0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Темата на бременните №44
« Отговор #280 -: Август 27, 2009, 16:10:06 pm »
Много късмет на Алтевс и от мен!  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
Дано всичко е наред при нея и при бебка!  yahoo_17

Аз витамини не съм пила досега. Моята си док ми каза да наблягам основно на плодовете и зеленчуците, и че не е нужно да взимам допълнително витамини.
Плодовете от своя страна пък, ми помагат да се справя с ленивите черва, които по принцип си имам  :oops:. Единствено гроздето напоследък забелязвам, че не ми действа в правилната насока   :oops:, но ще го сменям    :lol:.

Имам въпрос към момичетата от София - някоя от вас ходила ли е на ФМ при доц.Томова или д-р Марков? И ако да, колко време преди прегледа трябва да си запиша час? Благодаря ви предварително!  :D

Хубави и спокойни дни желая на всички ни!
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #281 -: Август 27, 2009, 16:20:56 pm »
Била съм и при двамта, звънни веднага!
Супер натоварени са и часове няма месец напред.

Късмет!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
« Отговор #282 -: Август 27, 2009, 16:32:55 pm »
mishanta, благодаря за светкавичния отговор.  :D

На мен ми трябва час именно за след около месец.
И още едно въпросче  :oops: -  така и така си била и при двамата - кой евентуално би ми препоръчала?
*

mishanta

• *
  • 7232
« Отговор #283 -: Август 27, 2009, 16:45:01 pm »
twin, който и да избереш няма да сбъркаш.
Прекрасни професионалисти.
Аз съм и ги посещавам по-често сега, защото се налага.

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.

« Отговор #284 -: Август 27, 2009, 16:50:04 pm »
Setakap, трепка  ми  :heartbeat: в едно особенно дежаву!  :oops:

Мише,  :balk_104:
Ще ми се да пиша тук като настояща, а не като бивша бременна, но за сега няма такива изгледи(то няма и да има, ако не се захвана  :oops: )...
надявам се поне да бъда полезна на другите  :D

"Всичко е възможно! Невъзможното просто отнема повече време"
*
« Отговор #285 -: Август 27, 2009, 17:22:23 pm »
twin, който и да избереш няма да сбъркаш.
Прекрасни професионалисти.
Аз съм и ги посещавам по-често сега, защото се налага.

ОК, mishanta, благодаря!
Записах се вече!  :D
Дано всичко е наред при теб!
*

mishanta

• *
  • 7232
« Отговор #286 -: Август 27, 2009, 17:29:41 pm »
Setakap, трепка  ми  :heartbeat: в едно особенно дежаву!  :oops:

Мише,  :balk_104:
Ще ми се да пиша тук като настояща, а не като бивша бременна, но за сега няма такива изгледи(то няма и да има, ако не се захвана  :oops: )...
надявам се поне да бъда полезна на другите  :D

Ще, ще, аз като заподозря някой...
 :bighug:

*

klem4e

• 307
  • искам значи мога
« Отговор #287 -: Август 27, 2009, 18:21:54 pm »
Altevs[/b си знае че взаимно си стискаме палци , че двете сме на едно дередже , но с малко помощ и много късмет ще успеем!
silvi4ka ,TINI78 , ще взема и аз да си купя ей така на своя глава Феро - Фолгама и без това ми  малко под нормата хемоглобина .Данке шоин за съветите!!!
Lisko  , представям си какъв калабалък  видял нашият доки ! :wink:
За запека - ако знаете какво преживяване имах , ще се чудите да плачте ли да се смеете ли ? Както и да е ,зора мина с помоща на един сироп - Лактулоза, ама що кивита съм изяла не е истина просто, сега наблягам на сините сливи , овесени трици с кисело мляко и сушени кайсий и така с справям с проблема , но сега съм като часовник.
Лежах , лежах , ама днес станах и малко помагах на майка ми и сестра ми щото се захванахме с един ремонт- не е за разправяне....
Продължавам с лежането - това е от нас за сега - пазете се момичета !!!
« Последна редакция: Август 27, 2009, 18:23:37 pm от klem4e »
« Отговор #288 -: Август 27, 2009, 18:38:09 pm »
Здраво стиснати палци за Altevs!
Момичета, за гадния запек помага и сутрин на гладно чаша фреш от грейпфрут и чакате докато не подейства. Аз се сблъсках с това чудо за пръв път в живота си в 9 г.с. и след една седмица мъки и болки, когато вече се уплаших, че бебо ще се натрови, прибягнах до клизма - има по аптеките едни такива гумени, мънички, пълнят се с топла вода и.... звучи по-гадно отколкото е ,а действа светкавично. :oops: Консултирах се и с моя , и с още един док и те бяха категорични, че не води до контракции и при тежки ситуации може. Така,че.... питайте си док и ако друго не помага- действайте. То превенцията му е майката. Тъпото е, че аз ям колосални количества плодове и пак стана...Цяла зима блъсках супи, но имаше ефект...Сега мисля,че магнезият спасява положението- то нали има такъв страничен ефект...Абе, голяма гад е...
Спокойствие и кеф на всички!

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
« Отговор #289 -: Август 27, 2009, 18:40:14 pm »
Стискам палци за Altevs!
Аз вече мога да се похваля със сърчице :lovedock:! Беше невероятно да чуеме как тупка сърчицето на нашето бебе! Даже милото го видя на доплера точно сърцето :) Имаме си и първа снимка  :D. Д-р Димитрова ни каза, че всичко е наред! Само хубаво новини днес :) и лекарствата ми намалиха обратно и така. За витамини не сме питали, но и не са ни казали нищо - май още е рано. Но аз питах за една хранителна добавка Флуорин - за зъбите. Каза ми, че мога да я пия, за да има флуор и калций и за двама ни :D. За запека не мога да кажа нищо - нямам засега, но ям много плодове и мноого кисело мляко (и доста сладкиши) :eating:
Сега някак си по-осъзнато е положението - има бебе в плодния сак  :cheerleader:
*
« Отговор #290 -: Август 27, 2009, 19:16:12 pm »
Честити ти хубави новини! :D
Само такива да има!
Аз пък до сега нямам проблеми със запека.Дано и да нямам де...

*
« Отговор #291 -: Август 27, 2009, 19:17:43 pm »
момичета кажете лек за главоболие  :(
*
« Отговор #292 -: Август 27, 2009, 19:27:23 pm »
Виж 11та страница на същтата тема  :D

(т.е. не минава главоболието от това, че ще видиш 11та страница, но има съвети там ;) )
« Отговор #293 -: Август 27, 2009, 19:32:31 pm »
О,Заянка,вчера такова зверско главоболие имах,чак ми се гадеше,та си и повърнах.Преди една студена кърпа на челото и очите и положителни мисли много ми помагаха,но вчера бях на работа и номера не стана.
Пробвай и парацетамол в краен случай,незнам колко помага.
Хармъни,честито  :heartbeat: :D

« Отговор #294 -: Август 27, 2009, 19:46:09 pm »
Парацетамола помага само като си внушиш  :lol:
« Отговор #295 -: Август 27, 2009, 20:06:54 pm »
Здравейте мадами!
Много стиснати палци и от мен за Altevs и нейната бебка.
Harmony честито ти сърчице!
Лисе браво за че твоичките в норма си растат.Ти пък сега какво толкова любопитстваш.То е ясно че на теб ще приличат , всичките такива рижави и винаги усмихнати  :lol:
Аз май бях писала че от началото ми е нисък хемоглобина и от 13 седмица съм на феро фолгама.Сега пия по едно на ден.При хемоглобин последен 113.Ям месо, но изглежда не помага.Докрая май ще си я пия.Иначе желязо има в спанака , коприва и броколи освен това.
И да се похваля пресякох настинката.Ей момичета, пазете се че много коварно времето в момента и върлува и летен грип.
Лека вечер, мами!

*
« Отговор #296 -: Август 27, 2009, 23:09:21 pm »
Много здраво стискам палци на Алтевс и нейната бебка :crossfingers:
Лисано,то аз по някога виждам само ръце и крака,пък за теб не знам-истинско меле :DПоследния път питам док колко е дълга момата и той ми отговаря "Тя да не стои права,че да я измерим"-шегичка :lol:

*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #297 -: Август 27, 2009, 23:24:57 pm »
Последния път питам док колко е дълга момата и той ми отговаря "Тя да не стои права,че да я измерим"-шегичка :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
« Отговор #298 -: Август 27, 2009, 23:41:52 pm »
Здравейте момичета :)

Много силно стискам палци за Altevs!!!!!!! Дано всичко с нея и бебека е наред!

На мен докторът ми изписа витамини за бременни, отделно фолиева киселина, желязо и калций. Старая се да ям и повече плодове, но като се има впредвид каква химия са те предпочитам да си взимам витамините за по-сигурно!
Ще почна с опитите против запек, ще пробвам първо със сущени сливи, киви и сок от греипфрут и ако не помогнат минавам натам с другите видове. Клизмата е страхотно средство, такаче ако успея с другите опити ще премина и към нея. Благодаря за полезните съвети :)

Harmony честито тупкане :) Пожелавам ти много леки оставащи месеци :)

Лиско, радвм се че всичко при теб е в норма :) Стискам палци да продължава така! Ти си герой!

« Последна редакция: Август 27, 2009, 23:45:28 pm от linapoli »

*

power

• *
  • 1116
  • трябва да сме силни !
« Отговор #299 -: Август 28, 2009, 08:34:24 am »
Здравейте момичета  :D

Аз вчера ходих на 3D да си видя бебката  :D .Тя много пораснала милата ,станала 40см и 2500гр. А какви бузки има...страшна е  :D .Абе вчера цял ден все за това си мисля,че даже и през ноща я сънувах   :D

А за витимините и аз да си кажа,че док нищо не ми е казала за тях,но аз си ги пия от 12 г.с.

Почнах вече с покупките за момата- то голям кеф бе... :D

Това е от мен за сега.Айде лек ден  :D
07.10.2009