #37 -: Август 05, 2009, 23:23:46 pm »
Nincho, леко раждане, да мине по вода. Ще разкзваш после, ако се спреш на Окръжна - това е един и от моите варианти, още в процес на голямо обмисляне и притегляне за и против.
Където и да родя, задължително ще споделя впечатленията си след това. :D

« Отговор #38 -: Август 07, 2009, 11:40:45 am »
Аз раждах в Шейново. Като цяло останах много доволна. Но имах лекар, бях във ВИП стая и се бях уговорила с неонатоложка. Така че мнението ми как се процедира в общия случай не е много меродавно.
Сега пак натам съм се насочила, с друг лекар, без неонатолог и без да ми е ясна системата им. Това, което знам от работещи в болницата е, че колкото и неорганизирано да изглежда системата им в крайна сметка няма объркване в който и да е случай. Неонатолозите - на ниво, техника - на ниво. Според ДИков Шейново е по-добре от Токуда относно раждането като цялостен процес. Но след някой и друг ден ще пиша с по-пресни впечатления.

Nincho, нека да мине гладко и леко, но защо се разколеба за Шейново?
Моето мнение за Шейново е абсолютно противоположно. Най-големият ми кошмар в живота е свързан с Шейново и никога повече не бих родила там. И аз имах прекрасен лекар, исках вип стая, ама за късмет всичко беше пълно, вместо това ме сложиха в най-неремонтираното крило на болницата. Неонатолозите са отвратителни, а за шефката им нямам думи, които да са достатъчно силни, за да опишат безумното отношение към нас. Въпреки, че лекарят ми беше на ниво, в последствие неонатолозите ни скъсиха живота. Дали са изпуснали бебето или са го задушили по някакъв начин (оставяйки я без надзор, примерно), никога няма да разбера. Факт е, че аз родих живо и здраво бебе, а шефката на неонатологията ни изписа с думите: Дано не е най-страшното...без да иска да даде каквито и да било обяснения. За мен това е престъпно отношение, което не мога да приема.
Където и да родите, желая ви късмет и живо и здраво бебе на финала.
Цветенце, сестра ми ражда в Окръжна -лекарката й работеше там, и всичко мина прекрасно. Това беше преди 1 година.
« Последна редакция: Август 07, 2009, 11:43:32 am от meshko106 »
<br />[link=http:
*
« Отговор #39 -: Август 07, 2009, 13:56:07 pm »
Момичета, да ви кажа - аз вчера реших да се разходя до Окръжна болница, ей така да проверя как стоят нещата в момента и на място. Значи условията са следните: избор на екип, епидурална упойка и ВИП стая струва 550 лв., като всичко това върви комплект и не може да кажем да искаш само упойка или само ВИП стая. Струва ми се, че цената е много добра, май в другите болници е доста по-скъпо. Както и да е, цената разбира се не е най-важното, доколкото можах да надникна ремонт не е правен, а и чух, че от началото на октомври ще затварят отделението и ще го ремонтират тогава. Всичкия персонал, който ми се мерна беше все от изключително млади момичета, страшно усмихнати и добронамерени. Отговориха на всичките ми въпроси с усмивка и много подробно  :D. Срещнах се и с д-р Жекова, която е шеф на отделението и се уговорих да раждам при нея. Така, че аз се спирам на ОБ, остава всичко да мине леко и скоро да се похваля с раждането на дългоочакваната ни дъщеричка  :D.