0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

избор на болница?
« -: Юли 31, 2009, 01:39:17 am »
Здравеите.Избора на болница и екип е много важен за бадещата маика и неиното бебче.Можете ли да кажете няколко думи за болницата,в която родихте,отношение и заплащане?Благодаря предварително.
Re: избор на болница?
« Отговор #1 -: Юли 31, 2009, 12:19:50 pm »
За кой град ?
« Отговор #2 -: Юли 31, 2009, 13:58:37 pm »
за пловдив например  :)

*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #3 -: Юли 31, 2009, 13:59:22 pm »
Селена  :)
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #4 -: Юли 31, 2009, 14:56:47 pm »
СЕЛЕНА :D
*

julia_m

• 665
  • Най-хубавото нещо тепърва предстои :)
« Отговор #5 -: Юли 31, 2009, 15:14:40 pm »
Торакс :) д-р Маркова в комплект с д-р Петрова.
*
« Отговор #6 -: Юли 31, 2009, 15:15:18 pm »
Селена :)
« Отговор #7 -: Юли 31, 2009, 17:04:29 pm »
А за София? :bighug:

« Отговор #8 -: Юли 31, 2009, 17:26:46 pm »
според мен е добре да се търси болница с добро неонаталогично отделение, защото все пак раждането си е раждане, но ако не дай си Боже се наложи по-специална грижа за детето.... всички частни клиники предлагат удобства за майката, но не всички са способни да се справят с възникнали усложнения при бебето след раждане. за София аз бих избрала Шейново. там има добри неонатолози, а и не само. лекарският екип също е на високо ниво. ако бях по-близо, не бих се замислила.
а какво ви е мнението за д-р Троянчев в Торакс- Пловдив?

*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
« Отговор #9 -: Юли 31, 2009, 18:26:48 pm »
Д-р Даскалов където и да е. Май в Селена.
*
« Отговор #10 -: Август 01, 2009, 13:54:31 pm »
според мен е добре да се търси болница с добро неонаталогично отделение, защото все пак раждането си е раждане, но ако не дай си Боже се наложи по-специална грижа за детето.... всички частни клиники предлагат удобства за майката, но не всички са способни да се справят с възникнали усложнения при бебето след раждане. за София аз бих избрала Шейново. там има добри неонатолози, а и не само. лекарският екип също е на високо ниво. ако бях по-близо, не бих се замислила.
Поради тази причина съм избрала да раждам в тази болница. Само ме притеснява това, че доколкото разбрах в момента там била някаква лудница заради настоящ ремонт. Ако някоя мама, която съвсем скоро е родила там ще се радвам да сподели какво е положението.

*
« Отговор #11 -: Август 01, 2009, 20:14:04 pm »
Родих със секцио в Селена при д-р Даскалов. Възстанових се много по-бързо от някои нормално раждащи майки. Ако отново стигна до раждане - пак ще е там.

« Отговор #12 -: Август 01, 2009, 20:50:49 pm »
Мнения за Маичин дом -София?
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #13 -: Август 02, 2009, 00:32:45 am »
Мнения за Маичин дом -София?

И мен ме интересува това и евентуално за д-р Дяволов?
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #14 -: Август 03, 2009, 01:01:42 am »
Мнението ми за МД - пълен отврат на 7-мия етаж. Но моето инфо е от 2007г.
Доколкото чета от бг-мамма вече 7-мия етаж е за простосмърнтните, а 12 е изцяло вип.
Аз лично ще ти кажа едно: където и да работи доктор Дяволов, дори в деветия кръг на Ада /по мое време 7-мия етаж на МД го квалифицирам като четвърти или петки кръг/, там бих родила. Писала съм доста за моето раждане. Доколкото знам очакваш тризнаци - при всички положения си секцио. Д-р Дяволов е отличен оператор /отделно на това си подбира екипа и изисква от него - поне така беше по време на моето спешно секцио/. Ако сметне , че си лигла - не ти цепи басма, ако положението е сериозно - е съпричастен и прави всичко, което е по силите му.
Ако си за планово секцио с избор на екип - поговори за това с него, кой от педиатрите и педиатричните акушерки ще ти поеме децата.
И още нещо - мой съвет , ако избереш него, по-добре се ориентирай с консултации  - четири месеца преди раждане, дори да ходиш и на други прегледи.
*

Lisko

• *
  • 5448
« Отговор #15 -: Август 03, 2009, 12:10:51 pm »
Лейди, благодаря ти. Моят доктор от Варна не иска и да чува да раждам тук и той беше първият който ме насочи към Даволов.
Ще послушам съвета ти и ще придвижа нещата по отрано,а сега ще търся да чета и това което си писала за раждането си.
Честно казано това, което най - много ме интересува е, да съм в ръцете на добър екип и децата след това също, дори второто ми е по-важно като се има предвид, че са три и ще са по-мънички. Дай Боже само теглото да трябва да се следи:)
Условията се изтърпяват (поне аз съм така) като зная за какво е всичко:)
« Последна редакция: Август 03, 2009, 12:24:29 pm от Lisko »
*
« Отговор #16 -: Август 03, 2009, 12:21:46 pm »
Аз за Шейново, мога да кажа, че съм доволна от акушерките и от лекарите - грижиха се прекрасно 2 месеца за мен. Но за педиатрите немога да кажа същото. Като се роди Стефан и отдох да си го видя в интензивното взеха да ми обясняват, че имал уголемена тимусна жлеза и уж тя му притискала белия дроб и затова дишал трудно. Като видяха, че детето не се подобрява на третия ден го преведоха в университетска детска болница и там вече никой не ми говореша за тази жлеза, а че дробът му не е успял да се разгърне при раждането. И все си мисля, че ако директно го бяха закарали там, после нямаше да стои един месец по болници...

Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #17 -: Август 03, 2009, 13:23:11 pm »
Дяволов е отличен хирург, но трябва доста по-рано да си направиш точни уговорки с него, да си поеме твърдия ангажимент и т.н., за да няма изненади. освен с него, добре е предварително да е говорено с неонатологията, да ти уредят хубава стая и т.н.
Лиско, ти така или иначе трябва да си доста по-рано в болницата преди датата на секцио, та ще има време да се уредят тия неща.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Lisko

• *
  • 5448
« Отговор #18 -: Август 03, 2009, 13:53:54 pm »
Дяволов е отличен хирург, но трябва доста по-рано да си направиш точни уговорки с него, да си поеме твърдия ангажимент и т.н., за да няма изненади. освен с него, добре е предварително да е говорено с неонатологията, да ти уредят хубава стая и т.н.
Лиско, ти така или иначе трябва да си доста по-рано в болницата преди датата на секцио, та ще има време да се уредят тия неща.

Да, поне месец и половина по-рано смятам да съм в София. Другия месец мисля да му се обадя да видим как ще действаме. И за неонатологията ще питам и говоря с когото трябва, защото не обичам в последния момент да има изненади, освен очакващите се:)))))))))))))
Нефертити ражда при него тризнаците и тя също ми каза, че е много доволна.
Jam, благодаря ти.
« Отговор #19 -: Август 03, 2009, 15:36:26 pm »
В понеделник (27.07) родих в Майчин дом при д-р Дяволов. Много съм доволна от избора, който направих. Родих сина си нормално, бях убедена в това си желание и доктора го уважи, но трябваше да бъде убеден, че съм сигурна. Много малко са лекарите, които искат да изродят ин витро бебе по естествен път.
За болницата аз мисля, че условията са повече от добри. Целият 12-и етаж е ВИП и е платен 35 лв. на ден. Персоналът си върши работата - има и любезни и не дотам любезни акушерки, лекари и санитарки, но така е на всякъде.
С две думи подкрепям препоръките Ви за Майчин дом и д-р Дяволов.