0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Темата на бременните №44
« Отговор #260 -: Август 26, 2009, 15:43:00 pm »
Преди около месец(към 20 г.с),док ни изписа "О'Мами" - едни кафеви като шоколадови бонбони  :D, други пък пият "Centrum".След около седмица ще ги свърша моите О'мами и незнам трябва ли да продължа да ги пия,и докога  :?.
Скоро и на вас ще ви изпишат витаминчета  :lol: не се притеснявайте.

:sunshine: :sunshine: :sunshine:

« Отговор #261 -: Август 26, 2009, 15:43:30 pm »
В началото пиех течните витамини за бременни на HIPP, но после ги зарязах(забравях). Сега е сезона на пресните плодове изеленчуци, така че може и без изкуствените витамини... повече плодове, зеленчуци, млечни продукти, сурови ядки, риба и всичко ще е наред!!!

:bighug:
"Всичко е възможно! Невъзможното просто отнема повече време"
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #262 -: Август 26, 2009, 16:21:13 pm »
В началото пиех течните витамини за бременни на HIPP, но после ги зарязах(забравях). Сега е сезона на пресните плодове изеленчуци, така че може и без изкуствените витамини... повече плодове, зеленчуци, млечни продукти, сурови ядки, риба и всичко ще е наред!!!

:bighug:

Setakap, трепка  ми  :heartbeat: в едно особенно дежаву!  :oops:
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
« Отговор #263 -: Август 26, 2009, 17:14:08 pm »
Аз пиех Матерна на Центрум докато ми беше зле първите 3 месеца, но сега ми свършиха витамините. Не съм ходила да си купувам още, та и аз карам на плодове в момента. Да отбележа, че от тях не ми ставаше лошо, а иначе съм повръщала от какви ли не витамини, дори и преди да забременея. :oops:
*

klem4e

• 307
  • искам значи мога
« Отговор #264 -: Август 26, 2009, 17:31:31 pm »
Аз пия О мами , ама така ги пия, че.....
Една опаковка я влача от три месеца - общо взето когато се сетя , но от две седмици съм редовна , защото лежа и си пазя бебчето да не излезе , че нещо шийката ми не държи!
Пазете се мами !!!
Прегръдки за всички ви !!! :D
*
« Отговор #265 -: Август 26, 2009, 18:40:12 pm »
Аз още не пия никакви,според док не  са ми нужни за момента.Аз си изпросих да ми изпише желязо за  всеки случай,но още не съм го купила.Иначе къде що видя плод :hungry:,зеленчук,ядки-сурови-на тях наблягам,чак прекалявам :D

« Отговор #266 -: Август 26, 2009, 19:23:14 pm »
Аз пия Центрум матерна.Започнах ги 1 месец преди трансфера.Засега не съм ги спряла защото док ми ги подновява като терапия всеки месец.Вярно е сега е сезона на плодовете и зеленчуците,но за зимата е добре да се пият витамини.Е това си е мое мнение :wink:
*

klem4e

• 307
  • искам значи мога
« Отговор #267 -: Август 26, 2009, 20:13:16 pm »
TINI78 , колко ти е хемоглобина , че си изпроси желязо, моят е 107 , малко под нормата , но ми се ще и аз да приемам превантивно. Ти какво точно пиеш? То и аз се тъпча с плодове , ама за суровите ядки не съм се сещала. :wink:
« Отговор #268 -: Август 26, 2009, 21:47:57 pm »
Здравейте момичета :) имам страхотен запек, вече две седмици не съм била в тоалетната по голама нужда  :oops: Преди да забременея имах същия проблем и пиех фибри на хапчета и се чувствах страхотно. Но когато разбрах, че съм бременна веднага ги спрях, незнам дали няма да навредят по някакъв начин на бебо. Имате ли някаква информация за това дали мога да ги почна пак, или нещо друго, защото вече положението е трагично, а имам час за доктор чак след 10 дена, няма да издържа дотогава така  :(

« Отговор #269 -: Август 26, 2009, 21:52:52 pm »
Можеш да пиеш Дуфалак или фибри. На мен би бяха изсписали Мукофалк.
« Отговор #270 -: Август 26, 2009, 22:36:35 pm »
И аз не пия никакви витамини, гледам всичко да си набавям от разнообразна и пълноценна храна. Ето тук едно сайтче за необходимите витамини и вкои храни се съдържат http://www.zaneya.com/post/1925  :D
Клемче, аз за хемоглобина пия Феро - Фолгама, освен желязо тези капсули съдържат В12 и фолиева.
Да се отчета :Днес бяхме при нашия док на преглед. Всичко с бебка е наред, 100% е сигурно че е мома  :D. Всичко ни е в норма, тежим 375гр.  :D
*
« Отговор #271 -: Август 26, 2009, 22:58:43 pm »
Клемче,последно хемоглобина ми беше 111,а това дето ми го изписаха се казва Ферофолгама,същото като на Силвето.А за суровите ядки,сега е момента мъжете да нападнат бадемовите дървета я на село,я в някоя вилна зона :wink:В макадамията има много белтъци и калции,доста полезна ядка.А скоро и орехоте ще са за нападане.Аз всеки ден изяждам поне по 100 гр. сурови пресни бадеми.

*
« Отговор #272 -: Август 27, 2009, 10:35:17 am »
Хладилника е пълен с какви ли не плодове , но не ми се пряждат
много рядко и то по малко  :?
а и по принцип  пазарските плодове и зеленчуци какви ли витамини имат  :x
ако не е домашно...не мисля, че съдържат витамини
всичко е толкова искуствено евче , чеее... :?
« Отговор #273 -: Август 27, 2009, 12:38:30 pm »
Здравейте момичета  :D
Аз да се отчета- вчера бях на 4Д при моята докторка (нали миналата седмица я нямаше)- огледа подробно бебчо и тя каза, че всичко е наред  :D Тежи около 460гр. Сега идва интересната част- питах я накрая дали се вижда какво е и тя гледа гледа и каза, че пъпната връв му минава между крачетата и явно не можеше да се види добре, но каза че залагала на момиче  :D :D  Но следващият път сме щели да го гледаме пак на ехографа да каже със сигурност, защото сега не беше убедена  :)Та сега отново сме в чуденка мъж ли е мома ли е, въпреки, че доки в понеделник беше категоричен, че е мъж, даже и снимка ни направи на атрибутите :D  Важното е , че е живо и здраво и малко се поуспокоих сега  :wink:
*

dess_dess

• 2328
  • станах двойна мама
« Отговор #274 -: Август 27, 2009, 12:49:26 pm »
момичета извинете, че така нахълвам в темичката Ви, но исках, само да ви предам поздрави от моята приятелка -Altevs, тя не може, т.к влезе в понеделник в болницата отново за задържане.Стискайте и палци да удържи още малко положението - защото бебка при нея ще  е седмаче, но поне всичко да  е наред и с двете. А на вас ви желая безпроблемни дни и нека усмивката да не слиза от лицата ви. поздрави :))

« Отговор #275 -: Август 27, 2009, 13:08:18 pm »
dess_dess  благодаря ти, че влезе да ни кажеш тази новина! Стискам палци за Altevs и бебка да удържат положението колкото се може по-дълго  :crossfingers: yahoo_17 yahoo_17 Те са в най-добрите ръце сега и доки ще направи всичко възможно бебка да си стои на топло колкото се може повече  yahoo_17 Ще чакаме да ни донесеш новини скоро  yahoo_17
« Отговор #276 -: Август 27, 2009, 13:09:23 pm »
Благодаря ти Дес за информацията,бях се зачудила какво става с Алтевс,много силно и стискам палци всичко да е наред и да гушка малка здрава принцеса! :goodluck:
Веси със сигурност ще е момче или момиче :lol:Както казваш да е живо и здраво!
Лек ден мамчета! :bighug:

*
« Отговор #277 -: Август 27, 2009, 13:28:25 pm »
Най-накрая и аз да се включа, че без нет цял ден издържа ли се!  :lol:
За витамините: преди летния сезон пих течните на ХИП,после преминах на диня, пъпеш, нектарини, грозде, смокини, та се надявам да е достатъчно. Чат-пат хапвам и ядки. Като мине септември, пак ще подкарам малко витамини.
За запека и аз бях така - стрито ленено семе помага, сините сливи не ме спасиха, но от няколко дена съм на сухи е ефект има. Също така прибягвам и до тежката артилерия - Дуфалак, щом за кърмачета е разрешен, няма страшно!
На Altevs, стиснати палци, дано избута по-дълго. Както и всички ние ;)
*
« Отговор #278 -: Август 27, 2009, 13:40:21 pm »
На Altevs много стиснати палци,дано всичко е наред и бебка си поседи вътре на сигурно още!

*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #279 -: Август 27, 2009, 15:17:59 pm »
:)И от мен много стиснати палци за Алтевс:)

И аз днес си минах по реда при любимия си доктор:)
Вече ми каза, че започнал да вижда основно мятащи се крака и ръце:))))))Опита се да види колко Никол ще прилича на майка си, но тя се направи на срамежлива и не си показа лицето:))))))
Бебетата са добре, растат си. Момичето е 394 грама а момчетата по 400. Отговарят напълно на седмицата в която са:)
Питах си аз пак за болките отвреме навреме, дали са от разтягането на матката, каза, че няма нищо притеснително.

Спокойна съм и се надявам всички вие също.