0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Темата на бременните №44
« Отговор #180 -: Август 18, 2009, 14:47:55 pm »
Ами аз определено смятам да си поискам нещо друго освен магнерича+но-шпа,защото като почнат контракциите,те не помагат много.

« Отговор #181 -: Август 18, 2009, 15:51:12 pm »
Радвам се да "видя" при нас "старите" кадри  :bighug:
Aubergine лично аз съм на възможно всичко предполагам - Магнерот, Гинепрал с Обсидан, но-шпа, в максимални дози. Но не изписани от докторът ни :wink:
И си абсолютно права - товарите са безценни, трябва да сме взискателни!
Да ви кажа честно като стоя, стоя и ме хванат карастанчовите и.... ипрахосмукачка и парцали и..... Искам да ми е чисто! и да се прави както аз искам!!!! а не майка ми да ми казва - Сега, ще го направя както аз си знам!Както го направя - така! Направо полудявам!ииии ....като нямаш и оплаквания....
Ама сега забравих за всичко! Каквото е такова - като родя - ще си оправя къщата!
*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #182 -: Август 18, 2009, 16:43:06 pm »
   :D Ехооо,мацките с контракциитееее!Лекинко я карайте,че цяла Варна  и околията се тресе от контракции,пък не се спирате!То,за устискането ще устискате,ама по-полека!Почивайте и се наслаждавайте на отминаващото лято!Леки и безпроблемни бременности!Цунки от нас (малки сме...но качествени!)! :D
*
« Отговор #183 -: Август 18, 2009, 18:14:13 pm »
Altevs ,
хванал те е гнездия синдром, или както там се наричаше. Преди раждането жената я хваща манията да чисити и да подготвя гнезденцето за идващата рожба ;)
« Отговор #184 -: Август 18, 2009, 18:56:55 pm »
Altevs,много интерестна диагноза ти постави Аничкам,но има логика като погледнем животинския свят :)
Аз още с негнезден синдром,направо съм без сили като се прибера от работа,макар 4е там ни най-малко не се натоварвам.
Какво става с Нинчо,нямаме никакви новини от нея?
Пазете се момичета! :bighug:

*
« Отговор #185 -: Август 18, 2009, 19:15:19 pm »
Здравейте!И мен ме е обхванала една такава мания за чистене няма накъде-мисля да трия прозорци,врати и тем подобни,но като чета,май по-добре да си налягам парцалките!Ама то като ти светне пред очите...
И на мен ми се губи Нинчо.Дано скоро се появи с добри и ревящи новини! :D

*
« Отговор #186 -: Август 18, 2009, 20:33:17 pm »
Уф, аз ако имаше кой да ми помага, хич и нямаше да се натискам с шетането. :? Ама уви, мама е далеко, а свекито хич не я виждам да дойде да ми чисти. Както и да е - засега се справям с чистенето, макар и по-рядко. Но определно хич и не си давам зор :) - гледам аз да съм добре, а не да ми блести в къщи от чистота.  :P

Ох, спирам да мърморя като стара свекърва  :lol:
Май-май имаме нужда от такова мърморене от време на време!  :wink:
Така че не спирайте, момичета, минали вече през това. :D

klem4e, късмет ти желая и дано да устискаш толкова, колкото е нужно!  :crossfingers:
TINI78, дано и теб те отпуснат контракциите - дано са били само временни и да ти предстоят дни на спокойствие и наслада. :wink:
А на всички нас, момичета, желая много поводи за усмивки и леко бремеене.  :D

Аз днес бях на ЖК.
Микробиологията ми не е много чиста - имам кандида, както и предполагах. Док ми изписа допълнително едно мазило и категорично отказа за други лекарствени препарати - на този етап от бременността били противопоказни.
Иначе прегледа мина добре.  :D  Док каза, че всичко е наред и се развива както трябва. :D Надявам се да така да продължи и до края!  :D

В петък съм на БХС и ФМ. Да видим там как ще са нещата.

« Последна редакция: Август 18, 2009, 20:41:49 pm от twin »
*

klem4e

• 307
  • искам значи мога
« Отговор #187 -: Август 19, 2009, 10:22:29 am »
Здравейте момичета ! :bighug:
Още веднъж много ви благодаря за подкрепата и обещавам , само заради нея да устискам колкото се може по- дълго време и по - близко до термина !!!
Да се отчета - лежането наистина прави чудеса , защото като стана и веднага получавам контракцийки , но не са болезнени . Другото , което е много , ама много неприятно са киселините- станали са ужасни, нооооооооооо ще се търпи, няма как .
И аз искам да си изчистя както аз си знам ,но бебо е по- важен - викам майка си , е не е бърза като мен , но и на това съм доволна .
Пазете се момичета и взимайте мерки навреме , почивайте си и си мислете за момента , в който ще си гушнете бебчетата :babyflips:
*
« Отговор #188 -: Август 19, 2009, 10:23:54 am »
Хриска в другата темичка пишеш ,ч е сме един и същ термин  :P
но защо ти ме видиш с две семдици  :lol: :)
*
« Отговор #189 -: Август 19, 2009, 10:42:49 am »
Ами линийката ми показва една седмица напред!Не зная защо така се получи?!
напр:Аз от днес влизам в 15 г.с.,а тя вече ми показва 16!
Иначе по лекарския термин съм за 14.02,но по тия в интернет съм за 10-11.02

*
« Отговор #190 -: Август 19, 2009, 10:58:17 am »
malvina82,
тази "диагноза" не съм я поставила аз, четох за този синдром в една книга, но ме мога да се сетя как точно бяха нарекли този внезапен стремеж да се чисти и подрежда къщата, защото се "образовах" по темата преди две години още.
Аз да ви разкажа каква случка ми се случи сноши, докато бяхме на грилче на село... Към края на вечерта, докато Вероника седеше в мен ме обля силна топла струя по краката. Цялото ми бельо и дрехи бяха мокри, аз спонтанно скочих, с коментар, че сме се начуркали, ама после ме осени мисълта, че може да са ми изтекли водите  :? Като се шашнах...прибрахме за нула време всичко и драснахме към града. Веднага отидохме в Ниа мед и по спешност извикаха д-р Иванова. Аз, срам-не срам, обяснявам ситуацията  :oops: . Жената, слава Богу, беше в добро настроение, прегледа ме щателно, побъбрехми си :) ... За късмет, памперсът на Вероника беше пропуснал, а не моите води изтекли... Ама страх-лозе пази! Като при предното раждане постъпих с пълно разкритие, без да са ми изтекли води, не знам какво е усещането, а и такава силна струя... Важното е, че моята комична ситуация беше с добър край!
Та в този ред на мисли да питам бременните момичета, с малки деца, как се справяте с грижите и носенето на малко дете. Като вдигне очички към мен и каже "мамо гуш" - сърце не ми дава да я оставя без внимание...
*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
« Отговор #191 -: Август 19, 2009, 11:07:19 am »
Точно гнездене му викат на български. И на английски имаше термин ама го забравих. Прихващало ги бременните към края на беменоста - да подготвят "гнездото" за новия член на фамилията. Обаче да ви кажа - дръжте се мъжки и не се поддавайте. Мами , свекита - кой каквото има да използва. Или да напише инструкции и докато ражда останалата част от фамилията да чисти. Тъй де няма само вие да се мъчите :wink:
Лек ден и не щъкайте много по жегите!
*
« Отговор #192 -: Август 19, 2009, 11:46:28 am »
Ами линийката ми показва една седмица напред!Не зная защо така се получи?!
напр:Аз от днес влизам в 15 г.с.,а тя вече ми показва 16!
Иначе по лекарския термин съм за 14.02,но по тия в интернет съм за 10-11.02
ясно  :P
аз линийката я направих в зависимост от седмиците в който ми акза док.И съвпада и с етрмина който ми каза док.
понеже бях с късна овулация ако бях въвела данни по последна М, както се изисква за целта щях да съм 16 седмица и аз  :lol:
Което не е точно
*
« Отговор #193 -: Август 19, 2009, 12:12:50 pm »
Здравейте милички.Аз току що лакирах едни шкафчета в нас и съм като дрогирана.Дано на бебо му няма нищо. Прилегнах малко и реших да ви видя как сте.Но нещо ми сълзят очите от лака и май ще поспя.Почивайте момичета, а не като мен да се занимавате с ремонти дето не са наша работа сега.
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #194 -: Август 19, 2009, 12:24:22 pm »
Точно гнездене му викат на български. И на английски имаше термин ама го забравих. Прихващало ги бременните към края на беменоста - да подготвят "гнездото" за новия член на фамилията. Обаче да ви кажа - дръжте се мъжки и не се поддавайте. Мами , свекита - кой каквото има да използва. Или да напише инструкции и докато ражда останалата част от фамилията да чисти. Тъй де няма само вие да се мъчите :wink:
Лек ден и не щъкайте много по жегите!

Явно мен гнезденето ме хвана още преди процедурата:)))))))))))За края незнам:)
Ама така ми е по-леко де, на седмица по нещо и не се усеща, че купувам като за три:))))))
Днес се шегувах с майка , че вече не помня в кой магазин какво са ми запазили или обещали да донесат по още 2 бройки:)))))))))) Ще си правя списък:)

То това много хубаво с неподдаването Пете, ама в нас има двама палачори, единия се скубе, другия отсега ме учи как да надушим наакан памперс примерно и няма как да се неподдам:))))))
Внимавам разбира се, и се пазя вече, не съм хахо като допреди месец.

Вола, внимавай с тези лакове.

Аничка, радвам се, че всичко е било фалшива тревога:))))

Лек ден момичета, аз днес ще правя вкусотии за гостите довечера:)
« Последна редакция: Август 19, 2009, 12:49:59 pm от Lisko »
*
« Отговор #195 -: Август 19, 2009, 12:48:53 pm »
Та в този ред на мисли да питам бременните момичета, с малки деца, как се справяте с грижите и носенето на малко дете. Като вдигне очички към мен и каже "мамо гуш" - сърце не ми дава да я оставя без внимание...
Гушкам, разнасям, приспивам... При нас няма помощник през повечето време и сама се справям. Пък и човечето вече си има предпочитания и не можеш просто да го прехвърлиш на някого. Освен това се налага по 100 пъти да мием дупе на чешмата.
Надявам се Принцесата да прояви разбиране, че и шутове от време на време й раздават. :D
Аничка, как ще раждаш този път?
Пазете се от *неболезнените* контракции. Могат да доведат до разкритие и преждевременно раждане.

Микробиологията ми не е много чиста - имам кандида, както и предполагах. Док ми изписа допълнително едно мазило и категорично отказа за други лекарствени препарати - на този етап от бременността били противопоказни.
Това не е вярно! Много по-опасно е нелекуването на влагалищни инфекции поради опасност от спукване на околоплодния мехур. Лекувах гъби в 15 г.с. със свещички.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #196 -: Август 19, 2009, 13:42:44 pm »
Гушкам, разнасям, приспивам...

Е баш това ми казаха да не правя, не че аз усещам някаква пречка, ама то "хубавите" работи така стават...

Аничка, как ще раждаш този път?

Засега има изгледи за нормално... ама да не се настройвам предваритлено, че не знам кръчмарят какви сметки ще има ;)
*

fibo

• 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
« Отговор #197 -: Август 19, 2009, 14:26:40 pm »
Здравейте,бременелки :D
Ето и аз да се запиша във вашта компания :D
Още съм в началото и това с контракциите ми е още доста непознато...но се моля да ме пропусне :( :D
Пък за синдрома на прахосмукачката,съм си решила проблема със племенницата.На 14г е и идва да ми чисти,а аз и давам някой лев.Хем и детето да има джобни за лятото,хем аз да не се товаря...е от време на време не устисквам и мятам парцала ама за малко :D
Луцка,то до 31ви не останало,ми моя ред докато дойде,ехееее.... :lol:
Весинка,ти по-малко да се ядосваш,то и без туй повечето пъти не си заслужава....
С Нинчо какво става,сигурно имаме бебешки новинки? :D

пп Момичета,кога се прави микробиология?На мен не са ми правили до сега.

Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
*
« Отговор #198 -: Август 19, 2009, 14:31:04 pm »
пп Момичета,кога се прави микробиология?На мен не са ми правили до сега.
Около 12-13 г.с., на теб ти е рано. Сега само ПКК и обикновена урина.
Леки и безоблачни 9 месеца.
Аничка, аз ще ти стисна палци, пък ... Поне ще разказваш. При Лазарова ли пак?

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #199 -: Август 19, 2009, 15:09:50 pm »
Хоп-троп и цоп!

Митака се кат гюленце около 15 кила и си тежи, и си го мъкна, и си го гушкам!
Само сме се разбрали, че под пъпа на мама има бебе и там не се рита,
само се гали и целува!Изпълнява от време на време!

Трудно взе да заспива последно време и го слагам на обед в неговото си легло,
а вечер до мен на едно юношеско, просто не мога да го вадя 100 пъти от неговото,
а от голямото сам си слиза и не се налага да го вдигам.
А ако викна някой да го направи се доразсънва и няма заспиване още поне час!

А и трябва да свиква, че скоро ще "сдава каютата" и ще спи с баща си.

Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)